Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω κάποια συσκευή για να σιδερώνω τα ρούχα. Τι προτείνετε; Είναι όλα ανοιχτά. Απλά σίδερα ατμού, συστήματα σιδερώματος με boiler, αυτά τα χειρός που ρίχνουν ατμό για κάθετο σιδέρωμα χωρίς σιδερώστρα και ό,τι άλλο. Στόχος, προφανώς να είναι όσο λιγότερο βασανιστικό  γίνεται. Προς το παρόν στο νοικοκυριό σιδερώνουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα (πουκάμισο ή παντελόνι πριν τη δουλειά αν έχει εμφανείς τσαλακιές και χωρίς να ανοίγουμε σιδερώστρα τις πιο πολλές φορες), οπότε θεωρητικά και ενα του 15€ θα μου έκανε, αλλά υπο τις κατάληλες προϋποθέσεις αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, οπότε ακούω εμπειρίες, γνώμες και προτάσεις. Τί διαλέγουμε και για ποιές ανάγκες, και τί καλό κυκλοφορεί στην αγορά, κτλ κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ μόλις είδα οτι αύριο φέρνει το LIDL διάφορες συσκευές για σιδέρωμα και σκέφτομαι να πάρω αυτή να τη δω/δοκιμάσω και στη χειρότερη τη γυρνάω: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-atmosidero-me-mpoiler/p10062336

Απόψεις;

Επεξ/σία από HoboVidens
Δημοσ.
8 ώρες πριν, HoboVidens είπε

Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω κάποια συσκευή για να σιδερώνω τα ρούχα. Τι προτείνετε; Είναι όλα ανοιχτά. Απλά σίδερα ατμού, συστήματα σιδερώματος με boiler, αυτά τα χειρός που ρίχνουν ατμό για κάθετο σιδέρωμα χωρίς σιδερώστρα και ό,τι άλλο. Στόχος, προφανώς να είναι όσο λιγότερο βασανιστικό  γίνεται. Προς το παρόν στο νοικοκυριό σιδερώνουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα (πουκάμισο ή παντελόνι πριν τη δουλειά αν έχει εμφανείς τσαλακιές και χωρίς να ανοίγουμε σιδερώστρα τις πιο πολλές φορες), οπότε θεωρητικά και ενα του 15€ θα μου έκανε, αλλά υπο τις κατάληλες προϋποθέσεις αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, οπότε ακούω εμπειρίες, γνώμες και προτάσεις. Τί διαλέγουμε και για ποιές ανάγκες, και τί καλό κυκλοφορεί στην αγορά, κτλ κτλ.

H&M easy iron πουκαμισα εδω και χρονια, και εχω σωθει! Ατσαλακωτα παντα! Πινω νερο στο ονομα της H&M!

Σιδερο, ποιο σιδερο, το σιδερο πεθανε! Ειδικα για αντρας, και στα χρονια της κρισης με 2400 watt, και να χανεις και χρονο, αντε γεια!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σου πω ότι εάν δεν έχεις σκοπό να κάθεσαι μια Κυριακή να σιδερώνεις 2 μπουγάδες, μην πάρεις σίδερο με boiler. 

1: αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία.
2: δεν είναι για να μπει πάνω στο... κρεβάτι και να σιδερώσει γιατί θα έχεις κίνδυνο το βράδυ να κοιμάσαι σε μούσκεμα κρεβάτι
3: μεγαλύτερη η τιμή του για το σκοπό που έχεις να το χρησιμοποιήσεις και δεν αξίζει.
4: Αν θες να συμπληρώσεις νερό, πρέπει να το κλείσεις, να κρυώσει, να κατεβάσει την πίεση για να μπορέσεις να το ανοίξεις.

Το κάθετο τώρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ! 
Μην το μπερδεύετε επειδή τα βλέπετε σε διαφημίσεις και δείχνουν τα ρούχα τέλεια. 
1. Είναι συγκεκριμένα ρούχα που αν σιδερωθούν κάθετα, χαλάνε! Όπως επίσης και ρούχα που δεν θέλουν ατμό!!! (τα σακάκια από το ζάρα πχ, αν τα σιδερώσεις με ατμό, τα χάλασες γιατί λιώνει η κόλλα στις μανσέτες).
2. Γιακάδες, τελειώματα, μανσέτες, λεπτομέρειες δεν μπορείς να κάνεις γιατί θα πάθεις έγκαυμα. 
3. Μπορεί να σου αφήσει λεκέδες η κρεμάστρα πάνω ή ακόμα και αν έχει κάποιο διαφορετικό χρώμα σε σημεία, να σου βάψει άλλα σημεία που είναι λευκά πάνω στο ρούχο. 

Ιδανική λύση για σένα είναι το απλό κλασσικό σίδερο που πουλάνε παντού. Ακόμα και του τζάμπο είναι καλό. Το έχω πάρει στο παρελθόν. 
1. Ζεσταίνει ΑΜΕΣΩΣ
2. Συνήθως καίει λιγότερο από το boiler. 
3. Είναι ιδανικό για... το κρεβάτι που σιδερώνετε εσείς, καθώς δεν έχει βάρος κτλ. 

Έχω και τα 3 συστήματα στο σπίτι. Έχω και μαγαζί με ρούχα, όπου έχω μόνο το κάθετο και πολλές φορές σιχτιρίζω που δεν έχω κι ένα απλό για να κάνω πιο γρήγορα τη δουλειά μου και με περισσότερη λεπτομέρεια. 

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, Pintsie said:

Εγώ θα σου πω ότι εάν δεν έχεις σκοπό να κάθεσαι μια Κυριακή να σιδερώνεις 2 μπουγάδες, μην πάρεις σίδερο με boiler. 

2: δεν είναι για να μπει πάνω στο... κρεβάτι και να σιδερώσει γιατί θα έχεις κίνδυνο το βράδυ να κοιμάσαι σε μούσκεμα κρεβάτι
3: μεγαλύτερη η τιμή του για το σκοπό που έχεις να το χρησιμοποιήσεις και δεν αξίζει.
4: Αν θες να συμπληρώσεις νερό, πρέπει να το κλείσεις, να κρυώσει, να κατεβάσει την πίεση για να μπορέσεις να το ανοίξεις.

To 1 και το 4 δεν ισχύουν σε όλα τα συστήματα με boiler.

Πχ με το boiler που έχω παραπάνω στο video, αναπληρώνεις νερό όποτε τελειώσει και επίσης ανεβάζει θερμοκρασία σε 1 λεπτο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Pintsie είπε

Το κάθετο τώρα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ! 
Μην το μπερδεύετε επειδή τα βλέπετε σε διαφημίσεις και δείχνουν τα ρούχα τέλεια. 
1. Είναι συγκεκριμένα ρούχα που αν σιδερωθούν κάθετα, χαλάνε! Όπως επίσης και ρούχα που δεν θέλουν ατμό!!! (τα σακάκια από το ζάρα πχ, αν τα σιδερώσεις με ατμό, τα χάλασες γιατί λιώνει η κόλλα στις μανσέτες).
2. Γιακάδες, τελειώματα, μανσέτες, λεπτομέρειες δεν μπορείς να κάνεις γιατί θα πάθεις έγκαυμα. 
3. Μπορεί να σου αφήσει λεκέδες η κρεμάστρα πάνω ή ακόμα και αν έχει κάποιο διαφορετικό χρώμα σε σημεία, να σου βάψει άλλα σημεία που είναι λευκά πάνω στο ρούχο. 

Ιδανική λύση για σένα είναι το απλό κλασσικό σίδερο που πουλάνε παντού. Ακόμα και του τζάμπο είναι καλό. Το έχω πάρει στο παρελθόν. 
1. Ζεσταίνει ΑΜΕΣΩΣ
2. Συνήθως καίει λιγότερο από το boiler. 
3. Είναι ιδανικό για... το κρεβάτι που σιδερώνετε εσείς, καθώς δεν έχει βάρος κτλ. 

Έχω και τα 3 συστήματα στο σπίτι. Έχω και μαγαζί με ρούχα, όπου έχω μόνο το κάθετο και πολλές φορές σιχτιρίζω που δεν έχω κι ένα απλό για να κάνω πιο γρήγορα τη δουλειά μου και με περισσότερη λεπτομέρεια. 

Πολύ σφαιρική και βοηθητική απάντηση. Ευχαριστώ πολύ για αρχή! Σχετικά με το 2 για τα boiler, καταλαβαίνω οτι θα είναι πιο ογκώδες, αλλά μου φαινόταν οτι επειδή το σίδερο έχει παντού τη βαση του που έχει πιο πλατύ/καλό πάτημα απο αυτό που έχει το σίδερο μονο του, θα ηταν πιο πρακτικό σε άκυρες τοποθεσίες εκτός σιδερώστρας απο αυτή την άποψη. Οτι δηλαδή πανω στον καναπέ ή στο στρώμα το να αφήσεις απλό σίδερο όρθιο ωστε να μη στάξει νερά ή κάψει το ύφασμα είναι είναι αδύνατο , ενω αυτό το βάζεις πανω στη βαση του που πατάει καλά και είσαι οκ. Δεν ισχύει λες; Επίσης αν πάω σε απλό σίδερο ατμού που προτείνεις, τι κατηγορία αξίζει να κοιτάξω; Έχει νόημα να δώσω 90€ πχ; ή 200€; (Εντάξει, απίθανο τα 200 για εμένα, αλλά ρωτάω κουβέντα να γίνεται) Αν εχεις και κάποιο να προτείνεις ακόμα καλύτερα.

12 ώρες πριν, mountains1 είπε

H&M easy iron πουκαμισα εδω και χρονια, και εχω σωθει! Ατσαλακωτα παντα! Πινω νερο στο ονομα της H&M!

Σιδερο, ποιο σιδερο, το σιδερο πεθανε! Ειδικα για αντρας, και στα χρονια της κρισης με 2400 watt, και να χανεις και χρονο, αντε γεια!

Καλά εγώ προσωπικά πουκάμισα δεν φοράω. Ασιδερωτα tshirt και τζιν συνήθως, αλλά είναι αξιοπρεπή Είπα γενικά επι τη ευκαιρία που ψάχνουμε καινούργιο σίδερο  μήπως νοικοκυρευτώ και αρχίσω να σιδερώνω και t-shirt, παντελόνια, σεντόνια κτλ, να ξανανιώσω αυτό το συναίσθημα του φρεσκοσιδερωμένου υφάσματος που στην ενήλικη ζωή το έχω ξεχάσει. 😃 Έτσι, απο νοσταλγία.

Επεξ/σία από HoboVidens
Δημοσ.
22 ώρες πριν, HoboVidens είπε

Παρε ενα philips με ενα 50αρικο και εισαι μια χαρα.Δυο εχουν περασει απο τα χερια μου και ειναι ποιοτικα, αποδοτικα  και δεν παθαινουν τιποτα, τωρα κατι σιδερα του τζαμπο που διαβασα σαν ανεκδοτο ακουγεται.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, εγώ συμβουλές για σίδερο ζήτησα, όχι ανάκριση γιατί δεν καλοντύνομαι στη δουλειά μου, απόψεις για το σωστο formal dress code και ξέρω γω τι. Θα ξεφύγει η συζήτηση και θα αρχίσουμε να λέμε για το τι φόρεσε η Jennifer Aniston και ο Brad Pitt στο κόκκινο χαλί φέτος, και αν πρέπει να φοράμε κάλτσα με σαγιονάρα ή όχι. Εγώ προσωπικά πεταλώνω τζιτζίκια πάντως, αλλά tshirt μου επιτρέπουν στην εταιρία πεταλώματος να φοράω.

2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Παρε ενα philips με ενα 50αρικο και εισαι μια χαρα.Δυο εχουν περασει απο τα χερια μου και ειναι ποιοτικα, αποδοτικα  και δεν παθαινουν τιποτα, τωρα κατι σιδερα του τζαμπο που διαβασα σαν ανεκδοτο ακουγεται.

Έχεις κάποιο να προτείνεις; 

Επεξ/σία από HoboVidens
  • Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, HoboVidens said:

Ρε παιδιά, εγώ συμβουλές για σίδερο ζήτησα, όχι ανάκριση γιατί δεν καλοντύνομαι στη δουλειά μου, απόψεις για το σωστο formal dress code και ξέρω γω τι. Θα ξεφύγει η συζήτηση και θα αρχίσουμε να λέμε για το τι φόρεσε η Jennifer Aniston και ο Brad Pitt στο κόκκινο χαλί φέτος, και αν πρέπει να φοράμε κάλτσα με σαγιονάρα ή όχι.

Έχεις δίκιο, θα ξεφύγει η συζήτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη.

Στο θέμα μας, πρώτη φορά σιδέρωσα στα 37 μου, όταν η γυναίκα μου έλειπε ένα εξάμηνο από το σπίτι. Στην αρχή δεν το χα καθόλου με ένα κακομοιρίστικο σίδερο singer που είχε η γυναίκα μου. Νόμιζα μου έφταιγε το σίδερο και πήρα ένα πιο "καλό" philips. Ακριβώς το ίδιο σιδέρωνε, ίσως και χειρότερα.

Μετά νόμιζα ότι μου έφταιγε η σιδερώστρα, κυρίως γιατί ήταν μικρή. Ε πήρα αυτήν εδώ και απογειώθηκε όλη η εμπειρία. https://www.skroutz.gr/s/36673095/Philips-Siderostra-gia-Sidero-Atmou-Spasti-160x43x94cm-GC221-98.html

Πολύ πιο πλατιά από τις κλασικές στενές και βόλευε εξαιρετικά, τα μπλουζάκια τα έκανα με δύο περασιές. Αλλά και το στρωσίδι της μου άρεσε πολύ, άρχισα να σιδερώνω μέχρι και τις κάλτσες (όχι στα λάστιχα).

Οπότε καταλήγω στο ότι ό,τι και να διαλέξεις κανόνισε να πάρεις και αντίστοιχα μια πολύ καλή σιδερώστρα.

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι ο τύπος που από φοιτητής είχε μια σιδερώστρα της κακιάς ώρας και σιδέρωνα στο κρεβάτι με σίδερο απλό. Πραγματικά το σιδέρωμα μου φαινόταν ταλαιπωρία. 

Κάποια στιγμή μου έδωσε η αδερφή μου ένα σύστημα του 80άρικου AEG αν δεν κάνω λάθος, γιατί δεν την βόλευε και πήγε σε κάτι πιο ακριβό. Συνέχισα να σιδερώνω με το απλό ήταν καλύτερο. 

Τώρα έχω το παλιό της μητέρας μου Tefal το κορυφαίο μοντέλο πριν δεκαετίας γιατί τα έχει ψιλοπαίξει και δεν είναι για πολύ σιδέρωμα και ταυτόχρονα πήρα και μια μεγάλη σιδερώστρα. 

Τα συμπεράσματα μου:

1) Η σιδερώστρα είναι πολύ σημαντική δεν έχει νόημα ένα καλό σίδερο χωρίς καλή σιδερώστρα. Είναι προτιμότερο νομίζω να μείνεις με το σίδερο που έχεις και να πάρεις μια μεγάλη καλή σιδερώστρα.

2) Τα συστήματα του 50ρικου με 100ρικου είναι χάλια, σε αυτή την περίπτωση πάρε με 30 ευρώ από το σουπερ θα είναι μια χαρά.

3) Αν πας σε πολύ καλή κατηγορία, έχει μεγάλη σημασία νομίζω το βάρος του σίδερου, της πλάκας δηλαδή. Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο, γιατί το αφήνεις πάνω στο ρούχο και σιδερώνει μόνο του. <<Προσωπική άποψη>>

4) Έχει τύχει να χρησιμοποιήσω σε σπίτι κοπέλας μου αρκετές φορές πρέσα είναι δύσκολη πρέπει να σου δείξει κάποιος πως να το κάνεις.

Υ.Γ.: Δεν είμαι ο τύπος που θα βάλει σίδερο για μια ώρα, είμαι αυτός που απλά θα σιδερώσει την μπλούζα του πριν βγει και απλά μ' αρεσει να έχω ένα σίδερο που σιδερώνει πολύ γρήγορα. 

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη σιδερώστρα+σύστημα με Boiler είναι η απόλυτη ευκολία. Δεν σιδερώνων συχνά αλλά όταν χρειαστεί το κάνω αρκετά πιο ξεκούραστα. Έχουμε ενα της Tefal, του βάζουμε πάντα απιονισμένο νερό και εδώ και 9 χρόνια δεν έχει κάνει κίχ. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, HoboVidens είπε

Πολύ σφαιρική και βοηθητική απάντηση. Ευχαριστώ πολύ για αρχή! Σχετικά με το 2 για τα boiler, καταλαβαίνω οτι θα είναι πιο ογκώδες, αλλά μου φαινόταν οτι επειδή το σίδερο έχει παντού τη βαση του που έχει πιο πλατύ/καλό πάτημα απο αυτό που έχει το σίδερο μονο του, θα ηταν πιο πρακτικό σε άκυρες τοποθεσίες εκτός σιδερώστρας απο αυτή την άποψη. Οτι δηλαδή πανω στον καναπέ ή στο στρώμα το να αφήσεις απλό σίδερο όρθιο ωστε να μη στάξει νερά ή κάψει το ύφασμα είναι είναι αδύνατο , ενω αυτό το βάζεις πανω στη βαση του που πατάει καλά και είσαι οκ. Δεν ισχύει λες; Επίσης αν πάω σε απλό σίδερο ατμού που προτείνεις, τι κατηγορία αξίζει να κοιτάξω; Έχει νόημα να δώσω 90€ πχ; ή 200€; (Εντάξει, απίθανο τα 200 για εμένα, αλλά ρωτάω κουβέντα να γίνεται) Αν εχεις και κάποιο να προτείνεις ακόμα καλύτερα.

Για μένα, όχι, μην δώσεις τόσα λεφτά. Γιατί δεν θα κάνεις και ποτέ απόσβεση. 
Άλλοι λένε ότι τα βαριά σίδερα είναι τα καλύτερα. Εμένα προσωπικά, με κουράζουν πάρα πολύ στο χέρι και έχω πάρει ένα από το σκρουτζ νομίζω με 15-20€ (μπορεί να λέω και πολλά!). Είχα βαρύ σίδερο που δεν σιδέρωνε ούτε μεταξωτό φουλάρι. Και τσάμπα η αγορά του. το εδωσα. 
Για μένα προσωπικά, το πιο ξεκούραστο είναι αυτό με το μπόιλερ. ΑΛΛΑ το χρησιμοποιούσα όταν είχα το χρόνο να κάτσω μία μέρα να σιδερώσω για έναν λόχο ή να να κάτσω να ράψω κάτι και ήθελα να μην σκέφτομαι ότι έχω το σίδερο στην πρίζα για τους λόγους που είπες εσύ πιο πάνω. Και επίσης, έχω τη σιδερώστρα μόνιμα ανοιχτή με το σίδερο πάνω. Γενικά, αυτό το σίδερο είναι βαρύ για να το μεταφέρεις κάθε τρεις και λίγο κτλ.
Στο κρεβάτι, το σίδερο με το μπόιλερ, θα κάνει "κατηφορίτσα" (δεν ξέρω πώς να το περιγράψω) στο στρώμα. Άρα δεν θα σε βολέψει ή δεν θα σου σιδερώσει σωστά. 

Γενικά, καλό είναι να πάρεις μια σιδερώστρα. Υπάρχουν και μικρές που είναι για κρεβάτια/τραπέζια κτλ. που είναι ό,τι πρέπει για κανένα μπλουζάκι που σιδερώνεις εσύ. 

Σίδερο και σιδερώστρα μπορούν να σου λύσουν τα χέρια ή να σου σπάσουν τα νεύρα. 
Αν δεν κάνω λάθος, τώρα στο σπίτι έχω αυτό που χρησιμοποιώ συνέχεια. Τιμή γύρω στα 20€. Ελαφρύ και ανεβάζει αμέσως θερμοκρασία (που το χρειάζομαι γιατί πλέον δεν έχω χρόνο ούτε για να πιω νερό). 

image.png.f2edb3a3df1bd4f15710d69d6e85d6cc.png

• Like 2
Δημοσ.
Στις 26/9/2025 στις 12:09 ΠΜ, HoboVidens είπε

Έχεις κάποιο να προτείνεις; 

https://www.skroutz.gr/s/40939703/Philips-Azur-DST7022-40-Sidero-Atmou-2800W-me-Antikollitiki-Plaka-kai-Synechomeni-Parochi-Atmou-50gr-min-Black-Red.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Κατι σαν αυτο, λιγο παραπανω απο το 50αρικο αλλα αξιζει τα λεφτα του και ναι εχει τεραστια διαφορα με αλλα του 20αρικου, επισης οπως λενε και αλλοι για να σιδερωθουν σωστα ουτε πανω στο κρεβατι ουτε τπτ, παρε  μια φθηνη σιδερωστρα και θα εισαι οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...