aposmeister Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, πάνε 12 χρόνια από το τελευταίο pc που έστησα και ήρθε η ώρα για κάτι νέο. Ποσό που διαθέτουμε : ~1500 χωρις φπα, χωρίς οθόνη Χρήση υπολογιστή : Γενική. Βασικό να είναι SFF, future proof και επίσης να μην ανεβάζει υψηλες θερμοκρασίες Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: εφαρμογές γραφείου, photo editing (lightroom, topaz photo ai και συναφή) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω την HP LP2475w και σκέφτομαι να πάω σε 27" 4k ή 1440p με budget ~400 χωρίς φπα Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Περιφέρεια, απομακρυσμένο νησί Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικά (όσο το δυνατό λιγότερα) Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Επισυνάπτω 2 photos για μία πιθανή σύνθεση με παραγγελία από 3 καταστήματα. Κριτικές και εναλλακτικές προτάσεις καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από aposmeister
kalwdios Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Καλημέρα σας. Δεν γνωρίζω εάν πρέπει να το ποστάρω εδώ, αλλά θέλω να πουλήσω το άριστο pc της υπογραφής μου. CASE : Fractal Design Define Mini C TG - CPU : AMD Ryzen 7 2700X - COOLING : Be Quiet Pure Rock Slim - M/B : MSI B450M Mortar Max - RAM : G.Skill Ripjaws V 32GB (4x8) DDR4-3200MHz - GPU : PowerColor Hellhound RX 6600 XT - DISK 1 : ADATA XPG SX8200 Pro internal solid state drive M.2 512 GB - DISK 2 : WD PURPLE 2 TB - PSU : Corsair TX-M Series TX650M Δεν επιθυμώ να σπάσω τον πύργο σε κομμάτια και να τα δίνω ένα-ένα. Μαζί ή ξεχωριστά με την παρακάτω οθόνη. MONITOR : Dell G2724D 27" Ποια θα ήταν μία δίκαιη τιμή για όλα μαζί ? ή ξεχωριστά το pc και ξεχωριστά η οθόνη ? Ευχαριστώ.
Λύση Chris2756 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Λύση Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Ωραια κοματια εχεις διαλεξει. Θα μπορουσες να κανεις δουλεια και με μια ψυκτρα Artic η bequiet, στα μισα χρηματα, αλλα ΟΚ, Noctua wellcome, αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα. Εκεινο που δεν με πειθει ειναι το κουτι. Μπορει να ειναι εμφανισημο, αλλα πολυ μικρο μου φαινεται. Εγω θα απεφευγα να στριμωξω αυτα τα κοματια σε ενα τοσο μικρο κουτι. Με 100Ε που ειναι η τιμη του, βρισκεις αρκετα ποιοτικα κουτια, ευρυχωρα με καλο air flow και cable managment 6 λεπτά πριν, kalwdios είπε Καλημέρα σας. Δεν γνωρίζω εάν πρέπει να το ποστάρω εδώ, αλλά θέλω να πουλήσω το άριστο pc της υπογραφής μου. CASE : Fractal Design Define Mini C TG - CPU : AMD Ryzen 7 2700X - COOLING : Be Quiet Pure Rock Slim - M/B : MSI B450M Mortar Max - RAM : G.Skill Ripjaws V 32GB (4x8) DDR4-3200MHz - GPU : PowerColor Hellhound RX 6600 XT - DISK 1 : ADATA XPG SX8200 Pro internal solid state drive M.2 512 GB - DISK 2 : WD PURPLE 2 TB - PSU : Corsair TX-M Series TX650M Δεν επιθυμώ να σπάσω τον πύργο σε κομμάτια και να τα δίνω ένα-ένα. Μαζί ή ξεχωριστά με την παρακάτω οθόνη. MONITOR : Dell G2724D 27" Ποια θα ήταν μία δίκαιη τιμή για όλα μαζί ? ή ξεχωριστά το pc και ξεχωριστά η οθόνη ? Ευχαριστώ. Eισαι σε λαθος τμημα 1
kalwdios Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Ωραια κοματια εχεις διαλεξει. Θα μπορουσες να κανεις δουλεια και με μια ψυκτρα Artic η bequiet, στα μισα χρηματα, αλλα ΟΚ, Noctua wellcome, αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα. Εκεινο που δεν με πειθει ειναι το κουτι. Μπορει να ειναι εμφανισημο, αλλα πολυ μικρο μου φαινεται. Εγω θα απεφευγα να στριμωξω αυτα τα κοματια σε ενα τοσο μικρο κουτι. Με 100Ε που ειναι η τιμη του, βρισκεις αρκετα ποιοτικα κουτια, ευρυχωρα με καλο air flow και cable managment Eισαι σε λαθος τμημα Ναι καταλαβαίνω και έχεις δίκιο....Που θα μπορούσα να το ποστάρω ?
Chris2756 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, kalwdios είπε Ναι καταλαβαίνω και έχεις δίκιο....Που θα μπορούσα να το ποστάρω ? στο Hardware γενικα-ποσο να πουλησω 1
aposmeister Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 40 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Ωραια κοματια εχεις διαλεξει. Θα μπορουσες να κανεις δουλεια και με μια ψυκτρα Artic η bequiet, στα μισα χρηματα, αλλα ΟΚ, Noctua wellcome, αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα. Εκεινο που δεν με πειθει ειναι το κουτι. Μπορει να ειναι εμφανισημο, αλλα πολυ μικρο μου φαινεται. Εγω θα απεφευγα να στριμωξω αυτα τα κοματια σε ενα τοσο μικρο κουτι. Με 100Ε που ειναι η τιμη του, βρισκεις αρκετα ποιοτικα κουτια, ευρυχωρα με καλο air flow και cable managment Eισαι σε λαθος τμημα Ευχαριστώ Chris, έχεις δίκιο, θα είναι λίγο στριμωγμένα. Ψάχνω ένα σχετικά μικρό κομψό κουτί (γι'αυτό πήγα σε matx και sff psu), τζάμια, rgb και φρουφρού δεν με ενδιαφέρουν. Έχεις να προτείνεις κάποιο έως 150?
Chris2756 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Mα το focus δεν ειναι sff, ειναι κανονικο τροφοδοτικο σε διαστασεις. Εγω αποφευγω τα mini κουτια, εκτος κι αν υπαρχει καποιος πολυ ειδικος λογος. Ενα medium κουτι, εχει χωρο για μεγαλες ψυκτρες/καρτες γραφικων, μπορει να παρει περισσοτερους ανεμιστηρες, εχει μεγαλυτερο χωρο για τα καλωδια, πιο ανετο στο να βαλεις/βγαλεις εξαρτηματα, αλλα πανω απο ολα καλυτερη ροη αερα (air flow) που ειναι και ο Νο1 παραγοντας, ωστε ολα τα υποσυστηματα να ψυχονται καλα και να δουλευουν απροβληματιστα. Θα μπορουσα να σου πω πολλα τετοια, ομως στο κουτι, οπως και στο πληκτρολογιο παιζει ρολο και ο παραγοντας εμφανιση. Θα τα εχεις, για χρονια ισως πανω στο γραφειο σου. Πρεπει αυτο που θα βλεπεις να σε ευχαριστει. Κοιταξε στο Skroutz στο ΒestPrise κ.α. για ενα καλο κουτακι που θα σου αρεσει (80-100Ε θα σε υπερκαλυψει νομιζω) π.χ. BeQuiet, Corsair, και αλλες μαρκες. Τα περισσοτερα μοντερνα κουτια, εχουν πλαινο παραθυρο και ΟΚ φωτακια, λαμπακια, λεντακια κτλ (ουτε εγω τα πολυγουσταρω, να σου πω), αλλα σου δινουν την δυνατοτητα να τα απενεργοποιησεις. Οπως και ναχει επιδει εχεις διαλεξει ογκοδη ψυκτρα και μεγαλου μηκους γραφικων, βεβαιωσου οτι χωρανε ανετα στο κουτι που θα επιλεξεις. Καλες αγορες 1
aposmeister Δημοσ. Κυριακή στις 11:59 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:59 πμ Στις 21/9/2025 στις 10:47 ΜΜ, Chris2756 είπε Mα το focus δεν ειναι sff, ειναι κανονικο τροφοδοτικο σε διαστασεις. Εγω αποφευγω τα mini κουτια, εκτος κι αν υπαρχει καποιος πολυ ειδικος λογος. Ενα medium κουτι, εχει χωρο για μεγαλες ψυκτρες/καρτες γραφικων, μπορει να παρει περισσοτερους ανεμιστηρες, εχει μεγαλυτερο χωρο για τα καλωδια, πιο ανετο στο να βαλεις/βγαλεις εξαρτηματα, αλλα πανω απο ολα καλυτερη ροη αερα (air flow) που ειναι και ο Νο1 παραγοντας, ωστε ολα τα υποσυστηματα να ψυχονται καλα και να δουλευουν απροβληματιστα. Θα μπορουσα να σου πω πολλα τετοια, ομως στο κουτι, οπως και στο πληκτρολογιο παιζει ρολο και ο παραγοντας εμφανιση. Θα τα εχεις, για χρονια ισως πανω στο γραφειο σου. Πρεπει αυτο που θα βλεπεις να σε ευχαριστει. Κοιταξε στο Skroutz στο ΒestPrise κ.α. για ενα καλο κουτακι που θα σου αρεσει (80-100Ε θα σε υπερκαλυψει νομιζω) π.χ. BeQuiet, Corsair, και αλλες μαρκες. Τα περισσοτερα μοντερνα κουτια, εχουν πλαινο παραθυρο και ΟΚ φωτακια, λαμπακια, λεντακια κτλ (ουτε εγω τα πολυγουσταρω, να σου πω), αλλα σου δινουν την δυνατοτητα να τα απενεργοποιησεις. Οπως και ναχει επιδει εχεις διαλεξει ογκοδη ψυκτρα και μεγαλου μηκους γραφικων, βεβαιωσου οτι χωρανε ανετα στο κουτι που θα επιλεξεις. Καλες αγορες To focus είναι 125 mm (L) x 100 mm (W) x 63.5 mm (H). Τελικά κουτί πήρα το Lian Li DAN A3 wood (black) και cpu cooler bequiet. Βάσει specs όλα χωράνε και το κουτί είναι κουκλί (το έχω ήδη). Σε κανα 2 μέρες έρχονται και τα υπόλοιπα κομμάτια. Ευχαριστώ! 1
Chris2756 Δημοσ. Κυριακή στις 12:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:25 μμ Αν σου αρεσει και σε βολευει, "αρχηγου παροντος πασα αρχη παυσατω". Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει αυτο το στριμωγμα, των κοματιων μεσα στο κουτι. Ομως, εχω και πολυ χωρο επανω στον παγκο μου, για τεραστειο κουτι. Ο χωρος ειναι κι αυτος ενας σοβαρος παραγοντας επιλογης κουτιου. Καλοδουλευτα ναναι φιλε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα