Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, Thresh said:

Για πέρνα του το 26.

Το πέρασα δεν μου άρεσε, έκανε και κάποια κολληματάκια και ξαναέβαλα το 18. Λογικά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Fotoalexandros said:

Το πέρασα δεν μου άρεσε, έκανε και κάποια κολληματάκια και ξαναέβαλα το 18. Λογικά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hal9000 είπε

μεταξύ Android συσκευών ναι. Πλέον υποστηρίζεται και το iPhone και η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ iOS/Android αλλά μόνο στη Cosmote

Thanks! 
Προς τον αθρογράφο .> να τι λέει το chatgpt:

Αν το άρθρο θέλει να δείξει πως το νέο είναι η διάθεση του RCS για iPhone, ενώ για Android υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια, τότε ο τίτλος που έχεις τώρα ("Διαθέσιμη η υπηρεσία RCS από Cosmote Telekom για Android και iOS συσκευές") μπερδεύει, γιατί δίνει την εντύπωση ότι είναι κάτι φρέσκο και για τα δύο.

Μερικές πιο ακριβείς εναλλακτικές:

• «Διαθέσιμη πλέον η υπηρεσία RCS της Cosmote και σε iPhone»

• «Η Cosmote φέρνει το RCS και στα iPhone – ήδη διαθέσιμο στα Android εδώ και χρόνια»

• «Το RCS έρχεται στα iPhone από την Cosmote – στα Android υποστηρίζεται ήδη»

• «Υποστήριξη RCS σε iPhone από την Cosmote (ήδη ενεργό για Android)»

👉 Το βασικό είναι να τονιστεί ότι η είδηση αφορά το iOS, ενώ στο Android είναι παλιά ιστορία.

Θέλεις να σου φτιάξω μερικές εκδοχές που να μοιάζουν περισσότερο με δημοσιογραφικούς τίτλους site τεχνολογίας (τύπου insomnia, techblog, gsmarena);

• Thanks 2
Δημοσ.
6 minutes ago, Thresh said:

Δηλαδή σε υποχρεώνει να βάλεις το 26 με αποτέλεσμα αν έχεις λίγο "παλιά" συσκευή να σέρνεται, ώστε να ανανεώσεις την συσκευή. Εφόσον το ios 18 υποστήριζε RCS σε όλες τις άλλες χώρες γιατί δεν ενσωμάτωσαν στην 18.7 την δυνατόητα;;.. Είναι άλητες ή δεν είναι.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Fotoalexandros said:

Δηλαδή σε υποχρεώνει να βάλεις το 26 με αποτέλεσμα αν έχεις λίγο "παλιά" συσκευή να σέρνεται, ώστε να ανανεώσεις την συσκευή. Εφόσον το ios 18 υποστήριζε RCS σε όλες τις άλλες χώρες γιατί δεν ενσωμάτωσαν στην 18.7 την δυνατόητα;;.. Είναι άλητες ή δεν είναι.

Τι να σου πω, τυχαία το  πέτυχα γι' αυτό θυμόμουν ότι χρειαζόταν η αναβάθμιση.

Τόσο χάλια είναι στο 13?

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Thresh said:

Τι να σου πω, τυχαία το  πέτυχα γι' αυτό θυμόμουν ότι χρειαζόταν η αναβάθμιση.

Τόσο χάλια είναι στο 13?

Δεν είναι χάλια αλλά δεν είναι και smooth όπως ήταν με το ios 18 σε iphone 13pro. Σε ένα δεύτερο iphone se που έχω, εκεί δεν το συζητάμε καν. Πέρασα το 26 και κολλούσε ακόμα περισσότερο. Επίσης είναι και θέμα αισθητικής: σε κάποια σημεία είναι υπερβολικά τα γραφικά του σε σημείο που θυμίζει Κινεζούρα. Προφανώς θέλει να ικανοποιήσει και την αισθητική των Ασιατών που αποτελούν μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, somt είπε

Το android υποστηρίζει το RCS από πάντα, η είδηση είναι ότι άρχισε να εμφανίζεται και στο iphone.

Το SMS αντικαθιστά, όχι το Viber

Δεν πρέπει να είναι ακριβώς έτσι. Μεταφέρω μετά από λίγο ψάξιμο και με επιφύλαξη. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Ουσιαστικά είχε βάλει RCS μέσω παρόχων από το 2016 αλλά επειδή για ευνόητους λόγους οι πάροχοι δεν το ενεργοποίησαν, αποφάσισε το 2020 (ουσιαστικά) να το βάλει στα Google messages. Αυτό αν δεν κάνω λάθος  δεν επέτρεπε επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών που υποστηρίζουν RCS.

Η Vodafone (Ελλάδα) το ενεργοποίησε επίσημα αρχές του 2023 για Android ενώ η Cosmote μόλις αυτό το μήνα και για τους 2. Η Apple το έκανε διαθέσιμο τον περασμένο Απρίλιο αν θυμάμαι καλά μόνο μέσω παρόχου. Αυτό έγινε εξαιτίας του DMA.

Google και Apple έχουν δηλώσει ότι συνεργάζονται για να μπει end to end  encryption. Τώρα είναι χύμα όπως τα SMS.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
Δημοσ.

Ουσιαστικά μεταξύ λειτουργικών συστημάτων θα υπάρχει δυνατότητα αλληλεπίδρασης στις εφαρμογές.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vabill είπε

Χάνω κατι απο την είδηση?

Εχω Vodafone, android και μια χαρα παίζει το rcs 

Και ποιά εφαρμογή χρησιμοποιείς γι αυτό;

Εγώ όπως το καταλαβαίνω, η είδηση είναι πως τώρα την υπηρεσία την προσφέρει η ίδια η Cosmote και όχι π.χ. η Google. Γι αυτό και δουλεύει και στο iPhone τώρα.
Η Vodafone προσέφερε παλιότερα την υπηρεσία RCS αλλά το 2023 (αν θυμάμαι καλά) την σταμάτησε και παρέπεμψε τους χρήστες στο Google Messages.

Θεωρητικά θα δουλεύει και σε iOS 18 (ίσως θέλει 18.7)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) που είμαστε 70-80% Android και όχι ανάποδα όπως στις ΗΠΑ, τι σημασία έχει; Όλοι, και οι iphoneακηδες, με viber-messenger-telegram είναι, γιατί να κανουν downgrade σε RCS;

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) που είμαστε 70-80% Android και όχι ανάποδα όπως στις ΗΠΑ, τι σημασία έχει; Όλοι, και οι iphoneακηδες, με viber-messenger-telegram είναι, γιατί να κανουν downgrade σε RCS;

Γιατί δεν είναι downgrade αλλά αναβάθμιση της ασφάλειας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...