darkcrystal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Καλημέρα. Έκανα μια αναβάθμιση μητρικής (msi b550m pro-vdh) στον υπολογιστή. Έχει κάνει κάποιος εγκατάσταση με ryzen 5 5600x ? Αν ναι χρειάστηκε update στο bios ή αναγνώρισε κατευθείαν τον επεξεργαστή λόγω συμβατότητας του? Καλού κακού έχω κατέβασει κάποιες versions που βρήκα απο το site της msi που χρειάζονται για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Απλά ρωτάω μην χρειαστεί να μπώ στην διαδικάσια της αναβάθμισης του bios. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Λύση nickol-us Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Λύση Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Όλα εξαρτώνται από το πότε βγήκε η μητρική από το εργοστάσιο. Αν η μητρική είναι αγορασμένη ως καινούργια, είναι πρακτικά αδύνατο να έχει έρθει με μη συμβατό bios. Ο 5600x έχει 5 χρόνια κυκλοφορίας πλέον. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να δεις το bios version που έχει έρθει η μητρική. Ψάχνοντας και από το site της MSI, βρήκα ότι στο sn φαίνεται η ημερομηνία κατασκευής όπου έμμεσα μαρτυρά τη version. 99.9% δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα, μοναδική εξαίρεση αν η μητρική είναι μεταχειρισμένη και κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από την έλευση του 5600x. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από nickol-us
darkcrystal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Η μητρική αγοράσθηκε καινούργια τον 8/25. Έψαξα αυτό που λες με τον σειριακό. Δεν ήταν σαφές πάνω σε αυτόν η ημερομηνία κατασκευής. Και εγώ θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει θέμα αναβάθμισης του bios. Ευχαριστώ πάντως. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από darkcrystal
nickol-us Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, darkcrystal είπε Η μητρική αγοράσθηκε καινούργια τον 8/25. Έψαξα αυτό που λες με τον σειριακό. Δεν ήταν σαφές πάνω σε αυτόν η ημερομηνία κατασκευής. Και εγώ θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει θέμα αναβάθμισης του bios. Ευχαριστώ πάντως. Σε περίπτωση που δεν μπήκες στο λινκ που άφησα Spoiler Απίθανο να μην είναι συμβατή με τον 5600X εφόσον την αγόρασες πρόσφατα. Υπήρξε περίοδος όπου δεν υπήρχε καν στοκ από το συγκεκριμένο μοντέλο ενώ είχαν ήδη κυκλοφορήσει οι μεταγενέστεροι cpu αυτής της γενιάς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα