Προς το περιεχόμενο

Samsung Neo QLED QE55QN85DB 55"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum,

Αγόρασα τη συγκεκριμενη τηλεόραση, με ζαλισαν στο κώτσο για calibration κλπ, φαντάζομαι όμως αυτα υπάρχουν εκει εξω.
Την έχει κάποιος και το έχει κάνει να μοιραστει ρυθμίσεις ? ή υπαρχει κάποιο site που έχει τέτοιες πληροφορίες??

Ευχαριστώ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nasos96 είπε

Καλησπέρα στο forum,

Αγόρασα τη συγκεκριμενη τηλεόραση, με ζαλισαν στο κώτσο για calibration κλπ, φαντάζομαι όμως αυτα υπάρχουν εκει εξω.
Την έχει κάποιος και το έχει κάνει να μοιραστει ρυθμίσεις ? ή υπαρχει κάποιο site που έχει τέτοιες πληροφορίες??

Ευχαριστώ

Ναι είναι νέα μόδα αυτό..Σε λίγο θα τη συναρμολογουμε κ μόνοι μας..!Εγώ τα θεωρώ αυτονόητα αυτά..Από πότε πρέπει να πληρώσω έξτρα 50-60€ για να μου φτιάξουν αυτά που έπρεπε να είναι φτιαγμένα?

Δημοσ.

Δεν ήταν ποτέ φτιαγμένα και ούτε θε έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Όλες οι τηλεοράσεις έρχονται με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το calibration σημαίνει ότι θα έρθουν σπίτι σου και θα σου φτιάξουν τις ρυθμίσεις εικόνας (ή και ήχου) σύμφωνα με τις δικές σου προσωπικές ανάγκες... Απόσταση που κάθεσαι, γωνιά θέασης, ύψος, φωτεινότητα δωματίου, πηγές φωτός πάνω κάτω δεξιά και αριστερά κτλ κτλ. Κάτι το οποίο είναι μοναδικό σε κάθε χώρο. και αυτό γίνεται με ειδικά μηχανήματα και όχι με το μάτι.

Τώρα, κατα πόσο γίνεται σωστή δουλειά από τον κώτσο και τον κάθε κώτσο, είναι άλλο θέμα. Προσωπικά δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ, καθώς δεν έχω τόσο τρελό μάτι που αξίζει να δώσω λεφτά για λεπτομέρειες που δεν θα δω/καταλάβω, ούτε έχω κανένα δωμάτιο media με τηλεοράσεις super duper και δεν κάνω και βραδιές cinema στο σπίτι. Για κάποιον άλλον ίσως να παίζει ρόλο.

Δημοσ.

το calibration είναι και αρκετά υποκειμενικό.  Αλλες ρυθμίσεις χρειάζεται πρωί, άλλες το βράδυ.11

Για παράδειγμα αν η τηλεόραση είναι τοποθετημένη σε σημείο που την χτυπάει ήλιος... μήπως δεν είναι το πρόβλημα το calibration;

Δημοσ.
Στις 29/9/2025 στις 1:38 ΜΜ, nasos96 είπε

Καλησπέρα στο forum,

Ευχαριστώ

Στις προρυθμίσεις εικόνας το πιο κοντινό σύμφωνα με τα πρότυπα είναι το Filmmaker mode.

Όταν έχεις έντονο φωτισμό στο χώρο σου ανέβασε το ρυθμιστικό του οπίσθιου φωτισμού (Φωτεινότητα).

Όταν έχεις χαμηλό φωτισμό χαμήλωνε το ρυθμιστικό του οπίσθιου φωτισμού.

Ρυθμίσεις από το rtings.com

Samsung QN85D Calibration Settings - RTINGS.com

Samsung QN85D Review (QN55QN85DBFXZA, QN65QN85DBFXZA, QN75QN85DBFXZA, QN85QN85DBFXZA) - RTINGS.com

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...