FLO_X Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου καλησπέρα σε ολους, ενδιαφερομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή ώστε να μπορώ να κάνω την δουλειά μου πιο εύκολα. σκεφτομαι ένα μπατζετ κοντά στα 2000€ χωρις ΦΠΑ αλλά δεχομαι προτάσεις για λίγο πάνω λίγο κάτω χρησιμοποιω προγράμματα όπως rhino, revit, vray, twinmotion και την σουίτα της adobe και μελλοντικά ίσως προσθέσω κάτι ακόμα… εχω οθόνη που μελλοντικά θα αλλαχτεί αλλά λέω τώρα να επενδύσω κυρίως στον πυργο και μόνο ο υπολογιστής προορίζεται για Αθήνα, δεν έχω θέμα με το κατάστημα αρκει να είναι αξιόπιστο και να κάνει την συναρμολόγηση με κάποια έρευνα που έκανα έχω καταλήξει εδώ: AMD Ryzen 9 7900X ή Intel Core i7-13700K Intel: MSI Z790-A Pro WiFi 32GB DDR5 6000MHz (Corsair Vengeance ή G.Skill) (μάλλον 64 θα χρειαστεί) NVIDIA RTX 4070 12GB 1TB NVMe SSD (Samsung 980 Pro ή WD Black SN850X) 2TB SATA SSD 850W 80+ Gold (Corsair RM850x ή MSI MPG A850G) Υδρόψυξη 240mm (NZXT Kraken ή Arctic Liquid Freezer) ή (Noctua NH-U12A) Fractal Design Meshify 2 / Corsair 4000D Airflow
sattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου - 64GB για να μην ψάχνεσαι μετά - δεν υπάρχει 4070 πλέον. Ή θα πάρεις 5060 Ti 16GB ή 5070 Ti 16GB. - Δεν υπάρχει λόγος να καταναλώσεις μια θέση NVMe πάνω στη μητρική μόνο με 1ΤΒ. Πάρε και τους 2 SSD στα 2ΤΒ. (Επίσης, πρέπει να έχεις πολύ συγκεκριμένο λόγο που να θελεις sata ssd. Πχ τι? Θέλεις να τον αφαιρείς τακτικά και να τον πηγαίνεις αλλού? Αλλιώς ποιος ο λόγος να μην πάρεις και τον 2ο σε NVMe, αφού στα λεφτά είναι το ίδιο?) 1
@topos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) On 20/09/2025 at 18:35, FLO_X said: καλησπέρα σε ολους, ενδιαφερομαι να αγοράσω έναν υπολογιστή ώστε να μπορώ να κάνω την δουλειά μου πιο εύκολα. σκεφτομαι ένα μπατζετ κοντά στα 2000€ χωρις ΦΠΑ αλλά δεχομαι προτάσεις για λίγο πάνω λίγο κάτω χρησιμοποιω προγράμματα όπως rhino, revit, vray, twinmotion και την σουίτα της adobe και μελλοντικά ίσως προσθέσω κάτι ακόμα… εχω οθόνη που μελλοντικά θα αλλαχτεί αλλά λέω τώρα να επενδύσω κυρίως στον πυργο και μόνο ο υπολογιστής προορίζεται για Αθήνα, δεν έχω θέμα με το κατάστημα αρκει να είναι αξιόπιστο και να κάνει την συναρμολόγηση με κάποια έρευνα που έκανα έχω καταλήξει εδώ: AMD Ryzen 9 7900X ή Intel Core i7-13700K Intel: MSI Z790-A Pro WiFi 32GB DDR5 6000MHz (Corsair Vengeance ή G.Skill) (μάλλον 64 θα χρειαστεί) NVIDIA RTX 4070 12GB 1TB NVMe SSD (Samsung 980 Pro ή WD Black SN850X) 2TB SATA SSD 850W 80+ Gold (Corsair RM850x ή MSI MPG A850G) Υδρόψυξη 240mm (NZXT Kraken ή Arctic Liquid Freezer) ή (Noctua NH-U12A) Fractal Design Meshify 2 / Corsair 4000D Airflow Είχα το ίδιο διλλημα πριν 2 χρόνια 7900x vs 13700k. Πλέον θα σου έλεγα πήγαινε σε 9900xστα ~360 ευρω. Νεότερος και τελικά δεν έχει τόση διαφορά στην τιμη, Και αυτό γιατί δεν χρειαζετε υδροψυξη Θα μπορούσες να κάνεις δουλειά ακόμα και με arctic 36 στο ~30ευρω.Εναλλακτικα κοιτάς για be quiet στο 50 ευρω. Οχι, σίγουρα την noctua που έβαλες, είναι ακριβότερη κ χειρότερη. Ram κοίτα για 64gb η ακόμα και 96gb. Nvme πήγαινε σε black 850 η ακόμα και σε wd sn7100(εκεί θα πήγαινα εγώ). Κάρτα γραφικών όπως σου είπε και ο sattack οι καλύτερες επιλογές είναι 5060ti 16gb/5070ti.Και αυτό λόγο vram. Psu ρίξε μια ματια και σε seasonic focus(έχουν 10ετη εγγύηση) η και τα τα "απλά" gx(εγγύηση 7 χρόνια) (τα βγάζει συχνά πυκνά προσφορά το e-shop.) Υ.γ Spoiler Την αποπανω σύνθεση στην έβγαλε chatgpt? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα