Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Office, ιστοσελιδες τιποτα το ιδιατερο.  256gb NVME. Windows11 . Δεν μας πειραζεο το refurbished αρκει να υπαρχει Ελληνικο καταστη,α με αποδειξη οχι Αγγελιες. Μονο Ελληνικα καταστηματα.

θα ηθελα link απο καταστηματα με ετοιμα pc, αλλα και προδιαγραφες (γοατι θα αναλαβει ετσιρεια) τι cpu να κοιταω ας πουμε. Μην κατσετε και συνθεσετε pc δεν θα φτασουμε εκει σε χρηματα, ουτε θελω τοσο αναλυτικα, τι motherboard θα εχει και τροφοδοτικο δεν με νοιαζει. Θα παρουμε 3-4.

τωρα αν συνθεσει καποιος pc και βγαινει 300€ ισως ειναι οκ

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω χρησιμοποιήσει windows εδώ και χρόνια αλλά για τις ανάγκες αυτών που λες νομίζω ότι οτιδήποτε με όσο περισσότερη RAM και σχετικά μοντέρνα cpu απο i5 9ης γενιάς ή και ryzen 5 3ης θα είναι μια χαρα.

Αφού είναι για εταιρία κιολας μαλλον καλύτερα να πατε σε refurbish/εκθεσιακά business σειρών lenovo/hp/dell για να είναι και σίγουρα όμοια και είναι τα πράγματα  όσο πιο απλά γίνεται  σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει καμια αλλαγη υλικού από το ένα στο αλλο.

Στο διαταύτα ξέρω αυτά τα μαγαζία που θα κοίταγα. Δεν έχω εμπειρία προσωπική με κανένα σε service εγγυησεις κλπ

https://refurbished24.gr
https://www.pc-shop.gr
https://laptopmarket.gr/
Ίσως και https://www.mgmanager.gr/

Σε συγκεκριμένα μοντέλα μια μια γρήγορη ματία αυτό: 
Lenovo ThinkCentre M720Q Tiny (Core i5-9500T/8GB/256GB SSD/ Windows 11 Pro) με την επιλογή +8GB ram βγαίνει 265€ με ΦΠΑ και νομίζω ότι είναι κομπλε λύση ωραία και μικρή. EDIT:  Σε 2η ματία τιμή δεν έιναι τόσο καλή σε σχέση με αλλα αντίστοιχα

HP ProDesk 600 G6 MT (Core i5-10400F/16GB/256GB NVMe SSD/2GB DDR5 Graphic Card/Windows 11 Pro) στα 325€ με ΦΠΑ και αν πάρετε πάνω απο 3 έχει έκπτωση -10€ το ένα αρα βγαίνει 315€ το ένα. Αυτά είναι κανονικός πύργος με κομμάτια τις αγοράς οπότε είναι πιο εύκολες αναβαθμίσεις κλπ αν θελετε να κάνετε και μόνοι σας. 

Επεξ/σία από PerfectParanoia
  • Like 2
Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν βρεις "άξιο" refurbished, βγαίνει τίμια σύνθεση για κάτω απο 300€ όπως λες .

Παράδειγμα σύνθεσης από e-shop στα ~287€ (περιλαμβάνει κόστος εξυπηρέτησης και συναρμολόγηση). Μπορούν να μπουν και ελάχιστα πιο οικονομικά κομμάτια αν το παν είναι να μείνει το κόστος χαμηλά και να εξοικονομηθούν ακόμη 15-20€ σίγουρα. Αν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να αγοράσετε έξτρα άδειες με τιμολόγιο (πχ) και να κάνετε μόνοι τις εγκαταστάσεις του λειτουργικού. Δεν έψαξα αλλού, πιθανά να υπάρχουν και καλύτερα σενάρια, δες το ως βάση για να ξέρεις τι μπορείς να πάρεις.

Spoiler

image.png.f524dcadbef09525234eaea8608b2fe0.png

• Like 2
Δημοσ.
15 hours ago, Vault13 said:

Office, ιστοσελιδες τιποτα το ιδιατερο.  256gb NVME. Windows11 . Δεν μας πειραζεο το refurbished αρκει να υπαρχει Ελληνικο καταστη,α με αποδειξη οχι Αγγελιες. Μονο Ελληνικα καταστηματα.

θα ηθελα link απο καταστηματα με ετοιμα pc, αλλα και προδιαγραφες (γοατι θα αναλαβει ετσιρεια) τι cpu να κοιταω ας πουμε. Μην κατσετε και συνθεσετε pc δεν θα φτασουμε εκει σε χρηματα, ουτε θελω τοσο αναλυτικα, τι motherboard θα εχει και τροφοδοτικο δεν με νοιαζει. Θα παρουμε 3-4.

τωρα αν συνθεσει καποιος pc και βγαινει 300€ ισως ειναι οκ

Απλά μια πληροφορία -εαν σε απασχολει-

Τα refurbished(πρακτικά μεταχειρισμένα) δεν έχουν ΦΠΑ, οπότε δεν το πιστώνεσαι κιόλας.

Οπότε ένα refurbished στα 300 ευρώ και ένα καινούργιο στα 372 στην τελική θα σου "κοστίσουν" το ίδιο εφόσων κόψεις τιμολογιο.

Εκτός από αυτό, τα μηχανήματα γραφείου είναι συνήθως μηχανήματα που δεν μπαίνει χέρι, ούτε αναβαθμιζοντε.

Γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι σύγχρονο σε σχέση με π.χ i5 9νατης γενιάς και ας μην είναι απαραίτητα "σήμερα" περισσότερη δύναμη(καλά δεν λέω να πας και σε 9950, αλλά κάποιον σε κάποιον π.χ 12400/13400/14400)

Το ίδιο και με την ram, π.χ μπορεί να σου φτάνουν 8gb σήμερα, πήγαινε σε 16gb.

Στο τέλος της μέρας θα έχει μεγαλύτερη οφελιμη διάρκεια ζωής.

Προσωπικά καταλήγω πως τα μεταχειρισμένα/refurbished σε βάθος χρόνου -σχεδον- πάντα καταλήγουν πιο ακριβά.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, @topos είπε

Τα refurbished(πρακτικά μεταχειρισμένα) δεν έχουν ΦΠΑ, οπότε δεν το πιστώνεσαι κιόλας.

Δεν διαφωνώ αλλα ρωτάω γιατί δεν το ξέρω αυτό. Εφόσων υπάρχουν απαλλαγές ΦΠΑ για μεταχειρισμένα λαπτοπ, κινητα κλπ μεσω του αρθρου 39α δεν σημαίνει αυτό ότι έχουν ΦΠΑ τα μεταχειρισμένα; Ισχύει κάτι άλλο που δεν γνωρίζω;

Γιατί αν είναι όπως τα λες και σε καινούρια κόβεις τιμολογίο τότε κάτι τέτοια mini pc και καινούριες συνθέσεις γίνονται πιο ενδιαφέροντες προτάσεις ανάλογα την χρήση που θελει ο καθένας.

(Συγγνωμη αν είμαι λίγο offtopic)

Δημοσ.
3 hours ago, PerfectParanoia said:

Δεν διαφωνώ αλλα ρωτάω γιατί δεν το ξέρω αυτό. Εφόσων υπάρχουν απαλλαγές ΦΠΑ για μεταχειρισμένα λαπτοπ, κινητα κλπ μεσω του αρθρου 39α δεν σημαίνει αυτό ότι έχουν ΦΠΑ τα μεταχειρισμένα; Ισχύει κάτι άλλο που δεν γνωρίζω;

Γιατί αν είναι όπως τα λες και σε καινούρια κόβεις τιμολογίο τότε κάτι τέτοια mini pc και καινούριες συνθέσεις γίνονται πιο ενδιαφέροντες προτάσεις ανάλογα την χρήση που θελει ο καθένας.

(Συγγνωμη αν είμαι λίγο offtopic)

Δεν γνωρίζω να υπάρχει αποφορολογιση σε μεταχειρισμένο προϊόν.

Spoiler

Όπως και να έχει το 39α δεν πιάνει "σταθερούς" υπολογιστές(μόνο λάπτοπ/τάμπλετ/κινητά και για κάποιο λόγο κονσόλες)

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, @topos είπε

Δεν γνωρίζω να υπάρχει αποφορολογιση σε μεταχειρισμένο προϊόν.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Όπως και να έχει το 39α δεν πιάνει "σταθερούς" υπολογιστές(μόνο λάπτοπ/τάμπλετ/κινητά και για κάποιο λόγο κονσόλες)

Αποφορολόγιση σε laptop, κινητά μεταχειρισμένα/refurbish ξέρω ότι κάνουν μέσω του 39α , το διαφημίζουν κιολας το ανέφερα, όχι για να χρησιμοποιηθεί εδώ αλλα γιατί αν γίνεται αποφορολόγιση θεώρησα ότι υπάρχει ΦΠΑ και αρα μπορει κανεις να κόψει τιμολόγιο. Αν γίνεται μόνο με το 39α και όχι αλλιώς στα refurbish/μεταχειρισμένα δεν το ξερω αλλα δεν μου φαίνεται λογικο (βεβαια δεν σημαίνει και τίποτα αυτό).

14 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Σε δουλειά τα windows με bypass μου φαίνεται ρίσκο εμένα, το λιγότερο για απροειδοποίητα μπλεξίματα στο μελλον με κανενα update. 

Για τα ίδια τα pc θεωρώ ότι είναι οριακά ήδη για χρήση και σύντομα θα συχτιρίζει όποιος θα πρεπει να δουλέψει.
Επίσης ο 1ας χρόνος εγγυηση είναι σπαστικός ειδικά από το cosmodata που είναι αρκετά μεγάλο, οι αλλοι έχουν 2 χρονια και σε αυτά έχει και μια σημασία παραπάνω γιατί μιλάμε για μηχανηματα ήδη 10 ετίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...