CrisCrisCris Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Αναβάθμισης υπολογιστή 10ετίας Ποσό που διαθέτουμε : 350-400€ σε πρώτη φάση Χρήση υπολογιστή : medium gaming, 3d modeling Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: fusion 3d, 3d slicers Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει Xiaomi 1440p Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, υπάρχουν Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν μας πειράζει Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Υπάρχoυν windows 11 Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Θα κρατήσω · Case: Phanteks enthoo evolv ATX tempered glass · 2 SSDs – σε δεύτερο χρόνο θα γίνει αναβάθμιση σε Nvme · Τροφοδοτικό Corsair Rm750x (καθώς τα έχει τα χρονάκια του, θα αντικατασταθεί σε δεύτερο χρόνο) · Ψύκτρα CPU (?) – υπάρχει η Cryorig H7 αλλά ΧΩΡΙΣ Kit για AM4/5, οπότε αν δεν βρεθεί με κάποιο τρόπο κάποιο kit που να μας κάνει, θα γίνει αντικατάσταση. (Σε επικοινωνία με την Cryorig η απάντηση είναι ότι δεν έχουν πλέον το kit ούτε με πληρωμή για να το στείλουν). · Κάρτα γραφικών MSI 1070 Gaming X 8GB (θα αντικατασταθεί τελευταία) Σχετικά με την αναβάθμιση, σκεφτόμουν τα εξής CPU: AMD Ryzen 5 7500F RAM: PATROT VIPER VENOM (2X16GB) 6000MHZ PVV532G600C30K MOBO: ASRock B650M-H/M.2+ Micro ATX vs MSI Pro B650M-P Micro ATX Cooler: CoolerMaster Hyper 212 PSU: Lian Li Edge Gold 750W vs Corsair RM750e ATX12V 3.1 750W VGA: σε τρίτη φάση, κάποια από 5060 ή 7600XT (ή ανάλογο μοντέλο όταν βγει/πέσει η τιμή). Η πρώτη αναβάθμιση θα γίνει σε CPU, RAM, MOBO, COOLER Σε δεύτερη φάση το τροφοδοτικό Τελευταία η GPU Τα παραπάνω σε βάθος 4-5μηνου Επιπλέον παρατηρήσεις: Προτίμησα τον 7500F αντί για τον 8700F, καθώς θεωρώ ότι με καλύπτει σε gaming και single core στο 3D modeling. Αν και χωράω ATX, έχω 2 Micro ATX στις επιλογές λόγω budget, εκτός κι αν υπάρχει αντίστοιχη επιλογή ATX στα ίδια χρήματα. Για PSU κλείνω περισσότερο στο Corsair λόγω μελλοντικής αναβάθμισης κάρτας Πώς σας φαίνεται το πλάνο; Τι θα αλλάζατε;
Windfur Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Το Cooler ειναι πανακριβο για αυτη τη CPU. Θα δωσεις 50 ευρω λιγοτερα και θα πας καπου εδω https://www.skroutz.gr/s/51123698/Arctic-Freezer-36-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-1700-1851-AM4-AM5.html. Τωρα με αυτο το 50αρικο που κερδιζεις απο εκει αμα αξιζει να το δωσεις για να ανεβεις σε επεξεργαστη (7700 ξερω γω) ή σε κανονικη atx b650/850 που εχει καποιες επιλογες στα 150 ευρω, δε ξερω.
nickol-us Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, Windfur είπε Το Cooler ειναι πανακριβο για αυτη τη CPU. Θα δωσεις 50 ευρω λιγοτερα και θα πας καπου εδω https://www.skroutz.gr/s/51123698/Arctic-Freezer-36-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-1700-1851-AM4-AM5.html. Τωρα με αυτο το 50αρικο που κερδιζεις απο εκει αμα αξιζει να το δωσεις για να ανεβεις σε επεξεργαστη (7700 ξερω γω) ή σε κανονικη atx b650/850 που εχει καποιες επιλογες στα 150 ευρω, δε ξερω. Προφανώς είδες την "αστεία" τιμή που εμφανίζει το σκουτζ. Μιλάει για εφάμιλλη ψύκτρα με αυτή που προτείνεις και στα ίδια περίπου χρήματα (~25€) 1
Windfur Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Ναι λογω τιμης ειπα για την αλλαγη. Αμα ειναι στο 25 ευρω τοτε οκ.
Chris2756 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, CrisCrisCris είπε Ψύκτρα CPU (?) – υπάρχει η Cryorig H7 αλλά ΧΩΡΙΣ Kit για AM4/5, οπότε αν δεν βρεθεί με κάποιο τρόπο κάποιο kit που να μας κάνει, θα γίνει αντικατάσταση. (Σε επικοινωνία με την Cryorig η απάντηση είναι ότι δεν έχουν πλέον το kit ούτε με πληρωμή για να το στείλουν). Για κατι τετοιες περιπτωσεις (εκτος των αλλων) πληρωνουμε τις Noctua (top after sail service). Προσοχη! σε μια λεπτομερια. Διαστασεις AMD cpu, η επιφανεια της συγκεκριμενης ψυκτρας, δεν καλυπτει πληρως την επιφανεια του AMD cpu. Eκτος του θεματος με τα ΑΜ 4/5 brackets. Τσεκαρισε το πριν παραγγειλεις. 1
CrisCrisCris Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Οπότε, πέραν του ότι θα πάω με την CoolerMaster ψύκτρα και δεν θα ασχοληθώ με την H7, δεν βλέπετε κάτι προς βελτίωση; να προχωρήσω έτσι;
sattack Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι αυτά. Ο 7500f ειναι ο πιο VFM cpu. Μια καλη ψυκτρα μέχρι 30Ε ειναι αρκετή. Η μητρικη επίσης καλή ειναι για VFM. Μόνο για την ιδέα του πιο νέου μοντέλου αν θες την νέα Asrock B850 mATX, μόνο και μόνο γιατί είναι 20Ε μόνον ακριβοτερη. Ή κατι σαν 6-7Ε ακόμα παραπάνω για το ίδιο μοντέλο με wifi. Έτσι για να πούμε οτι τα συζητήσαμε ολα. Αν δεν σε νοιάζει, μια χαρά είναι και αυτή. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από sattack 1
nickol-us Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Η asrock που έχεις επιλέξει είναι κάπως αδύναμη και αρκετά πιο οικονομική από την pro-p. Καλύτερη μοίρα έχει η hdv και παραμένει οικονομική (λίγο καλύτερα features, vrm και ψύξη). Πες μας το budget που έχεις στο μυαλό σου, μήπως υπάρχει εναλλακτική. Τα τροφοδοτικά μάλλον δε θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές, καλό θα ήταν τι ζητάς αλλά και τι χρήματα τα βρίσκεις. 32gb ram φαντάζομαι ξέρεις οτι σου αρκούν... σε ddr5 δύσκολα θα συμπληρώσεις και θα κρατήσεις ταχύτητες αργότερα ... (προφανώς εφόσον πας σε μητρική με 4 σλοτ) Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από nickol-us 1
CrisCrisCris Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Για μητρική το budget μπορεί να ανέβει μέχρι τα 120, το wifi δεν μου χρησιμεύει ιδιαίτερα καθώς έχω πολύ κοντά μου θύρα ethernet, Παρόλ' αυτά το θεωρώ nice to have, δεν θα απορρίψω μητρική για αυτό το λόγο. Σχετικά με το τροφοδοτικό, κάποιο αξιόπιστο full modular κοντά στα 100€ ψάχνω. Πρότεινε αν έχεις κάποιο άλλο υπόψιν σου και πες μου αν θες γιατί δεν θεωρείς το Corsair (περισσότερο) να μην είναι από τις πρώτες σου επιλογές. Τα 32 ram ναι μου αρκούν θεωρώ. Τώρα αν πούμε ότι πάω σε μητρική με 4 slot ( πχ την MSI) σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να κάνω αναβάθμιση σε αυτόν τον τομέα.
sattack Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, CrisCrisCris είπε . Τα 32 ram ναι μου αρκούν θεωρώ. Τώρα αν πούμε ότι πάω σε μητρική με 4 slot ( πχ την MSI) σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να κάνω αναβάθμιση σε αυτόν τον τομέα. Οχι! Αυτό λέμε γιατί το ΑΜ5 και τις DDR5, δεν τα πάνε καλα με 4 στικς! Αν τυχόν στο μελλον δε σου φτάνουν τα 32GB (που αμφιβάλλω να μη σου φτάσουν) τοτε δεν θα παρεις αλλα 2 στικς 2x 16. Θα τα πουλήσεις και θα παρεις 2x 32. Kαι βασικά αυτό είναι κυρίως το νόημα που πρηζουμε τώρα όλον τον κόσμο να παίρνει μόνο 6000 cl30. Oτι θα βρεις να τα πουλήσεις αμέσως, αν τυχόν χρειαστεί. (Ενώ αν είχες πάρει cl32 ή 36, δεν θα τα αγοράζει κανείς). 1 1
CrisCrisCris Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Οκ! Οπότε καταλαβαίνω ότι είμαι οκ με την απλή asrock μητρική! Για το τροφοδοτικό υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση ή να πορευτώ με το Corsair;
sattack Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Αφού δεν θα το αγοράσεις τωρα, ξαναρωτάς τότε. Πάντως ναι, Seasonic, Corsair, αυτά. Εγω στη θέση θα σκεφτομουν για νέο τροφοδοτικό μόνο όταν ήταν να αγοράσεις νέα καρτα γραφικών. (Και πάλι, μαλλον ούτε καν, αν επρόκειτο για 5060.)
CrisCrisCris Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Ωραία, οπότε θα το δω όταν θα πάω για αλλαγή κάρτας. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα