Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει λίγο.

Ζούμε σε μια εποχή που πολλοί, απλά για να κάνουν νούμερα, ανεβάζουν βίντεο και «δοκιμές αντοχής» με στόχο να βλάψουν τον ανταγωνισμό – είτε είναι η Apple, είτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Η πραγματικότητα είναι απλή: όλα τα κινητά θα γδαρθούν αν τα βάλεις κάτω από ξυράφια και κλειδιά ή αν τα ρίξεις από μεγάλο ύψος. Δεν υπάρχει συσκευή άφθαρτη. Το αν θα χαραχτεί με την πρώτη ή με τη δεύτερη προσπάθεια δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό. Σχεδόν όλοι άλλωστε, από την πρώτη μέρα, βάζουμε θήκη και προστατευτικό τζαμάκι – και πολλές φορές καταλήγουμε να μην δούμε ποτέ πώς είναι πραγματικά το τηλέφωνο στα χέρια μας.

Αντί, λοιπόν, να εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά, ας χαρούμε την τεχνολογία που φέρνουν οι νέες συσκευές. Κάθε γενιά έχει τα υπέρ και τα κατά της, αλλά το να πηγαίνουμε από τη μια «παράνοια» στην άλλη δεν βγάζει πουθενά.

• Like 2
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 hours ago, kalmik said:

Καλά ποιός σοβαρός χρήστης έχει iPhone χωρίς θήκη?

Εγώ εδώ και 4 χρόνια και χωρίς τζαμάκι. 
Εμένα έτσι μου αρέσει στο χέρι μου. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TrialKid είπε

Me too! :)

Δημοσ.
Just now, billdanos said:

Me too! :)

Άλλο κινητό ρε ‘σύ, και το έχω και χωρίς τζάμι εμπρός. 

Δεν κρίνω κανέναν που θέλει να βάλει και τζαμάκι στις κάμερες 

ο κάθε ένας όπως νιώθει και βολεύεται.

• Super Moderators
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, TrialKid είπε

Άλλο κινητό ρε ‘σύ, και το έχω και χωρίς τζάμι εμπρός. 

Δεν κρίνω κανέναν που θέλει να βάλει και τζαμάκι στις κάμερες 

ο κάθε ένας όπως νιώθει και βολεύεται.

Το καταλαβαίνω απόλυτα το να το έχει κάποιος με όλες τις διαθέσιμες προστασίες. Ξέρω επίσης κόσμο που σαβουριάζει τις συσκευές του κάθε τόσο!

Απλά και ‘γώ από την αρχή εξηγώ πως παρόλο το ρίσκο, θέλω να πιάνω τις συσκευές που χρυσοπληρώνω για τα χαρακτηριστικά τους (και δεν είναι μόνο το εσωτερικό hardware) και να χαίρομαι το design τους, την υφή τους, το κράτημα και γενικώς όλη τη αίσθηση που μου προσφέρει ο κατασκευαστής. Τι να το κάνω το τιτάνιο, το χρώμα, το πάχος κλπ, αν είναι να το κουκουλωσω με μια θήκη και να κολλήσω και ένα τζάμι από μπροστά; Εν τω μεταξύ κάθε φορά αγοράζω μαζί με το νέο τηλέφωνο και μια ορίτζιναλ θήκη της Apple αλλά καταλήγει να κάθεται στο κουτί της και να τη χρησιμοποιώ 1-2 φορές το χρόνο! Έχω συνήθως μια θήκη τύπου πουγκί που εφαρμόζει ίσα ίσα με τη συσκευή για τις περιπτώσεις που το αφήνω μέσα σε καμιά τσάντα ή το κρατάω στο δρόμο μαζί με άλλα πράγματα κλπ.  Και παρόλα αυτά τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ σημαντικά σημάδια στις συσκευές μου.

Όλα αυτά όμως είναι δικές μου προσωπικές παραξενιές και ο καθένας κάνει αντίστοιχα ο,τι τον ευχαριστεί. :) 

• Like 2
Δημοσ.

Λίγο κράτει παίδες… Τα μέταλλα είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας αλλά δεν έχουν την ίδια θερμική αγωγιμότητα:

Ο χαλκός έχει θερμική αγωγιμότητα περίπου 400 W/m K, το αλουμίνιο περίπου 200 W/m K, και το τιτάνιο μόλις 20 W/m K.

Εκτός αυτού λαμβάνονται υπόψη και άλλες ιδιότητες του κάθε μετάλλου όπως πυκνότητα, «Ειδική» αγωγιμότητα (αγωγιμότητα / πυκνότητα), βάρος.

Αν θες τη μέγιστη ψύξη πας σε χαλκό ή σε συνδυασμό χαλκού αλουμινίου (π.χ. σωλήνες χαλκού με πτερύγια αλουμινίου, όπως θα δείτε π.χ. στα κλιματιστικά ή σε μια καλή ψύκτρα στο PC σας.

Αν το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας, θες να το κρατήσεις χαμηλό όπως σε laptops, smartphones, τότε χρησιμοποιείς μόνο αλουμίνιο, κάποιο κράμα όμως που βελτιώνει τις μηχανικές ιδιότητες χωρίς να μειώνει σημαντικά την θερμική αγωγιμότητα.

Από τη στιγμή που η Apple ήθελε να έχει μεγαλύτερη και σταθερότερη απόδοση ο A19 Pro για το 17 Pro, το vapor chamber και αλουμινένιο σασί ήταν η μόνη λογική επιλογή. Εκτός αυτού έχει μεγάλη εμπειρία στην επεξεργασία αλουμινίου από τις εποχές του Unibody MacBook…

Δημοσ.
5 hours ago, billdanos said:

Οι γωνίες του plateau, που αναφέρεται πως είναι πιο ευαίσθητες σε σημάδια, καλυπτονται οκ από ότι βλέπω από τη θήκη που έχω (techwoven). Επίσης η ίδια η συσκευή γυμνή πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια, πάλι στηρίζεται στις κάμερες και δεν έχει επαφή το plateau. 

Φίλτατε, τι αίσθηση στο χέρι έχει η techwoven? Έχω 16 Pro Max από την πρώτη μέρα γυμνό και πέσιμο ποτέ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, billdanos said:

Το καταλαβαίνω απόλυτα το να το έχει κάποιος με όλες τις διαθέσιμες προστασίες. Ξέρω επίσης κόσμο που σαβουριάζει τις συσκευές του κάθε τόσο!

Απλά και ‘γώ από την αρχή εξηγώ πως παρόλο το ρίσκο, θέλω να πιάνω τις συσκευές που χρυσοπληρώνω για τα χαρακτηριστικά τους (και δεν είναι μόνο το εσωτερικό hardware) και να χαίρομαι το design τους, την υφή τους, το κράτημα και γενικώς όλη τη αίσθηση που μου προσφέρει ο κατασκευαστής. Τι να το κάνω το τιτάνιο, το χρώμα, το πάχος κλπ, αν είναι να το κουκουλωσω με μια θήκη και να κολλήσω και ένα τζάμι από μπροστά; Εν τω μεταξύ κάθε φορά αγοράζω μαζί με το νέο τηλέφωνο και μια ορίτζιναλ θήκη της Apple αλλά καταλήγει να κάθεται στο κουτί της και να τη χρησιμοποιώ 1-2 φορές το χρόνο! Έχω συνήθως μια θήκη τύπου πουγκί που εφαρμόζει ίσα ίσα με τη συσκευή για τις περιπτώσεις που το αφήνω μέσα σε καμιά τσάντα ή το κρατάω στο δρόμο μαζί με άλλα πράγματα κλπ.  Και παρόλα αυτά τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ σημαντικά σημάδια στις συσκευές μου.

Όλα αυτά όμως είναι δικές μου προσωπικές παραξενιές και ο καθένας κάνει αντίστοιχα ο,τι τον ευχαριστεί. :) 

πχ το νέο 17 Pro

για να σπάσει ο τύπος το κακοποίησε αρκετά. 

real life δεν θα το βαράς έτσι, για το χρώμα ναι έχει γρατσουνίες για πλάκα. 

δεν ξέρω αν το αλουμίνιο μπορεί να σκληρύνει με κάποια επεξεργασία. 

https://youtu.be/xRYMIekO9mQ?feature=shared

Επεξ/σία από TrialKid
Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν παρέλαβα πήγα και τσέκαρα απο πίσω το μπλε και το πορτοκαλί απο περιέργεια και ήταν καθαρά. Ήμουν στο μαγαζί πάνω απο μισή ώρα και ίσα ίσα με ένα πανάκι τα καθαρίζανε μία στο τόσο γιατί τα γεμίζανε και δαχτυλιές. Για τα σημάδια δεν έχω να πω κάτι, ούτως η άλλως το 99% των χρηστών χρησιμοποιούμε θήκη. Και εγώ με το που παρέλαβα έβαλα κατευθείαν θήκη και τζαμάκι. Επειδή δουλεύω εξωτερικές δουλειές και δεν κάθεται σε γραφείο το κινητό αναγκαστικά προστασία. Και οι βέσπες και τα xmax άμα γρατζουνιστούν πας στο μηχανικό και σου λένε το πλαστικό 1μισι χιλιάρικο αλλά δε βλέπω να σηκώνουν το φρύδι εκεί

• Super Moderators
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Makis38 είπε

Φίλτατε, τι αίσθηση στο χέρι έχει η techwoven? Έχω 16 Pro Max από την πρώτη μέρα γυμνό και πέσιμο ποτέ!

Όπως είπα δεν τις χρησιμοποιώ συχνά τις θήκες. Η συγκεκριμένη πάντως είναι πλέον πολύ ποιοτική χωρίς τις χαζομάρες που έκαναν με τις προηγούμενες. Και κάτω από έντονο φως η «πλέξη» στο πίσω μέρος  αλλάζει ανάλογα με τη γωνία λίγο την απόχρωση της, όπως κάνει και η κανονική πλάτη της συσκευής. Απλά το συνολικό μέγεθος της συσκευής αυξάνεται λίγο περιμετρικά και έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια τις συσκευές μου γυμνές, μου φαίνεται λίγο άβολο για συνεχόμενο κράτημα στο χέρι. Παρόλα αυτά αν ήθελα θήκη μόνιμα, αυτή θα ήταν η πρώτη επιλογή. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Tropical_fever said:

Παιδιά, νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει λίγο.

Ζούμε σε μια εποχή που πολλοί, απλά για να κάνουν νούμερα, ανεβάζουν βίντεο και «δοκιμές αντοχής» με στόχο να βλάψουν τον ανταγωνισμό – είτε είναι η Apple, είτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Η πραγματικότητα είναι απλή: όλα τα κινητά θα γδαρθούν αν τα βάλεις κάτω από ξυράφια και κλειδιά ή αν τα ρίξεις από μεγάλο ύψος. Δεν υπάρχει συσκευή άφθαρτη. Το αν θα χαραχτεί με την πρώτη ή με τη δεύτερη προσπάθεια δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό. Σχεδόν όλοι άλλωστε, από την πρώτη μέρα, βάζουμε θήκη και προστατευτικό τζαμάκι – και πολλές φορές καταλήγουμε να μην δούμε ποτέ πώς είναι πραγματικά το τηλέφωνο στα χέρια μας.

Αντί, λοιπόν, να εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά, ας χαρούμε την τεχνολογία που φέρνουν οι νέες συσκευές. Κάθε γενιά έχει τα υπέρ και τα κατά της, αλλά το να πηγαίνουμε από τη μια «παράνοια» στην άλλη δεν βγάζει πουθενά.

Καταπληκτικές συσκευές , πήρα το 17pro για την γυναίκα μου, το δουλεύω τρεις  μέρες τώρα, με βλέπω να περνάω σε iPhone με το 14pro της. 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η συγκεκριμένη πάντως είναι πλέον πολύ ποιοτική χωρίς τις χαζομάρες που έκαναν με τις προηγούμενες. Και κάτω από έντονο φως η «πλέξη» στο πίσω μέρος  αλλάζει ανάλογα με τη γωνία λίγο την απόχρωση της, όπως κάνει και η κανονική πλάτη της συσκευής.

Εγώ πάντως θα περίμενα να δω πώς θα γίνει σε βάθος χρόνου αυτή η σαγρέ υφή πριν βγάλω συμπέρασμα, καθώς υποψιάζομαι ότι θα γίνει μαγνήτης για βρωμιές από τον ιδρώτα του χεριού.

Δημοσ.
1 hour ago, TrialKid said:

Δεν έχω βάλει ποτέ τζαμάκι, μόνο θήκη έχω και το κινητό είναι σαν καινούριο. 
Όλα μου τα κινητά βασικά τα προσέχω φουλ.
Αμα δεν είσαι ορκ, δεν χρειάζεσαι τζαμάκι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...