Insignificant Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σε όλους, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την γραμμή τηλεφώνου/ίντερνετ και από ότι μου φαίνεται δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω πέρα από το να γκρινιάξω, ή να πάω fiber που δεν είμαι σίγουρος αν έχει έρθει κάλυψη καν εδώ. Πριν 2 χρόνια αντιμετώπιζα παρόμοια προβλήματα, θόρυβος στην γραμμή, χαμηλή ταχύτητα και αποσυνδέσεις. Ήμουν στην Nova ακόμα και είχε έρθει τεχνικός τους, έκανε τον έλεγχο, το χαρτί του έχω ακόμα. Έγραφε ότι κάτω στο εσκαλιτ/χωνευτη έφτανε 110 down 11 up κ max rate 113/42, ενώ στην πρίζα του πελάτη 82/11 με λάθη και "low snr" και ότι ενημερώθηκα για ηλεκτρολόγο. Έφερα ηλεκτρολόγο, αλλάξαμε καλωδίωση, συνδέεται κατευθείαν κάτω στο κουτί, ανέφερε ότι δεν έχει μείνει κάτι άλλο να αλλάξουμε από την μεριά μας. Η ταχύτητα μετά ήταν 88/11, το δικαιολογήσαμε ότι είμαι 2ο όροφο και μικρό το κακό αφού το κυριότερο ήταν ότι τώρα ήταν σταθερή κ δεν είχε σφάλματα/αποσυνδέσεις Μετά από λίγο καιρό έληξε το συμβόλαιο μου και προτίμησα να πάω στην Cosmote Εδώ και 2 βδομάδες παρατήρησα αποσυνδέσεις, οπότε μπαίνω στα στατιστικά του ρουτερ και βλέπω πάλι τα ίδια. Χαμηλή ταχύτητα και crc errors οπότε κάλεσα τεχνική υποστήριξη της Cosmote. Ήρθε ένας τεχνικός, παρατήρησε και την καινούρια καλωδίωση, αλλά μου είπε οτι κάτω βλέπει να έρχεται μόνο μέχρι 80 και μην περιμένω άλλα. Εκείνη την μέρα μόλις σύνδεσα το ρουτερ είχε συνδεθεί κάπου στα 80 και σκέφτηκα δεν πειράζει, αλλά μετά από ώρα άρχισε να πέφτει πάλι. Και πάλι δεν θα με ένοιαζε αν και κακοφάνηκε, αλλά οι αποσυνδέσεις συνεχίζουν! Το ίδιο και τα crc errors. Στην Cosmote που πέρνω πάλι τηλέφωνο τώρα πια δεν το βρίσκουν για πρόβλημα ούτε την χαμηλή ταχύτητα, ούτε 1-2 αποσυνδέσεις την μέρα. Και δεν είναι απλά αποσυνδέσεις, αλλά διακοπή διαρκείας. Χτες κόπηκε ~20:50 κ ήρθε ~21:10, τόση ώρα έκανε να συγχρονίσει από ένα απλό disconnect; Ήταν και η ώρα μόλις έφτασα σπίτι, ότι πρέπει να μου φτιάξει την διάθεση. Οπότε έχω απορία, αφού κανείς δεν με καθοδηγεί για κάτι άλλο, μόνη λύση είναι να κάνω υπομονή να λήξει το συμβόλαιο μου για να πάω σε γραμμή fiber; Παρακάτω είναι τα στατιστικά στο ρουτερ DSL Uptime 0 day(s), 0 hour(s), 30 minute(s), 31 second(s) Downstream/Upstream Actual Rate 61825 Kbps/11256 Kbps Attainable Rate 62316 Kbps/32122 Kbps SNR 6.1 dB/21.5 dB Line Attenuation 13.3 dB/15.0 dB Output Power 13.4 dBm/9.4 dBm Interleave Delay 0/0 INP 18/18 Downstream/Upstream CRC Errors 17468/0 FEC Errors 2076903/96992
rotting Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα και καλή βραδιά! Λοιπόν φίλε όπως διαβάζω το θέμα σου καταλήγω σε ένα συμπέρασμα... 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου On 23/09/2025 at 19:36, Insignificant said: μόνη λύση είναι να κάνω υπομονή να λήξει το συμβόλαιο μου για να πάω σε γραμμή fiber; Αν υπάρχει διαθεσιμότητα δεν χρειάζεται να περιμένεις να λήξει, η αναβάθμιση δεν "τιμωρείται" με ρήτρα σπασίματος συμβολαίου από τους παρόχους. 1
Insignificant Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από καμιά εταιρεία εδώ ακόμα τελικά. Νόμιζα ότι θα έχει τουλάχιστον η ΔΕΗ που έχει γεμίσει την περιοχή με κουτιά fiber στις κολώνες της, αλλά δεν δίνει ακόμα.
tasanton Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το θέμα σου, αλλά σε 50άρα VDSL εδώ και 2-3 μήνες έχω 10-15% κάτω σε ταχύτητα. Σε επικοινωνία με cosmote, κλασσικά όλα φαίνονται οκ. Είναι και ένας τρόπος να μας πάνε στο fiber optic
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, Insignificant said: Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από καμιά εταιρεία εδώ ακόμα τελικά. Νόμιζα ότι θα έχει τουλάχιστον η ΔΕΗ που έχει γεμίσει την περιοχή με κουτιά fiber στις κολώνες της, αλλά δεν δίνει ακόμα. Υπομονή τότε μέχρι να δώσει, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το χαλκό ο ΟΤΕ. 38 minutes ago, tasanton said: Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το θέμα σου, αλλά σε 50άρα VDSL εδώ και 2-3 μήνες έχω 10-15% κάτω σε ταχύτητα. Σε επικοινωνία με cosmote, κλασσικά όλα φαίνονται οκ. Είναι και ένας τρόπος να μας πάνε στο fiber optic Είναι κι αυτός ναι, αλλά κακά τα ψέματα ο κύριος είναι η επίσημή της τιμή για την 50αρα VDSL
tasanton Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Περισσότερα εννούσα, αν κάτι πειράζουν στις ταχύτητες για να σε αναγκάσουν να πας σε οπτική....
Super Moderators Thresh Δημοσ. Κυριακή στις 09:34 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 09:34 μμ 20 hours ago, tasanton said: Περισσότερα εννούσα, αν κάτι πειράζουν στις ταχύτητες για να σε αναγκάσουν να πας σε οπτική.... Καταλαβαίνω ότι το κοιτάω από την σκοπιά του "power user", αλλά στην τελική δεν βλέπω κάτι αρνητικό το να πας σε υψηλότερη ταχύτητα FTTH με ίδιο ή χαμηλότερο πάγιο.
tasanton Δημοσ. Δευτέρα στις 12:45 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:45 πμ Βεβαίως, να πάω όμως όταν το επιλέξω εγώ, όχι να με "προτρέπουν" ή να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη.
Insignificant Δημοσ. Δευτέρα στις 12:51 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 12:51 πμ Αρκετές εγκαταστάσεις που έχουν δείξει στα θέματα με τις οπτικές είναι αρνητικό από μόνο του. Πόσο μάλλον ότι με διαφορετικούς παρόχους θα έχεις και επιπλέον "μαστορέματα"
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:44 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:44 πμ On 27/09/2025 at 23:56, tasanton said: Περισσότερα εννούσα, αν κάτι πειράζουν στις ταχύτητες για να σε αναγκάσουν να πας σε οπτική.... οχι.απλα ο χαλκος πεθαινει και δεν θα ριξουν λεφτα για επιδιορθωσεις κτλ
Super Moderators Thresh Δημοσ. Δευτέρα στις 12:22 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 12:22 μμ 11 hours ago, tasanton said: Βεβαίως, να πάω όμως όταν το επιλέξω εγώ, όχι να με "προτρέπουν" ή να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Δεν διαφωνώ, αλλά μελλοντικά ειδικά αν πχ έχει έτοιμη εγκατάσταση η πολυκατοικία παίζει να μην σου ανανεώνουν συμβόλαιο DSL. Καλά τα νεόδμητα κτίρια τρώνε πανηγυρικό άκυρο σε περιοχές με διαθεσιμότητα FTTH. Καλώς ή κακώς είναι παράλογο να συντηρούν 2 δίκτυα, ειδικά όταν το παλιό κοστίζει παραπάνω για να λειτουργεί.
poulinos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες On 27/09/2025 at 18:43, Insignificant said: Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από καμιά εταιρεία εδώ ακόμα τελικά. Νόμιζα ότι θα έχει τουλάχιστον η ΔΕΗ που έχει γεμίσει την περιοχή με κουτιά fiber στις κολώνες της, αλλά δεν δίνει ακόμα. το δινεις βλαβη αλλα δεν σημαινει οτι θα κανουν πολλα.μετα περιμενεις για ftth και ας πληρωσεις και ρητρα διακοπης.ο χαλκος δυστυχως δεν ... On 29/09/2025 at 12:22, Thresh said: Δεν διαφωνώ, αλλά μελλοντικά ειδικά αν πχ έχει έτοιμη εγκατάσταση η πολυκατοικία παίζει να μην σου ανανεώνουν συμβόλαιο DSL. Καλά τα νεόδμητα κτίρια τρώνε πανηγυρικό άκυρο σε περιοχές με διαθεσιμότητα FTTH. Καλώς ή κακώς είναι παράλογο να συντηρούν 2 δίκτυα, ειδικά όταν το παλιό κοστίζει παραπάνω για να λειτουργεί. σε 2 καινουρια κτιρια ηταν κατευθειαν ftth. δεν εβαλαν καν χαλκο οι κατασκευαστες .δεν υπαρχει εσκαλιτ δεν υπαρχει χαλκος για τα διαμερισματα πανω. On 29/09/2025 at 00:51, Insignificant said: Αρκετές εγκαταστάσεις που έχουν δείξει στα θέματα με τις οπτικές είναι αρνητικό από μόνο του. Πόσο μάλλον ότι με διαφορετικούς παρόχους θα έχεις και επιπλέον "μαστορέματα" δυστυχως τα παλια σπιτια δεν εχουν υποδομη για ftth οποτε θα περασει απο οπουδηποτε . το ποσο καλη δουλεια θα γινει εχει να κανει και με τις απαιτησεις της καθε πολυκατοικιας οπως και το συνεργειο. On 29/09/2025 at 00:45, tasanton said: Βεβαίως, να πάω όμως όταν το επιλέξω εγώ, όχι να με "προτρέπουν" ή να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη. δεξου οτι ο χαλκος εχει τελειωσει και ειτε θελεις ειτε οχι θα πας εκει. οπως ειπαν δεν θα γινεται συντηρηση σε 2 δικτυα επειδη καποιος θελει να μεινει στο χαλκο για χ ψ λογους.οπως το ιδιο εγινε και με την tdm τηλεφωνια που κανεις δεν ηθελε το voip. το τι θελει ο καταναλωτης ειναι ασχετο με τα σχεδια του παροχου. On 27/09/2025 at 18:43, Insignificant said: Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από καμιά εταιρεία εδώ ακόμα τελικά. Νόμιζα ότι θα έχει τουλάχιστον η ΔΕΗ που έχει γεμίσει την περιοχή με κουτιά fiber στις κολώνες της, αλλά δεν δίνει ακόμα. λογικα συντομα θα δωσει
tasanton Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 48 minutes ago, poulinos said: δεξου οτι ο χαλκος εχει τελειωσει και ειτε θελεις ειτε οχι θα πας εκει. οπως ειπαν δεν θα γινεται συντηρηση σε 2 δικτυα επειδη καποιος θελει να μεινει στο χαλκο για χ ψ λογους.οπως το ιδιο εγινε και με την tdm τηλεφωνια που κανεις δεν ηθελε το voip. το τι θελει ο καταναλωτης ειναι ασχετο με τα σχεδια του παροχου. Καμιά αντίρρηση, ας έρθουν με επίσημο χαρτί διακοπής. Μέχρι τότε υποχρεούνται να παρέχουν αυτό που έχω υπογράψει στη σχετική σύμβαση.
poulinos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Just now, tasanton said: Καμιά αντίρρηση, ας έρθουν με επίσημο χαρτί διακοπής. Μέχρι τότε υποχρεούνται να παρέχουν αυτό που έχω υπογράψει στη σχετική σύμβαση. θα στο χαλασω και θα σου αναφερω το γιατι. α.ειναι μεχρι πχ 100mbit.δεν ειναι 100mbit. στο adsl τα ορια πλεον ειναι παρα πολυ χαμηλα.για να παει βλαβη πρεπει να εισαι πολυ κατω. β.ακομα και αν το οριο ειναι (τυχαια τα νουμερα) 70mbit στα 100 και δεν μπορεις να το πιασεις η απαντηση ειναι πολυ απλη. ειτε το κρατας ως εχει ειτε βγαινει τεχνικη αδυναμια και εχεις δικαιωμα να διακοψεις χωρις τελος διακοπης. και να το πω χυμα στα @@ τους αν θα μεινεις χωρις συνδεση. οποτε οπως καταλαβαινεις δεν τους πιανουμε απο πουθενα.εχω δει πολλες βλαβες να βγαινουν τεχνικη αδυναμια. δεν θα πω αν ειναι δικαιο/αδικο /σωστο /λαθος.αναφερω το πως εχουν τα πραγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα