anrim27 Δημοσ. Σάββατο στις 07:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:25 μμ (επεξεργασμένο) Γειά σας. Με σκοπό να αυξήσω έμμεσα την μνήμη των κινητών τηλεφώνων όσων μένουν στο σπίτι, σκέφτηκα να αγοράσω ένα NAS και για την προστασία αυτού και των δεδομένων του(φωτο,βιντεο) λέω να παρω και ένα ups. Λέω για αυτα: 1)Synology ds224+ 2)Western digital red plus 4tb(θα παρω εναν για αρχη) 3)APC BX750MI-GR(...το διορθωσα) Τι λετε; Επεξ/σία Σάββατο στις 08:31 μμ από anrim27
tasanton Δημοσ. Σάββατο στις 08:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:10 μμ Λέμε καταρχάς ότι έχεις βάλει 2 φορές το link του NAS (λείπει του UPS) Καλή η ιδέα του NAS - και όχι μόνο με αφορμή τα κινητά -, καλός ο δίσκος (έχει CMR), καλή και η ιδέα προστασίας του. Αν το φορτίο του UPS καλύπτει εκείνο του NAS (που θα το καλύπτει), είσαι οκ. Επίσης τέτοιο NAS "θέλει" 2 δίσκους, θα αποκτήσει νόημα και η πραγματική προστασία αρχείων σε κάποια RAID διάταξη. 1
panoc Δημοσ. Σάββατο στις 08:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:10 μμ 1. Ενας δισκος = κανενας 2. ΚΑΚΗ περιοδος για synology γιατι τα εχει κανει μανταρα γενικως με πρωτο το καλυθτερο οτι πλεον θελει να εχεις synology δισκο https://www.synology.com/en-global/compatibility?search_by=drives&model=DS224%2B&category=hdds_no_ssd_trim Εδω για το πως να το παρακαμψεις. https://www.youtube.com/watch?v=l7u5uDsAVyk Εφοσον αποφασισεις NAS μετα κοιτα στη λιστα συμβατοτητας του για ups που δουλευουν μαζι του ωστε να κλεινει με τις εντολες του ups. Εδω https://www.synology.com/en-global/compatibility?search_by=products&model=DS224%2B&category=upses για το το 224+.
tasanton Δημοσ. Κυριακή στις 01:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:58 μμ 18 hours ago, anrim27 said: APC BX750MI-GR(...το διορθωσα) Είσαι τυχερός, έχει προσφορά εδώ: APC Bx750mi Back UPS 750va/410w 230v AVR 4 IEC Sockets - Ups (PER.664560) 17 hours ago, panoc said: . ΚΑΚΗ περιοδος για synology γιατι τα εχει κανει μανταρα γενικως με πρωτο το καλυθτερο οτι πλεον θελει να εχεις synology δισκο https://www.synology.com/en-global/compatibility?search_by=drives&model=DS224%2B&category=hdds_no_ssd_trim Νομίζω ότι δεν ισχύει, υπάρχει drop-down που επιλέγεις "3rd-party" και σου εμφανίζει και άλλες μάρκες.
dimoskoutr Δημοσ. Δευτέρα στις 08:16 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:16 πμ Εγώ έχω synology ds220+. Το θέμα με τους δίσκους της synology είναι απαράδεκτο.οσχυει όμως για τα προϊόντα από το 25 και μετά. Δηλαδή για ds225+ κλπ. Δεν θα πήγαινα όμως ούτε και εγώ σε synology πια. Έχουν αρχίσει και το παίζουν apple σε διάφορα πράγματα. Πριν λίγο καιρό πήραν χαμπάρι ότι βγάζουν και τον driver της intel για encoding decoding από τα μικρά nas τους γιατί κοστίζει λέει. Το οποίο τους κοστίζει κάτι σε 20cents ανά μονάδα!!!! Άκυρο χοντρό από μένα δεν θα ξαναδούν χρήματα. 1
tasanton Δημοσ. Δευτέρα στις 02:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:32 μμ Έχω ένα DS216+|| και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά τα χρόνια περνούν. Αν όντως στο τελευταίο μοντέλο ΔΕΝ υπάρχει compatibility list για 3rd-party δίσκους, τότε μάλλον πρέπει να αγοράσω το 224 πριν εξαφανιστεί
micos000 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:17 μμ 45 λεπτά πριν, tasanton είπε Έχω ένα DS216+|| και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά τα χρόνια περνούν. Αν όντως στο τελευταίο μοντέλο ΔΕΝ υπάρχει compatibility list για 3rd-party δίσκους, τότε μάλλον πρέπει να αγοράσω το 224 πριν εξαφανιστεί 2
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Στις 27/9/2025 στις 7:25 ΜΜ, anrim27 είπε Γειά σας. Με σκοπό να αυξήσω έμμεσα την μνήμη των κινητών τηλεφώνων όσων μένουν στο σπίτι, σκέφτηκα να αγοράσω ένα NAS και για την προστασία αυτού και των δεδομένων του(φωτο,βιντεο) λέω να παρω και ένα ups. Λέω για αυτα: 1)Synology ds224+ 2)Western digital red plus 4tb(θα παρω εναν για αρχη) 3)APC BX750MI-GR(...το διορθωσα) Τι λετε; Ξεκινα ένα ένα αυτό που θέλεις γιατί αν πας βρεις απάντηση για όλα αυτά μαζί δεν θα έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα…. Βρες πρώτα το NAS και τα υπόλοιπα έρχονται. 1
dimoskoutr Δημοσ. Δευτέρα στις 06:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:23 μμ 3 ώρες πριν, micos000 είπε Υπάρχει και τρόπος να περαστεί ο driver της intel για encode decode επίσης. Αλλααααα….υπαρχει και ο κίνδυνος να brickάρει το μηχάνημα και ο χρήστης πρέπει να το ξέρει και αυτό. Γίνεται με ευθύνη του καθενός αυτό. Επίσης αν είναι να παρακαλάμε και να χρησιμοποιούμε πλάγιες οδούς για να βάλουμε οποιονδήποτε δίσκο θέλουμε εμείς σε ένα nas ε το ξεφτιλισμένο έλεος. 3 ώρες πριν, tasanton είπε Έχω ένα DS216+|| και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά τα χρόνια περνούν. Αν όντως στο τελευταίο μοντέλο ΔΕΝ υπάρχει compatibility list για 3rd-party δίσκους, τότε μάλλον πρέπει να αγοράσω το 224 πριν εξαφανιστεί Ακόμη και με τον τρόπο που έβαλε το παλικάρι παραπάνω να βάλεις οποιονδήποτε δίσκο σε 225+ πάλι κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να πας σε 225+. Μια χαρά δουλειά θα έκανε και ένα 224+. 1
verylife78 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:28 μμ Οπως ακριβως εφαγε προστιμο η HP και το firmware της που απαγορευε οτιδηποτε αλλο περα απο τα δικα της ετσι νομιζω οτι θα γινει και με την synology. Κοιταγα να παρω και εγω εναν αλλα μετα απο την ειδηση για τους δισκους εφαγε ακυρο. Ψαχνω να στησω ενα μηχανημα απο την αρχη και να κανω εγω οτι θελω.
anrim27 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:50 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:50 μμ Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Παρήγγειλα αυτα που είπα από e-shop(να δούμε πότε θα ερθει). Παρεμεινα στο synology μονο για τις ευκολίες του software της. Eλπίζω ότι θα δεχτεί τον wd.
panoulix Δημοσ. Τρίτη στις 12:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:45 μμ 16 ώρες πριν, anrim27 είπε Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Παρήγγειλα αυτα που είπα από e-shop(να δούμε πότε θα ερθει). Παρεμεινα στο synology μονο για τις ευκολίες του software της. Eλπίζω ότι θα δεχτεί τον wd. Πολύ κακώς. Θα μπορούσες να επιλέξεις QNAP με τα ίδια οφέλη και καλύτερο hardware... Κατ'εμέ προλαβαίνεις να ακυρώσεις και να κοιτάξεις ένα πιο σοβαρό NAS που να σέβεται τον end user και στην τσέπη και στην αντιμετώπιση.
@topos Δημοσ. Τρίτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:14 μμ 27 minutes ago, panoulix said: Πολύ κακώς. Θα μπορούσες να επιλέξεις QNAP με τα ίδια οφέλη και καλύτερο hardware... Κατ'εμέ προλαβαίνεις να ακυρώσεις και να κοιτάξεις ένα πιο σοβαρό NAS που να σέβεται τον end user και στην τσέπη και στην αντιμετώπιση. Και εγώ πιστεύω πως με αυτά που κάνει η Synology, μάλλον qnap είναι η σοφότερη επιλογή.
anrim27 Δημοσ. Τρίτη στις 02:41 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 02:41 μμ (επεξεργασμένο) Το DSM και το app ομως δεν θα με βολέψουν καλυτερα; Ο βασικός σκοπός για εμενα ειναι να συγχρονιζονται οι φωτο/βιντεο των κινητών.Και που και που να συνδεω εναν εξωτερικό στο Nas και να αντιγράφονται όλα και εκεί(εύκολα και γρήγορα μαλλον, το βασικό ζητούμενο ειναι η ευκολια ). Σαν ένα προσωπικό cloud. Τι λετε ομως; Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από anrim27
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα