leoroni92 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ! Μιας και το θέμα με τα ακίνητα έχει κλείσει πως βλέπετε τώρα την αγορά ακινήτων ; Κοιτάζω περιχωρα Πειραιά που μόνο εκεί και μενιδι πλέον βρίσκεις λογικές τιμές του τύπου 1200 ευρώ το τμ και σε ανεκτή κατάσταση σε όροφο με ασανσέρ (φυσικά αναφέρομαι σε πριν του 1980 κατασκευές) εν τω μεταξύ σχεδόν όλα είναι με μεσίτες πλέον … Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου από leoroni92
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 8 hours ago, leoroni92 said: Καλησπέρα ! Μιας και το θέμα με τα ακίνητα έχει κλείσει πως βλέπετε τώρα την αγορά ακινήτων ; Κοιτάζω περιχωρα Πειραιά που μόνο εκεί και μενιδι πλέον βρίσκεις λογικές τιμές του τύπου 1200 ευρώ το τμ και σε ανεκτή κατάσταση σε όροφο με ασανσέρ (φυσικά αναφέρομαι σε πριν του 1980 κατασκευές) εν τω μεταξύ σχεδόν όλα είναι με μεσίτες πλέον … οσο ξερω υπαρχουν facebook groups για χωρις μεσιτες 1
Deu164 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2025 στις 12:42 ΠΜ, leoroni92 είπε Καλησπέρα ! Μιας και το θέμα με τα ακίνητα έχει κλείσει πως βλέπετε τώρα την αγορά ακινήτων ; Κοιτάζω περιχωρα Πειραιά που μόνο εκεί και μενιδι πλέον βρίσκεις λογικές τιμές του τύπου 1200 ευρώ το τμ και σε ανεκτή κατάσταση σε όροφο με ασανσέρ (φυσικά αναφέρομαι σε πριν του 1980 κατασκευές) εν τω μεταξύ σχεδόν όλα είναι με μεσίτες πλέον … Στον Πειραιά και στα περίχωρα είναι αρκετός καιρός που η προσφορά είναι ελάχιστη οι τιμές στον θεό αν προστεθεί στην εξίσωσή η γενική κατάσταση και αβεβαιότητα, προγράμματα ... δε το βλέπω να αλλάζει κάτι σύντομα. Το κόστος του μεσίτη είναι 2% δεν είναι και κάτι το τραγικό αν είναι αξιόπιστος και όχι κανένας τυχοδιώκτης έχει κάποιες γνώσεις κάνει και μερικούς πρωταρχικούς ελέγχους και γλυτώνει τον υποψήφιο αγοραστή από παγίδες, μελλοντικό τρέξιμο, ασυνεννοησία, χάσιμο χρόνου και απογοητεύσεις... Κάπου εκεί έψαχνα και εγώ με ταβάνι τα 1500 -1700 ανάλογά την περίπτωση για σχεδόν 1.5 χρόνο στον Πειραιά και στις γύρω περιοχές που συνορεύουν. Επισκέφθηκα πάρα πολλά δεκάδες για να τα δω, αρκετά από αυτά δεν πληρούσαν κριτήρια που έψαχνα αλλά τα είδα για να διαμορφώσω μια εικόνα πριν αποφασίσω το οτιδήποτε. Πριν 1 χρόνο περίπου με 1200/τμ ήταν όλα του 70 και η πλειοψηφία αυτών πλήρως ασυντήρητα είτε παρατημένα και κλειστά για πολλά χρόνια άλλα και η γενική εικόνα των κτηρίων δεν ήταν καλή. Σε κάποια που είχαν γίνει κάποιες εργασίες ήταν ότι πιο φθηνότερο και απλό μπορούσε να γίνει για να καταστούν εκμεταλλεύσιμα και ήταν δώρο άδωρο προχειροδουλειές χαμηλής ποιότητας για ξήλωμα, μεγάλο το κόστος αν προστεθεί και η ανακίνηση που συνήθως θα ηταν σχεδόν ολική... Από όλα όσα είδα πολύ λίγα ήταν συντηρημένα προσεγμένα και ανακαινισμένα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν χωρίς να χρειάζονται μεγάλες επεμβάσεις για να γίνουν αξιόλογα για κατοίκηση. Τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν αυτό που έψαχνα λόγο συνολικού εμβαδού η είχαν σοβαρά μειονεκτήματα όπως ισόγεια με την εξώπορτα και τα παράθυρα των υπνοδωματίων δίπλα στο πεζοδρόμιο, με το ένα πόδι πάταγες μέσα στο σπίτι και με το άλλο στο πεζοδρόμιο, ελάχιστη έως ανύπαρκτη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Μια καλή περίπτωση που είχα δει ήταν δεκαετίας 60 νομίζω το 62 στον 5 και τελευταίο όροφο χωρίς ασανσέρ με θέση parking, Ναι μεν μοντέρνο και ποιοτικά ανακαινισμένο λίγους μήνες πριν, δε θύμιζε τίποτα ότι ήταν παλιό και όλο το κτήριο περιποιημένο αλλά άντε ανέβα κάθε μέρα τόσες φορές στον πέμπτο με τα πόδια... και η κατασκευή κοντά 60 ετών... Spoiler Μόνο ένα βρήκα που άξιζε μέσα στον 1.5 χρόνο αναζήτησης και πληρούσε τα περισσότερα κριτήρια που έψαχνα σε απροσδόκητα καλή τιμή για αυτό που είναι με βάση της τιμές στην αγορά και μέσα στο χρηματικό όριο που ήθελα. Ίσως ήμουν τυχερός? ίσως το έψαξα πολύ? ίσως και τα 2 ταυτόχρονα δεν ξέρω πάντως δεν έχασα την ευκαιρία και το αγόρασα. Κόστισε 1210/τμ, Ο μηχανικός που ζήτησα να το ελέγξει μήπως έχει κάποιο πρόβλημα και γιαυτό το σκότωναν το αξιολόγησε 2000/τμ, και η τράπεζά που συμπλήρωσα ένα ποσό για την αγορά 2040/τμ, Οι ιδιοκτήτες μετανάστευσαν στο εξωτερικό μόνιμα πριν μερικά χρόνια και ήθελαν χρήματα το συντομότερο δυνατόν για να ολοκληρώσουν μια αγορά εκεί. Η αδεία του '87, ουσιαστικά η κατασκευή ξεκίνησε το ΄94 και η περάτωση κατασκευής ολοκληρώθηκε το '96, οροφοδιαμέρισμα 3ου πλήρως ανακαινισμένο το '17 για ιδιοκατοίκηση έκτος του μπάνιου που δεν ήταν και δεν είναι άμεσα απαραίτητο παρά μόνο για αισθητικούς λόγους κυρίως, με ιδιοκτήτη θέρμανση, ηλιακό, a/c σε όλους τους χώρους, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές... Πλήρες με ένα βάψιμο και μια μικρή τυπική συντήρηση άμεσα κατοικήσιμο. Είχε και έχει και αυτό τις δυσκολίες όπως και τα άλλα, ο μεσίτης που το είχε αναλάβει και σαν πληρεξούσιος ήταν γνωστός τους μένει επαρχία και κάναμε το σπασμένο τηλέφωνο όλοι μαζί... Είναι νοικιασμένο και είμαι στην αναμονή περιμένοντας όπου να ναι να φύγουν έχοντάς κάλος των πραγμάτων, έχει μεν φρεάτιο και ότι χρειάζεστε για να μπει ασανσέρ αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ο θάλαμός και μηχανισμός μόνο τις πόρτες έχει στο φρεάτιο ασφαλισμένες. Ξεκίνησε σαν οικογενειακή πολυκατοικία 2 από τους ιδιοκτήτες - συγγενείς είχαν τις προσωπικές οικογενειακές τους διαμάχες και ο ένας δε συμφωνούσε για να εκδικηθεί τον άλλον. Ευτυχώς τη θέση αυτού που διαφωνούσε τη πήρα εγώ και ο άλλος το χρειάζεται πλέον γιατί μεγάλωσε... Πιστεύω μελλοντικά να βγάλουμε άκρη... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από Deu164 2 1
leoroni92 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 19 ώρες πριν, Deu164 είπε Στον Πειραιά και στα περίχωρα είναι αρκετός καιρός που η προσφορά είναι ελάχιστη οι τιμές στον θεό αν προστεθεί στην εξίσωσή η γενική κατάσταση και αβεβαιότητα, προγράμματα ... δε το βλέπω να αλλάζει κάτι σύντομα. Το κόστος του μεσίτη είναι 2% δεν είναι και κάτι το τραγικό αν είναι αξιόπιστος και όχι κανένας τυχοδιώκτης έχει κάποιες γνώσεις κάνει και μερικούς πρωταρχικούς ελέγχους και γλυτώνει τον υποψήφιο αγοραστή από παγίδες, μελλοντικό τρέξιμο, ασυνεννοησία, χάσιμο χρόνου και απογοητεύσεις... Κάπου εκεί έψαχνα και εγώ με ταβάνι τα 1500 -1700 ανάλογά την περίπτωση για σχεδόν 1.5 χρόνο στον Πειραιά και στις γύρω περιοχές που συνορεύουν. Επισκέφθηκα πάρα πολλά δεκάδες για να τα δω, αρκετά από αυτά δεν πληρούσαν κριτήρια που έψαχνα αλλά τα είδα για να διαμορφώσω μια εικόνα πριν αποφασίσω το οτιδήποτε. Πριν 1 χρόνο περίπου με 1200/τμ ήταν όλα του 70 και η πλειοψηφία αυτών πλήρως ασυντήρητα είτε παρατημένα και κλειστά για πολλά χρόνια άλλα και η γενική εικόνα των κτηρίων δεν ήταν καλή. Σε κάποια που είχαν γίνει κάποιες εργασίες ήταν ότι πιο φθηνότερο και απλό μπορούσε να γίνει για να καταστούν εκμεταλλεύσιμα και ήταν δώρο άδωρο προχειροδουλειές χαμηλής ποιότητας για ξήλωμα, μεγάλο το κόστος αν προστεθεί και η ανακίνηση που συνήθως θα ηταν σχεδόν ολική... Από όλα όσα είδα πολύ λίγα ήταν συντηρημένα προσεγμένα και ανακαινισμένα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν χωρίς να χρειάζονται μεγάλες επεμβάσεις για να γίνουν αξιόλογα για κατοίκηση. Τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν αυτό που έψαχνα λόγο συνολικού εμβαδού η είχαν σοβαρά μειονεκτήματα όπως ισόγεια με την εξώπορτα και τα παράθυρα των υπνοδωματίων δίπλα στο πεζοδρόμιο, με το ένα πόδι πάταγες μέσα στο σπίτι και με το άλλο στο πεζοδρόμιο, ελάχιστη έως ανύπαρκτη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Μια καλή περίπτωση που είχα δει ήταν δεκαετίας 60 νομίζω το 62 στον 5 και τελευταίο όροφο χωρίς ασανσέρ με θέση parking, Ναι μεν μοντέρνο και ποιοτικά ανακαινισμένο λίγους μήνες πριν, δε θύμιζε τίποτα ότι ήταν παλιό και όλο το κτήριο περιποιημένο αλλά άντε ανέβα κάθε μέρα τόσες φορές στον πέμπτο με τα πόδια... και η κατασκευή κοντά 60 ετών... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μόνο ένα βρήκα που άξιζε μέσα στον 1.5 χρόνο αναζήτησης και πληρούσε τα περισσότερα κριτήρια που έψαχνα σε απροσδόκητα καλή τιμή για αυτό που είναι με βάση της τιμές στην αγορά και μέσα στο χρηματικό όριο που ήθελα. Ίσως ήμουν τυχερός? ίσως το έψαξα πολύ? ίσως και τα 2 ταυτόχρονα δεν ξέρω πάντως δεν έχασα την ευκαιρία και το αγόρασα. Κόστισε 1210/τμ, Ο μηχανικός που ζήτησα να το ελέγξει μήπως έχει κάποιο πρόβλημα και γιαυτό το σκότωναν το αξιολόγησε 2000/τμ, και η τράπεζά που συμπλήρωσα ένα ποσό για την αγορά 2040/τμ, Οι ιδιοκτήτες μετανάστευσαν στο εξωτερικό μόνιμα πριν μερικά χρόνια και ήθελαν χρήματα το συντομότερο δυνατόν για να ολοκληρώσουν μια αγορά εκεί. Η αδεία του '87, ουσιαστικά η κατασκευή ξεκίνησε το ΄94 και η περάτωση κατασκευής ολοκληρώθηκε το '96, οροφοδιαμέρισμα 3ου πλήρως ανακαινισμένο το '17 για ιδιοκατοίκηση έκτος του μπάνιου που δεν ήταν και δεν είναι άμεσα απαραίτητο παρά μόνο για αισθητικούς λόγους κυρίως, με ιδιοκτήτη θέρμανση, ηλιακό, a/c σε όλους τους χώρους, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές... Πλήρες με ένα βάψιμο και μια μικρή τυπική συντήρηση άμεσα κατοικήσιμο. Είχε και έχει και αυτό τις δυσκολίες όπως και τα άλλα, ο μεσίτης που το είχε αναλάβει και σαν πληρεξούσιος ήταν γνωστός τους μένει επαρχία και κάναμε το σπασμένο τηλέφωνο όλοι μαζί... Είναι νοικιασμένο και είμαι στην αναμονή περιμένοντας όπου να ναι να φύγουν έχοντάς κάλος των πραγμάτων, έχει μεν φρεάτιο και ότι χρειάζεστε για να μπει ασανσέρ αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ο θάλαμός και μηχανισμός μόνο τις πόρτες έχει στο φρεάτιο ασφαλισμένες. Ξεκίνησε σαν οικογενειακή πολυκατοικία 2 από τους ιδιοκτήτες - συγγενείς είχαν τις προσωπικές οικογενειακές τους διαμάχες και ο ένας δε συμφωνούσε για να εκδικηθεί τον άλλον. Ευτυχώς τη θέση αυτού που διαφωνούσε τη πήρα εγώ και ο άλλος το χρειάζεται πλέον γιατί μεγάλωσε... Πιστεύω μελλοντικά να βγάλουμε άκρη... Με βάση την εμπειρία σου αξίζει 1200 ευρώ το τμ για σπίτι (προ 1980) που ήδη νοικιάζεται με 400 ευρώ (μη ανακαινισμένο αλλά σε ανεκτή κατάσταση) και είναι σε όροφο με ασανσέρ στη περιοχή μανιάτικα ;
Deu164 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Στις 2/10/2025 στις 7:34 ΜΜ, leoroni92 είπε Με βάση την εμπειρία σου αξίζει 1200 ευρώ το τμ για σπίτι (προ 1980) που ήδη νοικιάζεται με 400 ευρώ (μη ανακαινισμένο αλλά σε ανεκτή κατάσταση) και είναι σε όροφο με ασανσέρ στη περιοχή μανιάτικα ; Ανάλογά, ζυγίζοντας τις ανάγκες σου, ποσό θα χρεωθείς αν πάρεις δάνειο και για πόσα χρόνια... Στα μανιάτικα είναι όλα πάνω κάτω αυτής τής χρονολογίας. Από όταν άνοιξέ το μέτρο πριν χρόνια οι τιμές ανέβηκαν αρκετά...σχετικά κοντά μένω ακόμα αλλά με πιάνει Πειραιάς η περιοχή. Αυτό που πήρα είναι κοντά στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ δε θα το αγόραζα λόγο παλαιότητάς αν το πλήρωνα για την υπόλοιπη ζωή 30 χρόνια, είναι ήδη σχεδόν 50 ετών το κτίριο. Εκτος και αν η δόση πάνω κάτω ήταν όσο και το ενοίκιο θα προτιμούσα τη δόση και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μένω σε νοικιασμένο του 2005 12 χρόνια, πριν ένα χρόνο ο ιδιόκτητης που τα πηγαίναμε εξαιρετικά πέθανε. Ο κληρονόμος του μακρινός σχεδόν άγνωστος συγγενής ήρθε και μου ζήτησε αύξησή 150 ευρώ εκβιαστικά πριν τη λήξη του συμβολαίου με υπογραφή νέου αλλιώς κατά τη λήξη να έφευγα, και με ενημέρωσε πως στην επομένη ανανέωσή πάλι +200... 350 ευρώ αύξηση ενοικίου σε 2 χρονιά εκβιαστικά... Δε σκόπευα να αγοράσω εδώ, τουλάχιστον όχι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά. Εχω το πατρικό στο χωριό ίδιας ηλικίας με αυτό που αγόρασα και αυτό που έφτιαξα το 2006 αλλά είναι στην επαρχία και τα 2... ακόμα και στη χειρότερή περίπτωσή στον δρόμο δε θα μέναμε... Ψάχνοντας να φύγω είδα ότι η κατάστασή με τα ενοίκια ήταν απαράδεκτη γενικότερα... οπότε και άρχισα να ψάχνω για αγορά μήπως βρω κάτι αξιόλογο και συμφέρον υπολογίζοντας με ένα συνολικό bugget τι είχα και μέχρι που μπορούσα να φτάσω συμπληρώνοντας με δάνειο και πληρώνοντας μια δόση πάνω κάτω σαν ένα νορμάλ ενοίκιο όπως πριν την αύξησή. Νομίζω ότι ήταν η πιο συμφέρουσα επιλογή να αγοράσω στη θέση που βρέθηκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα