gregory22 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Tropical_fever είπε Παιδιά, νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει λίγο. Ζούμε σε μια εποχή που πολλοί, απλά για να κάνουν νούμερα, ανεβάζουν βίντεο και «δοκιμές αντοχής» με στόχο να βλάψουν τον ανταγωνισμό – είτε είναι η Apple, είτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Η πραγματικότητα είναι απλή: όλα τα κινητά θα γδαρθούν αν τα βάλεις κάτω από ξυράφια και κλειδιά ή αν τα ρίξεις από μεγάλο ύψος. Δεν υπάρχει συσκευή άφθαρτη. Το αν θα χαραχτεί με την πρώτη ή με τη δεύτερη προσπάθεια δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό. Σχεδόν όλοι άλλωστε, από την πρώτη μέρα, βάζουμε θήκη και προστατευτικό τζαμάκι – και πολλές φορές καταλήγουμε να μην δούμε ποτέ πώς είναι πραγματικά το τηλέφωνο στα χέρια μας. Αντί, λοιπόν, να εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά, ας χαρούμε την τεχνολογία που φέρνουν οι νέες συσκευές. Κάθε γενιά έχει τα υπέρ και τα κατά της, αλλά το να πηγαίνουμε από τη μια «παράνοια» στην άλλη δεν βγάζει πουθενά. Τωρα μου θύμησες να δω τι χρώμα είναι το iphone....άσπρο τελικά. 1
raid_av Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Το απλό 17αρι είναι μια χαρά φέτος και κάλυψε αρκετά κενα από την pro σειρά (π.χ. 120hz), πραγματικα δεν βλεπω κανεναν λογο για να αγορασει καποιος το pro το οποιο αποψη μου ειναι οτι το design του ειναι αθλιο , αμα θελει καποιος design και το κατι διαφορετικο παει στο AIR το οποιο το επιασα στα χερια μου και επαθα πλακα πραγματικα ενα πολυ ομορφο κινητο , οσο για την μπαταρια μην κοροιδευομαστε ολοι καθε βραδυ στην φορτιση τα βαζουμε. 1 1
mariosnik_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, gregory22 είπε Καλά έχετε χαζέψει εντελώς. Παίρνει ο άλλος φαλτσέτα, κατσαβίδια, χασαπομάχαιρα και......τελικά το κινητό γρατσουνιέται! έχετε κάψει φλάντζα δεν εξηγείται. Τίποτε άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε στη ζωή σας? Καλά από τέτοιες δοκιμές και τεστ αντοχής από το youtube, άλλο τίποτε. Χάζευα παλιά κάτι τέτοια βιντεακια, δεν μπορείτε να πιστέψετε ποσα πολλά διαφορετικά και ευφάνταστα ειδη δοκιμών εχουν βρει. Πλεον ξεφεύγουμε από την ουσία της δοκιμής αντοχής και έχουμε πάει στο ψυχαγωγικό κομμάτι. 2
akmakas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αν είναι τόσο ευαίσθητο το βάψιμο και το αλουμίνιο σαν υλικό τότε ακόμη και με την θήκη δεν θα γλυτώσεις τα σημάδια. Απαράδεκτο πισωγύρισμα τουλάχιστον για τα pro max. Ωρες ώρες αισθάνομαι πως η apple στις παρουσιάσεις της απευθύνεται σε παιδάκια. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από akmakas
JohnnieGr88 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Μου θύμισε το iPhone 7 jet black…που και μόνο που το ακούμπαγες γρατζουνιοταν 😂
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, akmakas είπε Αν είναι τόσο ευαίσθητο βάψιμο και το αλουμίνιο τότε ακόμη και με την θήκη δεν θα γλυτώσεις τα σημάδια. Απαράδεκτο πισωγύρισμα τουλάχιστον για τα pro max. Ωρες ώρες αισθάνομαι πως η apple στις παρουσιάσεις της απευθύνεται σε παιδάκια. Ή τα βίντεο με τα «επιστημονικά τεστ αντοχής» απευθύνονται σε βρέφη. Οι απόψεις διίστανται! 1 ώρα πριν, totalius είπε Είναι και το πιο άσχημο iPhone ever Ε οκ, υπερβάλεις λίγο! Το να πιάσουμε τα χρώματα, να το καταλάβω που εκεί το γούστο είναι ακόμη πιο προσωπικό. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Αν συμβαίνει σε φυσιολογική χρήση τότε ναι είναι πρόβλημα. Φυσικά περιλαμβάνεται μια ελαφριά πτώση που μπορεί να τύχει ή το να το βάλεις στην τσέπη με κλειδιά και κέρματα και να το βγάλεις μόλις το καταλάβεις (κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό). Τώρα αν το κακομεταχειρίζεσαι νομίζω ότι ότι και να πάρεις θα καταλήξει να έχει γρατζουνιές και φθορά. Αν είσαι τέτοιος τύπος καλύτερα δώσε 400 κάθε 1 -2 χρόνια. Το τιτάνιο παρότι κι εγώ γούσταρα αποδείχτηκε προβληματικό με την παρούσα τεχνολογία που έχουμε και μπορεί να εξηγηθεί από την φυσική. Στο Air μπήκε μόνο και μόνο για λόγους ανθεκτικότητας και όπου χρειαζόταν για να μην λυγίζει το σασί. Ήταν αναγκαίο. Ο λόγος που έκοψαν μια GPU από τον A19 Pro δεν ήταν μόνο ο μικρότερος όγκος αλλά και η χειρότερη θερμική συμπεριφορά του τιτάνιου. σ.σ. Ισχύει ότι στο 15 pro διόρθωσαν το πρόβλημα θερμοκρασίας που παρουσιάστηκε όταν βγήκε. Όμως αν η cpu φτάσει στο μέγιστο πάλι πρόβλημα θα έχεις. Αυτό που έκαναν ήταν ότι διόρθωσαν να μην ανεβαίνει η cpu σε εφαρμογές που ήταν παράλογο και δεν χρειαζόταν. Εμένα τουλάχιστον αυτή είναι η αντίληψη μου ως κάτοχος 15 Pro. 1
Dead-Poet Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δυστυχώς, πρόβλημα θερμοαγωγιμότητας έχει και το ανοξείδωτο ατσάλι. Αν ψάξεις, θα δεις μάλιστα ότι (ανάλογα και με το είδος του χάλυβα) έχει θερμοαγωγιμότητα χαμηλότερη κι από του τιτανίου. Απλώς, στα μοντέλα 12 Pro έως και 14 Pro δεν φαινόταν, γιατί ίσως τα "σωθικά" των μοντέλων αυτών (επεξεργαστής, μπαταρία) δεν παρήγαγαν τόση θερμότητα που να δημιουργεί πρόβλημα. Και τελικά το πρόβλημα έπρεπε να αντιμετωπιστεί κυρίως με εισαγωγή θερμοαγώγιμου μετάλλου (αλουμινίου) σε μεγαλύτερο μέρος της πλάτης, καθώς η φουλ γυάλινη πλάτη δεν βοηθάει. Δυστυχώς όμως, τα εγγενή προβλήματα της ανοδίωσης του αλουμινίου φαίνεται να προκαλούν τα ξεφλουδίσματα και τις γρατζουνιές. Ίσως η Apple θα μπορούσε να παραγάγει κι ένα μοντέλο σε χρώμα "natural titanium" προσθέτοντας λίγο χρυσό (χρώμα, όχι μέταλλο) κατά τη διάρκεια της χύτευσης, ώστε να μη χρειάζεται ανοδίωση για το χρωματισμό. Έτσι, εκτός από το ασημί (ας το πούμε "natural aluminum") θα υπήρχε άλλο ένα "ασφαλές" (ως προς το ξεφλούδισμα) χρώμα στη γκάμα (αφού λείπει το μαύρο), το οποίο μάλιστα θα ταίριαζε και με το Apple Watch σε natural titanium.
allure_boy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, charalampos21 είπε Γενικά αποτυχία σχεδιαστικά το φετινό iPhone. Νομίζω το πιο άσχημα που έχει βγει ποτέ μακράν. συμφωνο απολυτα ειναι πολυ χοντρο σε παχος ! οπως και το 11 απαραδεκτο ! σε παχος δεν μου αρεσε καθολου.... το φετινο pro ουτε τα χρωματα του ... εβγαλαν το gold που ειναι πολυ ωραιο σαν χρωμα και μου λανσαρουν πορτοκαλι και μπλε ελεος ! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από allure_boy
ramarg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, TrialKid είπε Εγώ εδώ και 4 χρόνια και χωρίς τζαμάκι. Εμένα έτσι μου αρέσει στο χέρι μου. 16 ώρες πριν, billdanos είπε Me too! Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που έκανε την στροφή χωρίς προστασία στην οθόνη.! Μέχρι και το 12 Pro Max που είχα ήμουν φανατικός της προστασίας οθόνης from day 1. Εν τέλει όμως κάνοντας μια συνήθη αντικατάσταση σε σπασμένο screen protector διαπιστώνω πόσο πιο εξαιρετική ήταν η απόδοση χρωμάτων & η ευκρίνεια της οθόνης χωρίς αυτό (παρ'όλο που τα θεωρούμε διαφανή εντούτοις λειτουργούν ως φίλτρα και προκαλούν διαφορετική διασπορά φωτός & χρωμάτων). Το ίδιο και στο iPad έκανα την στροφή από το 2020 σε αποκλειστική χρήση χωρίς προστατευτικό γιατί ακόμα και η αίσθηση γραφής με το Pencil στην οθόνη δίνει πολύ καλύτερη απόκριση γραφής, τα χρώματα, η επίστρωση αντανακλά καλύτερα το φως κλπ. Δεν συγκρίνεται η εμπειρία χρήσης χωρίς Screen Protector. Και σε τελική ανάλυση τί καταλάβαμε τόσα χρόνια που φασκιώναμε τις συσκευές μας. Ουσιαστικά η εμμονή προστασίας κρατά τις πρώτες μέρες και στον 1ο χρόνο οριακά το πετάμε δεξιά αριστερά. Έχω και εγώ iPad 3 του 2012 με screen protector from day 1. Τί σημασία έχει σήμερα που η οθόνη είναι σε αυτή την κατάσταση... Τότε που έπρεπε να το χαρώ χωρίς καλύμματα/θήκες έκανα δύσκολη τη ζωή μου. Να τα πουλήσω δε με ενδιαφέρει, επομένως τα χαίρεται η ντουλάπα σε άψογη κατάσταση. Πίσω στις ένδοξες εποχές του 2000 που αγοράζαμε τα πρώτα μας κινητά, μας ενδιέφερε ποτέ να καλύψουμε τα κινητά.? Κυκλοφορούσαν κάτι άσχημες θήκες (από low quality plastic σαν αυτό που έχουν οι θήκες ομπρέλας θαλάσσης) τις οποίες κανείς δεν αγόραζε, και θήκες κινητού ζώνης (τις οποίες αγόραζαν οι περισσότεροι). Κανείς δεν τις προτιμούσε και όλοι προτάσσαμε την αίσθηση ελευθερίας της συσκευής & εστιάζαμε στην χαρά που μας έδινε η τεχνολογία. Τα κινητά μας τότε δεν ήταν φθηνότερα και κόστιζαν 500-600 ευρώ (για τα δεδομένα οικονομίας της τότε εποχής ήταν εξίσου ακριβά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα κινητό των 1000 ευρώ). Η αίσθηση της ελευθερίας επιστρέφει χωρίς θήκες και προστασίες. Μέγα μάθημα.! 15 ώρες πριν, Dead-Poet είπε Εγώ πάντως θα περίμενα να δω πώς θα γίνει σε βάθος χρόνου αυτή η σαγρέ υφή πριν βγάλω συμπέρασμα, καθώς υποψιάζομαι ότι θα γίνει μαγνήτης για βρωμιές από τον ιδρώτα του χεριού. Όπως είπα και σε άλλο σχόλιο οι FineWoven που θεωρούνταν προβληματικές στην αντοχή εμένα προσωπικά με κέρδισαν. Με φυσιολογική χρήση & χωρίς να δοκιμάζεις τα κλειδιά πάνω της δεν εμφανίζει αδιόρθωτες γρατζουνιές. Έχουν τρομερή αίσθηση στο χέρι σαν δέρμα AlCantara αλλά είναι όντως μαγνήτης για ιδρώτα/λιπαρότητα από το χέρι. ΟΜΩΣ όπως είδα σε διάφορα βίντεο, οι θήκες αυτές είναι πλενόμενες με λίγο ζεστό νερό/σαπούνι/και τρίψιμο με οδοντόβουρτσα (το προτείνει και η ίδια η Apple αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να το επισημάνει στους δυσαρεστημένους χρήστες (ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται να δυσφημίσουν και ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στον τίτλο της είδησης χωρίς να ψάξουν λύση. Η γκρίνια για ορισμένους είναι κανονικό σπορ και δεν θα σε ακούσουν ακόμα και αν τους δίνεις άμεση λύση .Με το πλύσιμο ΔΕΝ αλλοιώνονται οι κόλλες, και μόλις στεγνώσουν είναι ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ. Το δοκίμασα σε μία θήκη fine woven που είχε φτάσει σε κακή κατάσταση με σημάδια (δεν είχα κάτι να χάσω γιατί θα την πετούσα έτσι κι αλλιώς), και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν την είδα μετά το πλύσιμο (σαν καινούρια). Υπάρχουν χρήστες μάλιστα που τις αγοράζουν 2nd hand και τις πλένουν πουλώντας τες ακριβότερα.! Υποθέτω λοιπόν ότι και οι Tech Woven θα επανέρχονται το ίδιο εύκολα στην αρχική κατάσταση με υποτυπώδες πλύσιμο (απλώς δεν θα είναι τόσο μαλακές όσο οι FineWoven λόγω διαφοράς υλικού). Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από ramarg 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, Lokricio είπε Τι πιστεύετε για το γεγονός ότι η Apple πιθανότατα γνώριζε αυτά τα προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τιτάνιο; Ναι πιστεύω ότι γνώριζε , όπως αντίστοιχα γνώριζε και η Samsung για το Snapdragon 8 Elite και ένα κάρο άλλοι κατασκευαστές. Αυτό που υπολογίζουν είναι να πετυχαίνουν ένα καλό ποσοστό Sustained Performance. Δλδ αν το χρειαστείς για λίγα λεπτά να μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω πριν κάνει throttling αντί να μην το δώσει καθόλου. Και ο χρήστης έχει το κάτι παραπάνω και η εταιρεία κάνει το μάρκετινγκ της. Αν με ρωτάς δεν πιστεύω ότι κυκλοφορεί Soc εδώ και πολλά χρόνια που δεν θα κάνει ποτέ throttle και θα έχει 100% sustained performance. Ίσως κάτι gaming phone με ανεμιστήρα accessories να έχει απλά πολύ καλύτερο. Ο λόγος που έγινε αισθητό στο 15 pro ήταν το bug στο instagram που σε μια φαινομενικά απλή εφαρμογή που χρησιμοπουν πολλοί με τις ώρες λειτουργούσε το Soc στο φουλ. Τέλος, για να μπορέσει να δώσει παραπάνω performance χωρίς να διαλυθεί το sustainability ξαναγύρισε στο αλουμίνιο και έβαλε και Vapor chamber.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, ramarg είπε Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που έκανε την στροφή χωρίς προστασία στην οθόνη.! Μέχρι και το 12 Pro Max που είχα ήμουν φανατικός της προστασίας οθόνης from day 1. Εν τέλει όμως κάνοντας μια συνήθη αντικατάσταση σε σπασμένο screen protector διαπιστώνω πόσο πιο εξαιρετική ήταν η απόδοση χρωμάτων & η ευκρίνεια της οθόνης χωρίς αυτό (παρ'όλο που τα θεωρούμε διαφανή εντούτοις λειτουργούν ως φίλτρα και προκαλούν διαφορετική διασπορά φωτός & χρωμάτων). Το ίδιο και στο iPad έκανα την στροφή από το 2020 σε αποκλειστική χρήση χωρίς προστατευτικό γιατί ακόμα και η αίσθηση γραφής με το Pencil στην οθόνη δίνει πολύ καλύτερη απόκριση γραφής, τα χρώματα, η επίστρωση αντανακλά καλύτερα το φως κλπ. Δεν συγκρίνεται η εμπειρία χρήσης χωρίς Screen Protector. Και σε τελική ανάλυση τί καταλάβαμε τόσα χρόνια που φασκιώναμε τις συσκευές μας. Ουσιαστικά η εμμονή προστασίας κρατά τις πρώτες μέρες και στον 1ο χρόνο οριακά το πετάμε δεξιά αριστερά. Έχω και εγώ iPad 3 του 2012 με screen protector from day 1. Τί σημασία έχει σήμερα που η οθόνη είναι σε αυτή την κατάσταση... Τότε που έπρεπε να το χαρώ χωρίς καλύμματα/θήκες έκανα δύσκολη τη ζωή μου. Να τα πουλήσω δε με ενδιαφέρει, επομένως τα χαίρεται η ντουλάπα σε άψογη κατάσταση. Πίσω στις ένδοξες εποχές του 2000 που αγοράζαμε τα πρώτα μας κινητά, μας ενδιέφερε ποτέ να καλύψουμε τα κινητά.? Κυκλοφορούσαν κάτι άσχημες θήκες (από low quality plastic σαν αυτό που έχουν οι θήκες ομπρέλας θαλάσσης) τις οποίες κανείς δεν αγόραζε, και θήκες κινητού ζώνης (τις οποίες αγόραζαν οι περισσότεροι). Κανείς δεν τις προτιμούσε και όλοι προτάσσαμε την αίσθηση ελευθερίας της συσκευής & εστιάζαμε στην χαρά που μας έδινε η τεχνολογία. Τα κινητά μας τότε δεν ήταν φθηνότερα και κόστιζαν 500-600 ευρώ (για τα δεδομένα οικονομίας της τότε εποχής ήταν εξίσου ακριβά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα κινητό των 1000 ευρώ). Η αίσθηση της ελευθερίας επιστρέφει χωρίς θήκες και προστασίες. Μέγα μάθημα.! Όπως είπα και σε άλλο σχόλιο οι FineWoven που θεωρούνταν προβληματικές στην αντοχή εμένα προσωπικά με κέρδισαν. Με φυσιολογική χρήση & χωρίς να δοκιμάζεις τα κλειδιά πάνω της δεν εμφανίζει αδιόρθωτες γρατζουνιές. Έχουν τρομερή αίσθηση στο χέρι σαν δέρμα AlCantara αλλά είναι όντως μαγνήτης για ιδρώτα/λιπαρότητα από το χέρι. ΟΜΩΣ όπως είδα σε διάφορα βίντεο, οι θήκες αυτές είναι πλενόμενες με λίγο ζεστό νερό/σαπούνι/και τρίψιμο με οδοντόβουρτσα (το προτείνει και η ίδια η Apple αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να το επισημάνει στους δυσαρεστημένους χρήστες (ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται να δυσφημίσουν και ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στον τίτλο της είδησης χωρίς να ψάξουν λύση. Η γκρίνια για ορισμένους είναι κανονικό σπορ και δεν θα σε ακούσουν ακόμα και αν τους δίνεις άμεση λύση .Με το πλύσιμο ΔΕΝ αλλοιώνονται οι κόλλες, και μόλις στεγνώσουν είναι ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ. Το δοκίμασα σε μία θήκη fine woven που είχε φτάσει σε κακή κατάσταση με σημάδια (δεν είχα κάτι να χάσω γιατί θα την πετούσα έτσι κι αλλιώς), και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν την είδα μετά το πλύσιμο (σαν καινούρια). Υπάρχουν χρήστες μάλιστα που τις αγοράζουν 2nd hand και τις πλένουν πουλώντας τες ακριβότερα.! Υποθέτω λοιπόν ότι και οι Tech Woven θα επανέρχονται το ίδιο εύκολα στην αρχική κατάσταση με υποτυπώδες πλύσιμο (απλώς δεν θα είναι τόσο μαλακές όσο οι FineWoven λόγω διαφοράς υλικού). Οι νέες woven έχουν άλλη κατασκευή που δεν φαίνεται να επηρεάζεται μιας και η πίσω πλάτη έχει την πλέξη από νάιλον όπως τα λουράκια του Apple Watch και το περίγραμμα γύρω γύρω είναι κάτι σαν σκληρό συνθετικό πλαστικό.
ramarg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, billdanos είπε Οι νέες woven έχουν άλλη κατασκευή που δεν φαίνεται να επηρεάζεται μιας και η πίσω πλάτη έχει την πλέξη από νάιλον όπως τα λουράκια του Apple Watch και το περίγραμμα γύρω γύρω είναι κάτι σαν σκληρό συνθετικό πλαστικό. Πράγματι φαίνεται και από τις φωτογραφίες η σκληρότητα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για πλέξη. Εντωμεταξύ τώρα καθώς αρχειοθετούσα έπεσα σε κάτι Screenshot από Rumors που κυκλοφορούσαν το καλοκαίρι για το iPhone 17. Για όσους λένε ότι το θεωρούν ''Ugly as never before'' έχω να αφήσω αυτή τη φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι οι κινήσεις της Apple κρύβουν μία βαθύτερη & ενιαία σχεδιαστική φιλοσοφία Software & Hardware.
KPNY Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, ramarg είπε Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που έκανε την στροφή χωρίς προστασία στην οθόνη.! Μέχρι και το 12 Pro Max που είχα ήμουν φανατικός της προστασίας οθόνης from day 1. Εν τέλει όμως κάνοντας μια συνήθη αντικατάσταση σε σπασμένο screen protector διαπιστώνω πόσο πιο εξαιρετική ήταν η απόδοση χρωμάτων & η ευκρίνεια της οθόνης χωρίς αυτό (παρ'όλο που τα θεωρούμε διαφανή εντούτοις λειτουργούν ως φίλτρα και προκαλούν διαφορετική διασπορά φωτός & χρωμάτων). Το ίδιο και στο iPad έκανα την στροφή από το 2020 σε αποκλειστική χρήση χωρίς προστατευτικό γιατί ακόμα και η αίσθηση γραφής με το Pencil στην οθόνη δίνει πολύ καλύτερη απόκριση γραφής, τα χρώματα, η επίστρωση αντανακλά καλύτερα το φως κλπ. Δεν συγκρίνεται η εμπειρία χρήσης χωρίς Screen Protector. Και σε τελική ανάλυση τί καταλάβαμε τόσα χρόνια που φασκιώναμε τις συσκευές μας. Ουσιαστικά η εμμονή προστασίας κρατά τις πρώτες μέρες και στον 1ο χρόνο οριακά το πετάμε δεξιά αριστερά. Έχω και εγώ iPad 3 του 2012 με screen protector from day 1. Τί σημασία έχει σήμερα που η οθόνη είναι σε αυτή την κατάσταση... Τότε που έπρεπε να το χαρώ χωρίς καλύμματα/θήκες έκανα δύσκολη τη ζωή μου. Να τα πουλήσω δε με ενδιαφέρει, επομένως τα χαίρεται η ντουλάπα σε άψογη κατάσταση. Πίσω στις ένδοξες εποχές του 2000 που αγοράζαμε τα πρώτα μας κινητά, μας ενδιέφερε ποτέ να καλύψουμε τα κινητά.? Κυκλοφορούσαν κάτι άσχημες θήκες (από low quality plastic σαν αυτό που έχουν οι θήκες ομπρέλας θαλάσσης) τις οποίες κανείς δεν αγόραζε, και θήκες κινητού ζώνης (τις οποίες αγόραζαν οι περισσότεροι). Κανείς δεν τις προτιμούσε και όλοι προτάσσαμε την αίσθηση ελευθερίας της συσκευής & εστιάζαμε στην χαρά που μας έδινε η τεχνολογία. Τα κινητά μας τότε δεν ήταν φθηνότερα και κόστιζαν 500-600 ευρώ (για τα δεδομένα οικονομίας της τότε εποχής ήταν εξίσου ακριβά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα κινητό των 1000 ευρώ). Η αίσθηση της ελευθερίας επιστρέφει χωρίς θήκες και προστασίες. Μέγα μάθημα.! Όπως είπα και σε άλλο σχόλιο οι FineWoven που θεωρούνταν προβληματικές στην αντοχή εμένα προσωπικά με κέρδισαν. Με φυσιολογική χρήση & χωρίς να δοκιμάζεις τα κλειδιά πάνω της δεν εμφανίζει αδιόρθωτες γρατζουνιές. Έχουν τρομερή αίσθηση στο χέρι σαν δέρμα AlCantara αλλά είναι όντως μαγνήτης για ιδρώτα/λιπαρότητα από το χέρι. ΟΜΩΣ όπως είδα σε διάφορα βίντεο, οι θήκες αυτές είναι πλενόμενες με λίγο ζεστό νερό/σαπούνι/και τρίψιμο με οδοντόβουρτσα (το προτείνει και η ίδια η Apple αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να το επισημάνει στους δυσαρεστημένους χρήστες (ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται να δυσφημίσουν και ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στον τίτλο της είδησης χωρίς να ψάξουν λύση. Η γκρίνια για ορισμένους είναι κανονικό σπορ και δεν θα σε ακούσουν ακόμα και αν τους δίνεις άμεση λύση .Με το πλύσιμο ΔΕΝ αλλοιώνονται οι κόλλες, και μόλις στεγνώσουν είναι ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ. Το δοκίμασα σε μία θήκη fine woven που είχε φτάσει σε κακή κατάσταση με σημάδια (δεν είχα κάτι να χάσω γιατί θα την πετούσα έτσι κι αλλιώς), και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν την είδα μετά το πλύσιμο (σαν καινούρια). Υπάρχουν χρήστες μάλιστα που τις αγοράζουν 2nd hand και τις πλένουν πουλώντας τες ακριβότερα.! Υποθέτω λοιπόν ότι και οι Tech Woven θα επανέρχονται το ίδιο εύκολα στην αρχική κατάσταση με υποτυπώδες πλύσιμο (απλώς δεν θα είναι τόσο μαλακές όσο οι FineWoven λόγω διαφοράς υλικού). Για τη FineWoven θα συμφωνήσω, την έχω δύο χρόνια και κάθε φορά που την πλένω όπως συστήνει η εταιρεία γίνεται σαν καινούργια. Και όμορφη και πιο άνετη από τη θήκη σιλικόνης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα