Tlykog Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 λεπτά πριν, giorgosaero είπε Σε μια ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων μας έχουν πει να λέμε `ναι έχετε δικιο` Με τί είδους ευαισθησίες; Με τον @oldnew έχουμε διαφωνίσει κάποιες φορές, αλλά πάντα με επιχειρήματα, χωρίς Ad hominem. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να προσβάλουμε ο ένας τον άλλο. Κουβέντα κάνουμε.
Jmanol000 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 7 ώρες πριν, billdanos είπε Αυτά δεν αποκτούν σημάδια άμα τα πριονίσεις με κάνα χασαπομάχαιρο? 😛 6 ώρες πριν, billdanos είπε Από τι υλικό είναι τα μεταλλικά του στοιχεία? Μην τα λες αυτά και οι apple hater αρχίσουν να φωνάζουν χαχαχα α
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Πολυ δύσκολο να πατησεις ένα uninstall 2 δευτερόλεπτα. Μάλλον δεν έχετε ιδέα τι γράφετε η αναμασάτε ότι διαβάζετε στα clickbait άρθρα δεν εξηγειται αλλιώς. Στο δικο μου 14T Pro με Android 16 δεν εχει επιλογη για Απεγκατασταση μονο για καταργηση ενημερωσεων. 1
lector Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 48 λεπτά πριν, Tlykog είπε Άλλο η εγγύηση που δίνουν “μαμά” σε Κίνα/ΗΠΑ (1 χρόνο όλες, και Apple). Στην ΕΕ είναι 2 χρόνια by law (1 χρόνο ο κατασκευαστής και 1 ο πωλητής), και Xiaomi και Apple. Στην Ελλάδα πχ το δεύτερο χρόνο τον καλύπτει η Infoquest στη Xiaomi ή το κατάστημα αν είναι παραεισαγωγή. Οπότε μην το μπερδεύουμε σαν να είναι θέμα “αξιοπιστίας”. Eίναι θέμα νομοθεσίας. Στην Ελλάδα πολλά καταστήματα, παρανόμως και για να γλυτώσουν τις νόμιμες ευθύνες τους γράφουν 1 έτος. Ένα τηλέφωνο στο συνήγορο του καταναλωτη και γίνεται "μαγικά" 2 έτη...😉 Το ξερω τι λεει ο νομος της ΕΕ. Το θεμα ειναι γιατι η μαμα εταιρεια δε δινει παραπανω. Φοβαται κατι;
LLLEFTERIS Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 λεπτά πριν, lector είπε Το ξερω τι λεει ο νομος της ΕΕ. Το θεμα ειναι γιατι η μαμα εταιρεια δε δινει παραπανω. Φοβαται κατι; Εδω το κουφο ειναι πως αν παρεις με τιμολογιο σου λενε 1 χρονος εγγυησης και εσυ μπορει να παρεις ενα Laptop με τιμολογιο για την δουλεια σου και να το δουλευεις 3 ωρες την ημερα και εγω να παρω το ιδιο χωρις τιμολογιο και να το δουλευω 15 ωρες την ημερα. 2
Tlykog Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Arkin είπε Πολυ δύσκολο να πατησεις ένα uninstall 2 δευτερόλεπτα. Μάλλον δεν έχετε ιδέα τι γράφετε η αναμασάτε ότι διαβάζετε στα clickbait άρθρα δεν εξηγειται αλλιώς. Δεν είναι θέμα “δύο δευτερολέπτων uninstall”. Σε αρκετές συσκευές τα system apps της Xiaomi (Mi Browser, MSA, Security, Themes κ.λπ.) δεν απεγκαθίστανται κανονικά, θέλουν ADB ή τρίτα εργαλεία για πλήρες debloat. Άλλες απλά κρύβονται, αλλά συνεχίζουν να τρέχουν services στο background. Δεν είναι θεωρία ούτε clickbait, είναι υπαρκτό design της Xiaomi/HyperOS με ads και telemetry. Γι’ αυτό και σε όλα τα μεγάλα forums υπάρχουν αναλυτικά debloat guides. Το ότι εσύ έκανες uninstall σε κάποια, δεν σημαίνει ότι ο μέσος χρήστης δεν κουβαλάει όλο το πακέτο. Επιπλέον, όπως έγραψε και ο @LLLEFTERIS παραπάνω δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα. Και ακόμα κι αν το βγάλεις, το θέμα είναι ότι έρχεται προεγκατεστημένο εξ αρχής. Αυτό είναι το bloat, όχι το αν θα το σβήσεις εσύ μετά. Αυτό το screenshot είναι από δικό σου κινητό; Ποιο μοντέλο; Να δω κάτι θέλω. 18 λεπτά πριν, lector είπε Το ξερω τι λεει ο νομος της ΕΕ. Το θεμα ειναι γιατι η μαμα εταιρεια δε δινει παραπανω. Φοβαται κατι; Με την ίδια λογική να ρωτήσω κι εγώ: γιατί δεν το κάνουν ούτε η Xiaomi, ούτε η Samsung ούτε καμία άλλη; Τι φοβούνται; Και κάτι ακόμα: αφού λες ότι ξέρεις πως στην ΕΕ είναι υποχρεωτικά 2 χρόνια για όλους, γιατί το ανέφερες εξαρχής σαν μειονέκτημα; Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Tlykog 1
lector Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 7 λεπτά πριν, Tlykog είπε Με την ίδια λογική να ρωτήσω κι εγώ: γιατί δεν το κάνουν ούτε η Xiaomi, ούτε η Samsung ούτε καμία άλλη; Τι φοβούνται; Εκεινες παραγουν υποδεεστερα προϊοντα οποτε ειναι λογικο να φοβουνται. Η apple ομως που ειναι ο κορυφαιος κατασκευαστης; 7 λεπτά πριν, Tlykog είπε Και κάτι ακόμα: αφού λες ότι ξέρεις πως στην ΕΕ είναι υποχρεωτικά 2 χρόνια για όλους, γιατί το ανέφερες εξαρχής σαν μειονέκτημα; Με βαση την προηγουμενη προταση σου εχεις πιασει το point μου, εδω φαινεται να το'χασες. Το point ειναι, ο κατασκευαστης, εν προκειμενω η apple, ασε εξω νομους και κανονες, γιατι δινει μονο 1 χρονο εγγυηση για το προϊον του;
Tlykog Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, lector είπε Εκεινες παραγουν υποδεεστερα προϊοντα οποτε ειναι λογικο να φοβουνται. Η apple ομως που ειναι ο κορυφαιος κατασκευαστης; Ποιος, εκτός από εσένα, χώρισε τους κατασκευαστές σε ανώτερους και κατώτερους; Εσύ έθεσες αυτό το σχήμα και τώρα το αναλύεις σαν να ήταν δικό μου. Εγώ μίλησα για κοινή πρακτική του κλάδου. 9 λεπτά πριν, lector είπε Με βαση την προηγουμενη προταση σου εχεις πιασει το point μου, εδω φαινεται να το'χασες. Το point ειναι, ο κατασκευαστης, εν προκειμενω η apple, ασε εξω νομους και κανονες, γιατι δινει μονο 1 χρονο εγγυηση για το προϊον του; Έπιασα το point. Εσύ είσαι που αυθαίρετα παρουσίασες την Apple σαν “ανώτερη” και μετά το φόρτωσες σε μένα για να το καταρρίψεις. Εγώ μίλησα για κοινή πρακτική στον κλάδο, όχι για ιεραρχία κατασκευαστών. 31 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εδω το κουφο ειναι πως αν παρεις με τιμολογιο σου λενε 1 χρονος εγγυησης και εσυ μπορει να παρεις ενα Laptop με τιμολογιο για την δουλεια σου και να το δουλευεις 3 ωρες την ημερα και εγω να παρω το ιδιο χωρις τιμολογιο και να το δουλευω 15 ωρες την ημερα. και καλά αναφέρουν ότι ο καταναλωτής μειονεκτεί απέναντι στον έμπορο, ενώ μια εταιρεία έχει τη γνώση, την εμπειρία και τον τρόπο να πιέσει και να διαπραγματευτεί καλύτερα. Πχ εγώ να πιέσω τα Public ή τον Κοτσώβολο... Τρίχες. Παρόλα αυτά, σε μία ατομική επιχείρηση ο επαγελματίας δεν είναι εταιρεία, είναι ιδιώτης και επιχείρηση. Εδώ υπάρχει grey area και πατάνε πολλοί. Άλλες επιχειρήσεις πχ Germanos δίνουν 2 χρόνια και στα τιμολόγια. Στα κινητά τουλάχιστον. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Tlykog
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 8 ώρες πριν, kinitos είπε Οποιαδήποτε ομοιότητα η ονομασία η οπτική εμφάνιση ειναι τυχαία..... Ε μάλλον βαρέθηκαν οι εταιρείες να λέει ο κοσμος οτι αντιγράφουν την απλ ειπε να το κανει επίσημα μόνη της . Περιμενω να αλλάξει σημα σε κάτι σαν ολόκληρο μήλο η δαγκωμένη απο την απε α τι μεριά η και απο τις δύο μεριές με αυτό το συνδυασμό μπορούν 3 εταιρείες να έρθουν ποιο κοντά στην απλ 1 2
lector Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 37 λεπτά πριν, Tlykog είπε Ποιος, εκτός από εσένα, χώρισε τους κατασκευαστές σε ανώτερους και κατώτερους; Εσύ έθεσες αυτό το σχήμα και τώρα το αναλύεις σαν να ήταν δικό μου. Εγώ μίλησα για κοινή πρακτική του κλάδου. 37 λεπτά πριν, Tlykog είπε Έπιασα το point. Εσύ είσαι που αυθαίρετα παρουσίασες την Apple σαν “ανώτερη” και μετά το φόρτωσες σε μένα για να το καταρρίψεις. Εγώ μίλησα για κοινή πρακτική στον κλάδο, όχι για ιεραρχία κατασκευαστών. Οι απαντησεις μου ξεκινησαν απο ενα δικο σου ποστ οπου εσυ παρουσιαζεις την apple ως ανωτερη, εμμεσως πλην σαφως. https://www.insomnia.gr/?app=core&module=system&controller=content&do=find&content_class=forums_Topic&content_id=846781&content_commentid=60872822
Tlykog Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, lector είπε Οι απαντησεις μου ξεκινησαν απο ενα δικο σου ποστ οπου εσυ παρουσιαζεις την apple ως ανωτερη, εμμεσως πλην σαφως. https://www.insomnia.gr/?app=core&module=system&controller=content&do=find&content_class=forums_Topic&content_id=846781&content_commentid=60872822 Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι ανώτερη. Περιέγραψα το επιχειρηματικό της μοντέλο και κάποια αντικειμενικά στοιχεία (κέρδη, integration, υποστήριξη). Αν εσύ το παρερμηνεύεις ως “ανωτερότητα”, τότε απλά επιβεβαιώνεις το point μου: δεν μιλάμε με τα ίδια μέτρα. Εγώ μιλάω για διαφορετικές στρατηγικές, όχι για ιεραρχία κατασκευαστών. Εξάλλου έχω γράψει άπειρες φορές: δεν υπάρχει "καλύτερο προϊόν", υπα΄ρχει το "καλύτερο για μένα", βάσει τον αναγκών μου. Ο κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του προσέγγιση στην αγορά. Απλά η Apple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής και ανάπτυξης κινητών στον κόσμο σε επίπεδο εσόδων. Δεν το λέω εγώ. Τα νούμερα το λένε. Πχ κατέχει 46 % του παγκόσμιου εσόδου από smartphones όταν εξετάζεις τις κορυφαίες εταιρείες: https://wccftech.com/global-smartphone-revenue-2024-apple-took-the-majority-share-with-46-percent Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Tlykog
lector Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 9 λεπτά πριν, Tlykog είπε Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι ανώτερη. Περιέγραψα το επιχειρηματικό της μοντέλο και κάποια αντικειμενικά στοιχεία (κέρδη, integration, υποστήριξη). Αν εσύ το παρερμηνεύεις ως “ανωτερότητα”, τότε απλά επιβεβαιώνεις το point μου: δεν μιλάμε με τα ίδια μέτρα. Εγώ μιλάω για διαφορετικές στρατηγικές, όχι για ιεραρχία κατασκευαστών. Το περιεγραψες σε αντιδιαστολη με το μοντελο των αλλων εταιρειων αφηνοντας σαφη υπονοουμενα, αλλα τελοσπαντων. Σε καθε περιπτωση, και για οποιαδηποτε εταιρεια, ο 1 χρονος εγγυηση υποδεικνυει οτι η εταιρεια εχει αμφιβολιες για την αξιοπιστια του προϊοντος, διαφορετικα θα εδινε παραπανω. Και αυτο γινεται χειροτερο οταν μιλαμε για προϊον που κοστολογειται 2,5 χιλιαρικα. Σε καμια κινεζια του κατοσταρικου θα το δικαιολογουσα, αλλα καπου ωπα. Βεβαια απο την αλλη θα μου πεις, η εταιρεια βασιζεται στα fanboys που στο χρονο πανω ουτως ή αλλως θα το ξεφορτωθουν για να τρεξουν να παρουν το επομενο με προπαραγγελια γιατι δεν αντεχουν να περιμενουν και φοβουνται μην εξαντληθει και μεινουν με το μπαναλ περσινο στο χερι. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 ώρες πριν, Arkin είπε Λάθος το βλέπεις. Υπερδύναμη είναι η xiaomi που δεν έχει ανάγκη μόνο ένα προϊόν να πουλήσει αντίθετα η apple απλά πουλάει brand και μηδεν καινοτομία εδω και 15 χρόνια με τρομερό margin σε κάθε προϊόν. Ο ορισμός της φούσκας με λίγα λόγια όπως είναι τα μεγάλα brands που πουλάνε status και τίποτα παραπάνω. Περα ότι η καινοτομία της xiaomi στα πάντα είναι πρωτόγνωρη ελάχιστες εταιρίες το έχουν καταφέρει αυτό. Το value επίσης είναι το κερασάκι για εξαιρετικά προϊόντα που προσφέρει σε τιμές χώμα και με πολύ μικρό margin προσφέρει απλόχερα τεχνολογία σε όλο τον κόσμο. Ο jobs εχει ποσα χρονια που πέθανε από τότε έχουν αλλάξει τα πάντα ούτε τον θυμάται κανείς αν ζούσε ίσως να καινοτομουσε ακόμα η apple ο cook είναι κορυφή στο να κόβει χρήμα και να πουλάει υπεραξία τίποτα παραπάνω δυστυχώς Όταν ακόμα και μετά από 3 μήνες βλέπεις μισή τιμή μάλλον δεν πουλάει με χαμηλό profit margin. Κάνετε το λάθος και κοιτάτε ωμά specs ένα προς 1 και δεν κοιτάτε πως λειτουργούν τα component μεταξύ τους, πως τα εκμεταλλεύεται το sw , που χρειάζονται, και ποια είναι τελικά η εμπειρία χρήσης. Επισης αγνοείτε πράγματα όπως το Support , ότι το Bloatware αποτελεί έσοδο κτλ Πχ όταν η μεγαλύτερη μπαταρία διαρκεί πάνω κάτω το ίδιο τι σημασία έχει; Όταν βάζαν 24GB Ram κάποιοι και μετά ξαναγύρισαν στα 12 και στα 16GB δεν σου λέει ότι πήγαιναν χαλάλι και ήταν μόνο για το spec sheet; Αντιστοίχως το έχουμε δει σε όλα τα components. Όπως οθόνες με ανάλυση που στο μόνο που κάνει διαφορά είναι να τρώει μπαταρία, κάμερες με υπερβολικό οπτικό ζουμ και χειρότερη απόδοση σε αυτό που τελικά θέλει ο χρήστης κοκ… 1
Tlykog Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, lector είπε Το περιεγραψες σε αντιδιαστολη με το μοντελο των αλλων εταιρειων αφηνοντας σαφη υπονοουμενα, αλλα τελοσπαντων. Σε καθε περιπτωση, και για οποιαδηποτε εταιρεια, ο 1 χρονος εγγυηση υποδεικνυει οτι η εταιρεια εχει αμφιβολιες για την αξιοπιστια του προϊοντος, διαφορετικα θα εδινε παραπανω. Και αυτο γινεται χειροτερο οταν μιλαμε για προϊον που κοστολογειται 2,5 χιλιαρικα. Σε καμια κινεζια του κατοσταρικου θα το δικαιολογουσα, αλλα καπου ωπα. Βεβαια απο την αλλη θα μου πεις, η εταιρεια βασιζεται στα fanboys που στο χρονο πανω ουτως ή αλλως θα το ξεφορτωθουν για να τρεξουν να παρουν το επομενο με προπαραγγελια γιατι δεν αντεχουν να περιμενουν και φοβουνται μην εξαντληθει και μεινουν με το μπαναλ περσινο στο χερι. Δεν υπονόησα «ανωτερότητες», απλώς περιέγραψα διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα. Το αν εσύ το διαβάζεις αλλιώς είναι άλλο θέμα. Όσο για την εγγύηση: δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Apple (ή οποιοσδήποτε άλλος μεγάλος κατασκευαστής) δίνει 1 χρόνο στις ΗΠΑ επειδή «φοβάται για την αξιοπιστία». Είναι εμπορική πολιτική και νομικό πλαίσιο, όχι τεχνική ανεπάρκεια, η οποία είναι ξεκάθαρα δική σου εκτίμηση και χωρίς τεκμηρίωση. Αλλιώς θα έπρεπε να πούμε ότι και η Porsche «φοβάται», αφού δίνει 4 χρόνια ενώ η Toyota δίνει 10. Στα πιο ακριβά κινητά εδώ η Apple με το ζόρι μπάινει στη πεντάδα και μάλιστα το μοντέλο με τα 2ΤΒ και μόνομ, το οποίο δε βγαίνει και μαζικά: https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna.html?order_by=pricevat&order_dir=desc Λογικά οι από πάνω θα δίνουν καμια 5ετία εγγύηση... Όχι. Δίνουν όσο η Apple... Μάλλον φοβούνται... Με τη δική σου λογική πάντα, που τονίζω: δεν την έγραψα εγώ. Το «fanboys» δεν είναι επιχείρημα, είναι κλισέ. Εγώ μιλάω με νούμερα, εσύ το πας σε ψυχολογία καταναλωτών. Άλλα μέτρα, άλλη συζήτηση. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Tlykog 2
lector Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Όσο για την εγγύηση: δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Apple (ή οποιοσδήποτε άλλος μεγάλος κατασκευαστής) δίνει 1 χρόνο στις ΗΠΑ επειδή «φοβάται για την αξιοπιστία». Είναι εμπορική πολιτική και νομικό πλαίσιο, όχι τεχνική ανεπάρκεια. Αλλιώς θα έπρεπε να πούμε ότι και η Porsche «φοβάται», αφού δίνει 4 χρόνια ενώ η Toyota δίνει 10. Η αποδειξη συναγεται δια της αντιστροφης. Αν δεν ειχε φοβο, θα εδινε παραπανω, και θα το καυχιοταν κιολας. Δεν το κανει ομως. Δε βλεπω καποια ουσιαστικη διαφορα που να αναιρει το παραδειγμα σου. Και η porsche απευθυνεται σε χοντρα πορτοφολια που δινουν εμφαση στη μοστρα, αρα ειναι λογικο ο αλλος να την αλλαξει στα 4 χρονια, δεν την παιρνει για να κανει τη δουλεια του, οπως αυτος που θα παρει toyota. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα