Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα.

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο κατανοητός μπορώ στην περιγραφή του προβλήματός μου όντας εντελώς ερασιτεχνής στην Voip τηλεφωνία.

- Προηγούμενη εγκατάσταση σπιτιού: Nova Fiber 100, ρούτερ σε υπόγειο κατοικήσιμο χώρο, από το οποίο έφευγε καλώδιο στην ίδια πρίζα, δίνοντας δεδομένα στις πρίζες του σπιτιού με switch της tplink στο οποίο ήταν συνδεδεμένη η πλακέτα του συναγερμού με φιλτράκι για τις κλήσεις σημάτων. 

Το καλοκαίρι ήμουνα από τους πρώτους που δέχτηκα την πιλοτική προσφορά της δεη στο 1 γίγα. Έγινε η εγκατάσταση με τοποθέτηση του zte router της στον 1ο όροφο (τραγικό λάθος και βιαστική επιλογή να φύγουν οι εργάτες ύστερα από αλλεπάλληλες ζημιές κατα την εγκατάσταση), από το οποίο πέρασα μόνος μου κανάλια με ethernet για mesh deco, σε καθε όροφο. (3οροφη μονοκατοικία). Εξαιτίας του συναγερμού και επιθυμίας των γονιών μου να κρατήσουμε την σταθερή γραμμή τηλεφώνου έκανα αιτημα φορητότητας στην modulus. Μου ενεργοποίησαν τρία τερματικά με τον υπάρχοντα αριθμό μου και είμαι στην αναμονή παραλαβής ενός ασύρματου. 

Το πρόβλημα μου είναι η σύνδεση με το τηλεφωνικό κέντρο του συναγερμού, το οποίο είναι πολύ μακριά από το router της δεη.(Η οποία έχει κλειδωμένο το voip της). Απο τα deco, έδωσα με ethernet,  internet σε πρίζα σπιτιού η οποία κατέληξε στο switch στο οποίο πάταγε πριν η nova. Όμως ο συναγερμός κάνει κλήση με αναλογικό σήμα. Δοκιμασα με το φιλτράκι να κάνω test με τον προμηθευτή τον σημάτων χωρίς επιτυχία. (Προφανώς επειδή δεν έχω κάνει register τον αριθμό μου). Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η τοποθέτηση μεταξύ του switch και τους συναγερμού, ενός gateway;

Και εαν ναι, αν τοποθετήσω μετά μια ip συσκευή τηλεφώνου, σε ένα deco ή στο ρουτερ κατευθείαν και ενεργοποιήσω τους κωδικούς, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις κλήσεις αφού θα συνυπάρχει με συσκευή μετατροπής του σήματος; 

Τελευταία και καταϊδρωμένη ερώτηση: 😋

Υπάρχει τρόπος να αφήσω το router της nova όπως είναι και να το χρησιμοποιήσω σαν access point για να δουλέψει το voip της modulus και να μείνει η προηγούμενη εγκατάσταση όπως είναι με τον συναγερμό σε λειτουργία; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

καλό θα ήταν να κάνεις ένα σχεδιάγραμμα για να δουμε τι έχεις κ τι πάει που. να σου πω την αλήθεια μπερδεύτηκα λίγο με την συνδεσμολογία.
ερώτηση 1: η modulus σου έχει δώσει κάποιο εξοπλισμό για να συνδέσεις τα τηλέφωνα σου; τα απλά αναλογικά, όχι ΙΡ.

ερώτηση 2: η συνδεσμολογία για την τηλεφωνία που θα λαμβάνει ο συναγερμός, την έχεις βρει που είναι;

ερώτηση 3: ο συναγερμός υποστηρίζει IΡ επικοινωνία; Ώστε να αποκοπείς πλήρως από το θέμα της τηλεφωνίας.

Αν όχι στο ερώτηση 3, τότε με έναν εξοπλισμό (ερώτηση 1) ΑΤΑ (analog to terminal adapter) θα συνδέσεις τη VOIP τηλεφωνία σου κ θα σου το μετατρέψει σε αναλογικό. Εκεί θα συνδέσεις το συναγερμό σου. Καλό θα ήταν να κάνεις μια διερευνητική ερώτηση προς τη modulus αν υποστηριζεται αυτό κ αν έχουν εξοπλισμό να σου παρέχουν/ρυθμίσουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...