Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα  παιδια μιας κ το παλιο μου συστημα (επισης στημενο με την βοηθεια σας) κλεινει περιπου 8 χρονιας απιθανης λειτουργιας ακομα κ μεχρι σημερα ειμαι σε σκεψεις να φτιαξω ενα καινουριο pc απ την αρχη.Το διαθεσιμο budget ειναι κοντα στα 800 Ε (λιγο πανω λιγο κατω δεν υπαρχει προβλημα).Μιλαμε ΜΟΝΟ για πυργο ,τα περιφερειακα υπαρχουν ,οθονη εχουμε προσφατα την συγκεκριμενη https://www.skroutz.gr/s/54775930/LG-UltraGear-32GS60QC-B-VA-HDR-Curved-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-180Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html κ μια oled c4 που συχνα πυκνα κουμπωνει το pc πανω

Γενικα επειδη με το υπαρχουν συστημα ημουν ευχαριστημενος εχω μεινει λιγο αδιαβαστος κ πολυ πισω.Δηλαδη θελω την βοηθεια σας ακομα κ για τα βασικα.Με το συγκεκριμενο ποσο πλεον σε τι στοχευουμε??? Σε συστημα που να σηκωνει καλο 2k gaming ή σε ελαφρυ 4κ??? Δεν εχω ιδεα τι παιζει.Δεν εχω ιδεα τι παιζει.Ιδανικα θα ηθελα το καλυτερο δυνατο συστημα για το συγκεκριμενο ποσο χωρις να με καιει τοσο η μελλοντικη αναβαθμιση του συστηματος.Μιλαμε πάντα για κομμάτι κομμάτι ,οπότε δεν με νοιάζει να αγοραστουν τα κομμάτια από διαφορετικά μαγαζιά κ το στήσιμο θα γίνει από μένα.Θα ηθελα τις προτασεις κ την γνωμη σας.Ευχαριστω

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.

Στο πιο κατω thread λέγαμε για pc 1000E. Βαζω παλι την εικονα πιο κατω. Κάνοντας μερικές αναπροσαρμογες, κόβεις κάμποσα ευρώ, κρατώντας την ίδια κάρτα,  9060ΧΤ 16GB. Για 1440p. Ούτε για αστείο 4K με 800-900Ε. 

Τροφοδοτικό το ίδιο γιατί είναι super  VFM.

Μνήμες ίδιες, γιατί με 93-95Ε καθάρισες, με 32GB 6000 cl30.

Cpu 7400f/7500f, όποιο βρεις πιο φτηνο, νομίζω γύρω στα 125Ε συν ενα cooler των 10Ε, ή το στοκ cooler της AMD το wraith ή κάποιο παρόμοιο. Κόβεις 30Ε 

SSD 1TB γύρω στα 55Ε. Μάλλον κανένα Kingston ή WD. Κόβεις άλλα 60Ε. 

Και μητρική, την mATX Asrock B850 στα 107Ε (ή 115Ε με wifi) κόβεις άλλα 50Ε. 

Βγαίνει καπου κοντά στα 900Ε. 

Άλλα δυστυχώς δεν υπάρχει κάρτα της προκοπής λίγο φτηνότερη απο την 9060ΧΤ 16GB. Μετά για να γλιτώσεις λίγα ευρώ, χάνεις υπερβολικά σε αξία. Και δεν υπαρχει άλλο να κόψεις από τα άλλα εξαρτήματα,  είναι τα πιο φτηνά. 

Screenshot_20250925_145807_Chrome.jpg

Δημοσ.

Προφανώς θέλουμε την καλύτερη δυνατή κάρτα γραφικών για να είναι το μηχάνημα όπως πρέπει.Αρα μέχρι χιλιάρικο η 9060 είναι η καλύτερη επιλογή όπως καταλαβαίνω???

Δημοσ.

Αν κρατήσεις ίδια τα υπόλοιπα εξαρτήματα (cpu, μητρικη, ssd) που είναι ας πούμε τα φθηνότερα που είναι ακόμα αξιοπρεπή, θα μπορούσες και την 5060 Ti 16GB που είναι λίγο ακριβότερη και ίσως είναι λίγο καλύτερη. 

Δημοσ.
On 25/09/2025 at 23:31, sattack said:

Αν κρατήσεις ίδια τα υπόλοιπα εξαρτήματα (cpu, μητρικη, ssd) που είναι ας πούμε τα φθηνότερα που είναι ακόμα αξιοπρεπή, θα μπορούσες και την 5060 Ti 16GB που είναι λίγο ακριβότερη και ίσως είναι λίγο καλύτερη. 

Δεν εχει απτη διαφορα 5060ti 16gb vs 9060 xt 16.

Εξαρτατε απο το παιχνιδι κυριως και ενα μικρο συν στο dlss παρα στο fsr και αυτο γιατι παιζει "out of the box" σε περισσοτερους νεους τιτλους -.

Για gamming δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα θα ελεγα.

Spoiler

Για αλλα usecase ναι, σιγουρα αξιζει π.χ ->video editing

Για κατι καλυτερο απο αυτες που να την κουτσοπαλευει στο 4κ κοιτας για 9070 -σκετη- αλλα ειναι και 200 ευρω ακριβοτερη.

Γενικα αυτες οι καρτες για καινουργια παιχνιδια ειναι 2κ με upscaling.Σε παλιοτερα θα τα καταφερουν σε 4κ.

(ειναι περιπου στα ιδια με 3080/7800xt αλλα με καλυτερο *dlss/fsr)

Y.Γ Τωρα που το ξαναδιαβαζω, γιατι αναφερεις 4κ εφοσων το monitor που εχεις ειναι 2κ?

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, @topos είπε

Y.Γ Τωρα που το ξαναδιαβαζω, γιατι αναφερεις 4κ εφοσων το monitor που εχεις ειναι 2κ?

Πιο πολυ απορεια αν με το συγκεκριμενο ποσο υπηρχε περιπτωση 4κ Gaming ,εστω κ ελαφρυ.Οπως εγραψα υπαρχει κ μια 4κ lg c4 oled στην οποια που κ που κουμπωνει το Pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...