AFK Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Καλησπέρα. Ανοίγω το θέμα σχετικά με τον καθαρισμό που μπορούμε -η και όχι - να κάνουμε μόνοι μας σε Dslr μηχανές. Με έχει πιάσει μια διάθεση να καθαρίσω τον αισθητήρα σε μια Nikon D3400 μόνη μου.Πιο πολύ για να μάθω την διαδικασία αυτή . Μέσα από βίντεο λοιπόν που έχω παρακολουθήσει, δεν φαίνεται κάτι τραγικό ..Όμως θα ήθελα από γνώστες του αντικειμένου ,συμβουλές (και ως προς τα καθαριστικά ) για να αποφύγω να τα κάνω μαντάρα. Όσον αφορά τα καθαριστικά επειδή είναι άπειρα δεν θέλω να βασιστώ σε κριτικές αγοραστών γιατί δεν γνωρίζω την πείρα του καθενός .. Ευχαριστώ .. Κάθε συμβουλή ,καλοδεχούμενη και χρήσιμη.
pifilos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δεν είχα ποτέ DSLR ουσιαστικά για να μπορώ να πω κάτι περί της διαδικασίας. Δεν είναι ότι έχει μεγάλη διαφορά από τις mirrorless απλώς δεν το έχω κάνει ώστε να έχω άποψη. Αυτό που μπορώ απο τη μεριά μου είναι πως καλό θα ήταν να αποφύγεις οτιδήποτε της K&F concept σχετικά με τα καθαριστικά (οι μπατονέτες είναι ΟΚ) και ειδικά αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/44506827/K-F-Concept-Katharismos-Aisthitira.html Άμα δεις προσεκτικά στο δοχείο γράφει για lens cleaner όχι sensor παρόλα αυτά αρκετοί το χρησιμοποιούν για αισθητήρες. Σε κάθε περίπτωση θα απέφευγα οτιδήποτε από την εταιρία αυτή σχετικά με τον καθαρισμό. Τελευταία φορά είχα χρησιμοποιήσει το παρακάτω αλλά βλέπω πως δεν είναι διαθέσιμο τώρα στο skroutz. Ήταν τίμιο. https://www.skroutz.gr/s/40847102/NiteCore-Katharismos-Aisthitira-Sensor-Cleaning-Fluid-Pro-20ml.html Έχω ακούσει καλά λόγια για τα προϊόντα της visible dust χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει. Αν σε βολεύει Αθήνα - κέντρο ευχαρίστως να σου δώσω (δωρεάν προφανώς) κάποιες μπατονέτες που έχω για APS-C αισθητήρες που πλέον μου είναι άχρηστα μαζί με το υπόλοιπο υγρό της Nitecore που έβαλα παραπάνω άμα θες να δοκιμάσεις τη διαδικασία χωρίς να αγοράσεις κάτι. Για μένα είναι ψιλοάχρηστα πλέον.
AFK Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 4 ώρες Χαίρομαι ειλικρινά για την απάντηση σου περί K&F. Για να είμαι ειλικρινής ,σε πρώτη φάση αναζήτησης και σχετικά εύκολη ,τα είδα τα k&f..Σε κάποια ανάρτηση του reddit είδα αυτό που λες !"Μακρυά από αυτά τα προϊόντα ".Εκεί ανέφεραν ονομαστικά κάποια αλλα (μόνο το eclipse θυμάμαι) που όμως όσο κ αν τα έψαξα τα έβρισκα εκτός Ευρώπης . Εντός Ευρώπης βρήκα μια εταιρία Vsgo και ένα κιτ με σχετικά καλή τιμή -> https://vsgotech.com/products/aps-c-sensor-cleaning-kit?_pos=1&_sid=c9de7cad4&_ss=r Για τη Nitecore δεν ήξερα καν ότι βγάζει τέτοια προϊόντα ,μέχρι φακοι/ μπαταριες/ φορτιστες είχαν πέσει στην αντίληψη μου ^^ Ευχαριστώ για την προσφορά υγρού / μπατονετας αλλά νιώθω πως θα στα στερήσω ..Αν δεν ήταν εξαντλημένο ως προϊόν ίσως να σκεφτόμουν αλλιώς .Όμως μια πιθανότητα να σου χρειαστεί κ να ψάχνεις εσύ τι κ πως μετά , είναι λίγο άδικο 😕
pifilos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 ώρα πριν, AFK είπε Χαίρομαι ειλικρινά για την απάντηση σου περί K&F. Για να είμαι ειλικρινής ,σε πρώτη φάση αναζήτησης και σχετικά εύκολη ,τα είδα τα k&f..Σε κάποια ανάρτηση του reddit είδα αυτό που λες !"Μακρυά από αυτά τα προϊόντα ".Εκεί ανέφεραν ονομαστικά κάποια αλλα (μόνο το eclipse θυμάμαι) που όμως όσο κ αν τα έψαξα τα έβρισκα εκτός Ευρώπης . Εντός Ευρώπης βρήκα μια εταιρία Vsgo και ένα κιτ με σχετικά καλή τιμή -> https://vsgotech.com/products/aps-c-sensor-cleaning-kit?_pos=1&_sid=c9de7cad4&_ss=r Για τη Nitecore δεν ήξερα καν ότι βγάζει τέτοια προϊόντα ,μέχρι φακοι/ μπαταριες/ φορτιστες είχαν πέσει στην αντίληψη μου ^^ Ευχαριστώ για την προσφορά υγρού / μπατονετας αλλά νιώθω πως θα στα στερήσω ..Αν δεν ήταν εξαντλημένο ως προϊόν ίσως να σκεφτόμουν αλλιώς .Όμως μια πιθανότητα να σου χρειαστεί κ να ψάχνεις εσύ τι κ πως μετά , είναι λίγο άδικο 😕 Οκ εγώ το είπα επειδή τα έχω και κάθονται (δεν έχω καν crop μηχανή πλέον) και βαριέμαι να ασχοληθώ με αγγελία για τέτοια πράγματα. Ό,τι θες εσύ. Της VSGO παλιότερα δεν το είχα βρει εντός Ευρώπης, πλέον βλέπω ότι όντως το βρίσκεις κάπου, ίσως και Ελλάδα. Επίσης δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά βάσει κριτικών στο Amazon θα το επέλεγα έστω για να δω πως είναι.
AFK Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες Αν πράγματι δεν σου χρειάζονται ,θα έχεις π.μ .Το εκτιμώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα