StratosPoet Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Αγαπητοί αγαπητές καλημέρα σας, Το ερώτημά μου απευθύνεται κυρίως σε παλαιότερους. Έχω απορία για το τμήμα Οικονομικό της Νομικής που υπήρχε και στο ΕΚΠΑ και στο ΑΠΘ. Τι επαγγελματικά δικαιώματα είχαν οι απόφοιτοι; Έβγαιναν δικηγόροι ή οινονομολόγοι; Ήταν Νομικό ή Οικονομικό τμήμα; Γιατί συστεγαζόταν στη Νομική Σχολή; Ανήκε στη Νομική ή ήταν ξεχωριστό τμήμα; Και ένα γενικότερο ερώτημα. Στις καθαρά νομικές σπουδές. Αν ένας δικηγόρος είναι εξιδεικευμένος π.χ. στο εμπορικό δίκαιο έχει κάνει μαθήματα οικονομικής φύσης; Μπορεί να έχει επαγγελματικά διακιώματα που άπτονται των οικονομικών σπουδών; Ευχαριστώ πολύ
julypickles Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Στις 8/10/2025 στις 9:31 ΠΜ, StratosPoet είπε Αγαπητοί αγαπητές καλημέρα σας, Το ερώτημά μου απευθύνεται κυρίως σε παλαιότερους. Έχω απορία για το τμήμα Οικονομικό της Νομικής που υπήρχε και στο ΕΚΠΑ και στο ΑΠΘ. Τι επαγγελματικά δικαιώματα είχαν οι απόφοιτοι; Έβγαιναν δικηγόροι ή οινονομολόγοι; Ήταν Νομικό ή Οικονομικό τμήμα; Γιατί συστεγαζόταν στη Νομική Σχολή; Ανήκε στη Νομική ή ήταν ξεχωριστό τμήμα; Και ένα γενικότερο ερώτημα. Στις καθαρά νομικές σπουδές. Αν ένας δικηγόρος είναι εξιδεικευμένος π.χ. στο εμπορικό δίκαιο έχει κάνει μαθήματα οικονομικής φύσης; Μπορεί να έχει επαγγελματικά διακιώματα που άπτονται των οικονομικών σπουδών; Ευχαριστώ πολύ Μιλάς για την σχολή που υπήρχε μόνο αρχές του 20ου αιώνα?
StratosPoet Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Νομίζω υπήρχε και στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά μιλάω για πιο πρόσφατα. Πριν γίνει ανεξάρτητο τμήμα. Δηλαδή για τις τελευταίες δεκαετίες. Υπήρχαν δύο τμήματα στο ΕΚΠΑ και ΑΠΘ που ονομαζόντουσαν Οικονομικό Της Νομικής. Εκτός κι αν κάνω λάθος. Πάντως τώρα δεν ονομάζεται έτσι Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου από StratosPoet
vamvakoolas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 08/10/2025 at 08:31, StratosPoet said: Αγαπητοί αγαπητές καλημέρα σας, Το ερώτημά μου απευθύνεται κυρίως σε παλαιότερους. Έχω απορία για το τμήμα Οικονομικό της Νομικής που υπήρχε και στο ΕΚΠΑ και στο ΑΠΘ. Τι επαγγελματικά δικαιώματα είχαν οι απόφοιτοι; Έβγαιναν δικηγόροι ή οινονομολόγοι; Ήταν Νομικό ή Οικονομικό τμήμα; Γιατί συστεγαζόταν στη Νομική Σχολή; Ανήκε στη Νομική ή ήταν ξεχωριστό τμήμα; Και ένα γενικότερο ερώτημα. Στις καθαρά νομικές σπουδές. Αν ένας δικηγόρος είναι εξιδεικευμένος π.χ. στο εμπορικό δίκαιο έχει κάνει μαθήματα οικονομικής φύσης; Μπορεί να έχει επαγγελματικά διακιώματα που άπτονται των οικονομικών σπουδών; Ευχαριστώ πολύ αποσο ξερω αν και ηταν στη Νομικη δεν ειχε καμμια σχεση με νομικη/νομικα θεματα. Αποσο μου ειχαν πει ηταν λιγο κατωτερο σε επιπεδο σπουδων απο τις καθαρα οικονομικες σχολες της περιοδου και ηταν προφανως ευκολοτερο να μπεις (βασεις εισαγωγης). Ωστοσο οι αποφοιτοι ειχαν ακριβως τα ιδια επαγγ δικαιωματα με ολους τους αλλους. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου από vamvakoolas
logistoulis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Το μόνο επαγγελματικό δικαίωμα είναι άδεια λογιστή β τάξης με την αποφοίτηση, το οποίο έχει το συγκεκριμένο τμήμα. Καμία σχέση με δικηγόρους, όσο για το όποιο επίπεδο προχωράς και δουλεύεις για να αποκτήσεις επίπεδο, βγαίνοντας από την όποια σχολή δεν έχεις κανένα επίπεδο
jjohn1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Κάποτε το οικονομικό ήταν κατεύθυνση της νομικής στα τελευταία έτη. Για αυτόν τον λόγο η σχολή είναι σχετικά "νεότερη", γιατί υπήρχε σε άλλη μορφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα