ACP Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Γεια σε όλους, Χτες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη μητέρα μου, κάτοικο Δ.Θεσσαλονίκης, και την ενημέρωσαν ότι είναι από την Cosmote και ότι θα πρέπει να μεταβεί σε οπτική ίνα καθώς έχει λήξει το συμβόλαιο της σταθερής τηλεφωνίας της και αλλιώς δε θα το ανανεώσουν. Καθώς η γυναίκα είναι άσχετη με αυτά, την παρέπεμψε σε μένα. Μιλώντας λοιπόν με την ευγενέστατη κατά τ' άλλα κοπέλα, μου είπε ότι έχει βγάλει η ΕΕΤΤ απόφαση ότι εφόσον υπάρχει εγκατάσταση οπτικής ίνας στην οικοδομή, δε θα γίνονται ανανεώσεις συνδρομών σε δίκτυο χαλκού κι ότι αυτό έχει εφαρμογή από 22/9 και ότι ισχύει για όλους τους παρόχους. Ξέρει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί έψαξα για κάποια απόφαση αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Προφανώς είναι προτιμότερο να αναβαθμίσει κανείς σε οπτική ίνα αλλά αφού δεν τη χρειάζεται η γυναίκα, συν την αναστάτωση με τα μερεμέτια μέσα στο σπίτι, αν υπάρχει δυνατότητα να το καθυστερήσει μέχρι όσο πάει.
PerfectParanoia Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Εγώ εδώ διαβάζω υποχρεωτική μετάβαση τον Οκτώβρη του '26 (άρα μάλλον και από τότε και μετά δεν ανανεώνονται συμβόλαια ; ). Βέβαια ένα σκάναρισμα έκανα και Ctrl+F οπότε μπορεί να χάω κατι. Επίσης ξέρω άτομο στον κύκλο μου που ανανέωσε VDSL συμβόλαιο Cosmote σε περιοχή που έχει ίνες τον Αύγουστο οπότε τείνω να αμφιβάλλω ότι δεν γίνεται να ανανεώσει (edit: όχι όμως στην οικοδομή, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι). Μπορεί να μιλήσατε με εκπρόσωπο που προσπαθεί να ανεβάσει τους «αριθμούς» πωλήσεων, είναι και τέλος του μήνα. Αν πάει κάποιος σε κατάστημα αυτοπροσώπως μάλλον θα βγει άκρη μέχρι να μπορείτε να κανονίσετε την μετάβαση στον χρόνο σας. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου από PerfectParanoia
NikosKallithea Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Οπως και να εχει ο χαλκός αν πάθει βλάβη το ξεχνας το τλφ και το ίντερνετ, δεν υπάρχει κανείς να το επισκευάσει
ACP Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Οπως και να εχει ο χαλκός αν πάθει βλάβη το ξεχνας το τλφ και το ίντερνετ, δεν υπάρχει κανείς να το επισκευάσει Αν όντως ισχύει αυτό, τότε είναι σημαντικός λόγος να αλλάξεις αλλά και πάλι μου φαίνεται περίεργο να μην επισκευαστεί κάτι που θεωρητικά έχει ακόμη χρόνο λειτουργίας και επάνω του είναι "κουμπωμένα" σπίτια. 1
kage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) μ ειχαν στειλει επισημα η wind γραμμα οτι δεν μπορω να εχω χαλκο/ pots σαν τηλεφωνια κ επρεπε να μεταβω σε voip (γιατι ειχα vdsl) ... τελικα απλα ηθελαν να μειωσουν τα κοστη τους μ ειχε πει ο οτε ολα αυτα καπου 2018-2020 Επεξ/σία Κυριακή στις 10:24 μμ από kage
spokosjr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 23 ώρες πριν, PerfectParanoia είπε Εγώ εδώ διαβάζω υποχρεωτική μετάβαση τον Οκτώβρη του '26 (άρα μάλλον και από τότε και μετά δεν ανανεώνονται συμβόλαια ; ). Βέβαια ένα σκάναρισμα έκανα και Ctrl+F οπότε μπορεί να χάω κατι. Επίσης ξέρω άτομο στον κύκλο μου που ανανέωσε VDSL συμβόλαιο Cosmote σε περιοχή που έχει ίνες τον Αύγουστο οπότε τείνω να αμφιβάλλω ότι δεν γίνεται να ανανεώσει (edit: όχι όμως στην οικοδομή, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι). Μπορεί να μιλήσατε με εκπρόσωπο που προσπαθεί να ανεβάσει τους «αριθμούς» πωλήσεων, είναι και τέλος του μήνα. Αν πάει κάποιος σε κατάστημα αυτοπροσώπως μάλλον θα βγει άκρη μέχρι να μπορείτε να κανονίσετε την μετάβαση στον χρόνο σας. Σύμφωνα με το link, το ΑΚ Ωραιοκάστρου ξεκινάει την διαδικασία copper switch off. Και το χρονοδιάγραμμα είναι ως εξής. Χρόνος ενημέρωσης για την διακοπή (Παράμετρος Π3): 36 μήνες (Η διακοπή υπηρεσιών μέσω δικτύου χαλκού προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2028). - Διακοπή εξυπηρέτησης νέων αιτημάτων στο δίκτυο χαλκού (Παράμετρος Π4): 6 μήνες (Οκτώβριος 2025) Συγκεκριμένα πρόκειται να διακοπούν τα αιτήματα που αφορούν τις ακόλουθες διαδικασίες: • Παροχή ΤοΒ, ΤοΥB, VPU light σε νέα σύνδεση. • Παροχή ΤοΒ, ΤοΥΒ, VPU light σε ενεργή σύνδεση. • Μετάβαση υπηρεσιών χονδρικής κεντρικής και τοπικής πρόσβασης ΤΠ1 σε ToB, ToYB, VPU light TΠ2. • Αλλαγή ταχύτητας VPU light (Εξαιρούνται τα αιτήματα ατελούς υποβάθμισης σε χαμηλότερη ταχύτητα εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη κατά τη διαδικασία βλαβοδιαχείρισης). - Έναρξη της υποχρεωτικής μετάβασης συνδρομητών (Παράμετρος Π5): 18 μήνες (Οκτώβριος 2026). 1
PerfectParanoia Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 49 λεπτά πριν, spokosjr είπε - Διακοπή εξυπηρέτησης νέων αιτημάτων στο δίκτυο χαλκού (Παράμετρος Π4): 6 μήνες (Οκτώβριος 2025) Συγκεκριμένα πρόκειται να διακοπούν τα αιτήματα που αφορούν τις ακόλουθες διαδικασίες: • Παροχή ΤοΒ, ΤοΥB, VPU light σε νέα σύνδεση. • Παροχή ΤοΒ, ΤοΥΒ, VPU light σε ενεργή σύνδεση. Xμ, αρα ίσως να μην μπορεί να ανανενώσει πράγματι κάποιος; Δεν πρόσεξα ότι αναφέρουν ενεργή σύνδεση. Εκτός αν παροχή βροχγου σημαίνει κάτι αλλο; (τα άλλα αρτικόλεξα δεν ξερω τι είναι καν αλλα υποθέτω έχουν να κάνουν με ταχύτητες ιντερνετ σύνδεσης κλπ ) Παρόλα αυτά, τυπικά, θα μπορούσε ο TS τον Σεπτέμβρη να ανανεώσει το συμβόλαιο όμως πια πίανει η ημερομηνία αυτή.
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ On 30/09/2025 at 17:30, ACP said: Αν όντως ισχύει αυτό, τότε είναι σημαντικός λόγος να αλλάξεις αλλά και πάλι μου φαίνεται περίεργο να μην επισκευαστεί κάτι που θεωρητικά έχει ακόμη χρόνο λειτουργίας και επάνω του είναι "κουμπωμένα" σπίτια. το εχω αναφερει ξανα .εχω πετυχει 2 περιπτωσεις με βλαβη στον χαλκο που δεν την εφτιαχναν και εβαλαν τελικα ινα.ο οτε δεν θα δωσει λεφτα για επισκευη χαλκου οταν εχεις διαθεσιμοτητα ινας. εντος εισαγωγικων σε σπρωχνει στην οπτικη ινα και καλα κανει. ο χαλκος πεθανε. On 30/09/2025 at 23:01, kage said: μ ειχαν στειλει επισημα η wind γραμμα οτι δεν μπορω να εχω χαλκο/ pots σαν τηλεφωνια κ επρεπε να μεταβω σε voip (γιατι ειχα vdsl) ... τελικα απλα ηθελαν να μειωσουν τα κοστη τους μ ειχε πει ο οτε το pots σβηνει σιγα σιγα ως υπηρεσια. και θεμα κοστους και θεμα ζευγων απο το αστικο κεντρο και πολλα αλλα θεματα που πρεπει να κλεισει. ο οτε το εχει κλεισει πιο πριν απο τους υπολοιπους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα