vorlon68 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, uniquegr είπε σε λίγο θα πας για αναβάθμιση hardware ( αν δεν έχεις πάει ήδη και αν θέλεις να είσαι legit και να μην ασχοληθείς καθόλου με ταρζανιές του τύπου rufus ) επειδή σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό η MS? Το PC που εχω ειναι του 2009..... Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από vorlon68 2
nepomuk Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Thessgr είπε Διάβασα όλο το άρθρο και παντού γράφει για Ε.Ο.Χ. κλπ. Σε Έλληνες απευθύνεστε. Γράψτε απλά τι ισχύει στην Ελλάδα. Τοσο μυωπικα ; Τοση πολυ τρελιτσα ειδικα εδω μεσα σε χωρο ψηφιακως εγγραμματου κοσμου ; Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από nepomuk
Hacker?pcs Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 24 minutes ago, Hetfield said: Καλα ολα αυτα που λες, για servers και λειτουργικα. Το θεμα ομως δεν ειναι το λειτουργικο, οσο οι εφαρμογες που ακουμπανε πανω σε αυτο. Βρες μου μια εναλλακτικη σε Microsoft Office, Windows domain (αυτο κι αν ειναι σημαντικο για μεγαλες επιχειρησεις) και θα το προτεινω αυριο κιολας στην πολυεθνικη που εργαζομαι ως cost saving initiative και μεσα απο αυτο θα εισπραξω και bonus 100k+. Linux για Desktop προτείνουν όσοι δεν έχουν δοκιμάσει να το περάσουν σε πάνω από 5-10 επαγγελματικά PC 4
Exoskeletor Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 19 λεπτά πριν, uniquegr είπε άντε να δω πώς στο καλό ο τεχνολογικά αναλφάβητος που αποφεύγει το linux επειδή δεν ξέρει που παν τα τέσσερα ( όπως δηλώνουν οι φίλοι της μικρομαλακής ), θα κάνει τέτοια πράγματα. Out of the box, μπορεί να το κάνει κανείς; Να περάσει σε παλιό hardware Windows 11? Δηλαδή, όσοι παραμένουν στα Windows, έχουν τέτοιες ανάγκες; Εγώ μόνο, γνωρίζω τουλάχιστον 4 άτομα που χρησιμοποιούν Windows ενώ θα μπορούσαν να έκαναν την ίδια ακριβώς χρήση στο Linux, πολύ πιο γρήγορα, χωρίς να αγχώνονται για άδειες και hardware και χωρίς να το καταλάβαιναν καν αν έβρισκαν τον υπολογιστή αναμμένο με τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν να τρέχουν ήδη. Ναι το flyoobe εχει ενα script που τα κανει ολα μονα του, κατεβαζει τα windows 11 ή το update αρχειο, οτι ζητησεις και μετα μπαινει κανονικά σαν ο υπολογιστής σου να τα υποστηρίζει, μεσα απο τα windows 10. Δε χρειάζεται να φτιαξεις bootable usb κτλ
Odyss3us Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Huruduru said: Υπάρχουν υπάρχουσα λειτουργικά συστήματα εδώ και χρόνια τα οποία έχουν επιχειρήσεις, επίσης σχεδόν όλες οι πλατφόρμες που χρησιμοποιείς τρέχουν Linux στους Server τους. Όσο για την ειρωνεία περί σοβιετικής ένωσης Ευρώπης, νομοσχέδια όπως το Chat Control και την κατάργηση κρυπτογράφησης, Online Digital ID για να αποκτήσεις πρόσβαση σε σάιτ που μέχρι σήμερα μπαίνεις ελεύθερα, τα νταβατζιλίκια σε εταιρίες να έχουν πρόσβαση τρίτοι σε αυτές, δεν σου ακούγονται καθόλου σοβιετικά. Να θυμίσω ότι στην ανατολική Γερμανία είχαν μηχανές που ξανασφράγιζαν αλληλογραφίες και πρόσφατα πρότειναν να διαβάζουν τα μηνύματα πριν τα κρυπτογραφήσουν. Just Sayin. Αλλά οκ εγώ είμαι υπερβολικός. Ενώ το να πληρώνουν κάθε χρόνο τεράστια ποσά στην Microsoft δεν είναι κόστος μάλιστα. Το SteamOS τρέχει όλα τα παιχνίδια σχεδόν άψογα. Δεν χρειάζεσαι Windows. τι με νοιαζει εμενα τι λειτουργικο τρεχει ενας server; τι σοι επιχειρημα ειναι αυτο; οι μηχανες ειναι για να μας υπηρετουν οχι να γινουμε προγραμματιστες και πληροφορικαριοι για να ανοιγουμε ενα pc, τοσες δεκαετιες και ακομα να το παρετε χαμπαρι.., θα εχουμε δηλαδη 2 pc ή 2 λειτουργικα ενα για δουλεια κι ενα για παιχνιδια οπως τις παλιες καλες εποχες που μπαιναμε dos απο τα windows και το αναποδο.. 😂 Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Odyss3us
jim_tron Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Γεια σας, Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια εγγραφή/ενεργοποίηση (έστω κι αν είναι δωρεάν) για να λαμβάνουμε τις ενημερώσεις, ή απλά, χωρίς να κάνουμε τίποτα, θα συνεχίσουμε κανονικά να παίρνουμε security updates μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε στην Ευρώπη; Ευχαριστώ!
Estevan Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 λεπτά πριν, jim_tron είπε Γεια σας, Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια εγγραφή/ενεργοποίηση (έστω κι αν είναι δωρεάν) για να λαμβάνουμε τις ενημερώσεις, ή απλά, χωρίς να κάνουμε τίποτα, θα συνεχίσουμε κανονικά να παίρνουμε security updates μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε στην Ευρώπη; Ευχαριστώ! Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να συνδεθούν σε λογαριασμό Microsoft και να συγχρονίσουν τις ρυθμίσεις του υπολογιστή τους στο cloud για δωρεάν πρόσβαση στις εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας κατά τους επόμενους 12 μήνες.
negator2vc Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Απορια το εχω πως θα τσεκαρει οτι το μηχανημα ειναι "ευρωπη"; Γιατι εαν χρειαστει καποιο registration καπου θα ειναι πρακτικα ms account με αλλο ονομα.
uniquegr Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Federer είπε Τα εχω πει πολλές φορές...Τα windows XP αποτελούν το ασφαλέστερο και πληρέστερο λειτουργικό σύστημα όλων των εποχών. Η δομή του, απο την πρώτη μέχρι την τελευταία γραμμή κώδικα, αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα, η επιτομή της ασφάλειας και λειτουργικότητας. Προσωπικά έχω απενεργοποιήσει τα αυτόματα update και δεν τα αλλάζω με ΠΟΤΕ και με ΤΙΠΟΤΑ! Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να αναβαθμίσω...ΟΤΑΝ νοιώσω τεχνολογικά παρωχημένος, περνάω σε 7αρια που ειναι δοκιμασμένα και ειμαι τζετ! Δεν ξέρω αν μιλάς σοβαρά, πάντως σε virtual machine και χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή με τον έξω κόσμο, χρησιμοποιώ κι εγώ XP, ενώ και τα Windows 11 σε VM τα τρέχω πλέον, με gpu passthrough και τα ούλα του. Ειδικά όμως τα outdated ( και επικίνδυνα για μολύνσεις ) λειτουργικά, δεν τα αφήνω σε καμία περίπτωση να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. 34 λεπτά πριν, vorlon68 είπε Το PC που εχω ειναι του 2009..... Λογικά παίζεις σε core i πρώτης γενιάς, ομολογώ ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα προσωπικά λόγω της υψηλής κατανάλωσης ρεύματος που θα έχει σε σχέση με το έργο που παράγει. Και πάλι όμως, επίσημα δεν τρέχεις Windows 11. 30 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Linux για Desktop προτείνουν όσοι δεν έχουν δοκιμάσει να το περάσουν σε πάνω από 5-10 επαγγελματικά PC Απο ποιας άποψης; Γιατί, μαζικά έχω διανείμει όχι μόνο linux αλλά και Windows μέσω PXE. Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σε αυτό το σενάριο εγκατάστασης σε 10 επαγγελματικά μηχανήματα; 15 λεπτά πριν, Odyss3us είπε οι μηχανες ειναι για να μας υπηρετουν οχι να γινουμε προγραμματιστες και πληροφορικαριοι για να ανοιγουμε ενα pc τοσες δεκαετιες ακομα να το το παρετε χαμπαρι.., θα εχουμε δηλαδη 2 pc ή 2 λειτουργικα ενα για δουλεια κι ενα για παιχνιδια οπως τις παλιες καλες εποχες που μπαιναμε dos απο τα windows και το αναποδο.. 😂 Μόνο εσείς οι "μαχητές του ιερού αγώνα κατά των Ιεχωβάδων" έχετε την άποψη ότι πρέπει κάποιος να είναι προγραμματιστής για να εγκαταστήσει και να τρέξει linux. Για τόση ασχετοσύνη μιλάμε. Εσύ παίζεις παιχνίδια, σεβαστό. Εγώ δουλεύω Illustrator, είμαι κι εγώ δεμένος με τα Windows. Εσύ λες τη παπάτζα σου ως συνήθως, εγώ χθες σετάρισα windows vm στο proxmox με gpu passthrough και ενώ εξακολουθώ να χρησιμοποιώ καθημερινά low powered υπολογιστές με linux, όταν χρειαστώ Windows, ανάβω τον server και κάνω τη δουλειά μου, απο το ίδιο ακριβώς μηχάνημα, στην ίδια ακριβώς οθόνη, με το ίδιο ακριβώς σετ πληκτρολογίου και ποντικιού και έχοντας την ίδια στιγμή Windows και Linux. Βρες άλλο επιχείρημα τώρα. Επιμένεις όμως να λες ανακρίβειες και να επηρεάζεις ( γιατί, αυτό που κάνεις εδώ, θα το κάνεις και στη πραγματική ζωή σου ) ανθρώπους που θα κέρδιζαν απο μια αλλαγή σε linux. Και όλο αυτό γιατί; Γιατί δεν γουστάρεις τις αλλαγές και γιατί θέλεις να το παίζεις ειδήμων. Ωραίος. 30 λεπτά πριν, Exoskeletor είπε Ναι το flyoobe εχει ενα script που τα κανει ολα μονα του, κατεβαζει τα windows 11 ή το update αρχειο, οτι ζητησεις και μετα μπαινει κανονικά σαν ο υπολογιστής σου να τα υποστηρίζει, μεσα απο τα windows 10. Δε χρειάζεται να φτιαξεις bootable usb κτλ Και τώρα πες μου ειλικρινά: ποιες είναι οι εφαρμογές για τις οποίες παραμένεις στα Windows...? Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από uniquegr
Odyss3us Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: Και ποιος έχει το κόλλημα; Εγώ που χρησιμοποιώ προϊόντα της MS απο το 1989 και εδώ και δύο χρόνια που τρέχω linux απολαμβάνω περισσότερο τον υπολογιστή μου ή εσύ που κρέμεσαι απο τα μπαλάκια της MS και σε λίγο θα πας για αναβάθμιση hardware ( αν δεν έχεις πάει ήδη και αν θέλεις να είσαι legit και να μην ασχοληθείς καθόλου με ταρζανιές του τύπου rufus ) επειδή σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό η MS? βρε συ αποφασιστε, για ποιον κοπτεστε τελικα; για τον απλο χρηστη που πληρωνει 3 ευρω για μια αδεια Windows11 και μπορει πανευκολα να κανει bypass? ή μηπως για τις πολυεθνικες κλπ. εταιρειες που πληρωνουν την MS? ξερεις εσυ καμια δουλεια που να απαιτει στο βιογραφικο γνωσεις linux? ολα τα εταιρικα προγραμματα απο μηχανογραφικα, λογιστικα μεχρι σουιτες επεξεργασιας γραφικων τρεχουν Windows... αντι να δειτε την πραγματικοτητα καυχιεστε που καταφερατε το potato pc σας να τρεχει linux! ξυπνηστε! 1 hour ago, uniquegr said: Εγώ μόνο, γνωρίζω τουλάχιστον 4 άτομα που χρησιμοποιούν Windows ενώ θα μπορούσαν να έκαναν την ίδια ακριβώς χρήση στο Linux, πολύ πιο γρήγορα, χωρίς να αγχώνονται για άδειες και hardware και χωρίς να το καταλάβαιναν καν αν έβρισκαν τον υπολογιστή αναμμένο με τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν να τρέχουν ήδη. τι λες ρε ανθρωπε; εδω βγαινει ειδηση οτι επαναφερουν το video wallpaper και απο κατω διαβαζεις 5 σελιδες σχολια, για πλακα! Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Odyss3us 1
amigagr Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 hour ago, Huruduru said: Υπάρχουν υπάρχουσα λειτουργικά συστήματα εδώ και χρόνια τα οποία έχουν επιχειρήσεις, επίσης σχεδόν όλες οι πλατφόρμες που χρησιμοποιείς τρέχουν Linux στους Server τους. Όσο για την ειρωνεία περί σοβιετικής ένωσης Ευρώπης, νομοσχέδια όπως το Chat Control και την κατάργηση κρυπτογράφησης, Online Digital ID για να αποκτήσεις πρόσβαση σε σάιτ που μέχρι σήμερα μπαίνεις ελεύθερα, τα νταβατζιλίκια σε εταιρίες να έχουν πρόσβαση τρίτοι σε αυτές, δεν σου ακούγονται καθόλου σοβιετικά. Να θυμίσω ότι στην ανατολική Γερμανία είχαν μηχανές που ξανασφράγιζαν αλληλογραφίες και πρόσφατα πρότειναν να διαβάζουν τα μηνύματα πριν τα κρυπτογραφήσουν. Just Sayin. Αλλά οκ εγώ είμαι υπερβολικός. Ενώ το να πληρώνουν κάθε χρόνο τεράστια ποσά στην Microsoft δεν είναι κόστος μάλιστα. Το SteamOS τρέχει όλα τα παιχνίδια σχεδόν άψογα. Δεν χρειάζεσαι Windows. ολοι οι σοβαροι χρηστες linux πληρωνουν επισης ενα σκασμο λεφτα για υποστηριξη. ιδιωτες και δημοσιο.
uniquegr Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 11 λεπτά πριν, Odyss3us είπε βρε συ αποφασιστε, για ποιον κοπτεστε τελικα; για τον απλο χρηστη που πληρωνει 3 ευρω για μια αδεια Windows11 και μπορει πανευκολα να κανει bypass? ή μηπως για τις πολυεθνικες κλπ. εταιρειες που πληρωνουν την MS? Για την αλήθεια. Ε και λίγο επειδή δεν πηγαίνω τους παντογνώστες - ξερόλες, ειδικά όταν με προσβάλουν. 11 λεπτά πριν, Odyss3us είπε ξερεις εσυ καμια δουλεια που να απαιτει στο βιογραφικο γνωσεις linux? ολα τα εταιρικα προγραμματα απο μηχανογραφικα, λογιστικα μεχρι σουιτες επεξεργασιας γραφικων τρεχουν Windows... Καλά, στο 2000 ζεις; Τα περισσότερα εταιρικά προγράμματα είναι cloud based. Ειδικά μετά τις αλλαγές στο mydata, αμφιβάλω και αν είναι ελάχιστοι αυτοί που επέλεξαν να αναβαθμίσουν τις τοπικές εγκαταστάσεις των προγραμμάτων τους τη στιγμή που όλο το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Για τις σουίτες επεξεργασίας γραφικών, έχω κάνει σαφή την εξαίρεση, όπως κάνω πάντα άλλωστε. Όσο για τις απαιτήσεις στις δουλειές, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, δεν έχει σημασία το λειτουργικό, αφού όλα γίνονται μέσω web browser πλέον. Άσε δε που δεν μιλάμε για γνώσεις σε βάθος ή τίποτα το εξεζητημένο που δεν μπορεί να κάνει ένας χρήστης του Linux. Ακόμα και οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου είναι οι ίδιες πλέον. Άντε, βρες κάτι άλλο να μας πεις. 4 λεπτά πριν, amigagr είπε ολοι οι σοβαροι χρηστες linux πληρωνουν επισης ενα σκασμο λεφτα για υποστηριξη. ιδιωτες και δημοσιο. Γιατί, η υποστήριξη σε προϊόντα της Microsoft παρέχεται δωρεάν; 14 λεπτά πριν, Odyss3us είπε τι λες ρε ανθρωπε; εδω βγαινει ειδηση οτι επαναφερουν το video wallpaper και απο κατω διαβαζεις 5 σελιδες σχολια, για πλακα! Ναι, που λένε ότι πρόκειται για ένα άχρηστο feature. Δεν σε καταλαβαίνω, που θέλεις να καταλήξεις;
Odyss3us Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, uniquegr said: Μόνο εσείς οι "μαχητές του ιερού αγώνα κατά των Ιεχωβάδων" έχετε την άποψη ότι πρέπει κάποιος να είναι προγραμματιστής για να εγκαταστήσει και να τρέξει linux. Για τόση ασχετοσύνη μιλάμε. Εσύ παίζεις παιχνίδια, σεβαστό. Εγώ δουλεύω Illustrator, είμαι κι εγώ δεμένος με τα Windows. Εσύ λες τη παπάτζα σου ως συνήθως, εγώ χθες σετάρισα windows vm στο proxmox με gpu passthrough και ενώ εξακολουθώ να χρησιμοποιώ καθημερινά low powered υπολογιστές με linux, όταν χρειαστώ Windows, ανάβω τον server και κάνω τη δουλειά μου, απο το ίδιο ακριβώς μηχάνημα, στην ίδια ακριβώς οθόνη, με το ίδιο ακριβώς σετ πληκτρολογίου και ποντικιού και έχοντας την ίδια στιγμή Windows και Linux. Βρες άλλο επιχείρημα τώρα. τις εχεις ξαναπει αυτες τις ματσακονιες, μονο που με τετοιου ειδους πατεντες δεν μπορουν να λειτουργουν οι επιχειρησεις 20 minutes ago, uniquegr said: Για την αλήθεια. Ε και λίγο επειδή δεν πηγαίνω τους παντογνώστες - ξερόλες, ειδικά όταν με προσβάλουν. την αληθεια ΣΟΥ κρατα την για τον εαυτο ΣΟΥ, και προσπαθησε να δεις και να κατανοησεις την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ γυρω ΣΟΥ, γιατι αυτη ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που ΑΓΝΟΕΙΣ Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Odyss3us 1
polaki Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 51 minutes ago, uniquegr said: Δεν ξέρω αν μιλάς σοβαρά, πάντως σε virtual machine και χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή με τον έξω κόσμο, χρησιμοποιώ κι εγώ XP, ενώ και τα Windows 11 σε VM τα τρέχω πλέον, με gpu passthrough και τα ούλα του. Βrother.. κατάλαβες ότι μόλις έκανες quote στον Federer? 2
BritGreek Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Linux για Desktop προτείνουν όσοι δεν έχουν δοκιμάσει να το περάσουν σε πάνω από 5-10 επαγγελματικά PC Κανένα πρόβλημα στη δική μας δουλειά, ίσα-ίσα χρησιμοποιούμε ξανά και περιφερειακά που δεν έχουν drivers για Windows 10 και 11 και τα είχαμε αποσύρει. Όλα με Linux Mint Cinnamon. Μιας ημέρας δουλειά και όλα σεταρισμένα όπως πρέπει. Απειροελάχιστο learning curve για το οποίο δεν υπάρχει παράπονο. Ο φόβος ξεβολέματος οδηγεί σε δύσκολα μονοπάτια κάποιες φορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα