Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ramarg είπε
  • Δεν σας φταίει το iOS 26 εάν έχετε συσκευές 2-3-4ετίας με μπαταρίες ταλαιπωρημένες από κακές φορτίσεις εδώ και χρόνια..
  • Μην τα πεις γενικα παραεξω σε κανεναν αυτα που ξερει
  • Δεν σας φταίει κανείς που δεν ξέρετε πώς να κάνετε Clean Install και κάθε χρόνο περνάτε την νέα έκδοση ΟΤΑ πάνω στην παλιά που επίσης περάσατε με ΟΤΑ, και αντίστοιχα στην προπερσινή που επίσης περάσατε με ΟΤΑ...
  • OTA κανω μια ζωη με μηδεν προβληματα
  • Δεν σας φταίει κανείς όταν δεν σας ενδιαφέρει να παραμετροποιήσετε το κινητό σωστά & φυσικά σας φαίνεται εξωφρενικό να αφιερώνει κανείς ώρες για να στήσει τη συσκευή του σωστά... Όλα αυτά απαιτούν χρόνο περισσότερο από αυτόν που αφιερώνετε στο TikTok & στο Instagram καθημερινά...
  • Εγινε χακερ
  • Αφήστε την γκρίνια και μάθετε να κάνετε σωστά κάποια πράγματα από το να σκοτώνετε την ώρα σας στα social...
  • Μιλα για τον εαυτο σου
  • Αν δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε ''πώς θα κάνετε την συσκευή σας να τρέχει σωστά για χρόνια'' τότε θα πληρώνετε κάθε χρόνο (1000-1500€) για το καινούριο και τέλος (η αγορά για ορισμένους είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν ένα καθαρό copy του iOS μαζί με την ψευδαίσθηση ότι απέκτησαν ταχύτητα η οποία εν τέλει είναι αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στους κώδικες).

* Φυσικά μιλάμε για προσωρινή τάξη & καθαριότητα γιατί η ασχετοσύνη ορισμένων πάει πακέτο με ένα μοναδικό ταλέντο: Να επαναφέρουν το χρόνιο χάος που υπήρχε στις προηγούμενες συσκευές στις νεότερες, οδηγώντας κινητά διαμάντια στην γνωστή κατάντια. Μην αναρωτιέστε γιατί οι περισσότεροι αλλάζουν τόσο συχνά κινητό. Δεν φταίει το εκάστοτε κινητό αλλά η διαρκής άγνοια & άρνηση να βάλουν σε τάξη 5-10 βασικά πράγματα στο μυαλό τους (η τακτοποιημένη σκέψη & η ζωή μας αντικατοπτρίζεται ακόμα και στην εικόνα της συσκευής σας, του email σας, της κατάστασης που επικρατεί από το λειτουργικό μέχρι την θέση των εικονιδίων στην home screen). Συνεχίστε να δημιουργείτε χάος και να κατηγορείτε τις εταιρίες αλλά ποτέ εσάς τους ίδιους (η μετάθεση ευθυνών είναι πολύ βολική και έχει σαφή ερμηνεία σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας).

46 λεπτά πριν, ramarg είπε

Τα iPhone απευθύνονται σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τεχνολογία.? Από πού προκύπτει αυτό.. Έχετε παρεξηγήσει την ευκολία χρήσης & παραμετροποίησης με την ασχετοσύνη...

• Όποιος αδυνατεί να ρυθμίσει τα βασικά στην συσκευή του, όποιος αδυνατεί να κατανοήσει βασικά ζητήματα στις ετήσιες αναβαθμίσεις, όποιος αδυνατεί να κατανοήσει βασικούς κανόνες φόρτισης & διατήρησης υγείας της μπαταρίας, καλό θα είναι να σταματήσει τη γκρίνια στα forum (και δεξιά αριστερά γενικότερα).
  • Όποιος είναι άσχετος θα πρέπει να παραδέχεται εξαρχής την ασχετοσύνη του & να αναγνωρίζει αυτήν ως αιτία του προβλήματος. Όταν κάνει αυτό το γεναιόδωρο βήμα, μπορεί να ζητήσει βοήθεια (δωρεάν από εμάς ή μπορεί να δώσει τη συσκευή του σε χέρια ειδικών για να κάνουν αυτοί ό,τι χρειάζεται η συσκευή του (με το αζημίωτο φυσικά).
  • Με επικίνδυνες γενικεύσεις & σχόλια του τύπου ''το iOS 26 δεν αξίζει - τα πάει χάλια'' τί ακριβώς καταφέρνουν.? Απλώς μπαίνουν, ικανοποιούν την έμφυτη ανάγκη τους για γκρίνια (η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι πάλιωσε η συσκευή τους) και εν τέλει αποχωρούν χωρίς να έχουν αποκτήσει κάποια ουσιαστική γνώση γύρω από την αιτία του προβλήματος & πιθανές λύσεις.

Το πρόβλημα αφορά γενικά τους χρήστες των συσκευών και όχι απλά την Apple (που ως ηγέτιδα τραβάει την προσοχή & γίνεται ο 1ης δέκτης της γκρίνιας).
  1. Δημιουργούν μόνοι τους ένα ατελείωτο χάος αρχείων/email το οποίο σε συνδυασμό με απουσία παραμετροποίησης χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο...
  2. Όταν αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά, ξεκινούν με παράπονα σε forum (γιατί η γκρίνια εδώ είναι δωρεάν), και αφού διαπιστώσουν ότι δεν είσαι σε θέση να εφαρμόσουν απλές συμβουλές & ότι η άγνοια αναγκαστικά πληρώνεται, αυτοί και πάλι αρνούνται να πάνε έξω να πληρώσουν (για κάτι που ''άλλοι το κάνουν μόνοι τους δωρεάν βλ. clean install & παραμετροποίηση).
  3. Kρατάνε το χάος ως έχει και κάνουν υπομονή μέχρι να πάρουν το επόμενο κινητό.
  4. Στο μεταξύ καταδικάζουν περισσότερο τις συσκευές τους νομίζοντας ότι αν κάνουν τη νέα αναβάθμιση ΟΤΑ, αυτή θα δώσει λύση στο χάος που δημιούργησαν.
  5. Εν τέλει βλέπουν ότι κάθε χρόνο το χάος χειροτερεύει, και φυσικά αρνούνται πεισματικά να μάθουν πώς να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν, κράζουν και ξανά-κράζουν την εταιρία, μέχρι που αγανακτούν με το χάος που προκάλεσαν, αγοράζουν νέα συσκευή και δεν μεταφέρουν τίποτα (γιατί ενδόμυχα αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι και τα αρχεία τους είναι το πρόβλημα).
  6. Αφήνουν όλα τα αραχνιασμένα αρχεία στην παλιά συσκευή (δεν τα αρχειοθετούν ποτέ, δεν τα σώζουν με οποιοδήποτε τρόπο). Ίσως μετά από χρόνια να θυμηθούν το iPhone που παράτησαν στο συρτάρι και θυμούνται να ανακτήσουν τα αραχνιασμένα αρχεία (αν είναι τυχεροί το iPhone θα ανάψει - αν όχι θα κράξουν πάλι την εταιρία που έχασαν τα αρχεία).
  7. Επαναδημιουργούν ξανά και ξανά ΝΕΟ ΧΑΟΣ σε νέες συσκευές, μέχρι να φτάσει η κάθε μία στο απροχώρητο και να θέλει αλλαγή.
  8. Και κάπως έτσι έχουμε ένα ΦΑΥΛΟ κύκλο αγοράς νέων συσκευών, κακού χειρισμού με πρόκληση χάους αρχείων,  γκρίνιας & αγανάκτησης των ασχέτων οι οποίοι γεμίζουν σελίδες στα forum με τα παράπονα τους..
  9. Και στο τέλος βγαίνουν οι ειδήσεις που στιγματίζουν εκδόσεις λειτουργικών (χωρίς ουσιαστικό λόγο) γιατί πολύ απλά η ΧΨ έκδοση ξαφνικά θα δυσκολέψει τα iPhone 12 ProMax (τα οποία είναι μοντέλα 5ετίας και κανείς δεν φρόντισε ποτέ να τα αδειάσει & να τους κάνει μια καθαρή εγκατάσταση. Κανείς δε θα ασχοληθεί με το αν υπάρχει ουσιαστική ή όχι βάση στην είδηση. Οι άσχετοι για άλλοι μία φορά έβγαλαν το πόρισμα (αποδεχτείτε το όλοι ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να πει ότι έμεινε ευχαριστημένος από την 26 γιατί θα πέσουν να τον φάνε ως Apple Sheep). 

Απο τα πιο δυνατα τρολ γενικα που εχω δει σε φορουμ χρονια

10 λεπτά πριν, ramarg είπε
  1. Μα δεν είπε κανείς να βάλεις χέρι στα αρχεία του πηγαίου κώδικα του λειτουργικού. Η λογική του clean install είναι ακριβώς αυτή. Περνάς εξαρχής ένα καθαρό copy του λειτουργικού και πάνω σε αυτό χτίζεις εξ'αρχής το περιβάλλον στο οποίο θα δουλεύεις καθημερινά για μήνες. Επειδή όλοι βαριούνται να στήνουν ξανά και ξανά τη συσκευή τους, και επιλέγουν να περνούν κάθε χρόνο & διαδοχικά τη μία έκδοση πάνω στην άλλη, αυτό αυτομάτως τους στερεί το δικαίωμα ορθής γνώμης.

Δεν μπορείς να λάβεις σοβαρά υπόψιν τη γνώμη του ΧΨ χρήστη για την αυτονομία του iOS26 όταν δεν έχει ιδέα τί είναι το clean install, με ένα κινητό στα χέρια του που φόρεσε διαδοχικά την 16 πάνω στην 15, την 17 πάνω στην 16, την 18 πάνω στην 17, και την 26 πάνω στην 18.

Ακόμα και αν με ρωτήσεις γιατί δεν κρατάει η μπαταρία σου δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί ακριβώς δεν μπορώ να γνωρίζω τί έχεις κάνει αυτά τα χρόνια στη συσκευή σου, στα αρχεία σου, στην μπαταρία σου. Γκρινιάζουν και ζητούν λύσεις χωρίς να λένε τί έχουν κάνει. Να έρθει να μου πει γνώμη για την αυτονομία του iOS26 ένας χρήστης που μόλις έκανε clean install και αφιέρωσε 3 ώρες να το παραμετροποιήσει σωστά, ευχαρίστως να το δεχτώ. 

2. Εντάξει δε θα γυρίσουμε στην εποχή του OS1 όμως όπου οι χρήστες δεν ήξεραν τί είναι MultiTouch screen και τους εξηγούσαμε πώς κάνουν ''Slide to Unlock''. Τα κινητά εξελίχθηκαν γιατί και οι χρήστες υποτίθεται εξοικειώνονται, μαθαίνουν και ζητάνε περισσότερα. Δεν μπορώ να ακούω για χρήστες που μόνο ζητάνε χωρίς να μαθαίνουν. Αφού απαιτούν τα ΧΨ χαρακτηριστικά από τις συσκευές, αφού δίνουν 2 μισθούς για να τα αποκτήσουν, ας καταλάβουν ότι οφείλουν να μάθουν πέντε πράγματα και να μην ζαλίζουν για το αυτονόητο. Η γνώση δεν έρχεται τη στιγμή της πληρωμής αλλά με ενασχόληση και πραγματικό ενδιαφέρον γι' αυτό που αγοράζεις. Εάν δε σε ενδιαφέρουν πολλά πολλά, εάν δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις, ας αποδεχτούν με την ίδια αδιαφορία το λειτουργικό ως έχει (ή καλύτερα όπως το κατάντησαν με τα αρχεία τους).

3. Αναφερόμαστε τον παράγοντα του χρήστη που ΜΟΝΟ φορτώνει φορτώνει φορτώνει την συσκευή ΧΩΡΙΣ να την αδειάζει/καθαρίζει ποτέ. Στα αρχεία συστήματος δεν έχεις δουλειά να μπεις έτσι κι αλλιώς. Αυτά αρέσουν στους Androidάδες που διασκεδάζουν να βλέπουν τις συσκευές τους συνώνυμο του χάους.

4. Συμφωνώ.

5. Συμφωνώ απόλυτα.

6. Επίσης συμφωνώ αλλά και το Cloud BackUp θέλει χρόνο να το χτίσεις.

7. Συμφωνώ δεν είναι ευχάριστο αλλά είναι αναγκαίο. Όπως λέω σε κάθε μεγάλη έκδοση είναι ευκαιρία για καθαρή εγκατάσταση (μια φορά το χρόνο it's not big deal).

😂

• Like 1
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σιγά μη διαβάσουμε τις εκθέσεις που γράφει ο άλλος ότι εμείς φταίμε που δεν κάνουμε κάθε χρόνο clean install.

άσε μας ρε φίλε που θα είμαστε και με το μάτι στη μπαταρία μη τυχόν και πέσει κάτω από 30% και χαλάσει το 30-80 που είναι η σωστή φόρτιση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Απο τα πιο δυνατα τρολ γενικα που εχω δει σε φορουμ χρονια

😂

Δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει, αλλά έχει και σωστά σημεία. Όντως πολλά θέματα ξεκινούν από λάθος χρήση ή ακαταστασία, και σωστά λέει ότι το iPhone είναι για ευκολία χωρίς αυτό να σημαίνει «άσχετος». Επίσης ξεχωρίζει bug συστήματος από το χάος του χρήστη. Από εκεί και πέρα όμως το παρατραβάει: το «οι περισσότεροι χρήστες είναι άσχετοι» δεν στέκει, το clean install δεν λύνει τα πάντα, και η γλώσσα που βάζει φορτίζει το κείμενο αντί να το κάνει αντικειμενικό. Συνολικά έχει κάποιες βάσεις, αλλά βγαίνει υπερβολικό και μονομερές. Από την άλλη, το δικό σου «τρολ» δεν προσθέτει τίποτα στη συζήτηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει, αλλά έχει και σωστά σημεία. Όντως πολλά θέματα ξεκινούν από λάθος χρήση ή ακαταστασία, και σωστά λέει ότι το iPhone είναι για ευκολία χωρίς αυτό να σημαίνει «άσχετος». Επίσης ξεχωρίζει bug συστήματος από το χάος του χρήστη. Από εκεί και πέρα όμως το παρατραβάει: το «οι περισσότεροι χρήστες είναι άσχετοι» δεν στέκει, το clean install δεν λύνει τα πάντα, και η γλώσσα που βάζει φορτίζει το κείμενο αντί να το κάνει αντικειμενικό. Συνολικά έχει κάποιες βάσεις, αλλά βγαίνει υπερβολικό και μονομερές. Από την άλλη, το δικό σου «τρολ» δεν προσθέτει τίποτα στη συζήτηση.

Εξήγησε μου την λάθος χρήση σε ένα κινητό 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mayrhKaltsa είπε

σιγά μη διαβάσουμε τις εκθέσεις που γράφει ο άλλος ότι εμείς φταίμε που δεν κάνουμε κάθε χρόνο clean install.

άσε μας ρε φίλε που θα είμαστε και με το μάτι στη μπαταρία μη τυχόν και πέσει κάτω από 30% και χαλάσει το 30-80 που είναι η σωστή φόρτιση.

Το 30-80 επίσης είναι ψιλοανούσιο 

Προφανώς οι μπαταρίες ζορίζονται όταν βρίσκονται στις ακραίες καταστάσεις, αλλά ειδικά για το 80 είμαι πολύ αρνητικός καθώς χάνεις την όποια δυνατότητα πληρώσεις.

Προσωπικά αποφεύγω να αφήνω το κινητό να πέσει πολύ χαμηλά, αλλά ευτυχώς συνήθως δε με απασχολεί καθώς καθημερινά το βράδυ που θα φορτίσω θα είμαι πάνω από το 30, αλλά και να πέσω κάτω από αυτό καμιά φορά οκ θα ζήσουμε.

Όσο για το 80 ή 100, εφόσον υπάρχει το adaptive charging εννοείται ότι θα πας στο 100. Οι μπαταρίες δεν χαλάνε επειδή πάνε στο 100 (που δεν είναι πραγματικό 100 ) αλλά χαλάνε όταν μένουν πολλή ώρα στο 100

Οπότε με adaptive charging που οι μπαταρίες είναι στο 80 όλη τη νύχτα και πάνε στο 100 λίγο πριν ξυπνήσεις είσαι μια χαρά.

Πιο πολύ κινδυνεύεις να πέσεις χαμηλά αν στοχεύεις μαξ 80 άλλωστε, επίσης μπορεί να γίνει και επικίνδυνο όταν μπορεί να χρειαστείς επειγόντως μπαταρία 

Δημοσ.

@ramarg

Αν είναι να κάνει κάποιος babying το κινητό χάνεται όλο το νόημα. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ώστε να κάνω clean install.

Υπάρχουν περιπτώσεις που όντως χρειάζεται το clean install αλλά δεν πρέπει να είναι η στάνταρ τακτική. Σε όλα τα λειτουργικά ένα καθαρό installation θα κάνει declutter και θα αφαιρέσει τυχόν δυσλειτουργίες. Ο απλός χρήστης δεν οφείλει να το γνωρίζει, ούτε  ο κατασκευαστής δεν του το προτείνει. 

Ένα κάπως ανάλογο είναι το παρακάτω. Έχω μια φθηνή 32” Samsung TV στους γονείς μου που κάποιες φορές τρώει κόλλημα με τον ήχο και η μόνη λύση είναι να την βγάλεις από την πρίζα και να την ξαναβάλεις. Τους το έχω μάθει αλλά δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Αντίστοιχα το να χρειάζεται να κάνεις κάτι εκτός προδιαγραφών (clean install) δεν αποτελεί κανονικότητα αλλά πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος τρόπος χρήσης σε iPhone. Και o @Tlykogανέφερε πως μερικά σημεία έχουν κάποια λογική  κ άδικο που γίνεται τσουβάλιασμα….. Προφανώς κάποιοι έχουν μείνει πίσω σε παλιά χρόνια…… Αυτό έλειπε όταν δίνει κάποιος 4ψηφια ποσά να είναι από πάνω από τον φορτιστή κλπ προφανώς καλό είναι να μην πέφτει κάτω από 25% πολλές φορές. 

το clean install είναι old school τρόπος ενημέρωσης της συσκευής. Πλέον το 90-95% το εκτελεί επιτόπου κ η ίδια η εταιρία το προμοτάρει έτσι  από την προηγούμενη έκδοση του iOS μέσα από το μενού.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Έπιασες τον κορμό των απαντήσεων μου και αυτό μου αρκεί (κανείς δεν μας δεν ψάχνει εδώ απόλυτη ταύτιση απόψεων). Οι επιμέρους διαφωνίες είναι ευχάριστο αντικείμενο συζήτησης & η χρήση υπερβολών στον λόγο μου εξυπηρετούν άλλους σκοπούς (όχι προφανείς για πολλούς) καθώς θίγουν συγκεκριμένες κατηγορίες νωθρών χρηστών που πρέπει επιτέλους να βγουν από τον λήθαργο και να μάθουν τίποτα (δεν γίνεται να περιμένουμε όλα σαν έτοιμη μασημένη τροφή από την εκάστοτε εταιρία). Δεν με απασχολεί αν το σχόλιο τους θίγει την Apple ή την Samsung ή την Xiaomi (γιατί το πρόβλημα ξεκινά από την άγνοια & το χάος στις συσκευές τους).

Ιδανικά και εγώ θα ήθελα να έχω out of the box έτοιμη τη συσκευή χωρίς να χάνω 3 ώρες από τη ζωή μου να το στήσω όπως θέλω, όμως αυτά δεν γίνονται. Κάθε χρήστης είναι ξεχωριστή περίπτωση, και κάθε συσκευή θα καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Γι'αυτό οι εταιρίες ετοιμάζουν ένα generic πλαίσιο με βάση το οποίο διαμορφώνουν τις συσκευές (πολλές φορές με easy steps στο πρώτο set up όπου με ερωτήσεις θέλουν να δουν τί θες περίπου & τί δεν θες). Αυτές οι generic ρυθμίσεις όμως αποσκοπούν απλά στο να ανοίξει γρήγορα η συσκευή σου προς χρήση. Από εκεί και πέρα, οι εξειδικευμένες ρυθμίσεις εναπόκεινται στον παράγοντα χρήστη. Εκεί θα καθορίσεις πώς θα συμπεριφερθεί η συσκευή, τί θα σε ενοχλεί, τί δεν θα σε ενοχλεί, τί θα καναταλώνει πόρους, τί θα είναι απενεργοποιημένο κλπ. Ένας χρήστης που έκανε το generic set up 5 χρόνια πριν στο iOS 14, και έκτοτε περνάει κάθε χρόνο ΟΤΑ χωρίς να έχει κάνει ποτέ clean install, με γεμάτη μνήμη κινητού & μπαταρία στους 1500 κύκλους φόρτισης δεν μπορεί να έρθει και να δηλώνει ότι το iOS 26 φταίει που η μπαταρία του δεν κρατάει.

Αγαπητέ ΧΨ χρήστη, ακόμα και αν όντως φταίει το λειτουργικό, κάνε πρώτα όλα τα απαραίτητα steps όσον αφορά την επιβάρυνση που προκαλεί η δική σου χρήση, κάνε clean install, τακτοποίησε τα αρχεία σου εκτός και μην τα μεταφέρεις σαν άδικη κατάρα από συσκευή σε συσκευή, δοκίμασε τη συσκευή 10-15 μέρες σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και μετά έλα να γράψεις τις διαπιστώσεις σου. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Haha 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Λάθος χρήση σε κινητό είναι να έχεις γεμίσει storage με χιλιάδες φωτογραφίες/βίντεο χωρίς backup, να τρέχεις δεκάδες apps μόνιμα στο background, να μην κάνεις ποτέ update εφαρμογών, να φορτίζεις με ό,τι φτηνό καλώδιο βρεις, να εγκαθιστάς άγνωστα apk ή να περιμένεις ότι OTA update θα σου λύσει ό,τι χάος κουβαλάει η συσκευή. Όλα αυτά επιβαρύνουν απόδοση και μπαταρία. Δεν είναι όλα bug του iOS/Android, αρκετά είναι θέμα χρήστη.

35 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Το 30-80 επίσης είναι ψιλοανούσιο 

Προφανώς οι μπαταρίες ζορίζονται όταν βρίσκονται στις ακραίες καταστάσεις, αλλά ειδικά για το 80 είμαι πολύ αρνητικός καθώς χάνεις την όποια δυνατότητα πληρώσεις.

Προσωπικά αποφεύγω να αφήνω το κινητό να πέσει πολύ χαμηλά, αλλά ευτυχώς συνήθως δε με απασχολεί καθώς καθημερινά το βράδυ που θα φορτίσω θα είμαι πάνω από το 30, αλλά και να πέσω κάτω από αυτό καμιά φορά οκ θα ζήσουμε.

Όσο για το 80 ή 100, εφόσον υπάρχει το adaptive charging εννοείται ότι θα πας στο 100. Οι μπαταρίες δεν χαλάνε επειδή πάνε στο 100 (που δεν είναι πραγματικό 100 ) αλλά χαλάνε όταν μένουν πολλή ώρα στο 100

Οπότε με adaptive charging που οι μπαταρίες είναι στο 80 όλη τη νύχτα και πάνε στο 100 λίγο πριν ξυπνήσεις είσαι μια χαρά.

Πιο πολύ κινδυνεύεις να πέσεις χαμηλά αν στοχεύεις μαξ 80 άλλωστε, επίσης μπορεί να γίνει και επικίνδυνο όταν μπορεί να χρειαστείς επειγόντως μπαταρία 

Σε γενική χρήση έχεις δίκιο. Το άγχος σκοτώνει την απόλαυση της χρήσης. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εφικτό χωρίς άγχος. Πχ στο δικό μου σενάριο χρήσης είμαι 10 ώρες τη μέρα στο γραφείο. Δίπλα μου έχω μόνιμα φορτιστή στην πρίζα. Κάνω, χωρίς άγχος, το 40-80%. Οπότε ακόμα και μετά από 2 χρόνια χρήσης πουλάω iphones με 99-100% υγεία και δεν υπερβάλλω.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Tlykog είπε

«οι περισσότεροι χρήστες είναι άσχετοι» δεν στέκει

Οι περισσότεροι χρήστες πράγματι είναι άσχετοι και αυτό να ξαναπούμε και να τονίσουμε ότι δεν είναι κάτι κακό. Αυτό έφερε τη τεχνολογία στις μάζες, πράγμα που πήγε την ανθρωπότητα μπροστά.

Όταν οι "καμμενοι" αγοράζαμε τούβλα κινητά με πενακια και εγκαθιστούσαμε εφαρμογές και εξομοιωτές στα κινητά μας ή χαιρόμασταν που είχαμε wifi και συνδεόμασταν στο wifi της σχολής οι άλλοι με τα σέξυ αναδιπλούμενα κινητά μας κοιτούσαν περίεργα. Σήμερα μπορείς να είσαι σε άλλη χώρα και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία της δουλειάς σου στην παλάμη του χεριού σου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει όλοι να είναι σχετικοί με όλα; Εσύ δηλαδή ξέρεις ακριβώς πώς λειτουργεί το αυτοκίνητο σου ή κάνεις αυτό που λέει ο κατασκευαστής και αν βγάλει check engine -κατι έκτακτο δηλαδή- θα πας στο συνεργείο;

Ξέρεις να επισκευάζεις τη κουζίνα σου; Το θερμοσίφωνα; Το κλιματιστικό σου;

Κάποια μπορεί να τα ξέρεις, όλα όχι οπότε απλά κάνεις χρήση βάσει το τι σου λεει ο κατασκευαστής.

Το ίδιο ισχύει και με τα κινητά, τα κινητά σήμερα είναι όπως η ηλεκτρική κουζίνα. Τη χρησιμοποιούν όλοι (ίσως περισσότερο από τη κουζίνα τώρα που το σκέφτομαι) κάνεις δεν ξέρει πώς λειτουργεί και πώς να τη συντηρεί.

Ο καθένας είναι ειδικός επάνω στη δουλειά του και από χόμπι μπορει να ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω για άλλα πράγματα αλλά μέχρι εκεί, πάλι δεν είναι ειδικός.

Το να λέμε ότι οι χρήστες iphone δεν είναι κυρίως άσχετοι είναι υπερβολή, καθώς ακόμα και νέα άτομα (κάτω των 30) που δεν ασχολούνται με ΙΤ ή κάποιο επάγγελμα τεχνολογίας ακόμα και αν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν κάτι αμέσως πώς λειτουργεί (σε αντίθεση με τους πιο μεγάλους, αυτό τους το δίνω) αν δεν έχουν ασχοληθεί με κάτι δεν έχουν ιδέα.

Και είναι λογικό, καθώς το iphone που είναι πολύ πιο διαδεδομένο στις νεότερες γενιές και τους τα έδινε όλα στο πιάτο.

Και καλά κάνουν στη τελική δεν είναι δουλειά του καθένα να ξέρει σε βάθος πως λειτουργεί η συσκευή του, το αποτέλεσμα μετράει. Τα υπόλοιπα είναι χόμπι ή χάσιμο χρόνου 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ramarg είπε

Έπιασες τον κορμό των απαντήσεων μου και αυτό μου αρκεί (κανείς δεν μας δεν ψάχνει εδώ απόλυτη ταύτιση απόψεων). Οι επιμέρους διαφωνίες είναι ευχάριστο αντικείμενο συζήτησης & η χρήση υπερβολών στον λόγο μου εξυπηρετούν άλλους σκοπούς (όχι προφανείς για πολλούς) καθώς θίγουν συγκεκριμένες κατηγορίες νωθρών χρηστών που πρέπει επιτέλους να βγουν από τον λήθαργο και να μάθουν τίποτα (δεν γίνεται να περιμένουμε όλα σαν έτοιμη μασημένη τροφή από την εκάστοτε εταιρία). Δεν με απασχολεί αν το σχόλιο τους θίγει την Apple ή την Samsung ή την Xiaomi (γιατί το πρόβλημα ξεκινά από την άγνοια & το χάος στις συσκευές τους).

Ιδανικά και εγώ θα ήθελα να έχω out of the box έτοιμη τη συσκευή χωρίς να χάνω 3 ώρες από τη ζωή μου να το στήσω όπως θέλω, όμως αυτά δεν γίνονται. Κάθε χρήστης είναι ξεχωριστή περίπτωση, και κάθε συσκευή θα καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Γι'αυτό οι εταιρίες ετοιμάζουν ένα generic πλαίσιο με βάση το οποίο διαμορφώνουν τις συσκευές (πολλές φορές με easy steps στο πρώτο set up όπου με ερωτήσεις θέλουν να δουν τί θες περίπου & τί δεν θες). Αυτές οι generic ρυθμίσεις όμως αποσκοπούν απλά στο να ανοίξει γρήγορα η συσκευή σου προς χρήση. Από εκεί και πέρα, οι εξειδικευμένες ρυθμίσεις εναπόκεινται στον παράγοντα χρήστη. Εκεί θα καθορίσεις πώς θα συμπεριφερθεί η συσκευή, τί θα σε ενοχλεί, τί δεν θα σε ενοχλεί, τί θα καναταλώνει πόρους, τί θα είναι απενεργοποιημένο κλπ. Ένας χρήστης που έκανε το generic set up 5 χρόνια πριν στο iOS 14, και έκτοτε περνάει κάθε χρόνο ΟΤΑ χωρίς να έχει κάνει ποτέ clean install, με γεμάτη μνήμη κινητού & μπαταρία στους 1500 κύκλους φόρτισης δεν μπορεί να έρθει και να δηλώνει ότι το iOS 26 φταίει που η μπαταρία του δεν κρατάει.

Αγαπητέ ΧΨ χρήστη, ακόμα και αν όντως φταίει το λειτουργικό, κάνε πρώτα όλα τα απαραίτητα steps όσον αφορά την επιβάρυνση που προκαλεί η δική σου χρήση, κάνε clean install, τακτοποίησε τα αρχεία σου εκτός και μην τα μεταφέρεις σαν άδικη κατάρα από συσκευή σε συσκευή, δοκίμασε τη συσκευή 10-15 μέρες σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και μετά έλα να γράψεις τις διαπιστώσεις σου. 

Τώρα το έθεσες πιο καθαρά και με επιχειρήματα. Συμφωνώ ότι οι generic ρυθμίσεις είναι απλώς για να ξεκινήσει η συσκευή και ότι η χρήση/αμέλεια του κατόχου παίζει μεγάλο ρόλο. Επίσης σωστό το “κάνε clean install, τακτοποίησε, δοκίμασε και μετά βγάλε συμπέρασμα”. Από την άλλη, το clean install δεν θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση σε ένα ώριμο οικοσύστημα όπως το iOS, ούτε μπορούμε να αγνοούμε ότι updates φέρνουν και δικά τους bugs ή βαραίνουν παλιότερες συσκευές. Οπότε ναι, ο χρήστης έχει ευθύνη, αλλά και η Apple δεν βγαίνει λάδι. Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ clean install σε κανένα κινητό μου μετά από αναβάθμιση. Παίρνω κινητά από το 1999. Δε λέω ότι ο δικός μου μικρόκοσμος αποτελεί δεδομένο ή η εμπειρία μου ξεπερνά τα δεδομένα των άλλων χρηστών, αλλά πιστεύω ότι σπάνια χρειάζεται clean install σε Android και iOS πλέον.

3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Οι περισσότεροι χρήστες πράγματι είναι άσχετοι και αυτό να ξαναπούμε και να τονίσουμε ότι δεν είναι κάτι κακό. Αυτό έφερε τη τεχνολογία στις μάζες, πράγμα που πήγε την ανθρωπότητα μπροστά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει όλοι να είναι σχετικοί με όλα; Εσύ δηλαδή ξέρεις ακριβώς πώς λειτουργεί το αυτοκίνητο σου ή κάνεις αυτό που λέει ο κατασκευαστής και αν βγάλει check engine -κατι έκτακτο δηλαδή- θα πας στο συνεργείο;

Ξέρεις να επισκευάζεις τη κουζίνα σου; Το θερμοσίφωνα; Το κλιματιστικό σου;

Κάποια μπορεί να τα ξέρεις, όλα όχι οπότε απλά κάνεις χρήση βάσει το τι σου λεει ο κατασκευαστής.

Το ίδιο ισχύει και με τα κινητά, τα κινητά σήμερα είναι όπως η ηλεκτρική κουζίνα. Τη χρησιμοποιούν όλοι (ίσως περισσότερο από τη κουζίνα τώρα που το σκέφτομαι) κάνεις δεν ξέρει πώς λειτουργεί και πώς να τη συντηρεί.

Ο καθένας είναι ειδικός επάνω στη δουλειά του και από χόμπι μπορει να ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω για άλλα πράγματα αλλά μέχρι εκεί, πάλι δεν είναι ειδικός.

Το να λέμε ότι οι χρήστες iphone δεν είναι κυρίως άσχετοι είναι υπερβολή, καθώς ακόμα και νέα άτομα (κάτω των 30) που δεν ασχολούνται με ΙΤ ή κάποιο επάγγελμα τεχνολογίας ακόμα και αν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν κάτι αμέσως πώς λειτουργεί (σε αντίθεση με τους πιο μεγάλους, αυτό τους το δίνω) αν δεν έχουν ασχοληθεί με κάτι δεν έχουν ιδέα.

Και είναι λογικό, καθώς το iphone που είναι πολύ πιο διαδεδομένο στις νεότερες γενιές και τους τα έδινε όλα στο πιάτο.

Και καλά κάνουν στη τελική δεν είναι δουλειά του καθένα να ξέρει σε βάθος πως λειτουργεί η συσκευή του, το αποτέλεσμα μετράει. Τα υπόλοιπα είναι χόμπι ή χάσιμο χρόνου 

Σωστό αυτό που λες, δεν χρειάζεται όλοι να είναι ειδικοί, αλλιώς η τεχνολογία δεν θα είχε φτάσει ποτέ σε μαζική χρήση. Το παράδειγμα με το αυτοκίνητο/κουζίνα στέκει. Άλλο όμως το “δεν είμαι ειδικός” κι άλλο το “δεν ξέρω ούτε τα βασικά και μετά γκρινιάζω”.

Το πρώτο είναι λογικό και αναμενόμενο, το δεύτερο δημιουργεί τα προβλήματα που βλέπουμε σε κάθε forum μετά από κάθε update.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

@ramarg

Αν είναι να κάνει κάποιος babying το κινητό χάνεται όλο το νόημα. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ώστε να κάνω clean install.

Υπάρχουν περιπτώσεις που όντως χρειάζεται το clean install αλλά δεν πρέπει να είναι η στάνταρ τακτική. Σε όλα τα λειτουργικά ένα καθαρό installation θα κάνει declutter και θα αφαιρέσει τυχόν δυσλειτουργίες. Ο απλός χρήστης δεν οφείλει να το γνωρίζει, ούτε  ο κατασκευαστής δεν του το προτείνει. 

Ένα κάπως ανάλογο είναι το παρακάτω. Έχω μια φθηνή 32” Samsung TV στους γονείς μου που κάποιες φορές τρώει κόλλημα με τον ήχο και η μόνη λύση είναι να την βγάλεις από την πρίζα και να την ξαναβάλεις. Τους το έχω μάθει αλλά δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Αντίστοιχα το να χρειάζεται να κάνεις κάτι εκτός προδιαγραφών (clean install) δεν αποτελεί κανονικότητα αλλά πρόβλημα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις babying. Η στοιχειώδης συντήρηση της συσκευής θα σου προσφέρει μακρόχρονη ωφέλιμη χρήση & η εποπτεία των αρχείων σου δεν είναι προαιρετική ενασχόληση αλλά μέγιστη προτεραιότητα σε μία εποχή που ο όγκος αρχείων που δημιουργεί ο καθένας εκτοξεύεται δραματικά.

Το ίδιο το hardware (σε οποιαδήποτε συσκευή) μπορεί να αντέχει προσωρινά αλλά δεν είναι φτιαγμένο να τρέχει διαρκώς σε κατάσταση stress. Τα NAND μίας πλακέτας (είτε αφορούν τη RAM είτε την αποθήκευση αρχείων) καταστρέφονται ταχύτατα όταν δουλεύουν με μεγάλους όγκους αρχείων ακριβώς γιατί σχεδιάστηκαν για ταχύτητα μεταφοράς & διαρκή κίνηση αρχείων --> ΟΧΙ για μακροπρόθεσμη στατική αποθήκευση αρχείων (συνεπώς το παρκάρισμα αραχνιασμένων & κατακερματισμένων αρχείων) μειώνει κατακόρυφα το προσδόκιμο βασικών parts στο Hardware και οδηγούν σε σύντομα σε αστοχία. Αντίστοιχα ο επεξεργαστής δεν μπορεί να τρέχει μακροπρόθεσμα σε load stress & αντίστοιχα θερμοκρασιακό stress. Και η μπαταρία δεν αντέχει το μακροπρόθεσμο stress ενός συνεχούς drain 0% --> 100%.  

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά στην πλεοψηφία των προβλημάτων, η αιτία είναι η νοθρότητα των χρηστών που όπως περιέγραψα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να μάθουν και να βάλουν τάξη στο ΔΙΚΟ τους το χάλι.
Όταν αυτοί δεν κάνουν 5-10 βασικά πράγματα, πώς περιμένουν από μία αναβάθμιση να λύσει όλα τα προβλήματα όταν φορτώνουν στην ''καμπούρα'' του λειτουργικού ένα κάρο γεμάτο σκουπίδια. Ένα μεγάλο κομμάτι της ταχύτητας και της απόδοσης των νέων συσκευών οφείλεται στο γεγονός ότι έρχονται άδειες. Εκεί ακριβώς οφελεί το clean install (δεν είναι άμεση ανάγκη αλλά προσφέρει μία νέα καθαρή αρχή, και το όφελος ταχύτητας/αυτονομίας που προσφέρει αξίζει τον κόπο). Επομένως αν θέλεις να είσαι έλλογος χρήστης που κάνει οικονομία και δεν αλλάζει συχνά την συσκευή του, αναγκαστικά θα πρέπει να μάθεις μεθόδους που κρατούν την συσκευή σε καλή κατάσταση μακροπρόθεσμα.

Δεν είναι parenting της συσκευής αλλά της τσέπης σου. Γιατί οι άσχετοι νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό, παίρνεις το νέο 1500 ευρώ και τελειώνεις. Και έχουμε φτάσει στο εξής παράδοξο να αλλάζουν συσκευές κάθε χρόνο λέγοντας ότι κολλάνε... Λυπάμαι αλλά το 16Pro Max δεν κολλάει από το iOS 26 αλλά από τη χρήση που του κάνουν. Του χρόνου θα βρίζουν το 17ProMax που φέτος έτρεξαν να αγοράσουν με ενθουσιασμό. 

Το παράδειγμα με την τηλεόραση έξυπνο αλλά όχι εύστοχο. Γιατί η τηλεόραση έχει ένα stable os ίσα ίσα για να κάνει channel playback & synching. Ο χρήστης δεν παρεμβαίνει ενεργά στον κώδικα της τηλεόρασης όσο παρεμβαίνει στο λειτουργικό του κινητού (στο οποίο φορτώνει δεκάδες εφαρμογές = με την κάθε μία να φορτώνει τα δικά της στην συσκευή). Το παράδειγμα σου θα είχε νόημα σε περιπτώσεις χαλασμένου hardware (δλδ να είχες μια συσκευή με bootloop και εγώ να σου πρότεινα κάποιο κόλπο ώστε να ανάβει).

Επεξ/σία από ramarg
  • Haha 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, aces είπε

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος τρόπος χρήσης σε iPhone. Και o @Tlykogανέφερε πως μερικά σημεία έχουν κάποια λογική  κ άδικο που γίνεται τσουβάλιασμα….. Προφανώς κάποιοι έχουν μείνει πίσω σε παλιά χρόνια…… Αυτό έλειπε όταν δίνει κάποιος 4ψηφια ποσά να είναι από πάνω από τον φορτιστή κλπ προφανώς καλό είναι να μην πέφτει κάτω από 25% πολλές φορές. 

το clean install είναι old school τρόπος ενημέρωσης της συσκευής. Πλέον το 90-95% το εκτελεί επιτόπου κ η ίδια η εταιρία το προμοτάρει έτσι  από την προηγούμενη έκδοση του iOS μέσα από το μενού.

Συμφωνώ, ειδικά στα iPhone (που αποτελούν και τη θεματολογία του άρθρου) δεν υπάρχει “σωστός” ή “λάθος” τρόπος χρήσης, η λογική είναι να δουλεύουν χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ξέρει τεχνικές λεπτομέρειες. Κι εγώ αυτό είπα: υπάρχουν κάποια σημεία που έχουν λογική, αλλά είναι άδικο το τσουβάλιασμα. Το clean install ήταν κάποτε λύση, αλλά σήμερα το iOS είναι φτιαγμένο για να ενημερώνεται OTA: το προωθεί και η ίδια η Apple, δεν μπορείς να περιμένεις από τον μέσο χρήστη να κάνει κάθε τόσο format. Όσο για τη μπαταρία, ναι καλό είναι να την προσέχεις, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε από τον καθένα που έδωσε τετραψήφιο ποσό να έχει το κεφάλι του συνέχεια από πάνω. Το οικοσύστημα οφείλει να αντέχει και σε πιο “χαλαρή” χρήση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ramarg είπε

.

Το ίδιο το hardware (σε οποιαδήποτε συσκευή) μπορεί να αντέχει προσωρινά αλλά δεν είναι φτιαγμένο να τρέχει διαρκώς σε κατάσταση stress. Τα NAND μίας πλακέτας (είτε αφορούν τη RAM είτε την αποθήκευση αρχείων) καταστρέφονται ταχύτατα όταν δουλεύουν με μεγάλους όγκους αρχείων ακριβώς γιατί σχεδιάστηκαν για ταχύτητα μεταφοράς & διαρκή κίνηση αρχείων --> ΟΧΙ για μακροπρόθεσμη στατική αποθήκευση αρχείων (συνεπώς το παρκάρισμα αραχνιασμένων & κατακερματισμένων αρχείων) μειώνει κατακόρυφα το προσδόκιμο βασικών parts στο Hardware και οδηγούν σε σύντομα σε αστοχία. 

Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι λες ανάποδα, το διαρκές read/write καταστρέφει τις μνήμες παρά το "παρκάρισμα" αρχείων, άλλωστε με βάση αυτό μετριέται και το προσδόκιμο τους 

Οπότε θεωρητικά πάντα το να κάνεις format χωρίς λόγο είναι στρες χωρίς λόγο στο hw

Και με βάση αυτό το σκεπτικό είχα αναφερει και σε άλλο θέμα ότι σε ps5 για παράδειγμα δε χρησιμοποιώ ποτέ την εσωτερική μνήμη (γιατί είναι ενσωματωμένη και αν χαλάσει θα χαιρετήσουν όλα) αλλά  μόνο τον ssd που έχω βάλει επιπλέον, επίσης θα ήθελα τα κινητά να παίρνουν SD όπως κάνει η μόνο η Sony πλέον σε high end για να μη ζοριζω την εσωτερική μνήμη με βλακείες όπως εγγραφή βίντεο και φωτογραφίες.

Στην πράξη όμως δεν μου έχει πεθάνει ποτέ καμία nand οπότε δε δίνω και πολλή βάση σε αυτό (φυσικα ξέρω κόσμο που είχε προβλήματα)

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ παιδιά πάντως σε 14 pro max δεν έχω κανένα θέμα με την μπαταρία για πρώτη φορά μετά από μεγάλο update! 

Βέβαια δεν κάνω OTA update ποτέ, μόνο μέσω του mac.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...