Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω διαφορα πραγματα μεχρι 500€ ισως και λιγο παραπανω. Ισχυει η αντικαταβολη με μετρητα για ολα τα καταστήματα ;Το χρειαζομαι σαν πληρωμη.

Σκεφτομαι να κανω μια μεγαλη παραγγελια με 500€. Υπαρχει καποιο προβλημα σε αυτο;

αξιοπιστη η πλατφορμα ή να μην μπλεξω; 

Επεξ/σία από Vault13
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Shopflix… να παραγγειλω μεγαλη παραγγελια;
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cumulus είπε

500 και πανω δεν επιτρέπονται μετρητά,αν δεν κανω λαθος 

Θα σπασω τις παραγγελιες. Δεν μας πειραζει αυτο. Ναι ετσι νομιζω και εγω.

3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Εμενα η εμπειρία μου δεν ήταν καλή. 

Δηλαδή;

Δημοσ.

τι τρομαζετε τον κοσμο ετσι ευκολα

ψωνισε φιλε μου αφοβα    το shopflix ειναι μια πλατφορμα αγορων σαν το bestprice skroutz

εχω κανει παμπολλες αγορες με τις περισσοτερες ατοκες δοσεις της αγορας και οποτε 

εκανα ακυρωση παλι δεν ειχα κανενα προβλημα στην επιστροφη των χρηματων

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ioannischr είπε

ψωνισε φιλε μου αφοβα    το shopflix ειναι μια πλατφορμα αγορων σαν το bestprice skroutz

εχω κανει παμπολλες αγορες με τις περισσοτερες ατοκες δοσεις της αγορας και οποτε 

Συμφωνώ, η δική μου γνώμη είναι η εξής:

Το Shopflix είναι παρόμοιο με το Skroutz Plus – απλώς δεν έχει συνδρομή και δεν προσφέρει πάντα δωρεάν μεταφορικά. Τα μεταφορικά όμως είναι φτηνά, ειδικά αν ψωνίζεις από μαγαζιά με έδρα στην Ελλάδα.

Δεν έχει αποθήκες όπως το Skroutz, απλώς διαχειρίζεται την παραγγελία και την πληρωμή, και την εκτελεί το κατάστημα από το οποίο αγοράζεις.

Τα λεφτά δεν πηγαίνουν κατευθείαν στο κατάστημα, αλλά πρώτα στο Shopflix, όπου κρατιούνται μέχρι να παραδοθεί το προϊόν. Αυτό προστατεύει και εσένα και τον πωλητή.

Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, μπορείς να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη του Shopflix – είναι υποχρεωμένοι να σε εξυπηρετήσουν. Δεν είσαι μόνος σου, όπως όταν ψωνίζεις απευθείας από κάποιο τυχαίο eshop.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Συμφωνώ, η δική μου γνώμη είναι η εξής:

Το Shopflix είναι παρόμοιο με το Skroutz Plus – απλώς δεν έχει συνδρομή και δεν προσφέρει πάντα δωρεάν μεταφορικά. Τα μεταφορικά όμως είναι φτηνά, ειδικά αν ψωνίζεις από μαγαζιά με έδρα στην Ελλάδα.

Δεν έχει αποθήκες όπως το Skroutz, απλώς διαχειρίζεται την παραγγελία και την πληρωμή, και την εκτελεί το κατάστημα από το οποίο αγοράζεις.

Τα λεφτά δεν πηγαίνουν κατευθείαν στο κατάστημα, αλλά πρώτα στο Shopflix, όπου κρατιούνται μέχρι να παραδοθεί το προϊόν. Αυτό προστατεύει και εσένα και τον πωλητή.

Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, μπορείς να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη του Shopflix – είναι υποχρεωμένοι να σε εξυπηρετήσουν. Δεν είσαι μόνος σου, όπως όταν ψωνίζεις απευθείας από κάποιο τυχαίο eshop.

Γιατι λεει αντικαταβολη σαν μέθοδο πληρωμης στην σελιδα τους και οταν πηγα να παραγγειλω δεν εμφανιζονταν;

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vault13 είπε

Γιατι λεει αντικαταβολη σαν μέθοδο πληρωμης στην σελιδα τους και οταν πηγα να παραγγειλω δεν εμφανιζονταν;

Το Shopflix αναφέρει αντικαταβολή σαν διαθέσιμη μέθοδο πληρωμής, όμως δεν την υποστηρίζουν όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις την παραγγελία, το σύστημα εμφανίζει μόνο τις πληρωμές που δέχεται το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν δεν δέχεται αντικαταβολή, απλά δεν θα εμφανιστεί ως επιλογή.

Πώς μπορείς να βρεις καταστήματα που τη δέχονται:

1. Πήγαινε στη σελίδα του προϊόντος που σε ενδιαφέρει.

2. Κάνε scroll πιο κάτω και δες τη λίστα με τα υπόλοιπα καταστήματα που το προσφέρουν.

3. Κάνε κλικ στο κάθε κατάστημα και δες αν αναφέρει "Αντικαταβολή" στις διαθέσιμες μεθόδους πληρωμής.

4. Διάλεξε το κατάστημα που την υποστηρίζει και συνέχισε την παραγγελία από εκεί.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και το skroutz δεν κανει μεγαλες παραγγελίες; Απο διαφορα καταστηματα και με ελαχιστα μεταφορικα. Ισως παω εκει; Πιο καλη πλατφορμα..και υποστηριζει αντικαταβολη σε ολους, υποχρεωτικα. Που το θελω

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vault13 είπε

Και το skroutz δεν κανει μεγαλες παραγγελίες; Απο διαφορα καταστηματα και με ελαχιστα μεταφορικα. Ισως παω εκει; Πιο καλη πλατφορμα..και υποστηριζει αντικαταβολη σε ολους, υποχρεωτικα. Που το θελω

Προσωπικά, πριν παραγγείλω κάτι, ελέγχω τιμές και διαθεσιμότητα σε Skroutz, Bestprice, Shopflix, αλλά και με αναζήτηση στο Google – πολλές φορές εμφανίζονται καταστήματα που έχουν καλύτερη τιμή και δεν είναι σε καμία πλατφόρμα.

Συνήθως κάνω την παραγγελία απευθείας από το κατάστημα και πληρώνω με κάρτα (Visa/Mastercard) ή PayPal. Έτσι, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, μπορώ να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής (chargeback) μέσω της τράπεζας ή του PayPal και να προστατευτώ. Μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε, αλλά είναι καλό να έχεις αυτή τη δυνατότητα.

Αν η τιμή είναι ίδια σε όλες τις πλατφόρμες και δεν έχεις συνδρομή στο Skroutz Plus, εγώ προτιμώ να παραγγέλνω από το Shopflix, γιατί:

• Δεν απαιτεί συνδρομή

• Διαχειρίζεται την πληρωμή (τα χρήματα δεν πάνε απευθείας στο κατάστημα)

• Έχει αξιόπιστη υποστήριξη σε περίπτωση προβλήματος

Εφόσον όμως εσύ προτιμάς αντικαταβολή, που δεν την υποστηρίζουν όλα τα καταστήματα στο Shopflix, ίσως η καλύτερη λύση είναι – ή και συνδυασμός των παρακάτω επιλογών:

1. Skroutz με συνδρομή Plus, όπου πολλά καταστήματα υποστηρίζουν αντικαταβολή και έχεις δωρεάν ή πολύ φτηνά μεταφορικά.

2. Shopflix, αλλά μόνο από καταστήματα που υποστηρίζουν ξεκάθαρα αντικαταβολή (φαίνεται πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας).

3. Bestprice/Skroutz ή απευθείας από κάποιο αξιόπιστο κατάστημα (έλεγξε πρώτα αξιολογήσεις και στοιχεία επικοινωνίας για να είσαι σίγουρος).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/9/2025 στις 2:07 ΜΜ, ioannischr είπε

Η δική μου εμπειρία είναι ανάποδη απο τη δική σου και δεν αφορά μόνο μια παραγγελία.  Πλέον δεν μπαίνω στον κόπο να κοιτάξω. 

Δημοσ.

Το μόνο που θα επισημάνω από τη δική μου εμπειρία μέχρι τώρα σαν κατάστημα, είναι ότι για τα λάθος προϊόντα κατά 90% είμαι σίγουρος ότι φταίει το Shopflix. Ο λόγος είναι ότι το Shopflix ακόμα δεν έχει φτάσει στο βαθμό της οργάνωσης και της επεξεργασίας του XML όπως ο Skroutz. Έχω δεχθεί παραγγελίες από πελάτες που πιστεύουν ότι παραγγέλουν το "Α" αλλά εγώ έχω καταχωρημένο τον κωδικό του προϊόντος με όνομα "B". Οπότε το κατάστημα στέλνει το "Β" για να είναι σωστό αλλά ο πελάτης περιμένει να παραλάβει το "Α" διότι η περιγραφή/όνομα/κωδικό προϊόντος είναι λανθασμένα καταχωρημένα από το Shopflix.

Από εκεί και πέρα η εμπειρία αποστολών με την Courier Center είναι πολύ καλή και αυτό που είχα επισημάνει και στο νήμα για το Skroutz είναι το ποσοστό επιστροφών ή παραγγελιών που δεν παραλαμβάνει είναι σχεδόν στο 0%. Βέβαια το ποσοστό των παραγγελιών που δέχομαι είναι φυσικά αρκετά μικρότερο σε σχέση με του Skroutz αλλά η ευκολία που έχει δώσει ο Skroutz για επιστροφή σε πελάτες που το εκμεταλλεύονται είναι αισχρή !! Αυτό με το Shopflix δεν ισχύει, είναι εύκολο αλλά για να γίνει η επιστροφή πρέπει πρώτα να γίνει αποδοχή από το κατάστημα.
Αυτό πλέον φυσικά ισχύει και για το Skroutz από τις 16/9 που πλέον άλλαξε την πολιτική των επιστροφών.

Οπότε φίλε το μόνο που θα σου έλεγα αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος και αν όντως σε συμφέρει η αγορά μέσω Shopflix, δώσε λίγο παραπάνω χρόνο στο να δεις αν τα προϊόντα που θέλεις είναι σωστά καταχωρημένα από μια απλή αναζήτηση στη σελίδα του καταστήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, teoqq είπε

η ευκολία που έχει δώσει ο Skroutz για επιστροφή σε πελάτες που το εκμεταλλεύονται είναι αισχρή !! Αυτό με το Shopflix δεν ισχύει, είναι εύκολο αλλά για να γίνει η επιστροφή πρέπει πρώτα να γίνει αποδοχή από το κατάστημα.

Καλά, μεταξύ μας, το μόνο αισχρό είναι οι μαγαζάτορες που δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τις επιστροφές όπως επιτάσσει η νομοθεσία. Με αποτέλεσμα να κάνετε δυσκολότερη την ζωή των καταναλωτών. Η νομοθεσία δεν ορίζει πουθενά ότι χρειάζεται η άδεια σου σαν κατάστημα για να σου επιστρέψω κάτι, είσαι υποχρεωμένος να το δεχθείς είτε μιλάμε για υπαναχώρηση είτε για ελαττωματικό προϊόν. 

Δεν συζητάμε για λάθος προϊόν εκεί φυσικά και δεν τίθεται θέμα αποδοχής ή όχι. ν.2251/1994 είναι για σένα, ΠΑΜ.

Επεξ/σία από sortie
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sortie είπε

Καλά, μεταξύ μας, το μόνο αισχρό είναι οι μαγαζάτορες που δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τις επιστροφές όπως επιτάσσει η νομοθεσία. Με αποτέλεσμα να κάνετε δυσκολότερη την ζωή των καταναλωτών. Η νομοθεσία δεν ορίζει πουθενά ότι χρειάζεται η άδεια σου σαν κατάστημα για να σου επιστρέψω κάτι, είσαι υποχρεωμένος να το δεχθείς είτε μιλάμε για υπαναχώρηση είτε για ελαττωματικό προϊόν. 

Δεν συζητάμε για λάθος προϊόν εκεί φυσικά και δεν τίθεται θέμα αποδοχής ή όχι. ν.2251/1994 είναι για σένα, ΠΑΜ.

Αναφέρομαι σε πελάτες που το εκμεταλλεύονται αλλά εσύ το τσουβάλιασες και μου μίλησες για το νόμο κτλπ.
Το να αγοράσεις μια αποκριάτικη στολή την Τετάρτη, να την φοράς την Τσικνοπέμπτη και να κάνεις αίτημα επιστροφής με αιτιολογία υπαναχώρηση πελάτη την Παρασκευή, τι είναι ?! Εσύ και όταν λέω εσύ αναφέρομαι ξανά σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτή τη κατάσταση, θέλεις να κάνεις αίτημα επιστροφής ΧΩΡΙΣ να δει κανεις την κατάταση του προίόντος που επιστρέφεις και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω την επομένη ημέρα.
Το να αγοράζεις προϊόν σε σφραγισμένο κουτί, να το ανοίγεις, να το συναρμολογείς και μετα να λες "δεν μου κάνει", επιστροφή πίσω σε μια σακούλα ΜΑΣΟΥΤΗ, αυτόματη αποδοχή από τον Skroutz, τα λεφτά μου πίσω την επόμενη ημέρα και γεια σας.
Αυτα τα 2 παραδείγματα που σου είπα τι είναι ? Στείλε μου πάλι τον νόμο.

Μπορούμε να μιλάμε ώρες περί νόμων και δικαιωμάτων, προσωπικά έχω μάθει πως είτε σαν κατάστημα είτε σαν πελάτης ότι πρέπει να υπάρχει και απο τις 2 πλευρές όρεξη για να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί.

Εγώ αναφέρομαι σε NORMAL καταστάσεις μεταξύ NORMAL ανθρώπων.
Πήρες ένα προϊον, το άνοιξες, το συναρμολόγησες και δεν το θέλεις. Κάνε αίτημα επιστροφής, σήκωσε μια φωτογραφία, δώσε μου εμένα απλά μια εικόνα να δω τι μου στέλνεις πίσω και 100% θα πατήσω αποδοχή. Εσύ μου μιλάς για τον αισχρό μαγαζάτορα που θα σου πει "στείλτε μου και μαι εικόνα με την πίσω πλευρά, στείλτε μου και μια εικόνα με την απόδειξη". Μάντεψε ποιος τα κάνει αυτά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...