nikos_se Δημοσ. Τετάρτη στις 05:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:42 μμ Καλησπέρα , Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα νέο desktop ,για χρήση κατά βάση streaming,microsoft office,light AI ,και light εως καθολου gaming. Με ενδιαφέρει να έχω κάτι διακριτικό σε κουτί ,επεξεργαστή / μνήμη που δεν θα έχει θέμα για τα επόμενα 6-7 χρόνια . (σκεφτόμουν τουλάχιστον 32GB DDR5). Όσο αφορά τη GPU ,έλεγα να την παραλείψω τελείως και να την προσθέσω αργότερα αν χρειαστεί για gaming. Έχετε κάτι να προτείνετε σε αυτά τα χρήματα ; Οθόνη υπάρχει DELL 27άρα 2K.
sattack Δημοσ. Τετάρτη στις 09:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:05 μμ Εγώ πήρα cpu τον 8700g για να είναι ότι καλύτερο για light gaming χωρίς gpu. Ίσως είναι ελαφρώς χειρότερος στα χαρτιά σαν cpu από τη σειρά 7xxx και 9xxx. Αλλά μόνο στα χαρτιά. Και έτσι κι αλλιώς δεν έχεις κάποιο cpu απαιτητικό έργο να κάνεις. Ίσως πάλι σκεφτεί κανείς ότι δίνει μόνο 8 pcie 4.0 lanes για gpu σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις μια αργότερα. Και πάλι, πιο πολύ στα χαρτιά είναι αυτό "μειονέκτημα". Να βάλεις μια τύπου 9060XT ή ακόμα και μια 5060 Ti, δεν θα σε κόβει ο cpu. Και μετά, αν και πάλι νομίσεις ότι σε κόβει, άνετα θα βρεις να τον πουλήσεις. Κρατώντας την ΑΜ5 B650 ή Β850 μητρική και τις μνήμες 32GB 6000 cl30 που θα πάρεις τώρα. Αυτά θα τα κρατησεις άνετα για 6-7 χρονια.
@topos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:25 μμ Δεν ξέρω τι εννοείς με το light ai. Αλλά εκτίμηση μου είναι πως για τέτοια task θες Nvidia GPU. Δες λίγο το παραπάνω και το ξαναβλέπουμε. Κατά τα άλλα αυτά που σου είπα ο sattack με διάφορα ότι εάν πας σε discrete card κοιταζεις και 7400/7500/7600 + την κάρτα. Εάν το ai που κάνεις δουλεύει σε Intel arc μπορεί να χωρούσε στο budget μια a770(θαρρώ πως θα ναι καλύτερη γιατί έχει 16gb vram)/b580 η εάν δεν δουλεύει σωστά σε arc θα πρέπει να ανεβάσεις το budget ~200-300 ευρώ για να χωρέσει μια 5060 ti 16gb. Σε αυτες τις περίπτωσεις θα έχεις και καλή εμπειρία gamming σε 1080/1440.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα