Axlmon Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:48 μμ Το συγκρότημα των Massive Attack δημιούργησε αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας τους, ενσωματώνοντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στη συναυλία τους. Το σύστημα κατέγραφε και ανέλυε σε πραγματικό χρόνο τα πρόσωπα των παρευρισκομένων, προβάλλοντας τα αποτελέσματα στις γιγαντοοθόνες LED ως μέρος της οπτικής εμπειρίας της συναυλίας. Η προκλητική -κατά πολλούς- παρέμβαση μετέτρεψε τα βιομετρικά δεδομένα των θεατών σε καλλιτεχνική δήλωση, ανεξάρτητα από τη συγκατάθεσή τους. Σύμφωνα με αναφορές, η τεχνολογία δεν χρησιμοποιήθηκε διακριτικά για λόγους ασφαλείας του χώρου, αλλά ως κεντρικό στοιχείο της καλλιτεχνικής παρουσίασης, κάτι που έγινε και κατά τη διάρκεια της συναυλίας του συγκροτήματος στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους. Κάποιοι επαίνεσαν το συγκρότημα για την πρόκληση συζήτησης γύρω από τη παρακολούθηση, ενώ άλλοι εξέφρασαν δυσφορία για την απροσδόκητη συλλογή δεδομένων. Οι διχασμένες αντιδράσεις επιβεβαίωσαν ότι η προκλητική πρόθεση του συγκροτήματος πέτυχε ακριβώς το σκοπό της. Πάντως η πρωτοβουλία αυτή συνάδει απόλυτα με το καλλιτεχνικό DNA των Massive Attack. Το συγκρότημα από το Μπρίστολ έχει περάσει χρόνια ενσωματώνοντας πολιτικά σχόλια στις συναυλίες του, ιδιαίτερα γύρω από θέματα παρακολούθησης και συστημάτων ελέγχου. Η συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη Adam Curtis και η συνεχής ενασχόλησή τους με ζητήματα ιδιωτικότητας τους έχει καθιερώσει ως "φυσικούς προβοκάτορες" για την εποχή μας. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες τεχνολογίες συναυλιών που στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου αντιμετώπισε ευθέως τους παρευρισκόμενους με την πραγματικότητα της συλλογής δεδομένων. Το συγκρότημα έκανε ορατό αυτό που συνήθως συμβαίνει αόρατα – το πρόσωπο σας καταγράφεται, αναλύεται και πιθανώς αποθηκεύεται από συστήματα με τα οποία ποτέ δεν συμφωνήσατε ρητά να αλληλεπιδράσετε. Το θέμα της συγκατάθεσης παραμένει ασαφές. Οι Massive Attack δεν έχουν δημοσιοποιήσει επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση των βιομετρικών δεδομένων που συλλέχθηκαν ή αν διατηρήθηκαν μόνιμα αρχεία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
this.is.elia Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Από εδώ και πέρα, όποτε περνάω την πόρτα συναυλιακού χώρου, θα κάνω reject τα cookies. 11
Alani13 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Απλά δεν γνώριζαν ότι αυτό το σύστημα ξέρει επίσης και το ονοματεπώνυμό τους καθώς και τι δουλειά κάναν ή κάνουν, όπως ίσως και τη διεύθυνση τους. Facebook, Instagram, LinkedIn κάποιος χρησιμοποιεί; Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Alani13
herbalife3 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Ρε πείτε την αλήθεια οι massive attack είναι πράκτορες του trump και μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα στις συναυλίες τους για να μας παρακολουθούν και να μας φακελωσουν... Ιδιαίτερα τους αριστερούς 🤣🤣 2
Huruduru Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 12 λεπτά πριν, Alani13 είπε Απλά δεν γνώριζαν ότι αυτό το σύστημα ξέρει επίσης και το ονοματεπώνυμό τους καθώς και τι δουλειά κάναν ή κάνουν, όπως ίσως και τη διεύθυνση τους. Facebook, Instagram, LinkedIn κάποιος χρησιμοποιεί; Προσωπικά όχι, αλλά αυτού του είδους τις κάμερες πλασάρει η Meta με τα "έξυπνα" γυαλιά της το αστείο στο άρθρο είναι το παρακάτω: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους. "Αίσχος να με καταγράφει η αναγνώριση προσώπου! κάτσε να γράψω τα παράπονα μου στο Facebook/Instagram/Social 🤡" 1 1 2
Moderators Kercyn Δημοσ. πριν από 6 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 λεπτά πριν, Huruduru είπε Προσωπικά όχι, αλλά αυτού του είδους τις κάμερες πλασάρει η Meta με τα "έξυπνα" γυαλιά της το αστείο στο άρθρο είναι το παρακάτω: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους. "Αίσχος να με καταγράφει η αναγνώριση προσώπου! κάτσε να γράψω τα παράπονα μου στο Facebook/Instagram/Social 🤡" Το ότι μπορεί να έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου σε μια εταιρεία να διαχειρίζεται κάποια συγκεκριμένα προσωπικά μου δεδομένα ενώ ακολουθεί κάποιους προσυμφωνημένους κανόνες, δε σημαίνει ότι δίνω αυτόματα τη συγκατάθεσή μου σε κάθε άλλη εταιρεία να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε προσωπικό μου δεδομένο θέλει, όπως θέλει. Επειδή βλέπω ότι πολλοί συχνά δυσκολεύεστε με αυτό το concept, σκέψου το εξής παράδειγμα: Αν κάποια στιγμή δώσω το αυτοκίνητό μου σε έναν φίλο μου για να κάνει μια δουλειά, αυτό δε σημαίνει ότι από δω και στο εξής μπορεί ο οποιοσδήποτε (ακόμα και φίλος μου) να παίρνει το αυτοκίνητό μου όποτε θέλει, για όσο θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Αν κάποιος άλλος θέλει να δανειστεί το αυτοκίνητό μου, μπορεί να έρθει να μου το ζητήσει κι εγώ, αν θέλω, του το δίνω. 2
cpc464 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δεν είναι καθόλου έξω οι τύποι,στο Λονδίνο έχει ήδη κάμερες παντου,στην Κίνα ήδη ούτε να αεριστείς δεν μπορείς χωρίς να σε πιάσει κάμερα, το μέλλον είναι ζοφερό δυστυχώς. 2
Huruduru Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 4 λεπτά πριν, Kercyn είπε Το ότι μπορεί να έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου σε μια εταιρεία να διαχειρίζεται κάποια συγκεκριμένα προσωπικά μου δεδομένα ενώ ακολουθεί κάποιους προσυμφωνημένους κανόνες, δε σημαίνει ότι δίνω αυτόματα τη συγκατάθεσή μου σε κάθε άλλη εταιρεία να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε προσωπικό μου δεδομένο θέλει, όπως θέλει. Επειδή βλέπω ότι πολλοί συχνά δυσκολεύεστε με αυτό το concept, σκέψου το εξής παράδειγμα: Αν κάποια στιγμή δώσω το αυτοκίνητό μου σε έναν φίλο μου για να κάνει μια δουλειά, αυτό δε σημαίνει ότι από δω και στο εξής μπορεί ο οποιοσδήποτε (ακόμα και φίλος μου) να παίρνει το αυτοκίνητό μου όποτε θέλει, για όσο θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Αν κάποιος άλλος θέλει να δανειστεί το αυτοκίνητό μου, μπορεί να έρθει να μου το ζητήσει κι εγώ, αν θέλω, του το δίνω. Εγώ συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα είναι ότι εταιρίες όπως η Meta δεν κρατούν τον λόγο τους. 1
Alani13 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Kercyn είπε Το ότι μπορεί να έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου σε μια εταιρεία να διαχειρίζεται κάποια συγκεκριμένα προσωπικά μου δεδομένα ενώ ακολουθεί κάποιους προσυμφωνημένους κανόνες, δε σημαίνει ότι δίνω αυτόματα τη συγκατάθεσή μου σε κάθε άλλη εταιρεία να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε προσωπικό μου δεδομένο θέλει, όπως θέλει. Επειδή βλέπω ότι πολλοί συχνά δυσκολεύεστε με αυτό το concept, σκέψου το εξής παράδειγμα: Αν κάποια στιγμή δώσω το αυτοκίνητό μου σε έναν φίλο μου για να κάνει μια δουλειά, αυτό δε σημαίνει ότι από δω και στο εξής μπορεί ο οποιοσδήποτε (ακόμα και φίλος μου) να παίρνει το αυτοκίνητό μου όποτε θέλει, για όσο θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Αν κάποιος άλλος θέλει να δανειστεί το αυτοκίνητό μου, μπορεί να έρθει να μου το ζητήσει κι εγώ, αν θέλω, του το δίνω. Εντελός τυχαία λοιπόν έφαγε hack η meta και χάκερς πήραν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Δεν παρακάμπτει κανένα συμβόλαιο αυτό. Ίσα ίσα καλύπτει και την ίδια την εταιρεία. 30 λεπτά πριν, Huruduru είπε Προσωπικά όχι, αλλά αυτού του είδους τις κάμερες πλασάρει η Meta με τα "έξυπνα" γυαλιά της το αστείο στο άρθρο είναι το παρακάτω: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους. "Αίσχος να με καταγράφει η αναγνώριση προσώπου! κάτσε να γράψω τα παράπονα μου στο Facebook/Instagram/Social 🤡" Προσωπικά απλά θα σου πω ότι υπάρχει πρόγραμμα που σου προβάλει στην οθόνη από τα Meta γυαλιά πως λέγεται αυτός που βρίσκεται μπροστά σου, χωρίς να του έχεις μιλήσει κάν. Τι θα κάνεις. Θα του σπάσεις τα γυαλιά; Το ίδιο θα γίνεται και με τα tesla robots Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Alani13
lbit Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες η κοινή γνώμη για να κουνηθεί από την θέση της πάντα χρειάζεται μια αναστάτωση ... "Οι διχασμένες αντιδράσεις επιβεβαίωσαν ότι η προκλητική πρόθεση του συγκροτήματος πέτυχε ακριβώς το σκοπό της." εδώ συμφωνούμε. 1
butters Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Αναφορά σε κείμενο Το συγκρότημα έκανε ορατό αυτό που συνήθως συμβαίνει αόρατα – το πρόσωπο σας καταγράφεται, αναλύεται και πιθανώς αποθηκεύεται από συστήματα με τα οποία ποτέ δεν συμφωνήσατε ρητά να αλληλεπιδράσετε. Και ένα "σχετικό" τους τραγούδι τους με video clip που πρωταγωνιστεί η Rosamund Pike https://youtu.be/ElvLZMsYXlo?si=T0etan8XQQbzdEqI 1
Chocobo Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Αναφορά σε κείμενο Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους Πρώτη φορά το ακούω και είμαι μέρα νύχτα στα σοσιαλ. Στα του θέματος να υπενθυμίσω πως η θεωρία συνωμοσίας ονόματι Echelon Network του 1960 , 50 χρόνια μετά αποδείχτηκε όχι και τόσο θεωρία συνωμοσίας τελικά.....Έχοντας πει αυτό όποιος νομίζει πως είναι ασφαλής επειδή γράφει στο ινσόμνια και όχι στο facebook ή στην συναυλία κλπ κλπ κλπ είναι βαθιά νυχτωμένος. Πάρτε το χαμπάρι πως είτε το θέλετε είτε όχι, είτε έχετε social είτε όχι , αν θέλουν να μάθουν για εσάς θα μάθουν.
Athoz Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Ανίχνευσης προσώπου και όχι αναγνώρισης, είναι πολύ πιο ελαφρύς αλγόριθμος. Τα κείμενα έχουν τυχαίες λέξεις και όχι τα πραγματικά τους ονόματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα