Akisvicky Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Εξαρτάται για τι χώρους μιλάμε. Σε χώρους που είναι υποχρεωτικό όπως υγεία, θα υπακούσεις στον κανονισμό θες δεν θες, όπως εξάλλου ήταν υποχρεωτικά και αρκετά άλλα εμβόλια ανάλογα το αντικείμενο της εργασίας. Σε οποιαδήποτε άλλη εργασία, ας μην πεις σε κανέναν ότι δεν το έκανες, ας πεις ψέμματα, δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λογαριασμό τι έκανες. φιλε μου αν μιλάς για νοσοκομεία άσε δε χρειάζεται να ξέρεις πόσοι γιατροί το έκαναν στην πραγματικότητα ... όσο για τους κακομοίρηδες(το λέω επειδή με το ζόρι τους το επέβαλαν )... από κάτω ξεσηκώθηκαν όλοι μετά το δεύτερο και γι'αυτό δεν τους υποχρέωσαν για το τρίτο . 1 3
Strat8 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, kirileman είπε Αααχ, Covid!... "Δεν πρέπει οι υγιείς να φοράνε μάσκες, τους κάνει κακό να φοράνε μάσκες". "Εμβολιάσου για να μην κολλήσεις και να μην μεταδίδεις" > "Εμβολιάσου για να μην κολλήσεις" > "Εμβολιάσου για να μην νοσήσεις" > "Εμβολιάσου για να μην νοσήσεις βαριά". "Ο εμβολιασμένος είναι ασφαλής για τους γύρω του και μπορεί να μπει στο μαγαζί, ο ανεμβολίαστος που έχει πρόσφατα νοσήσει και έχει αντισώματα όχι". "Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό". "Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη από ό,τι εντός". "Tο Astra Zeneca είναι ασφαλές" και άλλα πολλά. Όντως, οι Youtubers φταίνε. Ξέχασες να αναφέρεις και το άλλο το ωραίο. Οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να πάρουν μόνο ένα πιστοποιητικό νόσησης. Αν ξανακολούσαν covid στο μέλλον δεν μπορούσαν να πάρουν άλλο, λες και ο οργανισμός τους δεν παράγει αντισώματα μετά την πρώτη φορά. Απίστευτα πράγματα... Μου θύμησες πάντως εκείνες τις "λαμπρές" μέρες που έτρωγα ban στο r/greece με την κατηγορία οτι "διαδίδω παραπληροφόρηση" όταν έγραφα στα σχόλια οτι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. 5 3
mariosnik_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Akisvicky είπε φιλε μου αν μιλάς για νοσοκομεία άσε δε χρειάζεται να ξέρεις πόσοι γιατροί το έκαναν στην πραγματικότητα ... όσο για τους κακομοίρηδες(το λέω επειδή με το ζόρι τους το επέβαλαν )... από κάτω ξεσηκώθηκαν όλοι μετά το δεύτερο και γι'αυτό δεν τους υποχρέωσαν για το τρίτο . Τι σημαίνει αυτό; Ότι καλώς δεν το έκαναν και ξεσηκωθηκαν ή οτι έπρεπε να βρει το κράτος πιο αποτελεσματικό τρόπο; Για εμένα εφόσον βρήκαν τρόπο παράκαμψης των υποχρεωτικων μέτρων στους χώρους υγείας, φταίει το σύστημα το οποίο έπρεπε να βρει και να εφαρμοσει πιο σκληρά μέτρα για να πεοθαρχησουν. 1 ώρα πριν, Akisvicky είπε Τελικά ποιος ήταν γραφικός από όλη αυτή την ιστορία έπεσες μέσα ,μεγάλο τζιμανι είσαι τελικά η χαρά τους είσαι 😁 . Γραφικοί ειναι οσοι κατέκλυσαν τα social media για να πουν τις αμπελοφιλοσοφιες τους. Κάποιοι σοβαροί έβγαιναν στα κανάλια και στο ράδιο με την επιστημονική τους ιδιώτητα και έλεγαν κάποια πιο λογικά επιχειρήματα υπέρ ή κατά.
freegr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Με άλλα λόγια κάνοντας πισωγύρισμα δείχνει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει όντως θέμα. Για να δούμε 1
blacckvodka Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Έχασα τη πίστη μου για τον Έλληνα όταν απαγόρευσαν το Πάσχα το ψήσιμο στην αυλή μην τυχόν έρθει ο γείτονας και πάρει μεζέ και μεταδώσει τον ιό και την ίδια ώρα γίνονταν τραπέζια από πολιτικούς άνω των 30 ατόμων(στην Ικαρία συγκεκριμένα) και φάνηκε λογικό σε όλους σχεδόν. Η όταν έδιναν πρόστιμο αν πήγαινες μια βόλτα στο βουνό μόνος σου και άλλοι έκαναν ποδηλασία με παρέα .... 6 2
Efi_K Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Λάθος απόφαση. Να συνεχίσουν δηλαδή την παραπληροφόρηση; 1
adi32 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Τα ψεκια πουλανε πολυ Επιπεδη γη, συνωμοσιες, κηραλοιφες για την καραφλα, προιοντα μαιμου κλπ κλπ Τωρα που μας εχει παρει τα σωβρακα το Τικ τοκ θα γινει επιστρατευση Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από adi32 2
Ciccirya Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 18 ώρες πριν, fytotech είπε Είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει αντικαταστάτης του YouTube. Μιλάμε για 500 ώρες βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube ανά λεπτό! https://www.oberlo.com/blog/youtube-statistics Είναι αδιανόητος ο όγκος. Οπότε, κάνει ό,τον κυριολεκτικά γουστάρει. Δυστυχώς, αποτελεί σημαντικό μέρος του προβλήματος. 17 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Αυτό δείχνει ότι υπέκυψαν σε πολιτικά συμφέροντα (πιθανώς δάκτυλο Τραμπ)... Νομίζω δήλωσαν υποταγή ήδη από την περίφημη... ενθρόνιση. 1
logistoulis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, adi32 είπε Τα ψεκια πουλανε πολυ Επιπεδη γη, συνωμοσιες, κηραλοιφες για την καραφλα, προιοντα μαιμου κλπ κλπ Τωρα που μας εχει παρει τα σωβρακα το Τικ τοκ θα γινει επιστρατευση Το τικ τοκ παίρνει σωβρακα γιατί είναι το πιο εύχρηστο και δε σε πρήζει όπως τα υπόλοιπα social με διαφημίσεις (να τις βλέπεις υποχρεωτικά, τις προσπερνάς άνετα) Για μένα το νούμερο 1 social είναι το yt, αλλά παλεύεται επειδή το πληρώνω (δεν κάθομαι τώρα να ψάχνω πώς θα παραλείπω διαφημίσεις στην τηλεόραση μου για παράδειγμα) Τα fb και Instagram ήταν που ήταν για τα μπάζα έβαλαν διαφημίσεις και νομίζω ότι θα αποτελειωθούν μόνα τους Μεταξύ tik tok και yt λοιπόν υπάρχει κάποια διαφορά στο δημογραφικό (ξέρω ελάχιστους millennials που έχουν tik tok), το tik tok κυριαρχεί σε gen z και για κάποιο λόγο έχει μαζέψει και κάτι παράξενους -μεγαλυτερης ηλικίας - που ήταν και είναι στο Facebook Αλλά στη χρήση του για τους λόγους του καθενός (μηδαμινό attention span ή αεροψεκασμούς) το tik tok είναι φοβερό. Γενικά είναι φοβερό σαν σκέψη για αυτό και έχουν αντιγράψει και οι άλλοι. Όμως το yt ακριβώς επειδή έχει άπειρο περιεχόμενο έχει και αρκετό ποιοτικό περιεχόμενο (έχω δει αμέτρητα ντοκυμαντέρ από yt) είναι αναντικατάστατο. Επίσης έχει και όλη τη μουσική που έχει υπάρξει ποτέ και πρακτικά κάνει και τις αντίστοιχες πλατφόρμες άχρηστες. Οπότε είναι κλάσεις ανώτερο αρκεί να πληρώσεις. Για τζάμπα όμως το tik tok είναι ανίκητο Τώρα στα του θέματος, οι τακτικές που εφαρμόζονταν πριν είχαν προβλήματα. Οπότε είναι μάλλον καλύτερο ανεξέλεγκτη ελευθερία παρά να ελέγχεται η ελευθερία του λόγου από συγκεκριμένες πολιτικες ιδεολογίες ή συμφέροντα Πλέον ας λέει ο καθένας ο,τι θέλει και αυτός που βλέπει ας κρίνει. Δε γίνεται κάποιος να θεωρείται ικανός και υπεύθυνος να ψηφίζει για παράδειγμα με μόνο κριτήριο την ηλικία του, αλλά να μη θεωρείται ικανός να καταλάβει τι βλέπει και ακούει Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από logistoulis
adi32 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε Το τικ τοκ παίρνει σωβρακα γιατί είναι το πιο εύχρηστο και δε σε πρήζει όπως τα υπόλοιπα social με διαφημίσεις. Για μένα το νούμερο 1 social είναι το yt, αλλά παλεύεται επειδή το πληρώνω (δεν κάθομαι τώρα να ψάχνω πώς θα παραλείπω διαφημίσεις στην τηλεόραση μου για παράδειγμα) Τα fb και Instagram ήταν που ήταν για τα μπάζα έβαλαν διαφημίσεις και νομίζω ότι θα αποτελειωθούν μόνα τους Μεταξύ tik tok και yt λοιπόν υπάρχει κάποια διαφορά στο δημογραφικό (ξέρω ελάχιστους millennials που έχουν tik tok), το tik tok κυριαρχεί σε gen z και για κάποιο λόγο έχει μαζέψει και κάτι παράξενους -μεγαλυτερης ηλικίας - που ήταν και είναι στο Facebook Αλλά στη χρήση του για τους λόγους του καθενός (μηδαμινό attention span ή αεροψεκασμούς) το tik tok είναι φοβερό. Γενικά είναι φοβερό σαν σκέψη για αυτό και έχουν αντιγράψει και οι άλλοι. Όμως το yt ακριβώς επειδή έχει άπειρο περιεχόμενο έχει και αρκετό ποιοτικό περιεχόμενο (έχω δει αμέτρητα ντοκυμαντέρ από yt), επίσης έχει και όλη τη μουσική που έχει υπάρξει ποτέ. Συνεπώς είναι κλάσεις ανώτερο αρκεί να πληρώσεις. Για τζάμπα όμως το tik tok είναι ανίκητο Τώρα στα του θέματος, οι τακτικές που εφαρμόζονταν πριν είχαν προβλήματα. Οπότε είναι μάλλον καλύτερο ανεξέλεγκτη ελευθερία παρά να ελέγχεται η ελευθερία η ελευθερία του λόγου από συγκεκριμένες πολιτικες ιδεολογίες ή συμφέροντα Το τικ τοκ είναι γρήγορο είναι άμεσο και είναι για κινητά μόνο. Το YouTube δεν είναι για κινητά. Η ανεξέλεγκτη ελευθερία σημαίνει και αναξελεγκτη παρανομία εγκλήματα, πάραπληροφοριση κάργα, απάτες κλπ. Σα να λες ότι καταργω την κυβέρνηση και έχουμε αναρχία ώστε να μη μας καταπιέζει κανείς και έξω να πέφτουν κορμιά. Το ίντερνετ δεν είναι κάτι άλλο από το οτιδήποτε στη ζωή μας ώστε να μην το αγγίζει τίποτα 2
logistoulis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, adi32 είπε Το τικ τοκ είναι γρήγορο είναι άμεσο και είναι για κινητά μόνο. Το YouTube δεν είναι για κινητά. Η ανεξέλεγκτη ελευθερία σημαίνει και αναξελεγκτη παρανομία εγκλήματα, πάραπληροφοριση κάργα, απάτες κλπ. Σα να λες ότι καταργω την κυβέρνηση και έχουμε αναρχία ώστε να μη μας καταπιέζει κανείς και έξω να πέφτουν κορμιά. Το ίντερνετ δεν είναι κάτι άλλο από το οτιδήποτε στη ζωή μας ώστε να μην το αγγίζει τίποτα Εννοείται όταν γίνεται κάτι παράνομο να διώκεται, δε μίλησα για αναρχία (ή μάλλον καλύτερα ανομία καθώς δεν με ενδιαφέρει η πολιτική τοποθέτηση του καθενός διαφορετικά με αυτή τη λογική οτιδήποτε εκτός Δημοκρατίας θα έπρεπε να απαγορεύται) Αλλά το ελέγχουν ιδιωτικές εταιρείες τι είναι σωστό να φτάσει στα αυτιά μου και τι όχι απέδειξε η ιστορία ότι είναι προβληματικό Το yt μια χαρά είναι και για κινητά και πλέον η περισσότερη αλληλεπίδραση του κόσμου με οτιδήποτε γίνεται μέσω κινητών Απλά το yt σε αντίθεση με όλα τα άλλα μπορεί να αντικαταστήσει και την τηλεόραση Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από logistoulis 3
deafman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Just now, logistoulis said: Αλλά το ελέγχουν ιδιωτικές εταιρείες τι είναι σωστό να φτάσει στα αυτιά μου και τι όχι απέδειξε η ιστορία ότι είναι προβληματικό Συμφωνουμε ομως εδω δες οτι το ΥΤ υπεκυψε σε κυβερητικες πιεσεις για να επαναφερει καναλια παραπληροφορισης. Πιθανως πριν με κυβερνητικες πιεσεις να τα κουρεψε βεβαια. Μενει στον χρηστη να αξιολογησει απο που θα πληροφορειται λοιπον οσο πιο "αμερόληπτα" μπορει. Και ο χρηστης δε θα το κανει. Παλι στο ΥΤ θα μπει και οτι γινει.
logistoulis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, deafman είπε Συμφωνουμε ομως εδω δες οτι το ΥΤ υπεκυψε σε κυβερητικες πιεσεις για να επαναφερει καναλια παραπληροφορισης. Πιθανως πριν με κυβερνητικες πιεσεις να τα κουρεψε βεβαια. Μενει στον χρηστη να αξιολογησει απο που θα πληροφορειται λοιπον οσο πιο "αμερόληπτα" μπορει. Και ο χρηστης δε θα το κανει. Παλι στο ΥΤ θα μπει και οτι γινει. Το yt έγινε μοιραία μονοπώλιο δε θα διαφωνήσω σε αυτό, καλώς ή κακώς έγινε. Δεν ξέρω και πόσες άλλες εταιρείες θα μπορούσαν να σηκώσουν αυτό το βάρος (σε υποδομές τεχνογνωσία κτλ) Από τη στιγμή λοιπόν που αυτή είναι μια πραγματικότητα που δε μπορεί να αλλάξει -τοσο απλά - νομίζω ότι είναι σημαντικό αυτού του μεγέθους οι πλατφόρμες να αντιμετωπίζονται ως δημόσιο βήμα παρά ως το τσιφλίκι της κάθε εταιρείας στο οποίο θα κάνει ο,τι θέλει εκείνη (πράγμα που πολλοί υποστηρίζουν ειδικά όταν φιμωνει αυτό με το οποίο δε συμφωνούν) Από κει και πέρα όπως αν βγεις και στη πλατεία του χωριού και φωνάζεις ο,τι σου κατέβει στο κεφάλι θα έχεις συνέπειες (να σε μισήσουν, συμπαθήσουν, περιθωριοποιήσουν ή ακόμα και να σε συλλάβουν αν πεις κάτι παράνομο βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας), έτσι θα έπρεπε να είναι και τα social. Το να μη σε αφήσουν να πας καν στη πλατεία δε γίνεται στη πραγματική ζωή (σε χώρες με δυτική Δημοκρατία τουλάχιστον) , αντίστοιχα δε θα έπρεπε να γίνεται και στα social. Νομίζω ότι εδώ μιλάμε για κάτι τελείως εκτός των εσωτερικών κανόνων μιας εταιρείας Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από logistoulis 1
magicnumbers Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Εξαρτάται για τι χώρους μιλάμε. Σε χώρους που είναι υποχρεωτικό όπως υγεία, θα υπακούσεις στον κανονισμό θες δεν θες, όπως εξάλλου ήταν υποχρεωτικά και αρκετά άλλα εμβόλια ανάλογα το αντικείμενο της εργασίας. Σε οποιαδήποτε άλλη εργασία, ας μην πεις σε κανέναν ότι δεν το έκανες, ας πεις ψέμματα, δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λογαριασμό τι έκανες. Σε ολες τις δουλειες σε κοιταγαν με μισο ματι. Η πιεση για κατι υποτιθεται προαιρετικο ηταν τεραστια. Δεν ηταν μονο η κοινωνικη απομονωση εως κατακραυγη, επρεπε να τρεχεις για 2 ραπιντ τη βδομαδα (μετα τα εκαναν 3? δε θυμαμαι) επρεπε να τα δειχνεις στη δουλεια κ η δουλεια να σε δηλωνει σε ξεχωριστη πλατφορμα στο εργανη. Τι ψεμματα να πεις; Αν γινοταν ελεγχος επεφτε προστιμο στην επιχειρηση. Οργουελικες καταστασεις. Εννοειται αν ηταν μικρομεσαια επιχειρηση που βλεπεις καθε μερα το αφεντικο ετρωγες φουλ γκρινια στα ισα που απασχολουσες το λογιστηριο με εξτρα δουλεια κ κινδυνο να φαει προστιμο αν δε σε δηλωναν μη τυχον κ ερχοταν ο λεπρος χωρις το πιστοποιητικο φρονηματων. Δε συζηταμε να κολλαγε καποιος κοβιντ εννοειται εσυ τον ειχες κολλησει. Ασχετα μετα που κολλαγαν ολοι σα τα κοτοπουλα με 2 κ 3 δοσεις. Στο χωριο μου ανεβηκε ενας στο βουνο να περπατησει κ του εκοψαν προστιμο για μασκα. Μη κολλησει τα πουρναρια κ τα χαλικια. Την ιδια ωρα εμπαινες στο αεροπλανο χωρις μασκα, η ερχοσουν απο το αεροδρομιο τουριστας με 3 ανταποκρισεις πχ,κ εμπαινες μες τη μπλε γραμμη που παει ο αλλος δουλεια να αγκαλιαστειτε κ να κολλησετε σιγουρα. Μηδεν λογικη παιδαριωδη λαθη κ παραλειψεις. Ποιος ξεχναει το κλεινουμε τα περιπτερα στις 11 δε περπαταμε μετα τις 9 το βραδυ,αλλα ολη μερα που εισαι αγκαλια στη δουλεια στο μετρο κλπ ειναι οκ. Μετα φταιγαν οι ψεκ οι αρνητες οι γραφικοι μπλα μπλα που στο μεταξυ εχουν κανει ολα τα παιδικα πολυδυναμα εμβολια αλλα ηταν αρνητες για καποιους. Λες κ υπηρχε ποτε αντιεμβολιαστικο κινημα στην Ελλαδα. Βολευε βλεπεις να ανακαλυπτουμε δρακους. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από magicnumbers 2 3
darkmatinee Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Ο κλόουν και οι οπαδοί της αίρεσής του, μας κάνουν υποδείξεις για τον covid. Πιείτε λίγη χλωρίνη να ηρεμήσετε μωρέ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις