Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικό !!

ο Steve δουλειάς που έκανε την δουλειά 

ο Tim Μάγειρας που τα μαγείρευε 

και τώρα ο John στροφή σε εμάς που θα μας περιτριγυρίζει!

• Like 1
  • Haha 4
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τα MacBook έχουν πλέον προσιτή αρχική τιμή ( σε καλές εκδόσεις είναι πανάκριβα ), όχι γιατί ο cook θέλει ο κόσμος να αγοράζει, αλλά γιατί από τη στιγμή που πήγε σε apple silicone , κόπηκε το boot camp. Είναι πάρα πολλοί, όπως ήμουν και εγώ, που χρειαζόμασταν dual boot σε windows και όχι σε virtual machine. Από τη στιγμή που δεν γίνεται, κόψαμε την αγορά Mac book. 

• Confused 2
Δημοσ.

στα μέρη που συχνάζω δεν έχει αναφερθεί ποτέ τέτοιο θέμα διαδοχής, βέβαια δεν μπορεί να παραμείνει CEO για πάντα, αλλά επειδή το "μαγαζί" πάει καλά, γιατί να πρέπει να αντικατασταθεί;;; ή γίνεται κουτσομπολιό;;;;; στα οικονομικά πάντως τα έχει πάει περίφημα!🤑

Δημοσ.
23 minutes ago, morfeas-dsl- said:

Τα MacBook έχουν πλέον προσιτή αρχική τιμή ( σε καλές εκδόσεις είναι πανάκριβα ), όχι γιατί ο cook θέλει ο κόσμος να αγοράζει, αλλά γιατί από τη στιγμή που πήγε σε apple silicone , κόπηκε το boot camp. Είναι πάρα πολλοί, όπως ήμουν και εγώ, που χρειαζόμασταν dual boot σε windows και όχι σε virtual machine. Από τη στιγμή που δεν γίνεται, κόψαμε την αγορά Mac book. 

Αλήθεια τώρα; 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, tony_boy είπε

Johnny Ive κι εγώ ρε γμτ. Μπας κ βλέπαμε κάτι της προκοπής ξανά. Μου έχει λείψει εκείνη η αίσθηση που ένιωσα να πιάσω το πρώτο μου iPod ή το πρώτο μου iPhone. 

Έχω μπροστά μου ένα παλιό SE 2016 (το σασί του 5), τι όμορφο κινητό και η αίσθηση στο χέρι. Το όραμα του Steve, ένα κινητό που μπορούσες να φτάσεις κάθε γωνία με τον αντίχειρα. Τώρα είναι οριακά στις 7 ίντσες.

1 ώρα πριν, morfeas-dsl- είπε

Επειδή πήγε σε Apple Silicon και δεν εξαρτάται πλέον η εταιρία από την Intel έγιναν φθηνότερα. Το Bootcamp κόπηκε γιατί δεν υπήρχε Native ARM Windows που να υποστηρίζει τον Silicon και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πάρει κάποιος Mac για να τρέχει Windows πάνω. Επίσης δεν σε απαγορεύει κανείς να τρέξεις Windows μέσω Parallels.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε

O cook ξεκίνησε δυναμικά , αλλά απογοήτευσε πολύ στην πορεία. Καινοτομία δεν είναι να κάνεις παρουσίαση πίσω από ουράνιο τόξο και απλά να κοιτάς να έχεις 15 διαφορετικά άτομα για να το παίζεις "συμπερίληψη" και back to you ο ένας back to you ο άλλος. Καινοτομία είναι να έχεις ένα άτομο σαν το Steve που όταν παρουσιάζει προϊόν, θα λες wow απίστευτο. Έτσι είχε γίνει με ipod, με iphone , με ipad κτλ κτλ.

Από εκεί και πέρα ο μόνος που είχε όραμα ήταν ο Johny Ive και αυτόν θα ήθελα. Τώρα όπως λένε, ο καθένας έχει τη γνώμη του ..

Όλο αυτό για να μας πεις πως σε πείραξε το ουράνιο τόξο? 😛

Πάμε τώρα να το δούμε λίγο πιο "σοβαρά": Ο Τιμ για την Apple ήταν τρελή επιτυχία και σοφή επιλογή γιατί τους έκανε να χ3στουν στο χρήμα που είναι και το ζητούμενο σε μια τεράστια εταιρεία με μετόχους κλπ... Αυτό είναι άσχετο με τις δικές μας γκρίνιες σαν καταναλωτές και χρήστες των προϊόντων τους. Για τον ίδιο λόγο εκτιμώ πως αν ο Ive ήταν στο τιμόνι, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει (και ο Steve το ήξερε πολύ καλά αυτό) μιας και το να σχεδιάζεις ωραίες συσκευές και υπηρεσίες δεν αρκεί για να σε κάνει ικανό να διοικήσεις ολόκληρη την εταιρεία. Επιπλέον αν ήταν τόσο ικανός σαν CEO  θα έπρεπε ήδη να τρέχει μια τεράστια εταιρεία που θα τη γνωρίζαμε όλοι. 

Ο Tim σίγουρα δεν έχει το "πάθος" του Steve για τα ίδια τα προϊόντα αλλά αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για την Apple! 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά τρέχω Parallels Desktop στο MacBook 16 (M4) εξαιτίας κάποιων προγραμμάτων της δουλειάς. Το virtualization δουλεύει άψογα και έχω τα Windows εγκατεστημένα σε εξωτερικό σκληρό ώστε να διατηρώ τον εσωτερικό με το OS "καθαρό".

Βέβαια μιλάμε για subscription service που δεν έχει την ευελιξία του boot camp... Όμως για όσους θέλουν Windows σε Mac για επαγγελματικούς λόγους, τουλάχιστον υπάρχει λύση.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, billdanos said:

Πάμε τώρα να το δούμε λίγο πιο "σοβαρά": Ο Τιμ για την Apple ήταν τρελή επιτυχία και σοφή επιλογή γιατί τους έκανε να χ3στουν στο χρήμα που είναι και το ζητούμενο σε μια τεράστια εταιρεία με μετόχους κλπ... Αυτό είναι άσχετο με τις δικές μας γκρίνιες σαν καταναλωτές και χρήστες των προϊόντων τους. Για τον ίδιο λόγο εκτιμώ πως αν ο Ive ήταν στο τιμόνι, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει (και ο Steve το ήξερε πολύ καλά αυτό) μιας και το να σχεδιάζεις ωραίες συσκευές και υπηρεσίες δεν αρκεί για να σε κάνει ικανό να διοικήσεις ολόκληρη την εταιρεία. Επιπλέον αν ήταν τόσο ικανός σαν CEO  θα έπρεπε ήδη να τρέχει μια τεράστια εταιρεία που θα τη γνωρίζαμε όλοι. 

Ο Tim σίγουρα δεν έχει το "πάθος" του Steve για τα ίδια τα προϊόντα αλλά αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για την Apple! 

Γράφεις σα να μιλάς σε podcast και δεν πολυβγαζω άκρη, αλλά αν κατάλαβες πως ότι έγραψα ήταν για το ουράνιο τοξο, δεν έχω κάτι άλλο να σου σχολιάσω!

2 hours ago, nikosgalis said:

Αλήθεια τώρα; 

Προφανώς. Στο MacBook, στο iMac , στο Mac mini μου, τρέχω native windows . Οι ανάγκες του καθενός, είναι ακριβώς αυτό. Ανάγκες του καθενός.

41 minutes ago, Huruduru said:

Επειδή πήγε σε Apple Silicon και δεν εξαρτάται πλέον η εταιρία από την Intel έγιναν φθηνότερα. Το Bootcamp κόπηκε γιατί δεν υπήρχε Native ARM Windows που να υποστηρίζει τον Silicon και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πάρει κάποιος Mac για να τρέχει Windows πάνω. Επίσης δεν σε απαγορεύει κανείς να τρέξεις Windows μέσω Parallels.

Τα γνωρίζω αυτά και προσωπικά δε με βολεύει, χρειάζομαι native. Όπως και πολλοί άλλοι. Το κόστος που πλήρωνε για κάθε Intel CPU δεν είναι δημοσίως γνωστό. Επομένως δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι γλύτωσε Χ λεφτά για κάθε MacBook και για αυτό είναι Χ φθηνότερα. Άλλωστε έχει και ένα τεράστιο κόστος research and development από πίσω, το οποίο πάει στον καταναλωτή. Θεωρώ τα έκανε για να έχει πλήρη έλεγχο των συσκευών της και όχι για να δίνει χαμηλότερες τιμές από αυτα.

Επεξ/σία από morfeas-dsl-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Στιβ τζομπς ηταν μεγάλος γιατι πηρε μια κατεστρσμενη εταιρεία ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, αποδέχθηκε οτι τη μαχη με τα pc την εχασε. Έκανε οτι μπορούσε (με πλήρη επιτυχία πχ αλλαγή επεξεργαστων κλπ) ωστε έστω να ανέβουν οι πωλήσεις στα pc που φτιάχνανε, αλλα κατάλαβε οτι για να ξανα γίνει μεγάλη η εταιρεία πρέπει να πάει σε νέα προϊόντα. Και πηγε: έβγαλε το ipod για μουσική όπου η μεγάλη καινοτομία δεν ήταν το προϊόν (υπήρχαν συσκευές που παίζανε mp3 κλασεις ανωτέρες), αλλα η ευκολία. Πάταγες ενα κουμπί και online κατεβαζες οποίο τραγούδι θες απο την εταιρεία που στησανε (apple music) και έσβησε τον ανταγωνισμό. 

Ήταν ολόκληρο οικοσύστημα που σκέφτηκε, δεν έτυχε να πετύχει. Ήταν πραγματικά ιδεολόγος και οραματιστής. Ολοι οι υπόλοιποι δεν σκέφτηκαν να τα κάνουν αυτά ενώ είχαν καλύτερη τεχνολογία. Μπήκε μετά σε ενα άσχετο τομέα, τα κινητά τηλέφωνα που ως ανέκδοτο ακουγόταν τοτε. Και εκανε το ιδο με παρόμοιους τρόπους που θέλω σελίδες να αναλύσω. Ο τύπος ήταν one in a million, σπάνια βγαίνουν τέτοιοι άνθρωποι. 

Μετα τον Στιβ, τι καινοτομο εκανε ποτε η εταιρεία? Απολύτως τίποτα. Απλα βελτιώνει τα υπάρχοντα προϊόντα,  νεοι επεξεργαστες,  κλπ οτι κάνουν όλοι. Ή βγάζει και αυτή ρολόγια βλέποντας τους υπόλοιπους που έχουν βγάλει ώστε να είναι και αυτή στο παιχνίδι. 

Με οποιονδήποτε ceo πάνω κάτω τα ίδια θα είχαν γινει. Εχει δημιουργησει ενα μονοπώλιο επι Στιβ και απλα το συντηρούν κάνοντας τα αυτονόητα, με πολύ μάρκετινγκ. Οπότε δεν παίζει κανένα ρόλο οποίος και να αναλαβει ceo. Όραμάτιστες δεν υπάρχουν πλέον και σίγουρα δεν θα βγουν απ την apple κάθω αυτη εχει ενα μοντέλο που δουλευει, βγαζει τρις και δε θα ρισκάρουν τίποτα. Τα οράματα και τα ρίσκα τα παίρνουν οι φτωχοί. Η apple ήταν μια παμφτωχη εταιρεία ενα κλικ απ το λουκέτο οταν πηρε τα ρίσκα ο Στιβ. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
  • Thanks 5
Δημοσ.
11 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε

O cook ξεκίνησε δυναμικά , αλλά απογοήτευσε πολύ στην πορεία. Καινοτομία δεν είναι να κάνεις παρουσίαση πίσω από ουράνιο τόξο και απλά να κοιτάς να έχεις 15 διαφορετικά άτομα για να το παίζεις "συμπερίληψη" και back to you ο ένας back to you ο άλλος. Καινοτομία είναι να έχεις ένα άτομο σαν το Steve που όταν παρουσιάζει προϊόν, θα λες wow απίστευτο. Έτσι είχε γίνει με ipod, με iphone , με ipad κτλ κτλ.

Από εκεί και πέρα ο μόνος που είχε όραμα ήταν ο Johny Ive και αυτόν θα ήθελα. Τώρα όπως λένε, ο καθένας έχει τη γνώμη του ..

Σωστός. Από τους βασικούς λόγους που έφυγε ο Ive, είδε ότι δεν υπάρχει τρελή όρεξη για καινοτομία (αλλά για την κονόμα δίνοντας με τον δοκιμαστικό σωλήνα κάποια χαρακτηριστικά) και αποχώρησε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

By the way ουράνιο τόξο, για αυτούς που τους ενοχλεί και δεν γνωρίζουν προφανώς την ιστορία της Apple:

spacer.png

• Like 4
Δημοσ.

Η ημιμαθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. 

Τότε ήταν ουράνιο τόξο στο μήλο για να δείξει ότι είχε χρώματα η οθόνη. Τώρα είναι για το "diversity is our strength". 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, morfeas-dsl- είπε

Η ημιμαθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. 

Τότε ήταν ουράνιο τόξο στο μήλο για να δείξει ότι είχε χρώματα η οθόνη. Τώρα είναι για το "diversity is our strength". 

Τι είχα? Δίκιο! 😛 

Δημοσ.
3 hours ago, morfeas-dsl- said:

Προφανώς. Στο MacBook, στο iMac , στο Mac mini μου, τρέχω native windows . Οι ανάγκες του καθενός, είναι ακριβώς αυτό. Ανάγκες του καθενός.

Κάτσε, για να καταλάβω, λες ότι επειδή έκοψαν το Bootcamp, τα Mac έγιναν λιγότερο ελκυστιά στο 0,001% των πελατών που τα αγόραζαν για να βάλουν Windows, και gia να αντισταθμίσουν τις απώλεις του 0,001% στις πωλήσεις χαμήλωσαν την τιμή;

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...