Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα. Αυτή την στιγμή υπηρετώ την πατρίδα και προφανώς δεν εργάζομαι (ούτε έχω κάποια έτοιμη δουλειά για αμέσως μετά). Βρήκα μια προωθητική ενέργεια της Skoda με 0% επιτόκιο, balloon λέγετε αν κατάλαβα καλά, κατά την οποία πληρώνεις μια προκαταβολή 25%, άτοκες δόσεις για 3 χρόνια και μετά εξοφλείς το υπολειπόμενο ποσό. Βέβαια δεν έχω μιλήσει ακόμη με την αντιπροσωπία για επιβεβαίωση των παραπάνω πληροφοριών. Μου φάνηκε ενδιαφέρον διότι διαθέτω το απαραίτητο ποσό για την προκαταβολή. Ενώ, αν ήταν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο εφάπαξ, έστω και μεταχειρισμένο, θα έπρεπε να εργαστώ πρώτα για κάποια χρόνια. Αλλά πλέον έχοντας φτάσει και τα 26 επιθυμώ να αποκτήσω το δικό μου αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό.

Η ερώτηση μου είναι, επειδή αυτή η ενέργεια με το 0% επιτόκιο δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό, μπορώ να γίνω κάτοχος του αυτοκινήτου προτού απολυθώ από τον στρατό;

Επεξ/σία από intruder99
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, intruder99 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Αυτή την στιγμή υπηρετώ την πατρίδα και προφανώς δεν εργάζομαι (ούτε έχω κάποια έτοιμη δουλειά για αμέσως μετά). Βρήκα μια προωθητική ενέργεια της Skoda με 0% επιτόκιο, balloon λέγετε αν κατάλαβα καλά, κατά την οποία πληρώνεις μια προκαταβολή 25%, άτοκες δόσεις για 2 ή 3 χρόνια και μετά εξοφλείς το υπολειπόμενο ποσό. Βέβαια δεν έχω μιλήσει ακόμη με την αντιπροσωπία για τις λεπτομέρειες. Μου φάνηκε ενδιαφέρον διότι διαθέτω το απαραίτητο ποσό για την προκαταβολή. Ενώ, αν ήταν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο εφάπαξ, έστω και μεταχειρισμένο, θα έπρεπε να εργαστώ πρώτα για κάποια χρόνια. Αλλά πλέον έχοντας φτάσει και τα 26 επιθυμώ να αποκτήσω το δικό μου αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό.

Η ερώτηση μου είναι, επειδή αυτή η ενέργεια με το 0% επιτόκιο δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό, μπορώ να το αγοράσω στο όνομα μου προτού απολυθώ από τον στρατό;

Έχω την εντύπωση ότι θα φας πόρτα..

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Μετά πως θα πληρώνεις;

Φυσικά και μπορείς να το αγοράσεις αν σε εγκρίνουν για το δάνειο.

Δεν είμαι άτομο που αποφεύγω την δουλειά, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρω κάπου να εργαστώ, ό,τι εργασία και να είναι αυτή. Εν τέλη, μπορώ να πάρω και μια μικρή οικονομική βοήθεια από τους γονείς μου για την αποπληρωμή των δόσεων μέχρι να βρω κάτι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, intruder99 είπε

Δεν είμαι άτομο που αποφεύγω την δουλειά, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρω κάπου να εργαστώ, ό,τι εργασία και να είναι αυτή. Εν τέλη, μπορώ να πάρω και μια μικρή οικονομική βοήθεια από τους γονείς μου για την αποπληρωμή των δόσεων μέχρι να βρω κάτι.

Χωρίς να έχεις εισόδημα  θα χρεωθείς για αμάξι;Κάτι δεν σκέφτεσαι καλά ......

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Χωρίς να έχεις εισόδημα  θα χρεωθείς για αμάξι;Κάτι δεν σκέφτεσαι καλά ......

Μα η δόση είναι 130€ τον μήνα απ' ότι διαβάζω στην σελίδα της Skoda (αν και θα πρέπει να μιλήσω με την αντιπροσωπία να δω αν όντως ισχύει αυτό ή υπάρχει και τίποτα άλλο που δεν γράφουν στο ιντερνετ). Δεν είναι κάποιο μεγάλο ποσό που θα με δυσκολέψει. Όλο το θέμα είναι η τελευταία αποπληρωμή που θα είναι 13-14 χιλιάδες ευρώ. Αλλά αυτό θα έρθει μετά από χρόνια που ευελπιστώ ότι θα έχω συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό. Και γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν ξοδεύει πολλά. Έβαζα αρκετά χρήματα στην άκρη όταν εργαζόμουν, πριν την θητεία. Α και επίσης, μένω με τους γονείς μου, οπότε δεν έχω ενοίκιο, λογαριασμούς, ψώνια κτλ..

Επεξ/σία από intruder99
Δημοσ.
Μόλις τώρα, intruder99 είπε

Μα η δόση είναι 130€ τον μήνα απ' ότι διαβάζω στην σελίδα της Skoda. Δεν είναι κάποιο μεγάλο ποσό που θα με δυσκολέψει. Όλο το θέμα είναι η τελευταία αποπληρωμή που θα είναι 13-14 χιλιάδες ευρώ. Αλλά αυτό θα έρθει μετά από χρόνια που ευελπιστώ ότι θα έχω συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό. Και γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν ξοδεύει πολλά. Έβαζα αρκετά χρήματα στην άκρη όταν εργαζόμουν, πριν την θητεία. Α και επίσης, μένω με τους γονείς μου, οπότε δεν έχω ενοίκιο, λογαριασμούς, ψώνια κτλ..

Βουρ τότε.

Εγώ πάντως συνεχίζω να λέω ότι έχεις λάθος σκεπτικό.Δεν είναι μόνο η δόση.Είναι και τα έξοδα όπως το σέρβις,όπως η ασφάλιση,όπως μια ζημιά.Και δεν έχεις δουλειά.Το θα βρω δουλειά απο το έχω δουλειά είναι πολύ μακρυά.

• Like 2
Δημοσ.

Screenshot_20251004_173934_Chrome.jpg.3b5bc052b54ed7b10d22c403dd162d61.jpg

Όσο και να φαίνεσαι προσγειωμένο άτομο, είσαι σίγουρος οτι στο τέλος θα μπορεις να πληρώσεις το balloon? 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sattack είπε

Screenshot_20251004_173934_Chrome.jpg.3b5bc052b54ed7b10d22c403dd162d61.jpg

Όσο και να φαίνεσαι προσγειωμένο άτομο, είσαι σίγουρος οτι στο τέλος θα μπορεις να πληρώσεις το balloon? 

Δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στην ζωή, κάποιες φορές προκύπτουν πράγματα που δεν έχεις λογαριάσει προηγουμένως, αλλά εγώ πιστεύω στον εαυτό μου ότι θα βρω έναν τρόπο για να συγκεντρώσω το απαιτούμενο ποσό. Μέχρι τώρα δεν πήρα ποτέ ρίσκο στην ζωή μου, τώρα θέλω να το κάνω.

Δημοσ.

14 χιλιάδες εφάπαξ δεν το λέμε και μικρό πόσο......οι δόσεις των 130 ακούγονται δελεαστικές αλλά μόλις έρθει το 4ο έτος θα είναι λίγο παλουκι

προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα στο εγκρίνουν ...αν όμως υπογράψουν εγγυητές οι γονείς κάτι θα γίνει.....

• Like 1
Δημοσ.

παραμυθια της χαλιμας. αλλος ενας νεος με μυαλα πανω απο το κεφαλι του. ειναι σαν τους αλλουν που τους ειπαν "γιατι να πληρωνεις ενοικιο? τα χρηματα του ενοικιου θα τα δινεις σε δοση και σε 40-50 χρονια θα γινει δικο σου χωρις κοπο!!!" και την πατησαν στην πορεια! μετα ηρθαν δυσκολιες, αρρωστιες, θανατοι, απολυσεις, μειωσεις μισθων, οικογενειακα προβληματα. δεν γινεται να ξεκινας μεγαλη αγορα με δανεικα χρηματα! αγορα σπιτιου η αγορα αυτοκινητου δεν γινονται με δοσεις! ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα στραβωσει το πραγμα και μαντεψε ποιος θα βγει κερδισμενος. οι τραπεζες το ξερουν αυτο και γι αυτο παρακαλανε για να παρει καποιος δανειο. και ξερουν οτι κατι θα παει στραβα και δεν θα μπορεσει να αποπληρωσει το δανειο ο δανειοληπτης με αποτελεσμα και οι δοσεις και το ακινητο να πανε υπερ της τραπεζας αλλα και σε εχουν υποχειριο τους. για βαλε αγγουρια στον πισινο σου και μετα σηκωσε κεφαλι. διεκδικησε κατι στην εργασια σου, ελα σε αντιπαραθεση με τον εργοδοτη, με τον πελατη, με τον καθε ενα. θα τρεμεις μην σε απολυσουν. μετα το φαινομενο θα ειναι σαν το ντομινο. θα χασεις την δουλεια σου, το σπιτι σου, την οικογενεια σου, την υγεια σου. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, intruder99 είπε

Δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στην ζωή, κάποιες φορές προκύπτουν πράγματα που δεν έχεις λογαριάσει προηγουμένως, αλλά εγώ πιστεύω στον εαυτό μου ότι θα βρω έναν τρόπο για να συγκεντρώσω το απαιτούμενο ποσό. Μέχρι τώρα δεν πήρα ποτέ ρίσκο στην ζωή μου, τώρα θέλω να το κάνω.

OΚ. Το βασικότερο είναι που λες ότι είσαι αποφασισμένος να δουλέψεις. (Σε αντίθεση με άλλους που λένε για στοιχήματα, κρυπτο, και δε συμμαζεύεται...).

Τα δάνεια είναι εργαλεία, όπως είναι και ένα μαχαίρι. Μπορεί να σου σώσει τη ζωή, μπορεί να κανεις μια δουλειά για να ζήσεις, μπορεί και να κόψεις τις φλέβες σου. Από σένα εξαρτάται. 

Αν έχεις καλό πλάνο και είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο, όλα γίνονται. Το κυριότερο είναι να έχεις ξεκάθαρα στο μυαλό σου τι θα κάνεις σε 3 χρόνια, σε κάθε περίπτωση. Πχ να παρακολουθείς πως πας από αποταμίευση για το αν θα πετύχεις να μαζέψεις το απαιτούμενο ποσό. Να μην κάνεις τίποτα βλακείες του στυλ, δεν προλαβαίνω να τα μαζέψω, θα τζογάρω ότι έχω.

Να έχεις ένα σχέδιο ανάγκης αν δεν τα καταφέρεις να τα μαζέψεις. Πχ να πάρεις ένα δάνειο από τράπεζα για να αποπληρώσει το balloon και να συνεχίσεις πληρώνοντας πάλι δόσεις, έστω και μεγαλύτερες (αφού υποτίθεται ότι θα δουλεύεις τότε). Ή ίσως να μπορούν να σε δανείσουν οι γονείς σου και να τους τα δίνεις σιγά-σιγά πίσω. 

Ή στη χειρότερη να αποδεχτείς ότι δεν πήγε καλά οικονομικά το πράγμα και να το πουλήσεις ή να το δώσεις πίσω για να ξεπληρώσεις το υπόλοιπο (το balloon), και να πάνε χαμένα σαν "ενοίκιο" ένα μεγάλο μέρος ή και όλα όσα είχες δώσει μέχρι τότε. Οκ, αν το έχεις στο μυαλό σου αυτό, ώστε να μη σου έρθει απότομα κανένας ταμπλάς, δεν είναι και τραγικό. Όποιος έχει όρεξη να δουλέψει δεν θα πάει χαμένος. Θα συνεχίσεις την προσπάθεια. 

Μόνο υπολόγισε και μια καλή μεικτή ασφάλεια να μπορείς να πληρώνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sattack είπε

OΚ. Το βασικότερο είναι που λες ότι είσαι αποφασισμένος να δουλέψεις. (Σε αντίθεση με άλλους που λένε για στοιχήματα, κρυπτο, και δε συμμαζεύεται...).

Τα δάνεια είναι εργαλεία, όπως είναι και ένα μαχαίρι. Μπορεί να σου σώσει τη ζωή, μπορεί να κανεις μια δουλειά για να ζήσεις, μπορεί και να κόψεις τις φλέβες σου. Από σένα εξαρτάται. 

Αν έχεις καλό πλάνο και είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο, όλα γίνονται. Το κυριότερο είναι να έχεις ξεκάθαρα στο μυαλό σου τι θα κάνεις σε 3 χρόνια, σε κάθε περίπτωση. Πχ να παρακολουθείς πως πας από αποταμίευση για το αν θα πετύχεις να μαζέψεις το απαιτούμενο ποσό. Να μην κάνεις τίποτα βλακείες του στυλ, δεν προλαβαίνω να τα μαζέψω, θα τζογάρω ότι έχω.

Να έχεις ένα σχέδιο ανάγκης αν δεν τα καταφέρεις να τα μαζέψεις. Πχ να πάρεις ένα δάνειο από τράπεζα για να αποπληρώσει το balloon και να συνεχίσεις πληρώνοντας πάλι δόσεις, έστω και μεγαλύτερες (αφού υποτίθεται ότι θα δουλεύεις τότε). Ή ίσως να μπορούν να σε δανείσουν οι γονείς σου και να τους τα δίνεις σιγά-σιγά πίσω. 

Ή στη χειρότερη να αποδεχτείς ότι δεν πήγε καλά οικονομικά το πράγμα και να το πουλήσεις ή να το δώσεις πίσω για να ξεπληρώσεις το υπόλοιπο (το balloon), και να πάνε χαμένα σαν "ενοίκιο" ένα μεγάλο μέρος ή και όλα όσα είχες δώσει μέχρι τότε. Οκ, αν το έχεις στο μυαλό σου αυτό, ώστε να μη σου έρθει απότομα κανένας ταμπλάς, δεν είναι και τραγικό. Όποιος έχει όρεξη να δουλέψει δεν θα πάει χαμένος. Θα συνεχίσεις την προσπάθεια. 

Μόνο υπολόγισε και μια καλή μεικτή ασφάλεια να μπορείς να πληρώνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Εδώ δεν έχει δουλειά,είναι ακόμα φαντάρος αλλά οκ.........είναι αποφασισμένος να δουλέψει.Εχει όρεξη.26 χρονών και μένει με τους γονείς του που του τα παρέχουν όλα.Ας του πάρουν και αμάξι .Οταν τελειώσει απο φαντάρος.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εδώ δεν έχει δουλειά,είναι ακόμα φαντάρος αλλά οκ.........είναι αποφασισμένος να δουλέψει.Εχει όρεξη.26 χρονών και μένει με τους γονείς του που του τα παρέχουν όλα.Ας του πάρουν και αμάξι .Οταν τελειώσει απο φαντάρος.

Είπε ότι δούλευε πριν πάει φαντάρος και έχει μαζέψει από αυτή του τη δουλειά τα λεφτά της προκαταβολής. Κάτι καλό είναι κι αυτό. 

Και εντάξει το νόημα είναι, να έχει κάποιος τη σωστή διάθεση να δουλέψει, να κάνει ενα σωστό πλάνο, να είναι προετοιμασμενος για όλα τα ενδεχόμενα, και αν κάτι δεν πάει καλά και χάσει και λίγα λεφτα, δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου. Αρκεί να υπάρχει πάντα η διάθεση για δουλειά και προσπάθεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...