Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τοσα χρηματα εχουν εκει μεσα, αλλα ενα ποδοσφαιρακι της προκοπης δεν εχουν φτιαξει εν ετη 2025...ΜΟΝΟ ΠΡΟ!

Επεξ/σία από Nokia3210
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, 6xXx6 είπε

Πιο πολύ θα μπερδευτεί κάποιος από το άρθρο πάρα θα καταλάβει

ai Να το έγραφε πιο ξεκάθαρο θα ήταν

Αναφορά σε κείμενο

Ο Kushner, γαμπρός του Προέδρου Trump, ίδρυσε την Affinity Partners το 2021, σύμφωνα με το PitchBook. Η εταιρεία, με έδρα τη Φλόριντα, έχει συγκεντρώσει κεφάλαια από επενδυτές συμπεριλαμβανομένου του PIF.

Ευκολο ειναι, το συμπερασμα στο insomnia μπαινει παντα στο τελος της ειδησης, ο Trump ειναι πισω απο την συμφωνια...:P

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, G.TH. είπε

Στην Ελλάδα έχουμε ταυτίσει το δημόσιο με το κρατικό, έτσι μας έμαθαν. Έλα όμως που δεν είναι το ίδιο. Η ΕΑ είναι δημόσια εταιρεία, οι μετοχές της διακινούνται ελεύθερα στο χρηματιστήριο για όλους, προφανώς με την εξαγορά θα πάψουν να διαπραγματεύονται οι μετοχές εκεί

Πολυ σωστος, αν και ψιλιαζομαι εκανε χιουμορ ο φιλος πανω στην λανθασμενη αντιλειψη, που οπως επισημανες, εχουν οι περισσοτεροι. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Voodooman είπε

Το 1987-88, κάπου εκεί, κυριαρχούσε στα παιχνίδια για υπολογιστές μια εταιρία που την έλεγαν Ocean, εκείνη είχε αγκαζέ σχεδόν όλα τα μεγάλα franchises από ταινίες και αρκετές μεταφορές από coin ops, ήταν η μοδάτη εταιρία της εποχής που έβγαζε τίτλους σαν από γραμμή παραγωγής. Τότε έπεσε στα χέρια μου ένα διαφορετικό παιχνίδι που το έλεγαν The Bard's Tale, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Κάτω δεξιά έγραφε "Electronic Arts". Θυμάμαι ότι είπα στον εαυτό μου "βρε, μια άγνωστη εταιρία να βγάζει τέτοια απίστευτα παιχνίδια".

Μετά έπαιξα ένα άλλο που το έλεγαν Sim City. Και μετά έμεινα πάλι με το στόμα ανοιχτό όταν διάβασα για το πόσο μαγικό ήταν ένα που το έλεγαν Populous, αλλά δεν βγήκε ποτέ για τον Amstrad CPC 6128 μου. Όλα της Electronic Arts. Για εμένα η ΕΑ ήταν συνώνυμο της ποιότητας. Τότε δεν ήξερα από publishers και developers, θεωρούσα ότι το παιχνίδι ήταν της εταρίας με τα μεγαλύτερα γράμματα.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Πόσο νέος και αθώος ήμουν!!!

H EA ήταν τοτε εκδότης και όχι παραγωγός - δημιουργός. Εταιρίες όπως η Bullfrog (Populous) Interplay (Bards Tale) κλπ. Είχε τότε την Westwood Studios απο τα αγαπημένα μου κλπ. Κάτι είχε κάνει μετά το 1996 με τα inhouse studio πχ EA Sports που και πάλι ήταν και δεν ήταν δικά της.

5 ώρες πριν, sotos2004 είπε

Για την ακρίβεια είναι public shared στο χρηματιστήριο , απλά στα Ελληνικά την μετέφρασαν  σαν δημόσια. Αυτό σημαίνει βασικά ότι αν καταφέρεις και αγοράσεις όλες τις μετοχές ( 100%) τότε σου ανήκει η εταιρεία. πρακτικά αυτό είναι δύσκολο ή αδύνατο ακόμα και αν έχεις τα χρήματα. Αυτό που γίνεται συνήθως έιναι είτε μια ομάδα οντοτήτων (ιδιώτες άνθρωποι ή εταιρείες) αγοράζουν το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας ή το απολύτους ελάχιστο γιανα έχουν τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για να περνάνε ότι αποφάσεις θέλουν στα σίγουρα.

Electronic Arts (EA) is not a private company — it is a publicly traded company.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Bards Tale ήταν της Interplay, με πρόλαβε ο kabamaru80. Το 1987 η ΕΑ ήταν ήδη πολύ γνωστή, λόγω του Deluxe Paint (και του Deluxe Music) στην Amiga.

Επεξ/σία από toRus
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως λεει και το πρωτο σχολιο στο βιντεο, «αυτος ο ανθρωπος με μεγαλωσε και δεν το ξερει»

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, G.TH. είπε

Στην Ελλάδα έχουμε ταυτίσει το δημόσιο με το κρατικό, έτσι μας έμαθαν. Έλα όμως που δεν είναι το ίδιο. Η ΕΑ είναι δημόσια εταιρεία, οι μετοχές της διακινούνται ελεύθερα στο χρηματιστήριο για όλους, προφανώς με την εξαγορά θα πάψουν να διαπραγματεύονται οι μετοχές εκεί

Είναι άλλο το δημόσια εταιρία και άλλο το "publicly traded"... Δεν μας έμαθαν κάτι λάθος, είναι θέμα πως έχουμε ορίσει σαν λέξεις κάποια πράγματα. Δημοσίως συναλλασσόμενη; 
Ενδιαφέρον να σκέφτεται κανείς εταιρίες ιδιωτικές, δημοσίως συναλλασσόμενες ως δημόσιες. Σαν να βρισκόμαστε στο χάρτη της μονόπολης και να πρέπει όλοι να αγοράσουμε τα πάντα για να τα κάνουμε δημόσια. Η ακόμη και αν ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού να κατέχει μια εταιρία, αυτή είναι πάλι δημόσια αφού είναι μέρος του δήμου αυτοί που την κατέχουν και έχεις δικαίωμα και εσύ να συμμετάσχεις for the low low price of the market. 

Επεξ/σία από kanenaprivacy
Δημοσ.
13 hours ago, this.is.elia said:

Άρα μέχρι τώρα ήταν δημόσιο;

Όλο pass και dlc με γερό χαρτόσημο είχαν μέσα τα παιχνίδια της, έτσι εξηγούνται όλα.

private company : ιδιωτική εταιρεία που κουμάντο κάνουν τα αφεντικά επειδή δεν είναι εισηγμένη

public company : ιδιωτική εταιρεία που κουμάντο κάνει άμεσα το board of directors και έμμεσα οι επενδυτές και οι αγορές, εισηγμένη στο χρηματιστήριο

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Predatorkill είπε

οπως λεει και το πρωτο σχολιο στο βιντεο, «αυτος ο ανθρωπος με μεγαλωσε και δεν το ξερει»

Κάθε φορά που βλέπω αυτό το βίντεο, θέλω να κλάψω…

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/9/2025 στις 8:07 ΠΜ, Seaside είπε

Μην ξεχνάμε και την US GOLD εκτός από την Ocean εκείνα τα χρόνια. 

Την Origin καθώς και τη Westwood.

μην την αναφερεις αυτή διότι από την στιγμή που έμπλεξε με την τιερτεξ μας χάλασε τα εφηβικά μας χρόνια....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...