Fotis_Greece Δημοσ. Δευτέρα στις 12:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:21 μμ Κοιτα, εβαλα Inalan απο τοτε με το lockdown tου 2020. Ανεβαινει εξωτερικα 4 οροφους. Θυμησου απο τοτε κακοκαιριες και χιονιαδες. Δεν εχει παθει τιποτα. Περισευμα καλωδιου που ειχανε αφησει πριν καταληξει στην μπριζα το ειχα δοκιμασει, με τραβηγμα δεν κοβονταν. Ηθελε κοφτη. Το καλωδιο ειναι λευκο και διπλο. Οπως η φωτο που εντοπισα απο αλλο thread. Εχω μια εντυπωση οτι το ενα κομματι του καλωδιου ειναι η ενισχυση
Super Moderators Thresh Δημοσ. Δευτέρα στις 12:38 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 12:38 μμ 14 minutes ago, Fotis_Greece said: Το καλωδιο ειναι λευκο και διπλο. Οπως η φωτο που εντοπισα απο αλλο thread. Εχω μια εντυπωση οτι το ενα κομματι του καλωδιου ειναι η ενισχυση Δεν φαίνεται ιδιαίτερα καλά λόγω μικρών διαστάσεων της φωτογραφίας, ίσως να είναι η μοναδική εξαίρεση αν είναι πράγματι αυτό οπτική ίνα. Σκέψου ότι έχουν αναρτηθεί αμέτρητες φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η οπτική είναι η κλασική/απλή. Την οποία μάλιστα την περνάνε και μέσα από τους αρμούς του πεζοδρομίου, δεν ψήνονται καν να σπάσουν πλάκες για να μπει από κάτω τους.
Fotis_Greece Δημοσ. Δευτέρα στις 12:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:41 μμ (επεξεργασμένο) Απο εδω η φωτο, αυτο ακριβως το καλωδιο εχω και εγω, ετσι καρφωμενο με ροκες https://www.reddit.com/r/greece/comments/1ahtcrq/είναι_λογικό_αυτό_που_μου_ζήτησαν_από_inalan/ Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:42 μμ από Fotis_Greece
Super Moderators Thresh Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ 16 minutes ago, Fotis_Greece said: Απο εδω η φωτο, αυτο ακριβως το καλωδιο εχω και εγω, ετσι καρφωμενο με ροκες https://www.reddit.com/r/greece/comments/1ahtcrq/είναι_λογικό_αυτό_που_μου_ζήτησαν_από_inalan/ Ίσως να διαφέρει ανά εργολάβο. Έχω δει πάντως ουκ ολίγες φωτογραφίες με την λεπτή.
alex.fentagin Δημοσ. Δευτέρα στις 04:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:04 μμ Δουλευω στο ftth εδω και μια 5ετια οταν ξεκινησε ολο αυτο. Ναι θα συμφωνησω με μερικα πραγματα οπως του οτι γινονται αρκετες προχειροδουλειες αλλα οχι τοσο απο θεμα χρονου οτι βιαζονται να ολοκληρωσουν καποια εργα αλλα περισσοτερο οτι ισως μερικες εταιριες(εργολαβοι) ειναι αδιαφορες και παιρνουν ατομα που ειναι ή ασχετα η στην τελικη δεν του νοιαζει και τοσο.Μπορει να εχουν το εργο του ftth ετσι για κατι εξτρα και απλα να τρεχουν αλλα εργα που τους νοιαζουν περισσοτερο. Απλα τα αναλλαμβανουν για κατι εξτρα στο εισοδημα της εταιριας. Τα λεφτα που παιζουν στο πεδιο για τεχνικους ftth δεν ειναι 3 και 60 αλλα οχι και παρα πολλα. Η αληθεια ειναι καπου στην μεση. Μιλαω για ατομα που κανουν Α και Β φαση FTTH και οχι τεχνικους χαλκου. Ολοι αυτοι που κανουν προχειροδουλειες με την παροδο του χρονου θα το κλεισουν το μαγαζι γιατι οι παροχοι για να πληρωσουν τις εργασιες κανουν ελεγχο σε αρκετα αιτηματα ωστε να ειναι σωστα. Αν εισαι καποιος που απλα τα κανεις μπουρδελο απλα θα σε κοψουν οι ιδιοι. Εργολαβοι και εταιριες για να αναλλαβουν τετοιο εργο στην ελλαδα ειναι ΑΑΑΑΠΕΙΡΟΙ. Το να γινονται προχειροδουλειες συνεχεια δεν εξυπηρετει ουτε τους παροχους να τα ακουν καθημερινα απο τους πελατες για παραπονα ουτε των εργολαβων που θα πρεπει να πανε αρκερες φορες να φτιαξουν κατι το οποιο δεν θα πληρωθουν γιατι δεν το εκαναν ενταξει εξ αρχης. Σορρυ για το κειμενο αυτη ειναι πανω κατω η αποψη μου.
Fotis_Greece Δημοσ. Δευτέρα στις 08:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:03 μμ (επεξεργασμένο) Τραβηξα μια καλυτερη φωτο απο την οπτικη της Inalan (την οποια γενικα εκτιμαμε εμεις στην Κυψελη μιας και μας ξεβλαχεψε απο το adsl 14/1 και μας πηγε σε μια μερα σε 100/100). Σαν καλωδιο ειναι αρκετα σκληρο, ειναι διπλο και δεν λυγιζει ευκολα. Να φανταστειτε το εσπρωξα πισω στην κατω τρυπα του επιπλου σαν ατσαλινα μετα την φωτογραφια. Οπως προειπα, με χερι να το τραβηξεις δεν κοβεται, θελει κοφτη. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:05 μμ από Fotis_Greece 1
csontheline Δημοσ. Πέμπτη στις 09:48 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:48 πμ Εν τω μεταξύ, αν τραβήξουν έξω τον χαλκό, η ίνα περνάει απευθείας μέσα στο σπίτι. Αλλά yolo.
Silverage Δημοσ. Πέμπτη στις 10:58 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:58 πμ Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τόσο ιστορία. Είχα γνωστό που δούλευε το 2024 σε συνεργείο που περνούσε οπτικές και έφυγε γιατί το αφεντικό ήθελε να τους στέλνει μόνους τους για να κάνουν περισσότερα σπίτια. Πάλι καλά που μου έτυχαν καλά παιδιά και το περάσανε μέχρι μέσα στο δωμάτιο που ήθελα.
poulinos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες On 02/10/2025 at 09:48, csontheline said: Εν τω μεταξύ, αν τραβήξουν έξω τον χαλκό, η ίνα περνάει απευθείας μέσα στο σπίτι. Αλλά yolo. ο χαλκος μπαινει στο σπιτι απο εκει που μπαινει. ο σωληνας ειναι αρκετα μεγαλος για να περασει και η οπτικη ινα.το να καταληξεις την οπτικη ινα στον κατανεμητη δεν εχει και τοσο χρησιμοτητα ασε που δεν ξερεις που μπορει να ξεκιναει ο σωληνας.β.κανεις δεν θα μπει στον κοπο να τραβηξει τον χαλκο πισω επισης γιατι ειναι του οτε. αν εννοεις απο κατανεμητη μεχρι πανω τον οροφο το ξεχνας και αυτο διοτι πρεπει να ανοιχτουν πολλαπλα κουτια.
csontheline Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 38 minutes ago, poulinos said: ο χαλκος μπαινει στο σπιτι απο εκει που μπαινει. ο σωληνας ειναι αρκετα μεγαλος για να περασει και η οπτικη ινα.το να καταληξεις την οπτικη ινα στον κατανεμητη δεν εχει και τοσο χρησιμοτητα ασε που δεν ξερεις που μπορει να ξεκιναει ο σωληνας.β.κανεις δεν θα μπει στον κοπο να τραβηξει τον χαλκο πισω επισης γιατι ειναι του οτε. αν εννοεις απο κατανεμητη μεχρι πανω τον οροφο το ξεχνας και αυτο διοτι πρεπει να ανοιχτουν πολλαπλα κουτια. Όταν λες πολλαπλά κουτιά; Αν ξεκινήσει από τον κατανεμητή στο -συνήθως- ισόγειο, δεν θα φτάσει σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά; Προφανώς δεν ξέρω πως γίνονται όλες οι εγκαταστάσεις, αλλά θυμάμαι ότι στην δική μου είχε διάφορες σωλήνες που έφευγαν προς τα επάνω, οπότε -και πάλι υποθέτω ότι- κάποια από αυτές πήγαινε στα διαμερίσματα του ορόφου. Δεν θυμάμαι να υπήρχαν ενδιάμεσα σε κάθε όροφο (εξάλλου ήταν μόνο 2/όροφο).
poulinos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Just now, csontheline said: Όταν λες πολλαπλά κουτιά; Αν ξεκινήσει από τον κατανεμητή στο -συνήθως- ισόγειο, δεν θα φτάσει σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά; Προφανώς δεν ξέρω πως γίνονται όλες οι εγκαταστάσεις, αλλά θυμάμαι ότι στην δική μου είχε διάφορες σωλήνες που έφευγαν προς τα επάνω, οπότε -και πάλι υποθέτω ότι- κάποια από αυτές πήγαινε στα διαμερίσματα του ορόφου. Δεν θυμάμαι να υπήρχαν ενδιάμεσα σε κάθε όροφο (εξάλλου ήταν μόνο 2/όροφο). στις πολυκατοικιες πχ 3-4 οροφοι η οπτική ινα ερχεται απεξω απο το σπιτι -> μέσα στο σπιτι σε ενα ας το πουμε κεντρικο κουτι και μετα σε καθε οροφο μπαινει ενα floor box το οποιο δινει στα χ διαμερισματα του οροφου.αν δηλαδη η πολυκατοικια εχει 2 διαμερισματα σε καθε οροφο και ειναι συνολο 5 οροφοι δεν θα βαλουν ενα κουτι και θα τραβανε ινα σε καθε οροφο αλλα θα μπει ενα floor box σε καθε οροφο. επισης το να βγαλεις τον χαλκο ειτε προς τον δρομο ειτε προς τον καθε οροφο ειναι πολυ χρονοβορα δουλεια και με μαστορεματα οποτε κανεις δεν θα το κανει. γινεται μεν αλλα πρακτικα δεν θα το κανει κανεις.
st@kas Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 10mm διατομή σπιράλ είναι οκ από floor box στο ρούτερ?
poulinos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 2 minutes ago, st@kas said: 10mm διατομή σπιράλ είναι οκ από floor box στο ρούτερ? η ινα που περνανε ειναι πολυ λεπτη πλεον και διαφανης. συνηθως ομως οσο ξερω την κολλανε πλεον. σε πιο παλιες εγκαταστασεις εχω δει να ειναι σε πλαστικο σωληνακι ως προστατευτικο και με ροκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα