Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση win 11με RUFUS

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να εγκαταστήσω τα   win 11 σε μη συμβατό υπολογιστή θα χρησιμοποιήσω τα RUFUS.Θα έχω update ;;; (Eχω την CPU AMD RYZEN5 5600G και χρειάζεται να αλλάξω το BIOS με UEFI, και όπως διαβάζω η μονάδα δίσκου μου πρέπει να μορφοποιηθεί με το σχήμα GPT από MBR που είναι. Δύσκολο για μένα.)

Ευχαριστώ Κώστας

Δημοσ.

Θα έχεις updates, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο μεγάλο update. Μετά βλέπουμε.

Η διαμόρφωση για να αλλάξει σε gpt θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το secure boot στο bios. Μετά θα διαγράψεις τελείως τον δίσκο μέσα από την εγκατάσταση των 11 και όταν ξεκινήσει θα στο κάνει μόνο του σε Gpt

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostasdg είπε

Για να εγκαταστήσω τα   win 11 σε μη συμβατό υπολογιστή θα χρησιμοποιήσω τα RUFUS.Θα έχω update ;;; (Eχω την CPU AMD RYZEN5 5600G και χρειάζεται να αλλάξω το BIOS με UEFI, και όπως διαβάζω η μονάδα δίσκου μου πρέπει να μορφοποιηθεί με το σχήμα GPT από MBR που είναι. Δύσκολο για μένα.)

Ευχαριστώ Κώστας

Xρησιμοποιησε καποιο πρόγραμμα οπως το Disk Genius για να παρεις back up. Μετά κάνε το δίσκο σου GPT και επανέφερε το backup. Και έτσι θα κανεις update κανονικά χωρις να χρειάζεσαι το Rufus. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sattack είπε

Xρησιμοποιησε καποιο πρόγραμμα οπως το Disk Genius για να παρεις back up. Μετά κάνε το δίσκο σου GPT και επανέφερε το backup. Και έτσι θα κανεις update κανονικά χωρις να χρειάζεσαι το Rufus. 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Διάβασα απο τις οδηγίες του Disk Genius ότι μετά το backup πρέπει να εγκαταστήσω ξανά τα win 10 ,,11;;. Τι γίνεται με τα υπλολοιπα προγράμματα οπως : office, Bitdefender κλπ.

Δημοσ.

! Που το λεει αυτο? Θα πάρεις partition backup που θα το αποθηκεύσεις σε άλλον εσωτερικο ή σε εξωτερικό δίσκο και μετά την αλλαγή σε GPT θα το επαναφέρεις και θα έχεις το σύστημα σου ακριβώς οπως ήταν πριν. 

Δεν έχεις κανει ποτε backup και restore το partition με το λειτουργικό?

Το νόημα ειναι, αφού έχεις hardware συμβατό με τα 11 εξαρχής, γιατί να μην το αξιοποιήσεις? 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, sattack είπε

! Που το λεει αυτο? Θα πάρεις partition backup που θα το αποθηκεύσεις σε άλλον εσωτερικο ή σε εξωτερικό δίσκο και μετά την αλλαγή σε GPT θα το επαναφέρεις και θα έχεις το σύστημα σου ακριβώς οπως ήταν πριν. 

Δεν έχεις κανει ποτε backup και restore το partition με το λειτουργικό?

Το νόημα ειναι, αφού έχεις hardware συμβατό με τα 11 εξαρχής, γιατί να μην το αξιοποιήσεις? 

Καλημέρα και καλό μήνα. Δεν έχω κάνει ποτέ backup και restore το partition με το λειτουργικό ,δεν μου χρειάστηκε. Επίσης για να εγκαταστήσω τα win 11 πρέπει να αλλάξω το BIOS με UEFI ,οπως αναφέρει η Microsoft.  Δεν μπόρεσα να το κάνω me thn  CPU που έχω .

Δημοσ.

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το UEFI BIOS δεν το βάζεις. Ή έχεις UEFI ή δεν έχεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να μπεις στο BIOS και να αλλάξεις την επιλογή BOOT από LEGACY/SCM σε SECURE BOOT και την ρύθμιση των SATA σε UEFI αν την έχεις σε legacy/mbr.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό πήγαινε σε κάποιον τεχνικό και πλήρωσε τον να σου βάλει τα 11.

Τι λειτουργικό έχεις τώρα και τι δίσκο; Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις έναν ssd γιατί αν είσαι με HDD... άστο καλύτερα.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, micos000 είπε

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το UEFI BIOS δεν το βάζεις. Ή έχεις UEFI ή δεν έχεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να μπεις στο BIOS και να αλλάξεις την επιλογή BOOT από LEGACY/SCM σε SECURE BOOT και την ρύθμιση των SATA σε UEFI αν την έχεις σε legacy/mbr.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό πήγαινε σε κάποιον τεχνικό και πλήρωσε τον να σου βάλει τα 11.

Τι λειτουργικό έχεις τώρα και τι δίσκο; Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις έναν ssd γιατί αν είσαι με HDD... άστο καλύτερα.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές . Έχω Win 10 και ssd δίσκο. Θα προσπαθήσω να το κάνω.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή το BIOS σου είναι πολύ παλιό. Το FB είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550M-AORUS-ELITE-rev-13/support#dl

Πρώτα πάρε ένα backup από τα αρχεία σου ή κράτα ένα image του βασικού partition με το λειτουργικό.

Σύμφωνα με το το manual, μπες στο bios πήγαινε το boot μενού (γύρνα το πρώτα σε advanced αν είναι στο q-flash) και απενεργοποίησε το CSM. Κάνε επανεκκίνηση και ξαναμπες στο bios για να ενεργοποιήσεις το Secure boot (πάλι στο boot menu). 

Σύνδεσε το στικάκι με τα 11, κάνε επανεκκίνηση και πάτα το πλήκτρο για να μπουτάρεις από το uefi usb. Κάνε την εγκατάσταση κανονικά.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...