Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Προφανώς έχω την ακριβώς αντίθετη πάνω σε αυτό που θεωρείς ότι είναι η apple από τη δική μου. Δεν την έχω σε καμία εκτίμηση σαν εταιρία θεωρώ ότι είναι απλά μια μηχανή κοψιματος χρώματος και τίποτα παραπάνω. Εννοείται μπορείς να πιστεύεις οτιδήποτε άλλο θεωρείς πιο σωστό για σένα. 

Σεβαστό. Απλά όταν μιλάμε για τεχνολογία καλό είναι να ξεχωρίζουμε στοιχεία από προσωπικές εκτιμήσεις. Εκεί διαφωνούμε.

7 λεπτά πριν, lector είπε

Και 1 χρονο εγγυηση απο τη μαμα εταιρεια γιατι τοσο καθοριζουν την αξιοπιστια των προϊοντων τους.

Ποιοι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, lector είπε

Η apple.

Άλλο η εγγύηση που δίνουν “μαμά” σε Κίνα/ΗΠΑ (1 χρόνο όλες, και Apple). Στην ΕΕ είναι 2 χρόνια by law (1 χρόνο ο κατασκευαστής και 1 ο πωλητής), και Xiaomi και Apple. Στην Ελλάδα πχ το δεύτερο χρόνο τον καλύπτει η Infoquest στη Xiaomi ή το κατάστημα αν είναι παραεισαγωγή. Οπότε μην το μπερδεύουμε σαν να είναι θέμα “αξιοπιστίας”. Eίναι θέμα νομοθεσίας.

Στην Ελλάδα πολλά καταστήματα, παρανόμως και για να γλυτώσουν τις νόμιμες ευθύνες τους γράφουν 1 έτος. Ένα τηλέφωνο στο συνήγορο του καταναλωτη και γίνεται "μαγικά" 2 έτη...😉

40 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγω σου εγραψα την λυση για να μην εχει Bloatware και προτιμω αυτη την λυση παρα να δωσω τα διπλασια λεφτα για να κανω ακριβως την ιδια δουλεια.

Μισό λεπτό. Ποιο bloat ακριβώς αφαιρείται με DNS; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά άλλο να μη βλέπω διαφημίσεις κι άλλο να μην υπάρχει bloatware στο σύστημα. Το HyperOS έχει και τα δύο.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Μισό λεπτό. Ποιο bloat ακριβώς αφαιρείται με DNS; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά άλλο να μη βλέπω διαφημίσεις κι άλλο να μην υπάρχει bloatware στο σύστημα. Το HyperOS έχει και τα δύο.

Οι διαφημισεις ενοχλουν αν και υπαρχει τροπος να τα βγαλεις εντελως.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε

Πιο fake news σπο τις διαφημίσεις και το bloat στα xiaomi δεν πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να πηγαίνει και 10 χρόνια αυτή η αρλούμπα. 

• Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, giorgosaero said:

Έχεις σε όλα δίκιο..

Το αστείο είναι ότι ειρωνεύεσαι γιατί δε σου κόβει καθόλου και δεν έχεις τι να πεις σε όσα γράφω 

Εγω ρωτάω πόσο κανει 1+1 και εσυ απαντάς πράσινο.. 

Κατσε διάβασε οσα εχω γράψει σε αυτο το thread μπας και αρχίσεις να καταλάβαινεις καν τι γράφω πριν σχολιάσεις. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις. Στο HyperOS υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές που θεωρούνται bloat, όπως π.χ. το Mi Browser, το MSA (MIUI System Ads), οι υπηρεσίες τηλεμετρίας/analytics και διάφορα system tools (Music, Security app κτλ.).
Αρκετές από αυτές τρέχουν στο παρασκήνιο και μαζεύουν usage data ή στέλνουν προτάσεις/ads, ακόμα κι όταν δεν τις ανοίγεις.

Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που έδειξαν ότι στο παρελθόν ο Mi Browser κατέγραφε δεδομένα ακόμα και σε incognito mode, ενώ γενικά σε HyperOS/MIUI χρειάζεται να μπεις σε μενού και να απενεργοποιήσεις manual το MSA και άλλα components για να περιορίσεις τις διαφημίσεις.

Δεν είναι αποδεδειγμένο 100% ότι μιλάμε για spyware, αλλά σίγουρα το HyperOS έχει σχεδιαστεί “by design” με ads, recommendations και telemetry. Αυτό είναι διαφορετικό από το απλό “δεν βλέπω διαφημίσεις με DNS” που έλεγες πριν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tlykog είπε

Δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις. Στο HyperOS υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές που θεωρούνται bloat, όπως π.χ. το Mi Browser, το MSA (MIUI System Ads), οι υπηρεσίες τηλεμετρίας/analytics και διάφορα system tools (Music, Security app κτλ.).
Αρκετές από αυτές τρέχουν στο παρασκήνιο και μαζεύουν usage data ή στέλνουν προτάσεις/ads, ακόμα κι όταν δεν τις ανοίγεις.

Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που έδειξαν ότι στο παρελθόν ο Mi Browser κατέγραφε δεδομένα ακόμα και σε incognito mode, ενώ γενικά σε HyperOS/MIUI χρειάζεται να μπεις σε μενού και να απενεργοποιήσεις manual το MSA και άλλα components για να περιορίσεις τις διαφημίσεις.

Δεν είναι αποδεδειγμένο 100% ότι μιλάμε για spyware, αλλά σίγουρα το HyperOS έχει σχεδιαστεί “by design” με ads, recommendations και telemetry. Αυτό είναι διαφορετικό από το απλό “δεν βλέπω διαφημίσεις με DNS” που έλεγες πριν.

Μονο απο τα Xiaomi μας παρακολουθουν απο παντου δεν το κανουν η Google το ιδιο δεν κανει;

Το MSA τα εχω κλεισει και ειμαι φανατικος Firefox και γενικα δουλευω δικιες μου εφαρμογες ακομα και για την μουσικη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πιο fake news σπο τις διαφημίσεις και το bloat στα xiaomi δεν πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να πηγαίνει και 10 χρόνια αυτή η αρλούμπα. 

Έτσι είναι;
https://www.androidauthority.com/xiaomi-privacy-cheap-phone-1118444

https://www.androidauthority.com/remove-ads-xiaomi-miui-1019139

Δεν είναι “μύθος 10ετίας”. Στο HyperOS υπάρχουν system ads/telemetry και προεγκατεστημένα πακέτα όπως MSA, Mi Browser, com.miui.analytics κ.ά. που θέλουν manual off ή debloat. Δες τον οδηγό του Android Authority για HyperOS ads και τις λίστες debloat 2025. Επίσης, το 2024-2025 δημοσιεύτηκαν 20+ ευπάθειες σε components της Xiaomi από την Oversecured. Το DNS κόβει ads, δεν αφαιρεί bloat ούτε services.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω εψαχνε ο γιος μου για ανταλλακτικα απο μηχανακι στον υπολογιστη στο google και μετα εμενα μου εβγαζε ανταλλακτικα στο Marketplace 😂

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, oldnew είπε

Το αστείο είναι ότι ειρωνεύεσαι γιατί δε σου κόβει καθόλου και δεν έχεις τι να πεις σε όσα γράφω 

Εγω ρωτάω πόσο κανει 1+1 και εσυ απαντάς πράσινο.. 

Κατσε διάβασε οσα εχω γράψει σε αυτο το thread μπας και αρχίσεις να καταλάβαινεις καν τι γράφω πριν σχολιάσεις. 

Σε μια ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων μας έχουν πει να λέμε `ναι έχετε δικιο`

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μονο απο τα Xiaomi μας παρακολουθουν απο παντου δεν το κανουν η Google το ιδιο δεν κανει;

Το MSA τα εχω κλεισει και ειμαι φανατικος Firefox και γενικα δουλευω δικιες μου εφαρμογες ακομα και για την μουσικη.

Η Google σε παρακολουθεί, ναι. Έχεις ήδη τα services της να τρέχουν στο background και να τραβάνε data, μπαταρία, πόρους. Παίρνεις Xiaomi και φορτώνεις κι άλλες δικές της υπηρεσίες από πάνω, με επιπλέον διαφημίσεις και ευπάθειες. Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;

Με το moto double tracking, double fun 😅

Δεν το γράφω ειρνωνικά, αστειεύομαι προφανώς, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο, απλά προστίθεται χωρίς λόγο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Πολυ δύσκολο να πατησεις ένα uninstall 2 δευτερόλεπτα. Μάλλον δεν έχετε ιδέα τι γράφετε η αναμασάτε ότι διαβάζετε στα clickbait άρθρα δεν εξηγειται αλλιώς. 

Screenshot_2025-09-26-21-34-36-215_com.miui.securitycenter.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...