LightBringer74 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:36 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας, Εχω την οθονη "Samsung Odyssey G5A IPS HDR Gaming Monitor 32" QHD 2560x1440 165Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG" με κωδικο μοντελου "S32AG520PPXEN" την οποια πηρα μεταχειρησμενη απο marketplace με αποδειξη και 1 χρονο ακομη εγγυησης. Εν ολιγοις οταν αγορασα την οθονη εμαθα οτι ειχε αλλαχτει η μητρικη της απο το καταστημα αγορας γιατι ειχε καποιο θεμα. Απο την στιγμη που την πηρα εκανε περιεργα γενικα, μια οταν εβγαζα το hdmi απο το λαπτοπ και το κουμπωνα στο ps5 μου εκανε κατι "γραμμες" που τρεμοπαιζουν, μια οταν την ανοιγα τρεμοπαιζε λιγο το πανω μισο της οθονης ή ηθελε να την κλεισω και να την ξαναανοιξω για να παρει σημα... Σημερα ενω ηταν η αναλυση στο 2κ μου φανηκε οτι δεν ειναι πραγματικα 2κ και ειπα να παιξω λιγο με τις αναλυσεις, οπου και μου εκανε το πιο περιεργο (αυτο που αλλαζουν τα χρωματα εχω επισυναψει βιντεο), οπου δεν ανοιγε ουτε το μενου της οθονης ουτε τιποτα. Την εκλεισα, την ξαναανοιξα, εβγαλα το displayport εβαλα το hdmi και δουλεψε. Επειτα ξαναεβγαλα το hdmi και εβαλα το display port, και μου ξανακανε αυτο που η μιση πανω οθονη τρεμοπαιζει. Οταν ηταν 60hz ηταν πιο εντονο... Δεν γνωριζω απο οθονες και θα ηθελα να ρωτησω καποιος που ξερει. Γνωριζετε αν τετοιου ειδους προβληματα εχουν να κανουν με drivers (λαπτοπ η οθονης), η hardware της οθονης πχ η πλακετα της ή οι θυρες; Απο τη στιγμη που την πηρα μου εχουν περασει 2 χρονια. Ναι αντεξε 2 χρονια με αυτα τα μικροθεματα οποτε δεν ξερω αν ειναι κατι οντως που καποια στιγμη θα "σκασει" και απλα δεν θα ξαναανοιξει η οθονη. Η οθονη πλεον μου ειναι εκτος εγγυησης, οποτε ρωταω για να ξερω τι να περιμενω... Σας επισυναπτω το λινκ με τα βιντεο της οθονης: https://drive.google.com/drive/folders/1jO2KeY1o_uFN4ZLKM6ENqaGvRbvGXhhJ?usp=sharing Οποιαδηποτε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη, ευχαριστω πολυ. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:40 μμ από LightBringer74
aret1 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:14 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:14 πμ Πρώτα από όλα δοκιμάζεις με άλλο καλώδιο. Είναι συχνό φαινόμενο κάποια καλώδια από το πουθενά να βγάζουν βλάβες. Επειδή από ότι φαίνεται στα βιντεάκια η γραμμή είναι απόλυτα στη μέση, οπότε ίσως να είναι κάποια ρύθμιση με το freesync όπως εδώ. https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/l4mpec/weird_flickering_on_samsung_odyssey_g5_34/ Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν αλλάζω καλώδιο πηγής στην οθόνη μου (samsung m8) κάνει φλασ με διαφορά χρώματα μετα από λιγο.
LightBringer74 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:16 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:16 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, aret1 είπε Πρώτα από όλα δοκιμάζεις με άλλο καλώδιο. Είναι συχνό φαινόμενο κάποια καλώδια από το πουθενά να βγάζουν βλάβες. Επειδή από ότι φαίνεται στα βιντεάκια η γραμμή είναι απόλυτα στη μέση, οπότε ίσως να είναι κάποια ρύθμιση με το freesync όπως εδώ. https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/l4mpec/weird_flickering_on_samsung_odyssey_g5_34/ Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν αλλάζω καλώδιο πηγής στην οθόνη μου (samsung m8) κάνει φλασ με διαφορά χρώματα μετα από λιγο. Οταν σου κανει διαφορα χρωματα, δουλευει το μενου της οθονης (που πατας το κουμπι για τις ρυθμισεις πχ φωτεινοτητα κλπ);; Εχω 2 καλωδια hdmi τα οποια χρησιμοποιω και με το ps5, με το οποιο δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα. Μονο με το λαπτοπ μου τα κανει. Φανταζομουν οτι ισως ειναι το hdmi του λαπτοπ ή της οθονης οποτε και πηρα thunderbolt 4 (usb c) to display port (στην οθονη) καλωδιο, για να δω τι γινεται πριν λιγες μερες. Και παλι εχω καποια θεματα, απλως διαφορετικα. Πχ σημερα το πρωι μου εκανε μια μαυρη γραμμη flickering πανω πανω ανα 10 δευτερολεπτα, οταν ανοιξα το λαπτοπ. Οταν ξεκινησα να κουναω το ποντικι και να ειμαι σε browser κλπ σταματησε... η φωτο εδω. γιατι αν ανεβασω το βιντεο δεν φαινεται, οποτε το τραβηξα screenshot: https://drive.google.com/file/d/1gCdCxR0adzgnFQBx3tYU24H5ugaOlUzU/view?usp=sharing Δηλαδη δεν ειναι οτι μου κανει κατι συγκεκριμενο... μου κανει πολλα διαφορετικα πραγματα, οποτε δεν μπορω να προσδιορισω τι ακριβως ειναι το προβλημα... 2 ώρες πριν, dsi44 είπε δοκιμασε να βαλεις vsynch Καποια απο τα θεματα των βιντεο τα κανει μονο και μονο οταν εχω vsync. Το εχω εδω και καιρο απενεργοποιημενο και ειπα να το ξαναενεργοποιησω να δω τι γινεται. Ανοιγα το λαπτοπ μου και δεν ανοιγε η οθονη με τιποτα. Τι κλικ πατουσα τι το πληκτρολογιο, τιποτα, μαυριλα. Επρεπε να βγαλω το καλωδιο, να βαλω το pin μου, και μετα να το ξανασυνδεσω για να δουλεψει. Με απενεργοποιημενο το vsync δεν μου το κανει αυτο Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:17 μμ από LightBringer74
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα