Cyberdemon87 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα, έχω ένα παλιό pc. Το tower είναι το HAF-X της Coolermaster και πρόσφατα έσπασε το 1 από τα 4 ροδάκια του. Γνωρίζετε που μπορώ να βρω ανταλλακτικό, κατά προτίμηση από Ελλάδα; Αν όχι, μπορώ να πάρω μια καινούρια τετράδα σετ αλλά ροδάκια π.χ. από κανένα Praktiker ή όπου αλλού πουλάνε κάτι τέτοιο και να τα αντικαταστήσω όλα; Σας ευχαριστώ.
nickol-us Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δεν είμαι κάτοχος ούτε γνωρίζω τι ακριβώς φοράει το haf x. Με γρήγορη αναζήτηση έπεσα εδώ Φαίνεται οτι δίνουν εναλλακτική σε αυτά τα ροδάκια(εφόσον είσαι κάτοχος μπορείς εύκολα να δεις τον τύπο και τη διάσταση αυτού που ήδη φέρει το κουτί) Βάσει χαρακτηριστικών μπορείς πολύ εύκολα να βρεις αντίστοιχα σε ελλάδα (1, 2, 3). Τα Leroy έχουν, τα Praktiker έχουν, ακόμη και τα Lidl βγάζουν κατά διαστήματα. Υπάρχουν καταστήματα που έχουν οτι ρόδα θες, θυμάμαι σίγουρα ένα στη Σπύρου Πάτση αλλά υπάρχουν γενικά σε μεγάλα χρωματοπωλεία και σε κεντρικά σημεία. Εύκολα θα βρεις επίσης με αναζήτηση από το net 1
Λύση panoulix Δημοσ. Τρίτη στις 12:51 μμ Λύση Δημοσ. Τρίτη στις 12:51 μμ (επεξεργασμένο) Στις 26/9/2025 στις 12:20 ΠΜ, Cyberdemon87 είπε Καλησπέρα, έχω ένα παλιό pc. Το tower είναι το HAF-X της Coolermaster και πρόσφατα έσπασε το 1 από τα 4 ροδάκια του. Γνωρίζετε που μπορώ να βρω ανταλλακτικό, κατά προτίμηση από Ελλάδα; Αν όχι, μπορώ να πάρω μια καινούρια τετράδα σετ αλλά ροδάκια π.χ. από κανένα Praktiker ή όπου αλλού πουλάνε κάτι τέτοιο και να τα αντικαταστήσω όλα; Σας ευχαριστώ. Ναι μπορείς στο Leroy Merlin. Έχω αλλάξει όλη την τετράδα σε δικό μου HAF-X πριν κανα μηνα. Κόστος γύρω στα 5-6 ευρώ για όλη την τετράδα. Θα πας με ένα ροδάκι για δείγμα για να πάρεις με την ίδια πατούρα (ειναι 30mm x 30mm στην πατούρα και 35mm σε ύψος). Θα αλλάξεις όλη την τετράδα γιατί είναι ελαφρώς πιο μεγάλα τα ροδάκια του Leroy Merlin. Το μόνο μικρό μειονέκτημα είναι ότι ελαφρώς βρίσκουν στους θόλους όταν το κουτί στρίβει απότομα (λόγω του ότι είναι κατα 2-3mm μεγαλύτερα σε ύψος). Παρόλα αυτά είναι καλύτερα από τα εργοστασιακά γιατί συγκρατούν περισσότερο βάρος και δε σπάνε τόσο εύκολα. Τα παλιά κράτησέ τα καβάτζα, ποτέ δε ξέρεις. Update: Αυτά εδώ είναι: https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/kigaleria-epiplon/rodakia-axesouar/rodaki-epiplon-standers-o35mm-82629442 Επεξ/σία Τρίτη στις 12:55 μμ από panoulix 1
Cyberdemon87 Δημοσ. Τρίτη στις 04:25 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 04:25 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, panoulix είπε Ναι μπορείς στο Leroy Merlin. Έχω αλλάξει όλη την τετράδα σε δικό μου HAF-X πριν κανα μηνα. Κόστος γύρω στα 5-6 ευρώ για όλη την τετράδα. Θα πας με ένα ροδάκι για δείγμα για να πάρεις με την ίδια πατούρα (ειναι 30mm x 30mm στην πατούρα και 35mm σε ύψος). Θα αλλάξεις όλη την τετράδα γιατί είναι ελαφρώς πιο μεγάλα τα ροδάκια του Leroy Merlin. Το μόνο μικρό μειονέκτημα είναι ότι ελαφρώς βρίσκουν στους θόλους όταν το κουτί στρίβει απότομα (λόγω του ότι είναι κατα 2-3mm μεγαλύτερα σε ύψος). Παρόλα αυτά είναι καλύτερα από τα εργοστασιακά γιατί συγκρατούν περισσότερο βάρος και δε σπάνε τόσο εύκολα. Τα παλιά κράτησέ τα καβάτζα, ποτέ δε ξέρεις. Update: Αυτά εδώ είναι: https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/kigaleria-epiplon/rodakia-axesouar/rodaki-epiplon-standers-o35mm-82629442 Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Δεν έχω Leroy στην πόλη μου, οπότε θα πρέπει να τα παραγγείλω από το site. Τα συγκεκριμένα που παραθέτεις όπως λες είναι λίγο μεγαλύτερα και δεν ξέρω αν θα πιάσουν καλά στις τρύπες του tower από κάτω που πρέπει να βιδωθουν. Τα παλιά μανισια είναι 30mm από ότι μέτρησα και αυτά του link είναι 35mm. Παρολα αυτά αφού λες ότι σου έκαναν μάλλον θα τα παραγγείλω. Απλώς βρήκα και αυτά, μήπως είναι πιο σωστά στο μέγεθος; https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/kigaleria-epiplon/rodakia-axesouar/rodaki-epiplon-dorner-helmer-o30mm-60314520 EDIT: Άκυρο για αυτό που ποσταρα, η πλάκα του είναι 42x42 ενώ το tower θέλει 30x30. Είδα το 30mm και λανθασμένα νόμιζα ότι αφορά τις διαστάσεις της πλάκας και όχι τα ροδακια. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:51 μμ από Cyberdemon87
panoulix Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Ο,τι σου ανέφερα πιο πάνω είναι 100% έγκυρο και δοκιμασμένο. Το ροδάκι που ανέφερα είναι πιο μεγάλο σε ύψος, όχι στην πλάκα, οπότε μια χαρά βιδώνει όπως το εργοστασιακό, απλά είπα ότι είναι ελαφρώς πιο ψηλό και ίσως να βρίσκει στους θόλους αν το στρίψεις απότομα το κουτί ορισμένες φορές. Προφανώς και δε θα το φορτώσεις 60 κιλά και να το σέρνεις σα κάγκουρας φαντάζομαι, οπότε μια χαρά θα σε βγάλουν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Καλές επισκευές. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από panoulix 1
Cyberdemon87 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες Ναι το παράγγειλα ήδη, σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα