Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθώς κοίταζα διάφορα στο ιντερνετ έπεσα σε ένα τέτοιο. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν. Αυτες οι συσκευές που είναι σαν μεγαλούτσικα θερμόμετρα και υποτίθεται κάνουν μετρησεις στο νερό. Είναι αποτελεσματικά; Τα είδα φθηνά και μου μπήκε η ιδέα να πάρω ένα να μετρήσω απο περιεργια το νερό της βρύσης καθώς και μερικές μάρκες απο εμφιαλωμένα.

Δε βάζω λινκ. Με ένα search βρίσκετε πολλά με ~10€ ή και με τα μισα από τα γνωστά Κινέζικα sites

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Neptu είπε

Καθώς κοίταζα διάφορα στο ιντερνετ έπεσα σε ένα τέτοιο. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν. Αυτες οι συσκευές που είναι σαν μεγαλούτσικα θερμόμετρα και υποτίθεται κάνουν μετρησεις στο νερό. Είναι αποτελεσματικά; Τα είδα φθηνά και μου μπήκε η ιδέα να πάρω ένα να μετρήσω απο περιεργια το νερό της βρύσης καθώς και μερικές μάρκες απο εμφιαλωμένα.

Δε βάζω λινκ. Με ένα search βρίσκετε πολλά με ~10€ ή και με τα μισα από τα γνωστά Κινέζικα sites

Δηλαδή τι μετράνε;

Δημοσ.
22 minutes ago, Neptu said:

Αυτο που έχουμε πάρει μετράει την σκληρότητα του νερού.  Το δοκιμάσαμε σε εμφιαλωμενα και δείχνει ακριβώς ό,τι γράφει και η κάθε εταιρία εμφιάλωσης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν χλωριωνουν περισσοτερο το νερο ή αν οι σωληνες που περνανε αφηνουν υπολείμματα εχει περισσοτερο σημασια  απο ενα tds ph salinity ή οτι αλλο μετρανε ..θεωρητικα η "ευδαπ" της περιοχης σου βγαζει στο site της, τις αναλυσεις για την περιοχη σου... Για σοβαρη αναλυση του σπιτιου σου δινεις κανα 50ε+ κ κανεις " χημικη αναλυση ποσιμου νερου "

avif

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

Μην πετάξεις λεφτά. Έχουν αρκετά σφάλματα ναι είναι αναξιόπιστα. Δεν κρίνεται η ποιότητα του νερού μόνο από το PH τα επίπεδα χλωρίου την σκληρότητα και τα ολικά διαλυμένα στερεά. Το καθε ένα από αυτά εκτιμάται με διάφορες μεθόδους και μετρήσεις. Το καλύτερο είναι να πληρώσεις ένα εργαστήριο χημικών αναλύσεων. 

Δημοσ.

Καλά δε το θέλω για σοβαρή δουλειά. Περισσότερο για χαβαλέ, από περιέργεια. Αλλά αν λέτε ότι δεν έχει νόημα οκ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Neptu είπε

Καλά δε το θέλω για σοβαρή δουλειά. Περισσότερο για χαβαλέ, από περιέργεια. Αλλά αν λέτε ότι δεν έχει νόημα οκ.

Φυσικά και έχει νόημα η αγορά ενός μετρητή ποιότητας νερού, 

Εγώ με το συγκεκριμένο που έχω μετράω το νερό της βρύσης στην Γερμανία και είναι 297,  το εμφιαλωμένο 108, και στο χωριό της γυναίκας μου 69, στην Πάτρα στο πατρικό μου 220. Πάνω κάτω βλέπεις που υπάρχει καλό νερό..

inbound830500028328130081.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά αυτό τα άλατα μετράει. Άμα έχει κάτι άλλο π.χ. βαρέα μέταλλα δεν θα το δείξει.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Silverage είπε

Καλά αυτό τα άλατα μετράει. Άμα έχει κάτι άλλο π.χ. βαρέα μέταλλα δεν θα το δείξει.

https://www.realwater.gr/ti-ine-ta-tds-pliros-dialithenta-sterea-sto-nero-ke-giati-prepi-na-ta-metrate/?srsltid=AfmBOorJA7IGzO7BTb2N_E13b9kGbgy0yI38y-o4rgtEQb1GmazRL6BE

Ίσως ξέρεις κάτι παραπάνω για να το λες..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Δηλαδή μου λες ότι καταλαβαίνεις απο το νούμερο που βγάζει στην οθόνη αν έχει μέσα αρσενικό, μόλυβδο, φυτοφάρμακα κλπ;

Ωραίο μηχάνημα τότε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Silverage είπε

Δηλαδή μου λες ότι καταλαβαίνεις απο το νούμερο που βγάζει στην οθόνη αν έχει μέσα αρσενικό, μόλυβδο, φυτοφάρμακα κλπ;

Ωραίο μηχάνημα τότε.

Βρε φίλε εγώ δεν είπα τίποτα, παραθεσα ένα μέτριο εργαλείο που εχω ώστε να κανω έναν τυπικο  έλεγχο, νομίζω η συζήτηση αυτά αφορά, για ποιο εξειδικευμένη ανάλυση υπάρχουν τα πανεπιστήμια και το χημείο του κράτους, εσύ απλά έγραψες ότι και καλά δεν προσφέρει τίποτα, ίσως για εσένα για κάποιους άλλους μπορεί να είναι χρήσιμο..

Δείξε μας το δικό σου εφοσον θες αντιπαράθεση..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas-d είπε

Βρε φίλε εγώ δεν είπα τίποτα, παραθεσα ένα μέτριο εργαλείο που εχω ώστε να κανω έναν τυπικο  έλεγχο, νομίζω η συζήτηση αυτά αφορά, για ποιο εξειδικευμένη ανάλυση υπάρχουν τα πανεπιστήμια και το χημείο του κράτους, εσύ απλά έγραψες ότι και καλά δεν προσφέρει τίποτα, ίσως για εσένα για κάποιους άλλους μπορεί να είναι χρήσιμο..

Δείξε μας το δικό σου εφοσον θες αντιπαράθεση..

Εγώ δεν θέλω αντιπαράθεση, εσυ αρπάχτηκες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Silverage είπε

Εγώ δεν θέλω αντιπαράθεση, εσυ αρπάχτηκες.

Μα δεν άνοιξες το λινκ που  σου παρέθεσα να δεις τι είναι τα tds και τι μετράει..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Μα δεν άνοιξες το λινκ που  σου παρέθεσα να δεις τι είναι τα tds και τι μετράει..

Τέλος πάντων δεν έχει νοήμα να το συνεχίσουμε, μάλλον έγινε παρεξήγηση.

Δεν ήθελα να πώ ότι είναι άχρηστο, μετράει ό,τι είναι διαλυμένο στο νερό απλά δεν το αναλύει. Δηλαδή αν έχει μόλυβδο μέσα δεν θα στο εμφανίσει απλά θα βγάλει ένα νούμερο π.χ. 300.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...