Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, xsterg είπε

παραμυθια της χαλιμας. αλλος ενας νεος με μυαλα πανω απο το κεφαλι του. ειναι σαν τους αλλουν που τους ειπαν "γιατι να πληρωνεις ενοικιο? τα χρηματα του ενοικιου θα τα δινεις σε δοση και σε 40-50 χρονια θα γινει δικο σου χωρις κοπο!!!" και την πατησαν στην πορεια! μετα ηρθαν δυσκολιες, αρρωστιες, θανατοι, απολυσεις, μειωσεις μισθων, οικογενειακα προβληματα. δεν γινεται να ξεκινας μεγαλη αγορα με δανεικα χρηματα! αγορα σπιτιου η αγορα αυτοκινητου δεν γινονται με δοσεις! ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα στραβωσει το πραγμα και μαντεψε ποιος θα βγει κερδισμενος. οι τραπεζες το ξερουν αυτο και γι αυτο παρακαλανε για να παρει καποιος δανειο. και ξερουν οτι κατι θα παει στραβα και δεν θα μπορεσει να αποπληρωσει το δανειο ο δανειοληπτης με αποτελεσμα και οι δοσεις και το ακινητο να πανε υπερ της τραπεζας αλλα και σε εχουν υποχειριο τους. για βαλε αγγουρια στον πισινο σου και μετα σηκωσε κεφαλι. διεκδικησε κατι στην εργασια σου, ελα σε αντιπαραθεση με τον εργοδοτη, με τον πελατη, με τον καθε ενα. θα τρεμεις μην σε απολυσουν. μετα το φαινομενο θα ειναι σαν το ντομινο. θα χασεις την δουλεια σου, το σπιτι σου, την οικογενεια σου, την υγεια σου. 

Εντάξεις δεν είναι απόλυτο αυτό. Αν περίμεναν όλοι να έχουν όλο το ποσό για να πάρουν αμάξι (και πολύ περισσότεροι σπίτι) δεν θα έπαιρνε σχεδόν κανένας.

Αλλά γι'αυτό που ρωτάει ο ts, είναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν τα λεφτά που απαιτούνται για την τελευταία δόση, χωρίς ακόμα να ξέρει τι μισθό θα παίρνει ειδικά!

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, zio10 said:

Εντάξεις δεν είναι απόλυτο αυτό. Αν περίμεναν όλοι να έχουν όλο το ποσό για να πάρουν αμάξι (και πολύ περισσότεροι σπίτι) δεν θα έπαιρνε σχεδόν κανένας.

Αλλά γι'αυτό που ρωτάει ο ts, είναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν τα λεφτά που απαιτούνται για την τελευταία δόση, χωρίς ακόμα να ξέρει τι μισθό θα παίρνει ειδικά!

αν δεν εχει, το επιστρεφει πισω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Nabuko είπε

....και ασφάλεια καθόλη τη διάρκεια του δανείου).

Δηλαδή αγοράζεις μόνο το συγκεκριμένο ετοιμοπαράδοτο μοντέλο και αν το πληρώσεις ντούκου έχεις έκπτωση 2000ευρώ αλλά αν πας με άτοκες δόσεις κοστίζει 2000ευρώ παραπάνω.

Τι γράφει στους όρους? Ασφάλεια για 3 χρόνια? Αυτό σίγουρα έχει ένα κόστος, ένα μεγάλο μέρος από τα 2.000. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, Nabuko said:

Δηλαδή αγοράζεις μόνο το συγκεκριμένο ετοιμοπαράδοτο μοντέλο και αν το πληρώσεις ντούκου έχεις έκπτωση 2000ευρώ αλλά αν πας με άτοκες δόσεις κοστίζει 2000ευρώ παραπάνω.

Δηλαδη παπαρια ατοκες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την μια είναι σωστά αυτά που λέτε.Απο.την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις και επαγγέλματα στα οποία χωρίς αυτοκίνητα απλά δεν σε παίρνει κανείς.Ενδεικτικα να σας πω ότι είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου ΕΜΠ(πολιτικών μηχανικών).Δεν με έπαιρνε κανείς χωρίς αυτοκίνητο (από την οικογένεια μου δεν έχω).Οπότε έκανα μεταπτυχιακό στην πληροφορική και μου βγήκε εν τέλει σε πολύ καλό.(Ακραία καλύτερα από το επάγγελμα του μηχανικού). Προσωπικά θα έλεγα πρώτα να βρείς μια σταθερή δουλειά και αν σου μένουν καθαρά τέλος του μήνα το διπλάσιο από την δόση που έχεις τότε και μόνο να προβείς σε αγορά.Εξαρταται βέβαια και από την περιοχή που είσαι.

Όσο αφορά το αυτοκίνητο τόσα λεφτά για αυτοκίνητο με 1.0MPI δεν τα έδινα ούτε κατά διάνοια.
Μην παίρνεις συμβουλές από το ίντερνετ ούτε για τα επαγγελματικά σου ούτε για τα προσωπικά σου.Αν άκουγα αυτη την στιγμή τον έναν και τον άλλον θα ήμουν στο απόλυτο μηδέν 

Επεξ/σία από aks
Δημοσ.

Θα αγόραζες σήμερα το ίδιο αυτοκίνητο 4 ετών με 14 χιλιάρικα και υψηλό επιτόκιο? Γιατί εκεί θα βρεθείς σε 4 χρόνια, θα ξαναπάρεις δάνειο για αυτοκίνητο τετραετίας βασική έκδοση. 

Εντωμεταξύ σιγά το αυτοκίνητο, χιλιαρι ατμοσφαιρικό, τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει από ένα μεταχειρισμένο 10ετιας?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
18 hours ago, xsterg said:

παραμυθια της χαλιμας. αλλος ενας νεος με μυαλα πανω απο το κεφαλι του. ειναι σαν τους αλλουν που τους ειπαν "γιατι να πληρωνεις ενοικιο? τα χρηματα του ενοικιου θα τα δινεις σε δοση και σε 40-50 χρονια θα γινει δικο σου χωρις κοπο!!!" και την πατησαν στην πορεια! μετα ηρθαν δυσκολιες, αρρωστιες, θανατοι, απολυσεις, μειωσεις μισθων, οικογενειακα προβληματα. δεν γινεται να ξεκινας μεγαλη αγορα με δανεικα χρηματα! αγορα σπιτιου η αγορα αυτοκινητου δεν γινονται με δοσεις! ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα στραβωσει το πραγμα και μαντεψε ποιος θα βγει κερδισμενος. οι τραπεζες το ξερουν αυτο και γι αυτο παρακαλανε για να παρει καποιος δανειο. και ξερουν οτι κατι θα παει στραβα και δεν θα μπορεσει να αποπληρωσει το δανειο ο δανειοληπτης με αποτελεσμα και οι δοσεις και το ακινητο να πανε υπερ της τραπεζας αλλα και σε εχουν υποχειριο τους. για βαλε αγγουρια στον πισινο σου και μετα σηκωσε κεφαλι. διεκδικησε κατι στην εργασια σου, ελα σε αντιπαραθεση με τον εργοδοτη, με τον πελατη, με τον καθε ενα. θα τρεμεις μην σε απολυσουν. μετα το φαινομενο θα ειναι σαν το ντομινο. θα χασεις την δουλεια σου, το σπιτι σου, την οικογενεια σου, την υγεια σου. 

Παλαιά άξιζε το ενοικιο πλέον πολύ ποιο φθηνά βγαίνει να πάρεις δάνειο από τράπεζα για σπίτι ακόμη και αν στραβώσει και πάρει το σπίτι αργότερα πάλι ποιο φθηνά βγαίνει

1 hour ago, imr said:

Θα αγόραζες σήμερα το ίδιο αυτοκίνητο 4 ετών με 14 χιλιάρικα και υψηλό επιτόκιο? Γιατί εκεί θα βρεθείς σε 4 χρόνια, θα ξαναπάρεις δάνειο για αυτοκίνητο τετραετίας βασική έκδοση. 

Εντωμεταξύ σιγά το αυτοκίνητο, χιλιαρι ατμοσφαιρικό, τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει από ένα μεταχειρισμένο 10ετιας?

Το ότι είναι καινούργιο, δεν παίρνουν περρισοτεροι αυτοκινιτο να ξεκαυλωσουν, παίρνουν να πάνε από σημείο α στο σημείο με όσο ποιο που άνεση και όσο περρισοτερα βοηθήματα γίνεται. 

Δημοσ.
4 minutes ago, Black Demis said:

Το ότι είναι καινούργιο, δεν παίρνουν περρισοτεροι αυτοκινιτο να ξεκαυλωσουν, παίρνουν να πάνε από σημείο α στο σημείο με όσο ποιο που άνεση και όσο περρισοτερα βοηθήματα γίνεται. 

Το οτι είναι καινούργιο δεν λέει κάτι. Υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα σε αυτά τα χρήματα. 

Με 1000ρι ατμοσφαιρικό πάντως Από το Α με το ζόρι φτάνει στο Β

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, intruder99 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Αυτή την στιγμή υπηρετώ την πατρίδα και προφανώς δεν εργάζομαι (ούτε έχω κάποια έτοιμη δουλειά για αμέσως μετά). Βρήκα μια προωθητική ενέργεια της Skoda με 0% επιτόκιο, balloon λέγετε αν κατάλαβα καλά, κατά την οποία πληρώνεις μια προκαταβολή 25%, άτοκες δόσεις για 3 χρόνια και μετά εξοφλείς το υπολειπόμενο ποσό. Βέβαια δεν έχω μιλήσει ακόμη με την αντιπροσωπία για επιβεβαίωση των παραπάνω πληροφοριών. Μου φάνηκε ενδιαφέρον διότι διαθέτω το απαραίτητο ποσό για την προκαταβολή. Ενώ, αν ήταν να αγοράσω ένα αυτοκίνητο εφάπαξ, έστω και μεταχειρισμένο, θα έπρεπε να εργαστώ πρώτα για κάποια χρόνια. Αλλά πλέον έχοντας φτάσει και τα 26 επιθυμώ να αποκτήσω το δικό μου αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό.

Η ερώτηση μου είναι, επειδή αυτή η ενέργεια με το 0% επιτόκιο δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό, μπορώ να γίνω κάτοχος του αυτοκινήτου προτού απολυθώ από τον στρατό;

Κράτα λεφτά και πάρε ένα μεταχειρισμένο ειδικά αν είναι το πρώτο σου αμάξι. Όχι και με 2.000 αλλά ένα δεκαετίας μικρό με 5.000-6.000. Τώρα να δώσεις για Skoda 16.000-17.000 για ένα Fabia με 80 άλογα ατμόσφαιρα… είναι κοροϊδία. 
Στα ίδια λεφτά παίζει Qashqai J11, του 2015-2017 που είναι κλάσεις ανώτερο. 
ΥΓ: επειδή είμαι κοντά στην ηλικία σου και έχω οδηγήσει αρκετά αμάξια, όσο πιο καινούργιο τόσο πιο ακριβό στα σέρβις. Πόσο μάλλον ότι όλα είναι πάνω σε οθόνη, ειδικά Citroen C3 2021 που οδήγησα… όλα σχεδόν πάνω στην οθόνη πλην αλάρμ, ξεθολωμα για τζάμια μπροστά πίσω και κλείδωμα θυρών. 

Επεξ/σία από NikolasKon14
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, imr said:

Το οτι είναι καινούργιο δεν λέει κάτι. Υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα σε αυτά τα χρήματα. 

Με 1000ρι ατμοσφαιρικό πάντως Από το Α με το ζόρι φτάνει στο Β

για πες τι βρισκεις σε αυτα τα λεφτα με καμια 20 30 χιλιαδες χιλομετρα και ιδια κατανάλωση και ιδια συστήματά υποβοήθησης

υγ μια χαρα πας ταξιδια με 120 130 στην εθνικη δεν μασαει μια 

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
3 minutes ago, cmaniac said:

Social leasing.

Τα κριτήρια να δούμε που θα υιοθετηθούν για την Ελλάδα.

https://alternative-fuels-observatory.ec.europa.eu/general-information/news/france-launches-2025-round-social-leasing-electric-cars

or at least 8,000 km driven annually for work. στην ελλαδα τελευταια ερευνα που ειδαμε πλειοψηφία δεν εχει αμαξι πανε έλα στην δουλειά οπως στο εξωτερικο ειδικα οταν ζουν σε μια πολη οπου παρκινγ ειναι αδυνατον πρακτικα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Black Demis said:

για πες τι βρισκεις σε αυτα τα λεφτα με καμια 20 30 χιλιαδες χιλομετρα και ιδια κατανάλωση και ιδια συστήματά υποβοήθησης

υγ μια χαρα πας ταξιδια με 120 130 στην εθνικη δεν μασαει μια 

Πες μου τι συστήματα υποβοήθησης έχει η βασική έκδοση να σου βρω όσα θες. Τα 20κ χλμ είναο κάποιο όριο που χαλάνε τα αυτοκίνητα? 

Πας με 120 οκ, όταν είσαι σε ανηφόρα εθνική και δεν τραβάει πάνω από τα 100 με αποτέλεσμα να σε προσπερναμε οι νταλίκες θα νιώθεις ασφαλής με τα συστήματα υποβοήθησης? 

Μιλάμε για αποκλειστικά αυτοκίνητο πολης

Επεξ/σία από imr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...