Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Άρα χρειάζεσαι έναν νόμο για να σου καθορίζει το πώς "πρέπει" να ζεις, να ξοδεύεις και γενικότερα να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν προσωπικά... 🤠

Εννοείται πως χρειάζεται τέτοιος νόμος. Προσωπικά έχω πολύ καλή καταναλωτική συνείδηση βέβαια.

Είναι μεγάλη ειρωνεία που δεν προβάλλονται τρόποι προστασίας ή καταναλωτικής συνείδησης ΑΛΛΑ βομβαρδίζεσαι απο διαφημίσεις και πλύση εγκεφάλου κάθε μέρα για να αγοράσεις καθώς και το πόσο cool είσαι αν αγοράσεις...

Χωρίς να θέλω να σου χαλάσω το αφήγημα , ΟΛΟΙ οι νόμοι καθορίζουν πως πρέπει να ζεις. Οπότε ώρα είναι...

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για όποιον οι κάμερες δεν αποτελούν προτεραιότητα σε ένα τηλέφωνο, το iPhone Air είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή.

Δύσκολα θα επέστρεφα ξανά σε ένα Pro Max.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Τόσος κόπος και λογικά σφάλματα απο την μια πρόταση στην άλλη, επειδή έχεις μπερδέψει την κάμερα για βιντεοκλήσεις με την κύρια κάμερα δεν το περίμενα…

Όχι, το τηλέφωνο το είχε στραμμένο στις πολλές. Δεν φαινόταν οθόνη. Μη κοιτάς που το λένε selfie stick. Στο περίπου σημάδεψε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JonnyBoy είπε

Όχι, το τηλέφωνο το είχε στραμμένο στις πολλές. Δεν φαινόταν οθόνη. Μη κοιτάς που το λένε selfie stick. Στο περίπου σημάδεψε.

Τέτοιο κανδράρισμα και σε αυτή την στάση δεν έχω ξαναδεί με κύρια κάμερα… 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Τέτοιο κανδράρισμα και σε αυτή την στάση δεν έχω ξαναδεί με κύρια κάμερα… 

Ε,τι να σου πω. Όταν θέλεις το καλύτερο,πας με το καλύτερο που έχεις. Και εγώ χωρίς selfie stick, έχει τύχει να τραβήξω με την πίσω. Μια,δυο, τρεις θα το πετύχεις. Και για να επιστρέψω στην ουσία, δεν υπάρχει λόγος να πας σε κινητό για φωτογραφία, ειδικά τόσο ακριβό. Πας σε φωτογραφική και τις ευχαριστιέσαι αυτές που βγάζεις. Και ειδικότερα αυτές με περιστρεφόμενη lcd οθόνη.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Chocobo είπε

Αυτό θα έπρεπε βάση νόμου να υπάρχει σε πινακίδα γραμμένο έξω απο κάθε κατάστημα πώλησης ειδών τεχνολογίας. Όπως τα τσιγάρα δείχνουν κάτι zombie στο πακέτο έτσι να βλέπει και ο πιθανός αγοραστής πως η συσκευή τον 1.500€ δεν είναι σωστή αγορά όταν είναι στο ενοίκιο και έχει μισθό 1.000€...

Έχω βαρεθεί να βλέπω υπάλληλους σε μικρο-επιχειρήσεις να είναι όλοι με το τελευταίο μοντέλο iphone. Βέβαια η νοοτροπία αυτή δεν σταματά στο smartphone φυσικά...εννοείται πως υπάρχει και αυτοκίνητο με δόσεις μέχρι το 2070...

Πόσο πάτο έχει πιάσει η ανθρωπότητα ??? 

Έχει πιάσει όντως πάτο, σε όλα τα επίπεδα, ένα από τα οποία είναι και αυτό το φαινόμενο.

• Super Moderators
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Εννοείται πως χρειάζεται τέτοιος νόμος. Προσωπικά έχω πολύ καλή καταναλωτική συνείδηση βέβαια.

Είναι μεγάλη ειρωνεία που δεν προβάλλονται τρόποι προστασίας ή καταναλωτικής συνείδησης ΑΛΛΑ βομβαρδίζεσαι απο διαφημίσεις και πλύση εγκεφάλου κάθε μέρα για να αγοράσεις καθώς και το πόσο cool είσαι αν αγοράσεις...

Χωρίς να θέλω να σου χαλάσω το αφήγημα , ΟΛΟΙ οι νόμοι καθορίζουν πως πρέπει να ζεις. Οπότε ώρα είναι...

Ευτυχώς, αυτά τα "ονειρα" κάποιων εφαρμόζονται σε πολύ συγκεκριμένα καθεστώτα... Και ευτυχώς αυτά τα "μοντέλα" έχουν δοκιμαστεί και γνωρίζουμε πολύ καλά πού καταλήγουν...

Δημοσ.
18 ώρες πριν, music_lover είπε

"Luxury Poverty" 

Luxury poverty is the economic paradox where people, often from Gen Z, spend on expensive non-essential consumer goods like tech gadgets and fashion, while struggling to afford essential life-changing necessities such as housing, healthcare, and education. This trend is fueled by the decreasing cost of consumer goods versus the increasing cost of necessities, targeted marketing promoting instant gratification, and a cultural shift where projecting an image of wealth through aesthetics becomes a substitute for true financial security. 

Εύστοχο αλλά δεν είναι κάτι καινούριο, στο κάτω κάτω τα προϊόντα μόδας και τα κινητά είναι τα ποιο ''οικονομικά'' για κάποιον που θέλει να αποκτήσει κάτι premium.Καπού είχα διαβάσει πως εταιρείες όπως οι Gucci & Armani βάζουν ταμπέλες με το λογότυπο παντού στα ρούχα τους για μαζική κατανάλωση ,κάτι που δεν κάνουν στα αντίστοιχα στην υψηλή ραπτική. Δείτε που αυτό ισχύει για όλα τα αγαθά πάνω κάτω

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kar10 είπε

Εύστοχο αλλά δεν είναι κάτι καινούριο, στο κάτω κάτω τα προϊόντα μόδας και τα κινητά είναι τα ποιο ''οικονομικά'' για κάποιον που θέλει να αποκτήσει κάτι premium.Καπού είχα διαβάσει πως εταιρείες όπως οι Gucci & Armani βάζουν ταμπέλες με το λογότυπο παντού στα ρούχα τους για μαζική κατανάλωση ,κάτι που δεν κάνουν στα αντίστοιχα στην υψηλή ραπτική. Δείτε που αυτό ισχύει για όλα τα αγαθά πάνω κάτω

Δεν είπα ποτέ ότι είναι κάτι καινούργιο, το ανέφερα απλά ως κάτι που περιγράφει επακριβώς την κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θεωρώ οτι ειναι ένα υπέροχο premium τηλεφωνο , δεν απευθυνεται σε αυτους που θελουν την απόλυτη καμερα και μπαταρια. Ειναι μια elegant κατασκευη , διαφορετική , για να εχεις ios σε ενα πολύ ελαφρυ τηλεφωνο . Αν ήταν και λίγο φθηνότερο θα ηταν τελειο !! Εμένα θα ειναι επόμενη αγορα !!

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά γνωρίζω πολυ κόσμο-κατοχο παλαιότερων iphones (14-15) οι οποίοι παρήγγειλαν το 17. 

Το αντίθετο ισχύει για όσους πήραν πέρσι το 16. Αυτοί λένε οτι θα μείνουν εκει γιαιτ δε βλέπουν λόγο να πάρουν το 17. 

10 λεπτά πριν, gasantony είπε

Εγώ θεωρώ οτι ειναι ένα υπέροχο premium τηλεφωνο , δεν απευθυνεται σε αυτους που θελουν την απόλυτη καμερα και μπαταρια. Ειναι μια elegant κατασκευη , διαφορετική , για να εχεις ios σε ενα πολύ ελαφρυ τηλεφωνο . Αν ήταν και λίγο φθηνότερο θα ηταν τελειο !! Εμένα θα ειναι επόμενη αγορα !!

Η σωστή τιμη για το air θα ηταν 799 και αυτο αποκλειστικά και μονο λόγω design. Τα 1249 για τηλέφωνο με εντόσθια τηλεφωνού πενταετίας, δε δικαιολογουνται με τιποτα! 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JonnyBoy είπε

Ε,τι να σου πω. Όταν θέλεις το καλύτερο,πας με το καλύτερο που έχεις. Και εγώ χωρίς selfie stick, έχει τύχει να τραβήξω με την πίσω. Μια,δυο, τρεις θα το πετύχεις. Και για να επιστρέψω στην ουσία, δεν υπάρχει λόγος να πας σε κινητό για φωτογραφία, ειδικά τόσο ακριβό. Πας σε φωτογραφική και τις ευχαριστιέσαι αυτές που βγάζεις. Και ειδικότερα αυτές με περιστρεφόμενη lcd οθόνη.

Κοίτα τώρα από που ξεκίνησες και που κατέληξες… 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, Yeroplatanos said:

Αν και κάποιος θα μπορούσε να με χαρακτηρισει hater έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν η Μήλω μπορεί να αναβαθμισει τα foldables απο geeky gadgets σε κάτι πιο χρήσιμο.

Αρκεί βέβαια να έχουν έστω έως δύο χιλιάδες.

Πιο κάτω δεν λέω να μην είναι και ουτοπικός..

Πιστευω θα αναβαθμιστει η foldable εμπειρια με το επερχομενο iphone, αλλα για 2,5k το βλεπω.

Επισης οπως λενε καποιοι στο yt το air μαλλον ειναι προαγγελος του foldable (λενε οτι διπλωμενο θα χει παχος οσο 2 air μαζι).

Ιδωμεν

Επεξ/σία από enwsiths
Δημοσ.
22 ώρες πριν, poulinos είπε

ωραια τα λεπτα κινητα απλα το θεμα ειναι η μπαταρια. και εγω προτιμω τα λεπτα και μικρα κινητα.μετανιωσα που πηρα το s23+ αντι για το απλο s23. το καλο βεβαια με το s23+ ειναι οτι η μπαταρια ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο το s23.

πολλες φορες δεν χρειαζεται να το κανεις καν αυτο.πολυς κοσμος αγοραζει κινητο πχ των 2000 ευρω απλα γιατι του αρεσει χωρις να σημαινει οτι ξερει να το χρησιμοποιει ή οτι θα εκμεταλευτει τα παραπανω πραγματα που εχει.

είναι ακριβως το ιδιο πραγμα που βλεπεις κοσμο κολλημενο στην κηφισιας καθε μερα με αμαξι 3000 κυβικα. σε ελευθερη μεταφραση πολλες φορες καποιος αγοραζει κατι απλα για να νιωσει ωραια και να δειξει οτι την εχει μεγαλυτερη. 

Ειναι λάθος ο παραλληλισμος. 

Ενα τηλεφωνο των 2000€ αυτη τη στιγμή εχει τα καλυτερα εντόσθια που μπορούν να μπουν σε τηλεφωνο. Γι αυτο και κοστίζει τοσο. 

Εδώ λέμε απλα οτι δε μπορεις να πουλάς το air στην ιδια τιμη του 16pro. Διότι το 16pro ειναι κλάσης ανώτερο απο το air.

Οσον αφορα το αυτοκινητο των 3000κυβικων, υπερτερεί του city car σε ποιοτητα κατασκευής, άνεση, σαλόνι, ροπή, ιπποδύναμη, μεταπωλητικη αξια, τεχνολογία, εξοπλισμό και ποιοτητα κύλισης. 

Σε τι ακριβώς υπερτερεί το iphone air σε σχεση με το 15pro? Στα mono ηχεία? Στη κάμερα? Στη μπαταρια? Στο usb 2.0?  Πουθενα. Μόνο στον επεξεργαστη ο οποίος ειναι και εν μερη αχρείαστος απο τη στιγμή που τουλάχιστον όσον αφορά τα γραφικά, εχει να διαχειριστεί λιγοτερο φόρτο λογω χειρότερης κάμερας και μικρότερης μπαταρίας! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Ευτυχώς, αυτά τα "ονειρα" κάποιων εφαρμόζονται σε πολύ συγκεκριμένα καθεστώτα... Και ευτυχώς αυτά τα "μοντέλα" έχουν δοκιμαστεί και γνωρίζουμε πολύ καλά πού καταλήγουν...

Οτι να ναι απλά. Ας πάρουμε το απόλυτο άλλο άκρο και ας μηδενίσουμε όλα όσα μεσολαβούν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...