Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Vault13 είπε

Γιαυτο ειπα για μεταπτυχιακα εξ αποστασεως του κωλου, και οτι δεν κανει για φοιτητες μαθητες. Εφτιαξες την εργασια σου. Πως θα την παρουσιασεις; Με αυτο το παλιο και κακογραμμενο εργαλειο;;

Δεν φτανει να την γραψεις στο Writer, μετα πρεπει να φτιαξεις μια παρουσιαση.

Η microsoft περα για το Powerpoint με AI πλεον, εχει ακομα ενα νεο οπλο το SWAY. Που αν δεν σε νοιαζουν τα πολλα effects, σε γλιτωνει απο πολυ χρονο.

Δεν κάνουν σε όλα τα μεταπτυχιακά παρουσίαση της εργασίας. Δεν ξέρω για άλλα αντικείμενα, αλλά στο δικό μου τουλάχιστον, δεν κάνουν. Και μιλάω για κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Μήπως εννοείς PhD; Να ξέρεις ότι και Ελληνικά πανεπιστήμια σε σχολές Πληροφορικής πλέον, LibreOffice προτείνουν. Δεν δίνουν καν κλειδιά / άδειες χρήσης. Ενημερωτικά, σε πάρα πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης εδώ΄και αρκετό καιρό (δεν γνωρίζω καθόλου για Αμερική), σκανάρονται όλες οι εργασίες για τρεις λόγους. 1) Λογοκλοπή (plagiarism), 2) έλεγχος αν έχει κατατεθεί η ίδια πτυχιακή σε άλλο Πανεπιστήμιο, ακόμα και σε άλλη γλώσσα (από τον ίδιο ή από άλλο φοιτητή), 3) αν έχει γίνει χρήση AI (με εξειδικευμένα εργαλεία). Αυτός είναι και ένας λόγος από τους λόγους που απαιτείται η κατάθεση της εκάστοτε εργασίας και σε ηλεκτρονική μορφή. 

@PerfectParanoia Εξαιρετικό εργαλείο το Latex, εμένα όμως προσωπικά δεν με βόλεψε ποτέ, θεωρώ ότι με καθυστερεί. Ίσως παίζει ρόλο και το περιεχόμενο / αντικείμενο.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, PerfectParanoia είπε

Από πότε έχεις να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά τα εργαλεία το libreoffice απο περιέργεια;

Το λεω παλι. Δεν δοκιμαζω εργαλεια. Word k powerpoint δουλευω. Αν το ενα ειναι νεκρο, τοτε;

απο προπερσι. Και εκανα υπομονη χρονια με την μετριοτητα και τα bugs στο impress. Ενα χαλι εμεινε.

Τα υπολοιπα λογιστικα δεν με αγγιζουν. Για σπουδες μιλαμε, οργανισμοι αγοραζουν edu licences και τος διανεμουν ανα 100αδες. Δεν θα κανω τον λογιστη, για σπουδες μιλαμε.  

εννοειται οτι θα ψαξεις για alternatives. Αλλοι δεν εχουν τις ιδεες σου και υποφερουν να ξερεις, η πλειοψηφία θα ελεγα. Εγω δεν ηξερα το google slides κ το latex.  Απο θέμα ταχυτητας και μετατροπης doc σε παρουσιαση, δυσκολα το Sway εχει σντιπαλο. Θα ελεγα σχεδον ειναι copy paste.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Το λεω παλι. Δεν δοκιμαζω εργαλεια. Word k powerpoint δουλευω. Αν το ενα ειναι νεκρο, τοτε;

απο προπερσι. Και εκανα υπομονη χρονια με την μετριοτητα και τα bugs στο impress. Ενα χαλι εμεινε.

Τα υπολοιπα λογιστικα δεν με αγγιζουν. Για σπουδες μιλαμε, οργανισμοι αγοραζουν edu licences και τος διανεμουν ανα 100αδες. Δεν θα κανω τον λογιστη, για σπουδες μιλαμε.  

εννοειται οτι θα ψαξεις για alternatives. Αλλοι δεν εχουν τις ιδεες σου και υποφερουν να ξερεις, η πλειοψηφία θα ελεγα. Εγω δεν ημερα το google slides κ το latex.  Απο θέμα ταχυτητας και μετατροπης doc σε παρουσιαση, δυσκολα το Sway εχει σντιπαλο. Θα ελεγα σχεδον ειναι copy paste.

Πλέον πολλοί οργανισμοί δεν αγοράζουν πια edu άδειες, ούτε δίνουν σε φοιτητές. Διάβασε τι σου έγραψα πιο πάνω αν θέλεις. Και στην Ελλάδα, εννοείται. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vault13 είπε

Επειδή διακρίνω μια ένταση, να πω ότι δεν προσπαθώ να σε πείσω να κάνεις κάτι ή να αλλάξεις γνώμη κουβέντα προασπαθω να κάνω. Με συγχωρέις αν εκφράστικα άστοχα.
Ανέφερα κάποια δεδομένα για την microsoft και το libre office γιατί αν είναι να λεμε τα σύκα σύκα πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης. Μπορεί να μην σε αγγίζουν όπως λες είναι μέρος του πακέτου. Προφανώς για εμένα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και ηθελα να τα αναφέρω.

Το «δεν δοκιμάζω εργαλεία» πως το εννοείς; Εγω εννοούσα πότε  χρησιμοποιήσες το λογισμικό τελευταία φορα. Εργαλεία τα λεω μεταφράζοντας (κακώς ίσως) το tools.

1 ώρα πριν, Vault13 είπε

Για σπουδες μιλαμε, οργανισμοι αγοραζουν edu licences και τος διανεμουν ανα 100αδες. Δεν θα κανω τον λογιστη, για σπουδες μιλαμε.  

Πάντως εγω δεν πήρα ποτέ ούτε ένα κλειδί απο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα για τετοιο λογισμικό. Άντε κατι θεσεις στο matlab έπαιζαν αλλα ήταν πολύ περιορισμένες στον αριθμό. Πάντως δεν είπα εγώ για λογιστικά υπόλοιπα και τιμές πουθενα, για ελεύθερο λογισμικό μίλησα όχι για δωρεάν. Βεβαια το πιάνω ότι δεν το σκέφτονται όλοι με αυτό τον τρόπο και ξαναλέω ότι δεν προσπαθώ να προσηλυτίσω απλά κανω την αναφορα.

2 ώρες πριν, BritGreek είπε

@PerfectParanoia Εξαιρετικό εργαλείο το Latex, εμένα όμως προσωπικά δεν με βόλεψε ποτέ, θεωρώ ότι με καθυστερεί. Ίσως παίζει ρόλο και το περιεχόμενο / αντικείμενο.

Έχει μεγαλύτερα εμπόδια αρχικά από λογισμικά τύπου writer/word και σίγουρα στην αρχή θα έιναι πιο αργό το γράψιμο. Διευκολύνει τόσο πολύ στους μαθηματικούς τύπος, το να κάνεις αναφορές σε τμήματα του κειμένου και την βιβλιογραφία όμως που σύντομα νομίζω το αντισταθμίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, BritGreek είπε

3) αν έχει γίνει χρήση AI (με εξειδικευμένα εργαλεία). Αυτός είναι και ένας λόγος από τους λόγους που απαιτείται η κατάθεση της εκάστοτε εργασίας και σε ηλεκτρονική μορφή. 

Φέξε μου και γλιστηρησα. ;) Ποιο απ ολα τα AI? Ασε που δεν βρισκεται και τιποτα. To Turnitin υποτιθεται αναβαθμιστηκε για AI scan, καμια αναβαθμιση :) 

επισης μπορεις να δινεις command στο AI να ειναι undetectable, ασε που δεν χρειαζεται καν.

13 ώρες πριν, BritGreek είπε

Πλέον πολλοί οργανισμοί δεν αγοράζουν πια edu άδειες, ούτε δίνουν σε φοιτητές. Διάβασε τι σου έγραψα πιο πάνω αν θέλεις. Και στην Ελλάδα, εννοείται. 

Και καποιοι αλλοι δινουν. Χωρις να σημαινει οτι ειναι καλυτερα σχολεια. Καλα κανουν κ δινουν ομως! Για τα δωρεαν εργαλεια ειναι παντα στην σφαιρα του δωρεαν. Και οι σπουδες θελουν χρηματα και καλα εργαλεια.

Επεξ/σία από Vault13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...