9-11 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Το διευκρινίζω στον τίτλο ώστε να να μην υπάρξουν παρερμηνείες/για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις. Σκοπός δεν είναι το trolling και λοιπά ευγενή σπορ, αλλά η απρόσκοπτη ανάγνωση περιεχομένου (κυρίως εταιρειών/τηλεπικοινωνιακών παρόχων) Εάν ο Zuckerberg επέτρεπε στους επισκέπτες (μη εγγεγραμμένους) πρόσβαση χωρίς να πετάγονται pop-ups για σύνδεση ή εγγραφή σε κάθε δεύτερο click/scroll down, δεν θα κάναμε αυτή τη κουβέντα... Να τονίζω πως αρχικά δοκίμασα κάποια scripts (ενσωματωμένα στο uBlock Origin ή μεμονωμένα σε script manager τύπου Tampermonkey) αλλά ήταν δυσλειτουργικά. Ακόμα και αν βρεθεί κάποιο που δουλεύει ικανοποιητικά, είναι βέβαιο πως μετά από xx μέρες θα χρειαστεί ενημέρωση. Το Facebook έχει αποδείξει πως αποστρέφεται τους unregistered users και αργά ή γρήγορα θα φροντίσει να «κλείσει τις τρύπες» - τα αισθήματα είναι αμοιβαία... Μετά από κάμποση ώρα ανεπιτυχών προσπαθειών, το πήρα απόφαση: Ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις από όλη την ταλαιπωρία είναι να δημιουργήσεις εικονικό λογαριασμό. Χρησιμοποίησα λοιπόν ένα alias email (courtesy of Addy.io), διάλεξα και ένα όνομα-μούφα και πάτησα Sign up. Αμ δε! Αρχικά «χτύπησε» το όνομα: Με πέταξε στο FAQ What isn't allowed Symbols, numbers, unusual capitalization, repeating characters or punctuation. Characters from multiple languages. Titles of any kind (example: professional, religious). Words or phrases instead of a name. Offensive or suggestive words of any kind. Επειδή δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο (που να παραπέμπει σε πολιτικές, θρησκείες και δεν συμμαζεύεται), κράτησα το ίδιο αλλά σε λατινικούς χαρακτήρες (αρχικά το είχα γράψει στα ελληνικά) Ωραία, σκέφτομαι, ξεμπερδέψαμε. Όχι όμως, τώρα ζητάει πιστοποίηση μέσω video selfie! 👎 Ρε δεν ****έστε λέω εγώ! 🤬 1
amadou Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Έχω παρατηρήσει, οτι το Facebook είναι λίγο "ασταθές" σε ζητήματα log-in security, μερικές φορές ζητάει "την Άρτα και τα Γιάννενα" την επόμενη μόνο username - pass... Δοκίμασε ξανά και ξανά, μην εκπλαγείς αν στην πέμπτη προσπάθεια ανοίξεις λογαρισμός χωρίς video verification. Επίσης δοκίμασε με άλλο email όχι disposable, όλοι οι πάροχοι disposable email είναι black list σε αρκετά sites. Φτιάξε καλύτερα ένα καινούργιο gmail, hotmail, yahoo και δοκίμασε από εκεί. Αν έχεις δικό σου domain, φτιάξε ένα νέο email ειδικά για FB και οι πιθανότητες επιτυχία θα αυξηθούν αρκετά. Δοκίμασε από άλλη συσκευή και από άλλο browser. Γενικά δοκίμασε.... Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το profile που θες να φτιάξεις, έχω να σου προτείνω και δύο "ακραίες" λύσεις αν είναι πολύ σημαντικό για σένα. α) [το πιο απλό] πάρε ένα καινούργιο νούμερο τηλεφώνου (καρτοτηλέφωνο) βάλτο σε μια συσκευή που "περισσεύει" (κάποιο παλιότερο μοντέλο που μπορεί να έχεις) και δοκίμασε να κάνεις register με νούμερο τηλεφώνου. Επειδή το σύστημα θα κάνει verification το νούμερο και θα το "κλειδώσει" με τη συσκευή έχεις πολλές πιθανότητας να τα καταφέρεις β) ψάξε λίγο στο "εναλλακτικό" δύκτιο (όxι ιδιαίτερα deep...) υπάρχουν 10δες "προμηθευτές" που πουλάνε "παλιούς" λογαριασμούς FB με έτοιμα credencials. Δεν είναι ακριβοί με 10-15 USD βρίσκεις. Ο λογαριασμός που χρησιμοποιώ προσωπικά στο FB είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεις (dummy) και μάλιστα εκτός από το να βλέπω ότι με ενδιαφέρει είμαι και ενεργός σε commenting, posting, ακόμα και στο marketplace. Έχω "0" (μηδέν) φίλους και δεν έχω κάνει προσωπικό post ποτέ στο profile μου. Παρ' όλα αυτά δεν έχω κανένα πρόβλημα τα τελευταία 15 χρόνια (με λίγες εξαιρέσεις, αν για παράδειγμα προσπαθώ να συνδεθώ όταν ταξιδεύω εξωτερικό ή αν προσπαθώ να συνδεθώ από άλλη συσκευή ή browser). Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις που είχα πρόβλημα την επόμενη ή μεθεπόμενη φορά που δοκίμασα με άφησε τελικά να μπω στέλνωντας verification email με code, ζητώντας κάποιες security questions π.χ. ημερομηνία γέννησης κτλ. Ο λογαριασμός που έχω είναι "αγορασμένος" πριν 17-18 χρόνια από "εναλλακτικό" πωλητή (τότε πουλάγανε 100 λογαρισμούς = 5 UDS !!!!!!). Τότε φυσικά το FB ήταν Far West, καταλαβαίνω οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, ειδικά αν αυτό που θες έχει κάποια πραγματική αξία για σενα. 1 1
micos000 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Μόλις τώρα έκανα ένα νέο fb με προσωρινό gmail και τον πήρε κανονικά. Spoiler Τον πουλάω 10$ 1
9-11 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 11 hours ago, amadou said: Έχω παρατηρήσει, οτι το Facebook είναι λίγο "ασταθές" σε ζητήματα log-in security, μερικές φορές ζητάει "την Άρτα και τα Γιάννενα" την επόμενη μόνο username - pass... Δοκίμασε ξανά και ξανά, μην εκπλαγείς αν στην πέμπτη προσπάθεια ανοίξεις λογαρισμός χωρίς video verification. Επίσης δοκίμασε με άλλο email όχι disposable, όλοι οι πάροχοι disposable email είναι black list σε αρκετά sites. Φτιάξε καλύτερα ένα καινούργιο gmail, hotmail, yahoo και δοκίμασε από εκεί. Αν έχεις δικό σου domain, φτιάξε ένα νέο email ειδικά για FB και οι πιθανότητες επιτυχία θα αυξηθούν αρκετά. Δοκίμασε από άλλη συσκευή και από άλλο browser. Γενικά δοκίμασε.... Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το profile που θες να φτιάξεις, έχω να σου προτείνω και δύο "ακραίες" λύσεις αν είναι πολύ σημαντικό για σένα. α) [το πιο απλό] πάρε ένα καινούργιο νούμερο τηλεφώνου (καρτοτηλέφωνο) βάλτο σε μια συσκευή που "περισσεύει" (κάποιο παλιότερο μοντέλο που μπορεί να έχεις) και δοκίμασε να κάνεις register με νούμερο τηλεφώνου. Επειδή το σύστημα θα κάνει verification το νούμερο και θα το "κλειδώσει" με τη συσκευή έχεις πολλές πιθανότητας να τα καταφέρεις β) ψάξε λίγο στο "εναλλακτικό" δίκτυο (όχι ιδιαίτερα deep...) υπάρχουν 10δες "προμηθευτές" που πουλάνε "παλιούς" λογαριασμούς FB με έτοιμα credencials. Δεν είναι ακριβοί με 10-15 USD βρίσκεις. Ο λογαριασμός που χρησιμοποιώ προσωπικά στο FB είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεις (dummy) και μάλιστα εκτός από το να βλέπω ότι με ενδιαφέρει είμαι και ενεργός σε commenting, posting, ακόμα και στο marketplace. Έχω "0" (μηδέν) φίλους και δεν έχω κάνει προσωπικό post ποτέ στο profile μου. Παρ' όλα αυτά δεν έχω κανένα πρόβλημα τα τελευταία 15 χρόνια (με λίγες εξαιρέσεις, αν για παράδειγμα προσπαθώ να συνδεθώ όταν ταξιδεύω εξωτερικό ή αν προσπαθώ να συνδεθώ από άλλη συσκευή ή browser). Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις που είχα πρόβλημα την επόμενη ή μεθεπόμενη φορά που δοκίμασα με άφησε τελικά να μπω στέλνοντας verification email με code, ζητώντας κάποιες security questions π.χ. ημερομηνία γέννησης κτλ. Ο λογαριασμός που έχω είναι "αγορασμένος" πριν 17-18 χρόνια από "εναλλακτικό" πωλητή (τότε πουλάγανε 100 λογαριασμούς = 5 US$ !!!!!!). Τότε φυσικά το FB ήταν Far West, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, ειδικά αν αυτό που θες έχει κάποια πραγματική αξία για σένα. Ήσουν πολύ κατατοπιστικός, ευχαριστώ. 👍 Απλώς να τονίσω πως το email που χρησιμοποίησα δεν ήταν disposable (όπως π.χ. αυτά) αλλά alias - ο τελικός αποδέκτης είναι gmail και μάλιστα primary account. Έχω 2ο τηλεφωνικό αριθμό καρτοκινητού Frog που χρησιμοποιείται σε router, ίσως δηλώσω αυτό... Κάποιος πρέπει να πει στον Mark, και γενικότερα σε όλα τα ΜΚΔ, πως μεγάλη μερίδα χρηστών επιθυμούν να παραμείνουν απλοί επισκέπτες και τίποτα παραπάνω - τα μέτρα αυτά όχι απλά κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, αλλά εκνευρίζουν αφάνταστα. Καταλαβαίνω τα pop-ups και τις υπενθυμίσεις («Εγγραφείτε, δεν ξέρετε τι χάνετε»), αλλά όταν δεν με αφήνεις να διαβάσω μια ρημαδοανάρτηση εγώ -και αρκετοί ακόμα φαντάζομαι- κατεβάζω καντήλια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα