latch Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Έχω την εξής κατάσταση. Έχω ρωτήσει 2 λογιστές και έχω πάρει 2 απαντήσεις. Συγκατοικώ με την κοπέλα μου και μέχρι τώρα κρατάμε τα κοινά έξοδα με app τύπου splitwise. Η μέθοδος του splitwise δεν παίζει καλά με εφαρμογές για budgeting. Γι' αυτό τον λόγο και για ευκολία θέλαμε να ανοίξουμε έναν κοινό λογαριασμό όπου θα βάζουμε από πριν τα κοινά έξοδα του μήνα. Ιδανικά θα τον συνδέσουμε και με 2 κάρτες για εξυπηρέτηση καθημερινών συναλλαγών για το σπίτι και σε καμιά κοινή έξοδο. Διάβασα ότι αν τραβήξεις λεφτά από τον λογαριασμό που αντιστοιχούν σε υπερβάλλον ποσό από την συνεισφορά σου θεωρείται δωρεά (από τους άλλους συνδικαιούχους σε εσένα). Επίσης είδα ότι ισχύει το ίδιο για δαπάνες που κάνεις από τον κοινό. Μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες: 1) Όταν αλλάξαμε σπίτι δεν μπήκε στο συμβόλαιο το όνομα της (αυτό μπορεί να αλλάξει). Οι δαπάνες που μπορείς να κάνεις από έναν κοινό λογαριασμό πρέπει να δικαιολογούνται ως κοινές; Αν πχ πληρώσουμε το ενοίκιο από τον κοινό ενώ φαίνομαι εγώ μισθωτής θα θεωρείται άτυπη δωρεά από αυτήν σε εμένα; 2) Παράδειγμα: Αν βάλω εγώ Χ€ και εκείνη Χ€ από τους λογ. μισθοδοσίας μας και από καθημερινές συναλλαγές με την κάρτα στον κοινό κάποιος περάσει το ποσό που έβαλε τίθεται θέμα δωρεάς; Μάλλον δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί είναι μπλέξιμο.
dsi44 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες γιατι να το κανετε αυτο στους εαυτους σας? μετρητα παιδια και η ζωη απλοποιειται.
Neptu Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Για μικρά ποσά δεν ασχολείσαι καθόλου. Άσε τι ισχύει στη θεωρία. Στην πράξη κανείς δε θα έρθει να σου ζητήσει εξηγήσεις. Τώρα αν δηλώνεις 0€ και παίζεις με χιλιάρικα εκεί οκ ας ανησυχείς.
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 ώρα πριν, latch είπε Έχω την εξής κατάσταση. Έχω ρωτήσει 2 λογιστές και έχω πάρει 2 απαντήσεις. Συγκατοικώ με την κοπέλα μου και μέχρι τώρα κρατάμε τα κοινά έξοδα με app τύπου splitwise. Η μέθοδος του splitwise δεν παίζει καλά με εφαρμογές για budgeting. Γι' αυτό τον λόγο και για ευκολία θέλαμε να ανοίξουμε έναν κοινό λογαριασμό όπου θα βάζουμε από πριν τα κοινά έξοδα του μήνα. Ιδανικά θα τον συνδέσουμε και με 2 κάρτες για εξυπηρέτηση καθημερινών συναλλαγών για το σπίτι και σε καμιά κοινή έξοδο. Διάβασα ότι αν τραβήξεις λεφτά από τον λογαριασμό που αντιστοιχούν σε υπερβάλλον ποσό από την συνεισφορά σου θεωρείται δωρεά (από τους άλλους συνδικαιούχους σε εσένα). Επίσης είδα ότι ισχύει το ίδιο για δαπάνες που κάνεις από τον κοινό. Μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες: 1) Όταν αλλάξαμε σπίτι δεν μπήκε στο συμβόλαιο το όνομα της (αυτό μπορεί να αλλάξει). Οι δαπάνες που μπορείς να κάνεις από έναν κοινό λογαριασμό πρέπει να δικαιολογούνται ως κοινές; Αν πχ πληρώσουμε το ενοίκιο από τον κοινό ενώ φαίνομαι εγώ μισθωτής θα θεωρείται άτυπη δωρεά από αυτήν σε εμένα; 2) Παράδειγμα: Αν βάλω εγώ Χ€ και εκείνη Χ€ από τους λογ. μισθοδοσίας μας και από καθημερινές συναλλαγές με την κάρτα στον κοινό κάποιος περάσει το ποσό που έβαλε τίθεται θέμα δωρεάς; Μάλλον δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί είναι μπλέξιμο. Συμφωνο συμβίωσης και κοινή φορολογική δήλωση.
lector Δημοσ. πριν από 33 λεπτά Δημοσ. πριν από 33 λεπτά 6 ώρες πριν, latch είπε Μάλλον δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί είναι μπλέξιμο. Μπλεξιμο ειναι ηδη ολο αυτο που περιεγραψες. Ουτε παντρεμενοι δεν τα κανουν αυτα. Φτιαξτε ενα φυλλο στο excel καντε μια καταγραφη αν θελετε και τα μοιραζετε στο μιλητο με μετρητα ή εναλλαξ πληρωμες με τις καρτες σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα