Crash24 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Η Valve ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη των εκδόσεων 32-bit των Windows για την εφαρμογή Steam από την 1η Ιανουαρίου 2026. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2026, η εταιρεία θα σταματήσει να υποστηρίζει τις 32-bit εκδόσεις των Windows, ενώ θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για τις 64-bit εκδόσεις των Windows 10 και Windows 11. Αυτή τη στιγμή, τα Windows 10 είναι η μόνη έκδοση 32-bit των Windows που υποστηρίζεται από το Steam. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft πρόκειται να τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 10 τον επόμενο μήνα, ωστόσο η Valve θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις 64-bit εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να παίζουν παιχνίδια 32-bit μέσω του Steam, αλλά δεν θα μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Steam σε 32-bit έκδοση των Windows. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η τρέχουσα έκδοση του Steam είναι στα 32-bit σε όλες τις εκδόσεις των Windows, κάτι που όμως θα αλλάξει σύντομα. "Οι μελλοντικές εκδόσεις του Steam θα τρέχουν μόνο σε 64-bit εκδόσεις των Windows", προειδοποιεί η Valve σε σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση, αναφέροντας ότι "αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη καθώς βασικά χαρακτηριστικά του Steam βασίζονται σε drivers συστήματος και άλλες βιβλιοθήκες που δεν υποστηρίζονται στις 32-bit εκδόσεις των Windows". Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Valve, η μετάβαση από τις 32-bit εκδόσεις των Windows δεν θα επηρεάσει πολλούς χρήστες του Steam. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η εταιρεία μέσω του Steam Hardware Survey, η 32-bit έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιείται μόνο από το 0,01% όλων των συστημάτων που αναφέρονται. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική τεχνολογική μετάβαση για την πλατφόρμα, καθώς προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των λειτουργικών συστημάτων. Οι χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν 32-bit Windows θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους σε 64-bit έκδοση εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Steam μετά την 1η Ιανουαρίου 2026. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι κατασκευαστές software και hardware κινούνται σταδιακά προς την αποκλειστική υποστήριξη 64-bit συστημάτων, καθώς προσφέρουν καλύτερη απόδοση και περισσότερες δυνατότητες σε σύγχρονες εφαρμογές και παιχνίδια. View full article
Georgios Pappas Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ξεφτιλα! θελω να παιζω στα windows xp! 1 5
Zengar Zombolt Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες παιζει να μην εχω χρησιμοποιησει ποτε 32bit windows λογισμικο 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 7 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 11 minutes ago, Zengar Zombolt said: παιζει να μην εχω χρησιμοποιησει ποτε 32bit windows λογισμικο Ένοιωσα γέρος... 2 6
GCX Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Για ποιο λόγο Valve. Μια χαρά δουλεύει ο Pentium 4(Northwood) που έχω με windows 7 32bit και 1gb ram. Δεν παίζω νεώτερα παιχνίδια.
Black Demis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 31 minutes ago, Zengar Zombolt said: παιζει να μην εχω χρησιμοποιησει ποτε 32bit windows λογισμικο μολις ενιωσα πολυυυυυυυυ γέρος 1
Zengar Zombolt Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 34 λεπτά πριν, Thresh είπε Ένοιωσα γέρος... 13 λεπτά πριν, Black Demis είπε μολις ενιωσα πολυυυυυυυυ γέρος πρώτο pc ηταν 2003 νομιζω ενα prebuild της quest pentium 4 στα 3.2ghz, 521mb ram, μια gpu κοκκινο χρωμα 64-128mb(επαιζε wow παντως στα medium/low) που το πηραμε με δοσεις ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ με μετρητα απο τον ΣΕΗΟ ( yes δοσεις με μετρητα απο καταστημα old ) Τωρα αν ειναι 32 η 64 bit θα σας γελασω ημουν ασχετος τοτε Αλλα οσα λογισμικα εχω περασει απο τοτε που εμαθα να κανω build, format κλπ δεν ηταν ΠΟΤΕ 32bit
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 6 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 hour ago, Zengar Zombolt said: πρώτο pc ηταν 2003 νομιζω ενα prebuild της quest pentium 4 στα 3.2ghz, 521mb ram, μια gpu κοκκινο χρωμα 64-128mb(επαιζε wow παντως στα medium/low) που το πηραμε με δοσεις ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ με μετρητα απο τον ΣΕΗΟ ( yes δοσεις με μετρητα απο καταστημα old ) Τωρα αν ειναι 32 η 64 bit θα σας γελασω ημουν ασχετος τοτε Αλλα οσα λογισμικα εχω περασει απο τοτε που εμαθα να κανω build, format κλπ δεν ηταν ΠΟΤΕ 32bit Οι Preshot...εεε Prescott P4 ήταν 64bit αν θυμάμαι καλά κι αυτοί βγήκαν το 2004, οπότε ήσουν πιθανότητα με 32bit. 1
Black Demis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 6 minutes ago, Zengar Zombolt said: πρώτο pc ηταν 2003 νομιζω ενα prebuild της quest pentium 4 στα 3.2ghz, 521mb ram, μια gpu κοκκινο χρωμα 64-128mb(επαιζε wow παντως στα medium/low) που το πηραμε με δοσεις ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ με μετρητα απο τον ΣΕΗΟ ( yes δοσεις με μετρητα απο καταστημα old ) Τωρα αν ειναι 32 η 64 bit θα σας γελασω ημουν ασχετος τοτε Αλλα οσα λογισμικα εχω περασει απο τοτε που εμαθα να κανω build, format κλπ δεν ηταν ΠΟΤΕ 32bit καλα εισαι........ εγω με 3,1 ξεκινισα 🤣 1
SkaL- Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 ώρα πριν, Zengar Zombolt είπε παιζει να μην εχω χρησιμοποιησει ποτε 32bit windows λογισμικο Προφανώς ασχολείσαι λίγα χρόνια με υπολογιστές, δεκαετία του 90 και 00s ήταν μονόδρομος, στα 00s εμφανίστηκαν τα 64bit με το ανάλογο hardware αλλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο όφελος πρακτικά.
JimGer Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 hour ago, SkaL- said: Προφανώς ασχολείσαι λίγα χρόνια με υπολογιστές, δεκαετία του 90 και 00s ήταν μονόδρομος, στα 00s εμφανίστηκαν τα 64bit με το ανάλογο hardware αλλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο όφελος πρακτικά. Καλά xp 64-bit παίζει να είχε βάλει λιγότερο από το 1% των users. Είχα βάλει κάποτε αλλά νομίζω δεν τα κράτησα. Το μόνο θετικό ήταν ότι "έβλεπαν" πάνω από 4gb ram
Hacker?pcs Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 hours ago, JimGer said: Καλά xp 64-bit παίζει να είχε βάλει λιγότερο από το 1% των users. Είχα βάλει κάποτε αλλά νομίζω δεν τα κράτησα. Το μόνο θετικό ήταν ότι "έβλεπαν" πάνω από 4gb ram Ήταν άχρηστα τότε, δεν υπήρχαν drivers για πολλά αφού ήταν ουσιαστικά Server 2003 x64 rebranded, games δεν ήταν συμβατά κτλ Ουσιαστικά τα 64 bit Windows καθιερώθηκαν με τα vista σιγά σιγά για λίγο και σταθερά με τα 7
MikeGR7 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Πρωτο PC που επεσε στα χερια μου Windows 98.... και πρωτο που αγοραστηκε για εμενα ειχε τα ολοκαινουργια Windows XP! 256MB RAM FTW!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα