Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να είμαστε οκ με τις άδειες των WINDOWS σε γραφείο,πρέπει να τα έχει προεγκατεστημένα μέσα το pc ή μπορούμε να τις αγοράσουμε κι έξτρα?? 

Το χει ψάξει κανείς?

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε

Για να είμαστε οκ με τις άδειες των WINDOWS σε γραφείο,πρέπει να τα έχει προεγκατεστημένα μέσα το pc ή μπορούμε να τις αγοράσουμε κι έξτρα?? 

Το χει ψάξει κανείς?

Μπορείς να τις αγοράσεις όποτε θες αρκεί να υπάρχουν σε τιμολόγιο της επιχείρησης

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μπορείς να τις αγοράσεις όποτε θες αρκεί να υπάρχουν σε τιμολόγιο της επιχείρησης

Σε ευχαριστώ!! Απο Official site ή αρκεί κι απο διάφορα site που πουλαμε απλά Keys για 20-30 ευρώ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε

Σε ευχαριστώ!! Απο Official site ή αρκεί κι απο διάφορα site που πουλαμε απλά Keys για 20-30 ευρώ?

Δεν έχω ιδία πείρα, οι αναφορές λένε οτι αρκεί το τιμολόγιο απ'οπου κι αν προέρχεται, παίζεις φυσικά με τα παραθυράκια, αν είναι legit η άδεια, αυτός που την πουλάει και τα σχετικά...

https://www.insomnia.gr/forums/topic/837198-windows-11-pro-για-επαγγελματική-χρήση-νομοσ/

https://www.insomnia.gr/forums/topic/801050-άδεια-windows-10-pro-με-τιμολόγιο/

https://www.insomnia.gr/forums/topic/748191-νόμιμα-windows-για-επιχείριση/

Δημοσ.
Στις 6/10/2025 στις 7:36 ΠΜ, dpolal είπε

Πέρα από το ότι έχουν W11 ΗΟΜΕ, που δεν σας καλύπτει για επαγγελματικό χώρο όπως αναφέρθηκε ήδη θα έλεγα και εγώ καλύτερα όχι μηχάνημα 6ης γενιά για W11 εκτός βέβαια και αν δεν σας πολυενδιαφέρει εξαιτίας του κόστους αγοράς τους.

Δηλαδή με τιμή πώλησης στα 120 ευρώ που το βλέπω ακόμα και αν μετά από 3-4 χρόνια η MS κόψει εντελώς την πρόσβαση το πετάτε και πέρνετε άλλο.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις άδειες Home σε λειτουργικό. Μόνο για το Office ισχύει αυτό. Οι απαιτήσεις στο δικό μας αντικείμενο είναι πολύ χαμηλές και συνήθως αγοράζουμε τέτοιους υπολογιστές γιατί δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν χαλάσουν και δεν είναι καθόλου αργοί. Και η αλήθεια είναι, μετά από πολλά refurbished desktops, δεν έχει τύχει να χαλάσει ούτε ένα μέχρι σήμερα. Το sticker που έχουν επάνω (νέα άδεια, refurbished) είναι το κλειδί, καθώς πρέπει να είναι όλα νόμιμα. Έτσι κι αλλιώς, στο διοικητικό/γραμματειακό κομμάτι χρησιμοποιούμε Linux, αλλά σε συγκεκριμένα δωμάτια, είναι απαραίτητα τα Windows γιατί χρησιμοποιούμε διαδραστικούς πίνακες και συγκεκριμένο λογισμικό που συνοδεύει εκπαιδευτικές σειρές βιβλίων. Αυτά δεν λειτουργούν με Linux, δυστυχώς.

12 ώρες πριν, nikolas_kriti είπε

Οι άδειες για χρήση σε επαγγελματικό χώρο πρέπει να είναι από επίσημο μεταπωλητή της Microsoft. Όχι από κλειδάδικο, κι ας υπάρχει τιμολόγιο.

Στις 6/10/2025 στις 6:47 ΠΜ, nickol-us είπε

Αυτά φέρουν windows 11 home, σίγουρα σας καλύπτουν;

Δε μιλάω νομικά, γνωρίζω οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις home σε επαγγελματικό χώρο, αναφέρομαι στις έξτρα δυνατότητες που έχουν τα pro, αν έχετε πολλά μηχανάκια και εταιρικό δίκτυο, τα Pro δεν είναι μονόδρομος;

Όχι, γιατί στο διοικητικό / γραμματειακό κομμάτι έχουμε Linux εδώ και αρκετό καιρό. Έχουμε κάνει τη μετάβαση η οποία σε εμάς δούλεψε πολύ καλά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BritGreek είπε

Όχι, γιατί στο διοικητικό / γραμματειακό κομμάτι έχουμε Linux εδώ και αρκετό καιρό. Έχουμε κάνει τη μετάβαση η οποία σε εμάς δούλεψε πολύ καλά. 

Έτσι για την απορία, ποιά διανομή και τί εφαρμογές;

Με την προβληματική συμβατότητα των libre/open κλπ σουϊτών σε σχέση με το office της MS πώς το αντιμετωπίσατε;

-------------------------

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι η HOME έκδοση του λειτουργικού γίνεται αποδεκτή για χρήση σε γραφεία πάντως.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι η HOME έκδοση του λειτουργικού γίνεται αποδεκτή για χρήση σε γραφεία πάντως.

Γίνεται, κάποτε είχα βρει απάντηση σε σχετικό ερώτημα στο  site της  ms.

https://learn.microsoft.com/el-gr/answers/questions/3295747/windows-10-home

Δεν ξέρω αν είναι η παραπάνω, πάντως ήταν από certified associate τότε που την είχα δει 

Δημοσ.

Συγνωμη, βρε παιδια, αλλα οι εκδοσεις home, professional κτλ, εχουν να κανουν με τις δυνατοτητες του λειτουργικου και οχι με το αν θα χρησιμοποιηθουν στο σπιτι η στο γραφειο. Αν ειναι νομιμα αγορασμενα με τιμολογιο, δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα. Δηλαδη αν εχω στο γραφειο μου ενα PC και χειαζομαι μονο ενα word η ενα excell για την δουλεια μου, πρεπει να αγορασω τα pro για να πληρωσω ακριβοτερα και να με μπερδευουν με ενα σωρο, λειτουργιες που μου ειναι αχρηστες?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Συγνωμη, βρε παιδια, αλλα οι εκδοσεις home, professional κτλ, εχουν να κανουν με τις δυνατοτητες του λειτουργικου και οχι με το αν θα χρησιμοποιηθουν στο σπιτι η στο γραφειο. Αν ειναι νομιμα αγορασμενα με τιμολογιο, δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα. Δηλαδη αν εχω στο γραφειο μου ενα PC και χειαζομαι μονο ενα word η ενα excell για την δουλεια μου, πρεπει να αγορασω τα pro για να πληρωσω ακριβοτερα και να με μπερδευουν με ενα σωρο, λειτουργιες που μου ειναι αχρηστες?

Windows όχι. Αλλά το Office Θέλει οπωσδήποτε επαγγελματική έκδοση για να είσαι νόμιμος αν είσαι επαγγελματίας.

5 ώρες πριν, dpolal είπε

Έτσι για την απορία, ποιά διανομή και τί εφαρμογές;

Με την προβληματική συμβατότητα των libre/open κλπ σουϊτών σε σχέση με το office της MS πώς το αντιμετωπίσατε;

-------------------------

Μιλάω για εκπαιδευτικές δομές. Στο διοικητικό / γραμματειακό κομμάτι, Linux Mint Cinnamon χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι που γνωρίζω, αλλά και κάποιοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν Fedora (εμάς δεν μας βόλεψε καθόλου). 

Από εφαρμογές, εννοείται Thunderbird, Libreoffice και Google Docs όταν χρειαστεί (περισσότερο Forms). Δεν έχουμε πλέον προβλήματα συμβατότητας στα έγγραφα κλπ, γιατί όλοι χρησιμοποιούμε LibreOffice. Flyers κλπ, φτιάχνονται στο Inkscape από εμάς και μετά επεξεργασία σε GIMP. Επίσης έχουμε και χρησιμοποιούμε Viber και WhatsApp γιατί αυτά χρησιμοποιούν όλοι οι πελάτες μας για άμεσα μηνύματα. Αποδείξεις, τιμολόγια, πελατολόγιο με το e-timologio, δηλαδή online. 

Στις τάξεις, και αυτό είναι πρόβλημα και για τα σχολεία, κανένας απολύτως εκδοτικός οίκος μέχρι πρόσφατα δεν έβγάζε interactive whiteboard software που να τρέχει σε Linux. Όμως και εκεί έρχεται αλλαγή γιατί πλέον όλα αυτά θα τρέχουν online μέσω browser. Ήδη έχουν αρχίσει τη μετάβαση και οι περισσότερες νέες σειρές ξένων γλωσσών είναι έτσι. Τώρα το μόνο που μένει είναι βρούμε και τρόπο να λειτουργήσουν οι διαδραστικοί πίνακες που δεν δουλεύουν καθόλου σε Linux. Όσο για τα online μαθήματα, έχουμε εξειδικευμένη πλατφόρμα η οποία είναι web-based.

Θα είμαι ειλικρινής. Για τις δικές μας ανάγκες, δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ίσως για άλλους να υπάρχει learning curve, ασυμβατότητες κλπ. Εμείς όμως είμαστε μια χαρά και τα μηχανήματά μας έγιναν σαφώς πιο γρήγορα (και πιο ευχάριστα αισθητικά λόγω του πολύ όμορφου Cinnamon).

Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να μην έχεις τον πονοκέφαλο των αδειών χρήσης, ειδικά όταν οι ανάγκες δεν είναι μεγάλες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Δεν έχουμε πλέον προβλήματα συμβατότητας στα έγγραφα κλπ, γιατί όλοι χρησιμοποιούμε LibreOffice.

Το λες και virus to Libreoffice. Για πεταμα ειναι. Για εκπαιδευτικες δομες, ακομα χειροτερο, να το δειχνεις σε φοιτητες/μαθητες. Καποια lowbudget μεταπτυχιακα εξ αποστασεως του κωλου δινουν το libreofice online για να γλιτωσουν το Student Licence του Microsoft365. Και το θεωρω…γελοιο εν ετη 2025 να δουλευουμε λογισμικο τυπου Office XP γιατι τετοιο ειναι.

Το libre το εχω δουλεψει αρκετα, μεχρι που μια μερα εφαγε uninstall διαπαντως.

οποιαδηποτε εκδοση office 2010 και μετα, το παταει κατω. Ειμαι υπερ των διανομων linux εχω βαλει και το Ubuntu, αλλα τα συκα συκα :) 

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vault13 είπε

Το λες και virus to Libreoffice. Για πεταμα ειναι. Για εκπαιδευτικες δομες, ακομα χειροτερο, να το δειχνεις σε φοιτητες/μαθητες. Καποια lowbudget μεταπτυχιακα εξ αποστασεως του κωλου δινουν το libreofice online για να γλιτωσουν το Student Licence του Microsoft365. Και το θεωρω…γελοιο εν ετη 2025 να δουλευουμε λογισμικο τυπου Office XP γιατι τετοιο ειναι.

Το libre το εχω δουλεψει αρκετα, μεχρι που μια μερα εφαγε uninstall διαπαντως.

οποιαδηποτε εκδοση office 2010 και μετα, το παταει κατω. Ειμαι υπερ των διανομων linux εχω βαλει και το Ubuntu, αλλα τα συκα συκα :) 

Αυτή είναι η άποψή σου, την οποία δεν συμμερίζομαι. Τα ίδια τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε χρησιμοποιούν αποκλειστικά LibreOffice. Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν είμαστε σχολή πληροφορικής, ούτε μαθαίνουμε τους σπουδαστές υπολογιστές. Για να γράψεις μια εργασία, έκθεση ή επιστολές, είναι μια χαρά. Εγώ προσωπικά έχω γράψει ολόκληρα βιβλία, εργασίες και papers για academic journals  σε LibreOffice, όπως και σε Google Docs. Όπως και απλά πράγματα στο Calc. Και από τη στιγμή που το Office της Microsoft δεν παίζει σε Linux, παρά μόνο στην online έκδοση, δεν μας καλύπτει. Είναι επιλογή του καθένα τι θα χρησιμοποιήσει και αυτό που μετρά περισσότερο από όλα είναι το τι γράφει κανείς. Όχι το πρόγραμμα με το οποίο το γράφει. Η ουσία δηλαδή. Γνώμη μου και πολλών άλλων.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Αυτή είναι η άποψή σου, την οποία δεν συμμερίζομαι. Τα ίδια τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε χρησιμοποιούν αποκλειστικά LibreOffice. Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν είμαστε σχολή πληροφορικής, ούτε μαθαίνουμε τους σπουδαστές υπολογιστές. Για να γράψεις μια εργασία, έκθεση ή επιστολές, είναι μια χαρά. Εγώ προσωπικά έχω γράψει ολόκληρα βιβλία, εργασίες και papers για academic journals  σε LibreOffice, όπως και σε Google Docs. Όπως και απλά πράγματα στο Calc. Και από τη στιγμή που το Office της Microsoft δεν παίζει σε Linux, παρά μόνο στην online έκδοση, δεν μας καλύπτει. Είναι επιλογή του καθένα τι θα χρησιμοποιήσει και αυτό που μετρά περισσότερο από όλα είναι το τι γράφει κανείς. Όχι το πρόγραμμα με το οποίο το γράφει. Η ουσία δηλαδή. Γνώμη μου και πολλών άλλων.

To calc και το Writer πως τα λενε ειναι μια χαρα, το Calc δεν το εχω δουλεψει, μετριο φαινεται. Αυτο που ειναι απαλευτο, και εδω ειναι και η παρουσιαση των εργασιων απο τα πανεπιστημια, ειναι το impress το powerpoint δηλαδη.

το απλα να γραφεις κειμενα στο Writer και να βαζεις καμια εικόνα εισαι οκ, τελειως plain φαση. Μοιαζει με το Word XP αν θυμασαι δεν εχει ιδιατερη διαφορα.

το τοσο κακο impress που εγω χρησιμοποιούσα ακυρωνει ολη την σουιτα. Τα ιδια και συνεργατες, οπου τα βαλαμε μας καναν παραπονα για μαυρες οθονες σε παρουσιαση. Νεκρωνει επισης, μεχρι να τελειωσει βγαινει μονο με escape.

ασυμβατότητες και με το κλασικο ppt…καλως η κακως αυτο ειναι. Τι να κανουμε;;

χρεπι σαν player, σαν designer τα ιδια.

Δεν θα κανω συγριση Impress με Powerpoint 2010+ ειναι η μερα με την παλαιολιθικη νυχτα.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vault13 είπε

To calc και το Writer πως τα λενε ειναι μια χαρα, το Calc δεν το εχω δουλεψει, μετριο φαινεται. Αυτο που ειναι απαλευτο, και εδω ειναι και η παρουσιαση των εργασιων απο τα πανεπιστημια, ειναι το impress το powerpoint δηλαδη.

το απλα να γραφεις κειμενα στο Writer και να βαζεις καμια εικόνα εισαι οκ, τελειως plain φαση. Μοιαζει με το Word XP αν θυμασαι δεν εχει ιδιατερη διαφορα.

το τοσο κακο impress που εγω χρησιμοποιούσα ακυρωνει ολη την σουιτα. Τα ιδια και συνεργατες, οπου τα βαλαμε μας καναν παραπονα για μαυρες οθονες σε παρουσιαση. Νεκρωνει επισης, μεχρι να τελειωσει βγαινει μονο με escape.

ασυμβατότητες και με το κλασικο ppt…καλως η κακως αυτο ειναι. Τι να κανουμε;;

χρεπι σαν player, σαν designer τα ιδια.

Δεν θα κανω συγριση Impress με Powerpoint 2010+ ειναι η μερα με την παλαιολιθικη νυχτα.

Για το impress θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Το θεωρώ πάρα πολύ κακό, αλλά μαύρες οθόνες δεν έχω συναντήσει ποτέ. Και το Base σε σχέση με την Access είναι πολύ κακό.

Πολύ καλό αισθητικά αποτέλεσμα για παρουσιάσεις (για τα δικά μου γούστα και τον τρόπο που θέλουν να γίνονται οι παρουσιάσεις, όχι πολλά εφέ και animations) έχουν τα Google Slides, τα οποία χρησιμοποιώ προσωπικά γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω σεμινάρια και διαλέξεις. Κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα.

For the record, υπάρχει και το OnlyOffice, το οποίο είναι πολύ κοντά στο PowerPoint. To 300ρι της άδειας χρήσης για Office Professional σε ένα υπολογιστή είναι σημαντικό κόστος το οποίο αν δεν αποφέρει γρήγορα την ανάλογη απόσβεση επιχειρηματικά, αναγκάζει τον επαγγελματία να το σκεφτεί πολύ πριν το επιλέξει, με τα σημερινά δεδομένα.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.
20 ώρες πριν, BritGreek είπε

Για το impress θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Το θεωρώ πάρα πολύ κακό, αλλά μαύρες οθόνες δεν έχω συναντήσει ποτέ. Και το Base σε σχέση με την Access είναι πολύ κακό.

Γιαυτο ειπα για μεταπτυχιακα εξ αποστασεως του κωλου, και οτι δεν κανει για φοιτητες μαθητες. Εφτιαξες την εργασια σου. Πως θα την παρουσιασεις; Με αυτο το παλιο και κακογραμμενο εργαλειο;;

Δεν φτανει να την γραψεις στο Writer, μετα πρεπει να φτιαξεις μια παρουσιαση.

Η microsoft περα για το Powerpoint με AI πλεον, εχει ακομα ενα νεο οπλο το SWAY. Που αν δεν σε νοιαζουν τα πολλα effects, σε γλιτωνει απο πολυ χρονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Vault13

Αρχικά  να πουμε ότι η συγκριση αφορα εργαλεία που έχει φτιάξει μιa εταιρεία τρισεκατομμυρίων με βασικό στόχο να σε κρατήσει ως χρήστη και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου ωστε να σερβίρονται διαφημήσεις (τωρα και με AI να μαστε καλα) εναντι  μιας ομάδα 15 ατόμων ( και τον χρόνο που διαθέτουν εθελοντές ) για να  παρέχουν ελεύθερο λογισμικό χωρίς κανενα κόστος και καμία διαφήμιση. Αύτο είναι μια βασική αξία που δεν παρέχει και δεν θα παρέχει ποτε η microsoft και καλό είναι να την αναφέρουμε. 

Για το impress δεν εκφέρω άποψη καθώς δεν το έχω ακουμπίσει ποτε. Το writer είναι μια χαρα , το calc υστερεί στις πιο ψαγμένες χρήσης του excel όντως αλλα καλύπτει πολλές βασικές αναγκες. Όλες τις εργασίες και παρουσιάσεις σε πανεπιστήμιο  πάντως εγώ τις έγραψα σε latex και δεν είχα κανένα θεμα. Από πότε έχεις να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά τα εργαλεία το libreoffice απο περιέργεια;

Επεξ/σία από PerfectParanoia
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...