lawlife Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Γεια παιδιά. Το μακρινό 2019 μπήκα στη Νομική Αθηνών και από τότε πασχίζω να βγω. Λίγο η φοιτητική ζωή, λίγο κάτι προσωπικά ζητήματα, τέλος πάντων έχω φτάσει 7ο έτος και χρωστάω αρκετά μαθήματα. Δεν θέλω να την παρατήσω, γιατί και σαν αντικείμενο μ’αρέσει κάπως, και θέλω επαγγελματικά να ασχοληθώ, και λυπάμαι και τα λεφτά που έχουν δώσει τόσα χρόνια οι γονείς μου για να με σπουδάζουν. Και θα με ρωτήσετε, ωραία, εμάς τι μας τα λες όλα αυτά;; Θέλω να μου πείτε ειλικρινά, και γενικά και συγκεκριμένα οι δικηγόροι/νομικοί, μετράει πραγματικά ο χρόνος λήψης του πτυχίου; Θεωρείτε πως θα έχω πρόβλημα αργότερα όταν θα αναζητώ γραφείο για άσκηση ή όταν θα στέλνω βιογραφικά; Θέλω να ασχοληθώ με τη συμβολαιογραφία γενικά, οπότε δεν θα έχω να κάνω με εργοδότη, αλλά μέχρι να δώσω εξετάσεις αναγκαστικά θα δουλεύω για άλλους. Σημειωτέον έχω αρκετά υψηλό βαθμό πτυχίου (8,5+) μέχρι τώρα τον οποίο και στοχεύω να διατηρήσω. Αυτά, οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη!
foniki_melitzana Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Ως απόφοιτος του Φυσικού Αθήνας (iykyk), θα σου πω απλά δε σε νοιάζει ο χρόνος λήψης του πτυχίου 1
lawlife Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Ε όταν η σχολή ήταν να τελειώσει το 2023, κι εγώ την τελειώνω το 2027, το 2019 δεν είναι μακρινό ??? 🥲😂
Sibyl Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 23/9/2025 στις 4:11 ΠΜ, lawlife είπε Γεια παιδιά. Το μακρινό 2019 μπήκα στη Νομική Αθηνών και από τότε πασχίζω να βγω. Λίγο η φοιτητική ζωή, λίγο κάτι προσωπικά ζητήματα, τέλος πάντων έχω φτάσει 7ο έτος και χρωστάω αρκετά μαθήματα. Δεν θέλω να την παρατήσω, γιατί και σαν αντικείμενο μ’αρέσει κάπως, και θέλω επαγγελματικά να ασχοληθώ, και λυπάμαι και τα λεφτά που έχουν δώσει τόσα χρόνια οι γονείς μου για να με σπουδάζουν. Και θα με ρωτήσετε, ωραία, εμάς τι μας τα λες όλα αυτά;; Θέλω να μου πείτε ειλικρινά, και γενικά και συγκεκριμένα οι δικηγόροι/νομικοί, μετράει πραγματικά ο χρόνος λήψης του πτυχίου; Θεωρείτε πως θα έχω πρόβλημα αργότερα όταν θα αναζητώ γραφείο για άσκηση ή όταν θα στέλνω βιογραφικά; Θέλω να ασχοληθώ με τη συμβολαιογραφία γενικά, οπότε δεν θα έχω να κάνω με εργοδότη, αλλά μέχρι να δώσω εξετάσεις αναγκαστικά θα δουλεύω για άλλους. Σημειωτέον έχω αρκετά υψηλό βαθμό πτυχίου (8,5+) μέχρι τώρα τον οποίο και στοχεύω να διατηρήσω. Αυτά, οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη! Ειλικρινά λοιπόν, εφόσον έχεις αποφασίσει να συνεχίσεις τις σπουδές σου ενσυνείδητα και σοβαρά, δεν πρέπει να σε απασχολεί ο χρόνος ολοκλήρωσής τους. Η καθυστέρηση των σπουδών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους. ΄Αλλοι μπορεί να έκαναν αναστολή σπουδών για προσωπικούς λόγους, άλλοι μπορεί να θέλησαν να κάνουν αναβαθμολόγηση σε κάποια μαθήματα προκειμένου να έχουν καλύτερο βαθμό πτυχίου, άλλοι μπορεί να έδιναν πανελλαδικές επί x χρόνια μέχρι να καταφέρουν να εισαχθούν, άλλοι μπορεί να πήγαν πρώτα στον στρατό και να ξεκίνησαν μετά τις σπουδές τους κτλ, κτλ, κτλ. ΄Εχεις και καλό μέσο όρο στα μαθήματα που έχεις δώσει μέχρι τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς ν΄ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της Σχολής, υπόσχεσαι και στον εαυτό σου (όπως είπες) ότι θα στοχεύσεις στην διατήρηση αυτού του μέσου όρου οπότε όλα μια χαρά. Go for it! Καλή επιτυχία, σου εύχομαι. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από Sibyl 1
tasoe Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Το πρώτο που κοιτάνε σε πτυχιούχους τέτοιων σχολών είναι ο χρόνος αποφοίτησης. Ούτε βαθμός, ούτε τίποτα. Μόνο το δημόσιο δεν κοιτάει χρόνο αποφοίτησης. Γενικά στις τοπ σχολές (ιατρική-πολυτεχνεία) κοιτάνε το βαθμό πτυχίου. Στις λίγο πιο κάτω (νομική, φαρμακευτική, οδοντιατρική) κοιτάνε το χρόνο αποφοίτησης. Στις ακόμα πιο κάτω (μαθηματικό, φυσικό, λογιστική) κοιτάνε το βαθμό απολυτηρίου λυκείου. Στις ακόμα πιο κάτω δεν τους νοιάζει καν αν έχεις αποφοιτήσει. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα