pkotsikos46 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Γεια σας, Μενω στον Διονυσο και εχω οπτικη επαφη με Παρνηθα. Το προβλημα μου ειναι οτι πρωινες ωρες 09 εως 19 βλεπω κανονικα ολα τα καναλια , και σε HD Με το που πεφτει ο ηλιος τα ψηφιακα καναλια χανονται και μενουν μονο τα δευτερεθουσης σημασιας καναλια. Τι να φταιει? Γιατι το πρωι βλεπω κανονικοτατα και το βραδυ τιποτα? Δεν υπαρχει καμια περεμβολη απο το σπιτι ( ειναι μονοκατοικία) Ευχαριστω.
Petros Electron Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, pkotsikos46 είπε Γεια σας, Μενω στον Διονυσο και εχω οπτικη επαφη με Παρνηθα. Το προβλημα μου ειναι οτι πρωινες ωρες 09 εως 19 βλεπω κανονικα ολα τα καναλια , και σε HD Με το που πεφτει ο ηλιος τα ψηφιακα καναλια χανονται και μενουν μονο τα δευτερεθουσης σημασιας καναλια. Τι να φταιει? Γιατι το πρωι βλεπω κανονικοτατα και το βραδυ τιποτα? Δεν υπαρχει καμια περεμβολη απο το σπιτι ( ειναι μονοκατοικία) Ευχαριστω. Καλησπέρα, Κατι "ανοίγει" εκει κοντά το βράδυ και πιθανον κάνει αρμόνικες και ριχνει ¨τάπα" στην συχνοτητα των HD. Το ερώτημα ειναι αν η κεραία σου, το καλωδιο, και ο ενισχυτής (αν εχεις) ειναι LTE. Δηλαδη η κεραία πρεπει να ειναι ch 21-60 ή και 21-48 και το καλωδιο τουλάχιστον κλάσης Α+ με ιδανικό Α++ (κλάση θωράκισης) Αν δεν ειναι τοτε εχεις πιθανο προβλημα με παρεμβολή 4 ή 5G κεραία κινητής τηλ/νιας. Τωρα γιατι μονο το βράδυ, εκει ειναι λιγο περίεργο. Κατι αλλο που μου έρχεται στο μυαλο ειναι μήπως ανοίγει κανένα link το βράδυ μικροκυματικών ζεύξεων και η κεραια σου πέφτει στην δέσμη του. Αν και αυτα ειναι συνήθως απο 5Ghz και πάνω μέχρι και τα 24, δεν θα εκανε πρόβλημα λογικα, ποιο πολυ σε δορυφορικές συχνότητες λήψης το εχω δει να συμβαίνει το πρόβλημα με τα link.
pkotsikos46 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Τα εχω ψαξει ολα. ΛΕΩ μιας και δουλευη μονο οταν εχει ηλιο,δηλαδη θερμοκρασια, μιπως καποια ενωσει κανει συστολη διαστολη και γι αυτο μια εχω και μια οχι σημα. Αυριο παω για νεα κεταια και καλωδιο. Ευχαριστω παντος.
Petros Electron Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Στις 26/9/2025 στις 6:28 ΜΜ, pkotsikos46 είπε Τα εχω ψαξει ολα. ΛΕΩ μιας και δουλευη μονο οταν εχει ηλιο,δηλαδη θερμοκρασια, μιπως καποια ενωσει κανει συστολη διαστολη και γι αυτο μια εχω και μια οχι σημα. Αυριο παω για νεα κεταια και καλωδιο. Ευχαριστω παντος. Αν η κεραια σου δεν ειναι LTE και ειναι και >10 χρόνια, άλλαξε την μαζι και το καλωδιο. Προσοχη στο καλωδιο. Δες σε Viokal που ειναι Ελληνικά και καλα καλώδια, σειρα Vector, θυμισου Α++ ή Α+ για το καλωδιο. Καλη τυχη.
pkotsikos46 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Καλημέρα σας, Τελικα το προβλημα ηταν στον ενισχυτή. Αλλαξα κεραια και καλώδιο, συνέδεσα μεσω του ενισχυτή , και το προβλημα εξακολουθούσε ( η εικονα εκανε νταμακια) Αποσυνέδεσα τον ενισχυτή και τα συνέδεσα απ ευθειας και....το προβλημα λύθηκε. καμπανα ολα τα καναλια πρωι βραδυ. Ευχαριστω ολους σας.
Petros Electron Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, pkotsikos46 είπε Καλημέρα σας, Τελικα το προβλημα ηταν στον ενισχυτή. Αλλαξα κεραια και καλώδιο, συνέδεσα μεσω του ενισχυτή , και το προβλημα εξακολουθούσε ( η εικονα εκανε νταμακια) Αποσυνέδεσα τον ενισχυτή και τα συνέδεσα απ ευθειας και....το προβλημα λύθηκε. καμπανα ολα τα καναλια πρωι βραδυ. Ευχαριστω ολους σας. Αν εχεις τον ενισχυτή απο την παλια εποχη (των αναλογικών) τοτε πιθανον να κανει ενδο-διαμόρφωση λογω υπερβολικής ενίσχυσης. Αυτη μπορει να προκαλεσει πιξελιασματα. Απο εκει και περα εφοσον δεν τον χρειαζεσαι και δεν ειναι και LTE τον παρακάμπτεις και ολα καλα. (Αν και απο την πρωτη στιγμη επρεπε να τον παρακαμψεις για να δεις τι γινετε με την παλια κεραια).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα