androu Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Χθές ανακάλυψα μια κούτα με παλιές βιντεοκασσέτες (5-6 χρονών) με διάφορες συναυλίες και άλλα.. Οι κασσέτες είχαν γραφτεί με ενα βίντεο blaunrunk καπως έτσι.. το οποίο τώρα δεν δουλεύει Οι κασσέτες είναι οκ σε σχέση με τον ήχο αλλά έχουν χάσει εντελώς το χρώμα τους.. ! Αν την βάλω την κασσέτα όμως σε γρήγορη κίνηση .. δείχνει κανονικά τα χρώματα. Τι συμβαίνει ?? Υπάρχει τρόπος για να φτιάξουν? ?
Gabriel Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μήπως τις έχεις γράψει από τα κρατικά κανάλια που εξέπεμπαν σε σύστημα SECAM αντί για PAL; Τώρα όλα τα βίντεο καθώς και τα κανάλια είναι PAL...
androu Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Η συγκεκριμένες κασσέτες Ναι είναι απο την τότε ΕΡΤ2 και ΕΡΤ1.. Υπάρχει δυνατότητα μετατροπής τους?
ALEXANDER! Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 koita... 2 prgagmata mporei na exoun sumvei kata thn gnwmh mou.. to ena einai na exoun magnitistei oi kasetes kai to deytero to VHS sou na xreiazetai ka8arisma sthn kefalh.. ayto mporeis na to kaneis me mia eidikh kaseta ka8arismou tis exeis dokimasei allou ? paizoun ?
kavaliotis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Εγω εχω κασετες που ειχα γραψει απο το '90 (και πιο πριν) απο κρατικα (και μη) καναλια και παιζουν κανονικα εγχρωμα στο τωρινο μου βιντεο. Αρα κατι παιζει με το βιντεο σου, αλλωστε αν ηταν ετσι ολα τα αρχεια της ΕΡΤ θα τα βλεπαμε αχρωμα τωρα και οχι εγχρωμα...
predator Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 mipws tis exeis grapsei se long play (LP) me to Blaupunkt video sou?:roll:
madsc Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Αν δεν απατώμαι τα pal-secam είναι συμβατά σε διαφορά συχνότητας σε εικόνα-ήχο στο σήμα τους. Το ntsc είναι που κάνει τη διαφορά. Δεν κάνεις τον κόπο να τις δοκιμάσεις κ σε κάποιο άλλο video να σιγουρευτούμε αν φταίει συσκευή ή κασσέτες; Πάντως όπως είπε ο Kavaliotis κ εδώ παίζουν όλες οι κασσέτες από τότε. /sc
citizen Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Χωρις να ξέρω αν αυτό που γραφω είναι σωστό : Μήπως η τωρινη σου τηλεόραση είναι μόνο PAL και δεν παίζει video γραμμένο απο SECAM ???
Gabriel Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Για να τελειώνουμε με αυτό: Άν η τηλεόραση του ή το βίντεο δεν είναι συμβατά με σύστημα Secam προφανώς δεν θα έχει έγχρωμη απεικόνιση. Το secam είναι διαδοχή χρωμάτος με μνήμη (Sequence de couleur avec memoire) και το PAL αλλαγή φάσης ανά γραμμή (Phase Alternating line).Μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά συστήματα. Η ΕΡΤ υποστήριζε Secam μέχρι τις αρχές δεκαετίας 90,αν έχεις κάνει εγγραφή secam σε βίντεο pal/secam και το νέο σου βίντεο δε παίζει secam τότε χλωμό...
predator Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 an einai grammenes se long play prepei na breis syskeyh pou na to ypostirizei. gia checkare kai ayto pou sou lew egw... tin eixa pathsei palia etsi!
androu Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 1)Με το βίντεο που γράφτηκαν δεν υπήρχε lp και sp τότε οπότε αποκλείουμε αυτή τη περίπτωση 2) Δοκίμασα 3 κασσέτες (όλες γραμμένες απο ΕΡΤ1 τότε..) σε 2 διαφορετικά βίντεο (watson, sanyo) + τηλεοράσεις πάιζουν ασπρόμαυρα και στις 2 περιπτώσεις. 3) Ήταν μαζί με άλλες βιντεοκασσέτες υπάρχει περίπτωση να έχουν μαγνητιστεί ? και άν ναι πως απομαγνητίζονται¨? Μου κάνει εντύπωση που κασσέτες πολύ πιο παλιές γραμμένες απο κάμερα δεν έχουν τπτ .. (ηταν μαζί με τις άλλες) Oι εγγραφές που δοκίμασα είναι η 1 το 95 και η άλλη γύρω στο 84...
kavaliotis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Εγω τοσα χρονια τις εχω πεταμενες την μια πανω στην αλλη και καποιες αλλες τις ειχα σε ενα ραφι διπλα διπλα, τιποτα δεν παθανε. Εγω νομιζω οτι αν πας να τις δοκιμασεις σε ενα βιντεο της προκοπης θα παιζουνε. Οι δικες μου τοτε ειχανε γραφτει και σε SP αλλα και σε LP και τωρα που δοκιμασα παιζουνε τελεια (ενταξει για VHS ποιοτητα παντα...).
Mika Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Ενταξει παλιες εγχρωμες να γινουν ασπρομαυρες δεν ειναι τιποτα... φανταζεσαι να εβαζες καμια ασπρομαυρη και να ειχε γινει εγχρωμη??
androu Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 lol Δεν θα με χαλούσε να είχε γίνει έτσι ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.