Crash24 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Η Google αναβαθμίζει τη θέση της στον ανταγωνισμό των browser με τεχνητή νοημοσύνη, παρουσιάζοντας μια σειρά νέων λειτουργιών που ενσωματώνουν σε μεγαλύτερο επίπεδο το Gemini στο Chrome. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Gemini στο Chrome δεν θα απαιτεί πλέον συνδρομή και θα διατίθεται σε χρήστες Mac και Windows αρχικά στις ΗΠΑ από σήμερα. Σύμφωνα με την Charmaine D'Silva, διευθύντρια διαχείρισης προϊόντος του Chrome, η Google σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει τους επόμενους μήνες τη δυνατότητα το Gemini να εκτελεί "βαρετές εργασίες" για λογαριασμό των χρηστών. Όπως ανέφερε σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους την Τετάρτη, η λειτουργία αυτή θα μπορεί να πραγματοποιεί αγορές τροφίμων από λίστες που βρίσκονται στο email σας, να επαναπρογραμματίζει παραδόσεις, να κλείνει ραντεβού σε κομμωτήρια, να κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια και άλλα. Για οποιαδήποτε ενέργεια θεωρείται "υψηλού κινδύνου" ή "μη αναστρέψιμη", θα υπάρχουν σημεία ελέγχου. Η Google δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας όταν ρωτήθηκε από το The Verge. Ωστόσο, άλλες λειτουργίες του Gemini θα είναι διαθέσιμες νωρίτερα. Οι νέες δυνατότητες που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη περιλαμβάνουν την πρόσβαση του Gemini στο Chrome στο Google Workspace τόσο για απλούς όσο και για εταιρικούς χρήστες, με τη διάθεση να ξεκινά από σήμερα. Επιπλέον, ενεργοποιούνται ενσωματώσεις με άλλα προϊόντα της Google, όπως Calendar, YouTube, Maps και άλλα. Οι αλλαγές επιτρέπουν στο Gemini στο Chrome να "βρίσκει σχετικές πληροφορίες στην οθόνη σας και επίσης να αναλαμβάνει δράση στην οθόνη σας" με αυτά τα εργαλεία, σύμφωνα με την D'Silva. "Οι επιχειρήσεις αποτελούν έναν αρκετά σημαντικό τομέα εστίασης για το Chrome γενικά", δήλωσε η D'Silva. Στο Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον Gemini AI agent σε πολλαπλές καρτέλες (tabs) για να συγκρίνουν προϊόντα, να συνοψίζουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και να ανακαλούν προηγούμενες σελίδες από το ιστορικό περιήγησης. Στις κινητές συσκευές, το Gemini ήταν ήδη ενσωματωμένο στο Android, αλλά οι χρήστες θα μπορούν πλέον να μοιράζονται ολόκληρο το περιεχόμενο μιας σελίδας, όχι μόνο αυτό που βρίσκεται στην οθόνη τους εκείνη τη στιγμή. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν σύντομα να αποκτήσουν πρόσβαση στο Gemini μέσω της εφαρμογής του Chrome. Οι βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας των AI πρακτόρων στους περιηγητές των χρηστών αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης τάσης. Πέρυσι, η Anthropic παρουσίασε το Computer Use, επιτρέποντας στον Claude ως AI αgent να χρησιμοποιεί τον περιηγητή σας και να ολοκληρώνει εργασίες για λογαριασμό σας. Αργότερα, η OpenAI ανακοίνωσε το Operator, που σχεδιάστηκε για τον ίδιο σκοπό. Τον περασμένο Ιούλιο, η OpenAI συνδύασε τις λειτουργίες Deep research και Operator σε ένα εργαλείο, το ChatGPT Agent. Τον ίδιο μήνα, η Perplexity κυκλοφόρησε το Comet, το δικό της πρόγραμμα περιήγησης με τεχνητή νοημοσύνη. Η Atlassian πρόσφατα δαπάνησε 610 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την The Browser Company, δημιουργό του browser Dia με τεχνητή νοημοσύνη. View full article
ScorpioX777 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Μόνο Grok. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από ScorpioX777 4
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 6 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Μόνο Grok. κάνει Ναζάκια αυτό.... 2 10
polaki Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Αυτο με το να «αγοράζει τρόφιμα» το ακούμε σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή οποιαδήποτε τεχνολογίας.. Από τα υποτιθέμενα smart ψυγεία μας το σπαμαρουν αυτό εδώ και 10 χρόνια. Πες πες κάτι θα μείνει.. αλλά έτσι και όντως παραγγελθεί κάτι εν αγνοία μου του έχω κόψει τα πόδια.. 😹 Εδώ η alphabank μου στέλνει για χρεώσεις 10 και 20€ και μέχρι να δω ποια αηδία είναι (YouTube premium, chat gpt, iCloud κλπ) κατεβάζω ότι «γαλλικό» υπάρχει και δεν υπάρχει… 1
thomasG4 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 minute ago, polaki said: Αυτο με το να «αγοράζει τρόφιμα» το ακούμε σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή οποιαδήποτε τεχνολογίας.. Από τα υποτιθέμενα smart ψυγεία μας το σπαμαρουν αυτό εδώ και 10 χρόνια. Πες πες κάτι θα μείνει.. αλλά έτσι και όντως παραγγελθεί κάτι εν αγνοία μου του έχω κόψει τα πόδια.. 😹 Εδώ η alphabank μου στέλνει για χρεώσεις 10 και 20€ και μέχρι να δω ποια αηδία είναι (YouTube premium, chat gpt, iCloud κλπ) κατεβάζω ότι «γαλλικό» υπάρχει και δεν υπάρχει… Αυτό με τα ψώνια και τις παραγγελίες από υπηρεσίες διανομής φαγητού, το κάνει ήδη εδώ και κάποιους μήνες το ChatGPT στη πληρωμένη έκδοση με το ChatGPT Operator. Απλά δεν έχει γίνει γνωστό γιατί δεν βολεύει. Χρησιμοποιεί ένα VM της OpenAI και όχι το browser σου, όπως θα είναι με το Gemini και επειδή δεν ξέρει τα στοιχεία login σου, πρέπει να τα εισάγεις χειροκίνητα στο VM (τίθεται και θέμα privacy εδώ) για να κάνει τη παραγγελία.
freegr Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Ήδη λειτουργεί ως εφαρμογή στο dashboard του λογαριασμού σου οπότε να το δούμε και ενσωματωμένο 1
ScorpioX777 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 45 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε κάνει Ναζάκια αυτό.... Γουστα ειναι αυτα, σαν καλος ανθρωπος που ειμαι εψαξα να βρω κατι που ισως σου ταιριαζει... https://blueskyai.co/ 1
polaki Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 42 minutes ago, thomasG4 said: Αυτό με τα ψώνια και τις παραγγελίες από υπηρεσίες διανομής φαγητού, το κάνει ήδη εδώ και κάποιους μήνες το ChatGPT στη πληρωμένη έκδοση με το ChatGPT Operator. Απλά δεν έχει γίνει γνωστό γιατί δεν βολεύει. Χρησιμοποιεί ένα VM της OpenAI και όχι το browser σου, όπως θα είναι με το Gemini και επειδή δεν ξέρει τα στοιχεία login σου, πρέπει να τα εισάγεις χειροκίνητα στο VM (τίθεται και θέμα privacy εδώ) για να κάνει τη παραγγελία. Εχεις δει πόσο έχει πάει η φέτα; Ούτε τσίχλες δεν θα άφηνα το AI να μου παραγγείλει αυτόματα😂😂😂 1 3
nickk0kkav Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δεν θα άφηνα ΑΙ να μου παραγγείλει φαγητό. Εγώ μπορεί να θέλω σουβλάκια και εκείνο να μου λέει είσαι χοντρός και να παραγγέλνει μήλα και μπρόκολα. 1 3
nmembers68 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Chrome, ξανα αφησε με να ενεργοποιήσω το uBlock, αλλιως δεν με πειθεις να ξαναγυρισω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα