Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, έχω μια ιδιαίτερη δύσκολη εφαρμογη->

Θέλω να δώσω internet(fiber 300/150) από το σπίτι (2 όροφος) μου σε ένα γραφειο στο ισόγειο.

Έβαλα κάτι παλιά power lines που είχα (tp link 4226) και μετά από δοκιμες συνδεοντε, αλλά με πολύ χαμηλή ταχυτητα (του στυλ 2mbps).

Γενικά δεν με απασχολεί να πιάσει full σήμα, σε αυτό τον χώρο το μόνο που θέλω είναι να έχω αρκετη ταχύτητα για videoκλησεις/Skype κτλ οπότε εάν "κλειδωνα" στα ~10mbps θα ήμουν μια χαρά.

Η ερώτηση μου είναι η εξής, μιας και τα TP-Link 4226 τα έχουν τα χρονακια τους, εάν αγόραζα κάτι πιο καινουργιο π.χ TP-LINK TL-WPA7617 θα είχα καλύτερη σύνδεση?

Spoiler

Γενικά και που πιασανε καθόλου τα 4226 το θεωρώ θαύμα γιατί οι χώροι βρίσκονται σε διαφορετικά ρολόγια της ΔΕΗ + ίσως να μιλάμε και για 70 μέτρα καλώδιο αναμεταξύ τους

Plan b-> στον χώρο του γραφείου πιάνω μια "μπάρα" wifi (στο κινητό)  και περίπου ~8mbps από το router του σπιτιού μου αλλά έχει συχνά αποσυνδέσεις.

Μήπως εάν έπαιρνα κάποιο repeater (ποιο?) θα έκανα δουλίτσα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Σε διαφορετικά ρολόγια και μεταδίδουν σήμα;Και με καλύτερα powerlines δεν νομίζω να κάνεις δουλειά.

Καλώδιο δεν μπορείς να κατεβάσεις απο τον 2ο στο ισόγειο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Ukforthemoment said:

Σε διαφορετικά ρολόγια και μεταδίδουν σήμα;Και με καλύτερα powerlines δεν νομίζω να κάνεις δουλειά.

Καλώδιο δεν μπορείς να κατεβάσεις απο τον 2ο στο ισόγειο;

Ναι, όντως και τα ρολόγια δεν είναι καν διπλανά (παίζει να χουν 5 μέτρα απόσταση)

Και το wifi είναι παράξενο που πιάνει καν -έστω και αυτό το λιγο.

Καλώδιο lan->ιδανικά ήθελα μια "plug and play" λύση χωρις μαστοριλικια αλλά το χω ως plan c.

Spoiler

Το συγκεκριμένο γραφείο έχει θέμα και με 4g/5g (τουλαχιστων με vodafone+cosmote) αλλιώς θα δούλευα αυτο με κανένα "πακετο" ~10gb/μήνα.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Όλες οι λύσεις μεσοβέζικες. Μόνο με καλώδιο θα κάνεις τη δουλειά σου.

Κι εγώ όσο είχα adsl 50 έκανα μια χαρά τη δουλειά μου με το powerline. Τώρα που έχω ftth 300/150 πιάνω 150 (πάλι καλά).

Ούτε κάρτα wifi θέλω να βάλω γιατί κι εκεί πέφτουν οι επιδόσεις.

Θα τραβήξω ένα καλώδιο και θα ησυχάσω. Ας φαίνεται και λίγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, jimakos00 said:

Όλες οι λύσεις μεσοβέζικες. Μόνο με καλώδιο θα κάνεις τη δουλειά σου.

Κι εγώ όσο είχα adsl 50 έκανα μια χαρά τη δουλειά μου με το powerline. Τώρα που έχω ftth 300/150 πιάνω 150 (πάλι καλά).

Ούτε κάρτα wifi θέλω να βάλω γιατί κι εκεί πέφτουν οι επιδόσεις.

Θα τραβήξω ένα καλώδιο και θα ησυχάσω. Ας φαίνεται και λίγο.

Ανάλογος τον χώρο και την χρήση θα έλεγα.

Αλλά ναι, η πιο σίγουρη και σταθερή λύση γενικά θα ήταν να τραβηχτεί καλώδιο lan.

Spoiler

Στον χώρο που αναφέρομαι και 10mbps να επιανε θα ήμουν υπερκαλυμενος γιατί όπως είπα μόνο οι βιντεοκλήσεις είναι ζητούμενο(ας πούμε κάτι σε online μαθήματα), άντε και κάνα spotify, ούτε download, ούτε upload.

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...