PandilleroGR Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Προφανώς ο καθένας κάνει παιδί όπως νομίζει, και απ' έξω είναι εύκολο να λέμε 'καλύτερα να μην κάνει εκτός αν μπορεί να δώσει το Α και το Β και το Γ', αλλά όλη αυτή η θεωρία του 'καλύτερα να μην κάνεις παιδί γιατί δεν φταίει σε κάτι το παιδί να ζήσει μια φτωχή ζωή ή οτιδήποτε είναι αυτό', βασίζεται στην υπόθεση ότι τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών που γεννήθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες, εάν τους ρωτούσες αν θα προτιμούσαν να μην είχαν γεννηθεί, θα απαντούσαν 'Ναι'. Και προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που θα προτιμούσε να μην έχει γεννηθεί επειδή μεγάλωσε σε φτώχια κλπ. Αυτη η ερώτηση δεν στέκει επειδή αν δεν υπήρχες...άπλα δεν θα υπήρχες, άλλα τεσπα. Έχεις δει τη ζωη κάνουν τα παιδιά αυτών που εχουν λεφτά? Σίγουρα θα κάνουν lurk στο insomnia, γιατί δεν μας λενε για το lifestyle αυτών και των παιδιών τους? Το οτι μονό οι φτωχοί και αντε και μικρομεσαίοι θα σε κατακρίνουν αν δεν έχεις παιδια το εχετε παρατήρησει? Δεν πρόκειται κανένας πλούσιος να κάτσει να ασχοληθεί με το αν θα κάνεις παιδιά η όχι. Αν δεν εχει ζησει καποιος ανετα εστο σε μια φαση τις ζωης του λογικο να μην καταλαβαίνει τι χανει αν κανει παιδι. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από PandilleroGR 1
MOGE Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 26 λεπτά πριν, great είπε εσυ και εγω καλα τα λεμε αλλα ακουμε ειμαστε στο χωριο οπου πιεζει η μανα και η κοινωνια να κανεις παιδι, δεν εχετε παιδακι ακομα, ποτε με το καλο, αντε να δουμε και κανα εγγονι. Και για μενα οκ το εκανες το ενα. Μετα που φτανουν τα 4 και αρχιζει η γκρινια δεν βγαινω, ακριβεια, κατω το κρατος, σορρυ αλλα ξερεις μπορεις να σταματησεις στο 1 ή στα δυο αναλογα με το πως σε παιρνουν τα οικονομικά σου, οπως ειπαν "θα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι μια συνηδητή απόφαση" sorry, νομιζεις οτι ο λογος που δεν θα παρεις ή θα παρεις (δεν θα παρεις) συνταξη στα 70 ειναι γιατι δεν εχουμε παιδια ή επειδη εχουμε υπογεννητικότητα; Ναι. Ποιος θα τροφοδοτήσει το σύστημα συντάξεων εάν όχι οι νέοι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι; ...Μην ακούσω περι ανέμων και υδάτων η άτιμη κενωνία και τα λοιπά. Μιλάμε με όρουσ πραγματικής οικονομίας και όχι συτήματα υπερβατικού χαρακτήρα και ουτοπικής κοινωνίας.
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 2 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 2 ώρες 10 minutes ago, PandilleroGR said: Δεν απαντησες στην ερωτηση. Σου απάντησα: τώρα που έχω παιδιά, θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω καβάτζα γιατί δεν είμαι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό μου. Εάν δεν είχα παιδιά, αφενός δεν θα έκανα καβάτζα και αφετέρου τα λεφτά που δίνω τώρα για να τα ντύσω και να τα εκπαιδεύσω θα τα έτρωγα σε σουβλάκια, κονσόλες και ταξίδια. Δεν ξέρω τι είναι δυσνόητο. 2
PandilleroGR Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Σου απάντησα: τώρα που έχω παιδιά, θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω καβάτζα γιατί δεν είμαι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό μου. Εάν δεν είχα παιδιά, αφενός δεν θα έκανα καβάτζα και αφετέρου τα λεφτά που δίνω τώρα για να τα ντύσω και να τα εκπαιδεύσω θα τα έτρωγα σε σουβλάκια, κονσόλες και ταξίδια. Δεν ξέρω τι είναι δυσνόητο. Το οτι θα τα ετρωγες ειναι δικο σου θεμα, αλλος θα τα αποταμιευε, αλλος θα τα επινε κοκες, Παμε αλλη μια, ποσα λεφτα θα σου εμεναν? Σε ποσο.
geomrk Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 16 ώρες πριν, PandilleroGR είπε Γεμάτο καινούργια αυτοκίνητα ειναι εξω οι δρόμοι οποίος παρατηρήσει, τις τάξεως 20-35Κ. ενταξει το παλικαρι δεν ζει Ελλαδα,γιαυτο τα λεει αυτα 1 1
SeaLion Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μ'αρέσει που ξεκινάμε με το "χωρίς ενοίκιο" ως κάτι στάνταρ λες και βγαίνουμε από το σχολείο/πανεπιστήμιο π.χ. και σου δίνουν κλειδιά. Συνοδεύεται φαντάζομαι από διάφορα τύπου "χωρίς πάντα έξοδα για φαγητό" με στάνταρ "σπίτι για διακοπές" όποτε δεν ταξιδεύουμε άλλου, πιθανότατα με έτοιμο αμάξι, σίγουρα με μηδενικό άγχος μη τυχόν βρεθούμε απένταροι. Ναι, το 1000άρικο/άτομο/μήνα μπορεί να φαντάζει κουλ αν έχεις λυμένα τα βασικά ή δεν σε νοιάζει να αποταμιεύεις.
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 2 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 2 ώρες 55 minutes ago, PandilleroGR said: Το οτι θα τα ετρωγες ειναι δικο σου θεμα, αλλος θα τα αποταμιευε, αλλος θα τα επινε κοκες, Παμε αλλη μια, ποσα λεφτα θα σου εμεναν? Σε ποσο. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση. Αν δεν είχα παιδιά, θα ήταν εντελώς διαφορετικά διαρρυθμισμένη η ζωή μου, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά. Ωραία, μιας και δεν ξέρεις ούτε πόσα βγάζω, ούτε πόσα ξοδεύω, ας πούμε ένα random νούμερο, πες ότι θα μου έμεναν 500 ευρώ το μήνα. Τι συμπεραίνεις από αυτό; 2
MOGE Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 6 λεπτά πριν, SeaLion είπε Μ'αρέσει που ξεκινάμε με το "χωρίς ενοίκιο" ως κάτι στάνταρ λες και βγαίνουμε από το σχολείο/πανεπιστήμιο π.χ. και σου δίνουν κλειδιά. Συνοδεύεται φαντάζομαι από διάφορα τύπου "χωρίς πάντα έξοδα για φαγητό" με στάνταρ "σπίτι για διακοπές" όποτε δεν ταξιδεύουμε άλλου, πιθανότατα με έτοιμο αμάξι, σίγουρα με μηδενικό άγχος μη τυχόν βρεθούμε απένταροι. Ναι, το 1000άρικο/άτομο/μήνα μπορεί να φαντάζει κουλ αν έχεις λυμένα τα βασικά ή δεν σε νοιάζει να αποταμιεύεις. Σωστός...χωρίς ενοίκιο γιατί κάποιοι φρόντισαν για εμένα χωρίς εμένα οπότε τώρα ήρθε η ώρα εμένα να φροντίσω...εμένα. Food for thought...και που να ξεκινήσουν να σκέφτονται όλοι έτσι...αφεντικά γιατροί δάσκαλοι κ.τ.λ. Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι έτσι σκέφτονται γενικόλογα. Εννοώ να σκέφτονταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έτσι. Ήρθε corona και δεν είσαι γιατρός νοσοκόμος νοσηλευτής; Σόρρυ ο επόμενος παρακαλώ!
*nenya* Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Απάντηση στον/στην TS: Ναι, αξίζει \m/ Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από *nenya* 1
Babis_allos Δημοσ. πριν από 59 λεπτά Δημοσ. πριν από 59 λεπτά (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PandilleroGR είπε Αυτη η ερώτηση δεν στέκει επειδή αν δεν υπήρχες...άπλα δεν θα υπήρχες, άλλα τεσπα. Έχεις δει τη ζωη κάνουν τα παιδιά αυτών που εχουν λεφτά? Σίγουρα θα κάνουν lurk στο insomnia, γιατί δεν μας λενε για το lifestyle αυτών και των παιδιών τους? Το οτι μονό οι φτωχοί και αντε και μικρομεσαίοι θα σε κατακρίνουν αν δεν έχεις παιδια το εχετε παρατήρησει? Δεν πρόκειται κανένας πλούσιος να κάτσει να ασχοληθεί με το αν θα κάνεις παιδιά η όχι. Γιατί δεν στέκει; Δεν υπάρχει επιλογή αυτού που θα γεννηθεί είτε να γεννηθεί σε φτωχή ή σε πλούσια οικογένεια. Αν δεν γεννηθεί αυτός, σήμερα, στην φτωχή αυτή οικογένεια, τότε δεν θα γεννηθεί ποτέ ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Το να λέει κάποιος 'καλύτερα για τα παιδιά να μην τα κάνουν γονείς που δεν έχουν οικονομική άνεση' είναι το ίδιο με το να λέει 'Είναι καλύτερα να μην υπάρχεις από το να υπάρχεις σε φτωχή οικογένεια'... Το οποίο το βλέπω τουλάχιστον προσβλητικό γιατί χιλιάδες πλούσιες ή άνετες οικογένειες ζούν στη μιζέρια και την κατάθλιψη και χιλιάδες φτωχές οικογένειες είναι μες στο χαμόγελο. 1 ώρα πριν, PandilleroGR είπε Αν δεν εχει ζησει καποιος ανετα εστο σε μια φαση τις ζωης του λογικο να μην καταλαβαίνει τι χανει αν κανει παιδι. Συγνώμη αλλά αυτός ο οποίος ζεί κάπου στο ενδιάμεσο μεταξύ του 'μπορώ ή δεν μπορώ οικονομικά να στηρίξω ένα παιδί' δεν ζει άνετα αν δεν κάνει παιδί. Αν είσαι μεταξύ του μπορώ ή δεν μπορώ να πληρώσω φροντιστήριο δε νομίζω ότι ταξιδεύεις όλο το χρόνο και κάνεις τη ζωή που περιγράφεις των πλουσίων. Επεξ/σία πριν από 58 λεπτά από Babis_allos 1
Que sera sera Δημοσ. πριν από 38 λεπτά Δημοσ. πριν από 38 λεπτά 3 hours ago, Babis_allos said: Θεωρώ το γεγονός ότι ο κόσμος δεν μπορεί/φοβάται/καθυστερεί να κάνει παιδιά για οικονομικούς λόγους ίσως τη μεγαλύτερη κατάντια της Ελλάδας ή της ανθρωπότητας. Και για κάποιον (βαριέμαι να ψάχνω και να παραθέτω) που είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κόσμος φεύγει στο εξωτερικό, συγνώμη αλλά εάν η διαφορά του να είμαι Ελλάδα με το να είμαι εξωτερικό είναι ότι στην Ελλάδα φοβάμαι να κάνω παιδιά και στο εξωτερικό γνωρίζω όχι απλά ότι θα κάνω παιδιά αλλά ότι μπορώ να τους βάζω και 1-2 Ελληνικούς μισθούς το μήνα σε επενδυτικό λογαριασμό για το μέλλον τους, τότε ναι, εξωτερικό και Ελλάδα για διακόπες. Τι μιζέρια θεέ μου. Και τι να πεί κανένας για τα έξοδα σε φροντιστήρια. Να μην κάνεις παιδί επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις φροντιστήρια για να τρώνε όλη την παιδική/εφηβική ηλικία των παιδιών στο να 'ξανακάνουν' ό,τι κάνουν στο σχολείο. Αίσχος απλά. Να θυμισουμε εδω οτι το DINK δεν ειναι ελληνικο φαινομενο, αλλα του "εξωτερικου"
Black Demis Δημοσ. πριν από 35 λεπτά Δημοσ. πριν από 35 λεπτά γενικός αν δεν κάνεις παιδιά εχεις πάρα πολλές επιλογές , αν κάνεις παιδιά ειναι πρακτικά για 95% ειναι τελειωμένη η κατάσταση οικονομικά μετά καθώς θα πρέπει να βγάζεις σχεδον τετραπλάσια οσο άφορα DINKs πολλοί δεν το θελουν λόγο οτι δεν ειναι σε θεση να αντέξουν το άλλο μισό (και αυτό φαινεται εξαλου απο την κατάσταση εκει εξω)
Babis_allos Δημοσ. πριν από 13 λεπτά Δημοσ. πριν από 13 λεπτά 20 λεπτά πριν, Que sera sera είπε Να θυμισουμε εδω οτι το DINK δεν ειναι ελληνικο φαινομενο, αλλα του "εξωτερικου" Ναι αλλά ενδεχομένως στο εξωτερικό να σημαίνει και ότι δεν θέλεις να κάνεις παιδιά ή δεν κάνεις παιδιά αλλά έχεις lavish lifestyle, να βγείς έξω, να ταξιδέψεις, να ζήσεις τέλος πάντων μια ζωή χωρίς παιδιά που έχει άλλα 'fullfillments' γιατί έχεις δυο καλούς income earners. Εδώ η συζήτηση πήγε στο πόσο δύσκολο είναι να κάνεις παιδιά για οικονομικούς λόγους και το ότι όλο αυτό είναι για να δούμε αν 'βγαίνουμε' χωρίς παιδιά (επειδή με παιδιά δεν βγαίνουμε). Αν ένα λοιπόν ζευγάρι 'βγαίνει' έτσι αλλά δεν θα 'έβγαινε' με παιδιά (γιατί δεν μπορεί να πληρώσει πάνες φαγητό και φροντιστήρια), τότε και πάλι στην φτώχεια ζεί. Απλά βρίσκεται κάπου μεταξύ φτώχειας χωρίς παιδιά και υπερ-φτώχειας με παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα