Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

ειπες το πιο σωστο. η τελευταια σου προταση... ολα τα λεφτα.

Δεν το σωζεις.

8 ώρες πριν, Morosana είπε

ήταν μεγαλη μου έγνοια το πώς μπορεί να δείχνω όχι από θέμα ναρκισσισμού αλλά για την τελευταία εικόνα που μπορεί να είχαν από εμένα και θα τα συνοδεύει όπως συνοδεύουν εμένα μνήμες απο κηδείες στην ίδια ηλικία .

Αυτο ειναι το ( ας πουμε ) θεμα μου.

Και επειδη εχω χασει και μερικους απο τροχαια,θυμαμαι να εχει ειπωθει στην εκκλησια το "μην πατε κοντα παιδια,για να τον θυμαστε οπως ηταν".

• Thanks 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει τρόπος να γίνεις δωρητής οργάνων και να πρέπει να συναινέσουν και οι συγγενείς σου; Προσωπικά θα γινόμουν δωρητής οργάνων αλλά την ώρα που θα είμαι στην εντατική νεκρός ουσιαστικά και οι δικοί μου θα είναι ράκοι ψυχολογικά αν η δωρεά οργάνων τους πρόσθετε παραπάνω βάρος να είχαν δυνατότητα να μην συναινέσουν. 

Απο την άλλη είναι μια πράξη που ίσως φέρει παρηγοριά για τους συγγενείς όσο μπορεί να φέρει για εναν άδικο θάνατο. Θα το συζητήσω σίγουρα με τους δικούς μου πριν δήλωσω δότης πάντως. Αν είναι εντάξει με αυτό θα δηλώσω και εγώ.

Ελπίζω βέβαια να μην είμαι η εξαίρεση στην πλειοψηφία των δοτών οργάνων που είναι άνω των 50 γιατί απο εκείνη την ηλικία και πάνω μπαίνουν στην ΜΕΘ συχνότερα άνθρωποι, οι νέοι άνθρωποι στατιστικά είναι σπάνιο. 

Δεύτερον να πω και κάτι θετικό για την δωρεά οργάνων απο έρευνα που έκανα. Υπάρχουν περιπτώσεις που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία που άνθρωποι δεν πέθαναν επειδή ήταν εγγεγραμμένοι δωρητές οργάνων.

Δηλαδή ήταν εγκεφαλικοί νεκροί αλλά επειδή ήταν δωρητές τους έβαλαν σε ΜΕΘ μόνο και μονό για μεταμόσχευση και εκεί ξύπνησαν. Ενώ αν δεν ήταν δωρητές δεν θα είχαν μπει ΜΕΘ και θα ήταν νεκροί.

Φυσικά είναι πολύ πολύ σπάνιο αυτό και συνήθως στο 99.9%  όταν είσαι εγκεφαλικά νεκρός , είσαι νεκρός. 

2 ώρες πριν, poulinos είπε

αυτο που αναφερεις ειναι διαφορετικο θεμα απο το αρχικο. δυστυχως σε ολα τς πραγματα δεν ξερεις αν οι διαδικασιες ειναι διαφανης και οχι καποιος να πληρωσε.

Συμφωνώ αλλά εγώ, πιστεύω και πολύ άλλοι πιο πολύ εμπιστοσύνη θα είχαν στους θεσμούς γενικότερα σε ένα άλλο δυτικό κράτος παρά στην Ελλάδα με την διαφθορά που υπάρχει. 

Για το άλλο που είπα δεν αλλάζω τίποτα. Με βάση την ειλικρίνεια χτίζεται η εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε σχέση, είτε μεταξύ δύο ανθρώπων, είτε μεταξύ πολίτη - Κράτους.

Δεν χρειάζεται ψεύτικα παραμύθια, ο πολίτης που κάνουν επίκληση στο συναίσθημά του για να γίνει δότης οργάνων. Μόνο ειλικρίνεια γιατί είναι μια κάπως σοβαρή απόφαση. Γιατί μπορεί να σκεφτεί κάποιος  αφού υπερβάλει για να με πείσει, σε τι άλλο μπορεί να υπερβάλλει η δεν μου λέει για να με πείσει. 

Επεξ/σία από k0stas1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν το σωζεις.

Και επειδη εχω χασει και μερικους απο τροχαια,θυμαμαι να εχει ειπωθει στην εκκλησια το "μην πατε κοντα παιδια,για να τον θυμαστε οπως ηταν".

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, εγώ έκανα κουβέντα με επαγγελματία και είχα σχεδιάσει όλη την τελετή αν γινόταν κάτι εκείνη την εποχή να ήταν όσο πιο smooth κυρίως για τα παιδιά μου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, Haldol said:

Ακόμα και αν κληθείς για δωρεά; Διότι έχω διαβάσει ότι η λήψη μυελού είναι επεμβατική και με ρίσκο. 

υπαρχουν δυο τροποι για να δωσεις οσο ειχα διαβασει .ο ενας με μια ορμονη και ο αλλος με βελονα. δεν ξερω ποτε γινεται ποιο αλλανσιγουρα θα υπαρχει πολυ υλικο

41 minutes ago, StamTheMan said:

Δεν το σωζεις.

δεν εχω να σωσω κατι.ουτε χαιδευω αυτακια.αλλωστε 2 αγνωστα ατομα ειμαστε σε ενα  forum. οσο μπραβο μπορω να πω σε καποιον αλλο τοσο μπορω να πω και το αναποδο. μπορεις και να με κανεις ignore ή να σε κανω εγω.δεν θα αλλαξει κατι στην ζωη μας αν δεν μιλαμε.

και το αντιστοιχο. μπορεις να διαβασεις κατι και να μου πεις ευχαριστω μπορεις να με στειλεις και στο διαολο. δρν θα αλλαξει κατι στην ζωη μας.το βασικο ειναι οτι την απαντηση της εδωσες μονος σου και για αυτο το εγραψα το πιο πανω.αν το βλεπεις οτι θελω να το σωσω τοτε λαθος οπτικη.εναλλακτικα οπως σου εγραψα σκεψου οτι ηταν πχ το παιδι σου ή η μητερα σου ή ο πατερας σου και εψαχνε ενα οργανο.θα το σκεφτοσουν το ιδιο και θα σε πειραζε αν δεν βλεποσουν μετα? ή θα ελεγες φοβαμαι την βελονα για αυτο δεν δινω? σιγουρα οχι. οσοι αρνουνται ειναι ατομα που δεν εχει χρειαστει κατι. και ουμτσν τυχει κατι θα παρακαλανε ή θα πληρωνουν μεγαλανποσα για να βρεθει πχ αιμα για μια επεμβαση. το οποιο εχει γινει στο παρελθον βεβαια

τωρα για τις βλακειες μην πατε να τον δειτε απο κοντα απλα γελαω. μηπως να κλειστουμε σε ενα σπιτι για να μην δουμε την φρικαλαιοτητα που υπαρχει εκει εξω και στεναχωρηθουμε ? απο τροχαια, και πασης φυσεως ατυχημα? μεχρι και στο utube  τα βλεπεις.

35 minutes ago, k0stas1 said:

Υπάρχει τρόπος να γίνεις δωρητής οργάνων και να πρέπει να συναινέσουν και οι συγγενείς σου; Προσωπικά θα γινόμουν δωρητής οργάνων αλλά την ώρα που θα είμαι στην εντατική νεκρός ουσιαστικά και οι δικοί μου θα είναι ράκοι ψυχολογικά αν η δωρεά οργάνων τους πρόσθετε παραπάνω βάρος να είχαν δυνατότητα να μην συναινέσουν. 

Απο την άλλη είναι μια πράξη που ίσως φέρει παρηγοριά για τους συγγενείς όσο μπορεί να φέρει για εναν άδικο θάνατο. Θα το συζητήσω σίγουρα με τους δικούς μου πριν δήλωσω δότης πάντως. Αν είναι εντάξει με αυτό θα δηλώσω και εγώ.

Ελπίζω βέβαια να μην είμαι η εξαίρεση στην πλειοψηφία των δοτών οργάνων που είναι άνω των 50 γιατί απο εκείνη την ηλικία και πάνω μπαίνουν στην ΜΕΘ συχνότερα άνθρωποι, οι νέοι άνθρωποι στατιστικά είναι σπάνιο. 

Δεύτερον να πω και κάτι θετικό για την δωρεά οργάνων απο έρευνα που έκανα. Υπάρχουν περιπτώσεις που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία που άνθρωποι δεν πέθαναν επειδή ήταν εγγεγραμμένοι δωρητές οργάνων.

Δηλαδή ήταν εγκεφαλικοί νεκροί αλλά επειδή ήταν δωρητές τους έβαλαν σε ΜΕΘ μόνο και μονό για μεταμόσχευση και εκεί ξύπνησαν. Ενώ αν δεν ήταν δωρητές δεν θα είχαν μπει ΜΕΘ και θα ήταν νεκροί.

Φυσικά είναι πολύ πολύ σπάνιο αυτό και συνήθως στο 99.9%  όταν είσαι εγκεφαλικά νεκρός , είσαι νεκρός. 

Συμφωνώ αλλά εγώ, πιστεύω και πολύ άλλοι πιο πολύ εμπιστοσύνη θα είχαν στους θεσμούς γενικότερα σε ένα άλλο δυτικό κράτος παρά στην Ελλάδα με την διαφθορά που υπάρχει. 

Για το άλλο που είπα δεν αλλάζω τίποτα. Με βάση την ειλικρίνεια χτίζεται η εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε σχέση, είτε μεταξύ δύο ανθρώπων, είτε μεταξύ πολίτη - Κράτους.

Δεν χρειάζεται ψεύτικα παραμύθια, ο πολίτης που κάνουν επίκληση στο συναίσθημά του για να γίνει δότης οργάνων. Μόνο ειλικρίνεια γιατί είναι μια κάπως σοβαρή απόφαση. Γιατί μπορεί να σκεφτεί κάποιος  αφού υπερβάλει για να με πείσει, σε τι άλλο μπορεί να υπερβάλλει η δεν μου λέει για να με πείσει. 

στην διαφημιση για να δωσεις αιμα σου λενε 2 πραγματα.

α.σωζεις μια ζωη.

β.δεκα λεπτα απο το χρονο σου.

αν τα βαλουμε κατω με τον τροπο που το λες τοτε και τα 2 ειναι ψεμματα.

σ.δεν ειναι δεκα λεπτα. πηγαινε νοσοκομειο περιμενε δωσε αιμα .παρε αδεια απο την δουλεια.

β.σωσε μια ζωη. και που ξερω εγω οτι το αιμα δεν θα δοθει και ο αλλος θα πεθανει απο κατι αλλο ή οτι δεν θα δοθει σε ενα δολοφονο που δεκα λεπτα πιο πριν σκοτωσε καποιον και απλα υον πυροβολησαν.

μηπως να τα αναφερουν και αυτα?

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μου ήρθε και μένα το email τις προάλλες και δήλωσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και πολύ το άργησα. Όταν φύγω έφυγα, οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες θα μείνουν στους δικούς μου, το σώμα ας το χρησιμοποιήσουν για να δώσουν ελπίδα και ζωή σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα μειονέκτημα περαν κάποιον θρησκευτικών, ας το πω κομψα μη φάμε ban, διαφωνιών.

• Like 4
Δημοσ.
39 minutes ago, k0stas1 said:

Θα το συζητήσω σίγουρα με τους δικούς μου πριν δήλωσω δότης πάντως. Αν είναι εντάξει με αυτό θα δηλώσω και εγώ.

Θα συζητήσεις τι θα γίνει με το σώμα ΣΟΥ όταν φύγεις; Μάλιστα.

Για μένα, αν θέλετε να κάνετε κάτι εθελοντικό με την καρδιά σας, πηγαίνετε να το κάνετε. Όλα τ' άλλα για παιδιά, γκουέρνικες, κλπ, είναι δικαιολογίες.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, poulinos είπε

Δε σχολιαζω τα αλλα που ειπες και κακως το  τραβας τοσο.
Προσπαθησα να το παω στο χιουμορ,αλλα ηταν ματαιο.
Εισαι λιγο μηδενιστης νομιζω

5 λεπτά πριν, iazriel είπε

Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα μειονέκτημα περαν κάποιον θρησκευτικών

Δεν τα βλεπουμε καν τα θρησκευτικα σε μια τετοια συζητηση,θελω να πιστευω.

• Like 1
Δημοσ.

απανταω και στο πρωτο σκελος. αν επρεπε να παρω αποφαση για ενα αλλο ατομο ή να πουν το οκ για μενα οσο ψυχολογικα ρακος και να ημουν θα το εκανα.το βλεπω οτι εκει που τελειωνει μια ζωη ξεκιναει μια αλλη.αυτο και μονο για μενα ειναι λογος να γινω δωρητης. μονο που σκεφτομαι ποσα ατομα "βασανιζονται" εκει εξω και ειναι σε αναμονη χρονων για ενα μοσχευμα χωρις να εχουν φταιξει πουθενα στη ζωη τους , επειδη απλα ειχαν την ατυχια να γεννηθουν με ενα χ προβλημα ή να παθουν κατι αλλο τοσο  βλεπω οτι ειναι σωστο να γινω δωρητης.

και αυτο που εγραψα παραπανω.αν επρεπε οι γονεις σου οσο ρακος και να ηταν να αποφασισουν να δωσουν τα οργανα σου και να ηξεραν οτι ενα οργανο θα εσωζε το παιδι σου ,θα σε απασχολουσε το ψυχολογικο ρακος? ή θα ηθελες να το αρνηθουν? απλα δεν σκεφτομαστε τα χειροτερα σεναρια.

ή πως θα σου φαινοταν αν στο διπλα κρεββατι ηταν ενας που δεν εγινε δωρητης επειδη οι δικοι του δεν ηθελαν και να ηξερες οτι ενα οργανο του  θα πηγαινε σε ενα δικο σου ατομο?

44 minutes ago, k0stas1 said:

7 minutes ago, iazriel said:

Μου ήρθε και μένα το email τις προάλλες και δήλωσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και πολύ το άργησα. Όταν φύγω έφυγα, οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες θα μείνουν στους δικούς μου, το σώμα ας το χρησιμοποιήσουν για να δώσουν ελπίδα και ζωή σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα μειονέκτημα περαν κάποιον θρησκευτικών, ας το πω κομψα μη φάμε ban, διαφωνιών.

πολλοι κολλανε λογω θρησκειας.

2 minutes ago, jimmy213 said:

Θα συζητήσεις τι θα γίνει με το σώμα ΣΟΥ όταν φύγεις; Μάλιστα.

Για μένα, αν θέλετε να κάνετε κάτι εθελοντικό με την καρδιά σας, πηγαίνετε να το κάνετε. Όλα τ' άλλα για παιδιά, γκουέρνικες, κλπ, είναι δικαιολογίες.

συμφωνω.

1 minute ago, StamTheMan said:

Δε σχολιαζω τα αλλα που ειπες και κακως το  τραβας τοσο.
Προσπαθησα να το παω στο χιουμορ,αλλα ηταν ματαιο.
Εισαι λιγο μηδενιστης νομιζω

Δεν τα βλεπουμε καν τα θρησκευτικα σε μια τετοια συζητηση,θελω να πιστευω.

δεν ειμαι μηδενιστης. ειμαι ρεαλιστης. δεν το τραβαω.ο καθενας κανει οτι θελει.εξηγω κατι με επιχειρηματα.

ο θανατος ειναι μηδενισμος ετσι και αλλιως εκτος αν το βλεπεις απο πλευρα θρησκειας. τα σκουληκια μας τρωνε κυριολεκτικα.

β.οταν γραφεις οτι θα πας απο τροχαιο ειναι πιο μηδενισμος.το γιατι δεν χρειαζεται να το πω.

δες και πιο πανω τι εγραψα στον k0stas1. και δυστυχως πολλα ατομα το βλεπουν απο πλευρα θρησκειας.

και αυτο που εγραψα παραπανω.αν επρεπε οι γονεις σου οσο ρακος και να ηταν να αποφασισουν να δωσουν τα οργανα σου και να ηξεραν οτι ενα οργανο θα εσωζε το παιδι σου ,θα σε απασχολουσε το ψυχολογικο ρακος? ή θα ηθελες να το αρνηθουν? απλα δεν σκεφτομαστε τα χειροτερα σεναρια.

ή πως θα σου φαινοταν αν στο διπλα κρεββατι ηταν ενας που δεν εγινε δωρητης επειδη οι δικοι του δεν ηθελαν και να ηξερες οτι ενα οργανο του  θα πηγαινε σε ενα δικο σου ατομο?

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, unforgiven είπε

Και τέλος, όλη η παραφιλολογία ότι υπάρχει πιθανότητα να επανέλθεις από εγκεφαλικό θάνατο, ότι χάνεις ελπίδες ανάνηψης κτλ, είναι εντελώς ανυπόστατες.

Ναι ε; Μην είσαι και τόσο σίγουρος :shifty::shifty::shifty:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

στην διαφημιση για να δωσεις αιμα σου λενε 2 πραγματα.

α.σωζεις μια ζωη.

β.δεκα λεπτα απο το χρονο σου.

αν τα βαλουμε κατω με τον τροπο που το λες τοτε και τα 2 ειναι ψεμματα.

σ.δεν ειναι δεκα λεπτα. πηγαινε νοσοκομειο περιμενε δωσε αιμα .παρε αδεια απο την δουλεια.

β.σωσε μια ζωη. και που ξερω εγω οτι το αιμα δεν θα δοθει και ο αλλος θα πεθανει απο κατι αλλο ή οτι δεν θα δοθει σε ενα δολοφονο που δεκα λεπτα πιο πριν σκοτωσε καποιον και απλα υον πυροβολησαν.

Το Α υπάρχει πιθανότητα να είναι και 10 λεπτά. Σίγουρα δεν μπορούν να συμπεριλάβουν όλες τις περιπτώσεις. Εγώ ξέρω ότι δίνεις αίμα και μέσα στην εταιρεία που δουλεύεις γιατί διοργανώνονται αιμοδοσίες. Το β όντως σώζεται μια ζωή. Ακόμη και ο δολοφόνος μπορεί να αλλάξει και να σώσει και μετα αυτός άλλη ζωή πριν πεθάνει. Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία.  

Τέλος πάντων συμφωνώ ότι η δωρεά οργάνων είναι μια θαυμάσια διαδικασία. Γιατί από τον θάνατο μπορεί να βγει κάτι καλό και να σωθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι κρίμα όργανα που κάποιος πεθαίνει επειδή δεν τα έχει να τα τρώνε τα σκουλήκια. 

Δεν μπορώ να ψυχολογήσω τον εαυτό μου να σου πω γιατί με ενόχλησε τόσο πολύ η υπερβολή στο email του ΕΟΜ. Φαίνεται είναι ιδιαίτερη περίπτωση η αντίδραση μου στην υπερβολή τους από όσο με κάνουν να Καταλάβω οι αντιδράσεις και τα σχόλια εδώ. Δεν ενοχλεί άλλους η υπερβολή στο email.  Μπορεί να έχω και άδικο λοιπόν. Αλλά ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται διαφορετικά και έχω το δικαίωμα. 

Επεξ/σία από k0stas1
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι θελουν ολοι να αναλωθουν αν ολα τα οργανα κανουν σε ολους και αν ολοι οι δωρητες μπορουν τελικα να τα δωρισουν .Δυστυχως η διαρκεια ζωης τους ειναι ελαχιστη χωρις το σωμα μας εν ζωη.Εξαλλου σημερα υπογραφεις και σε 10 χρονια εχουν αλλαξει πολλα.Ακομα και στην δωρεα αιματος ειμαστε πολυ πισω (ελα ντε) απο τους υπολοιπους Ευρωπαιους.Ο Μυελος των οστων ειναι μια επεμβατικη διαδικασια με μηδενικους/ελαχιστους κινδυνους.Μπορει να παει στον τζακ τον Αντεροβγαλτη,μπορει και σε ενα παιδακι που ο leader της θρησκειας το αδικεισαι.

Καπου διαβασα ενα ποστ για κωμα εγκεφαλικο θανατο.Διαφορετικα τελειως ειναι και οφειλεται σε ιατρικο λάθος οχι σε Θαυμα,οπως παλια συνεβαινε αρκετα συχνα "Ανασταση" νεκρου...

Για το ομορφο πτωμα δεν εχω κατι να πω.Ανησυχιες .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, NiKoSmile said:

Ναι ε; Μην είσαι και τόσο σίγουρος :shifty::shifty::shifty:

τα τεστ ειναι συγκεκριμενα και πιστευω οτι τα ποσοστα λαθους ειναι σχεδον μηδαμινα. απο εκει και περα τι λεει το καθε βοθροκαναλο ή κατα ποσο τηρηθηκαν οι διαδικασιες δεν θα το μαθουμε ποτε. σε ολα αυτα παντα μαθαινεις την μια πλευρα.

1 hour ago, k0stas1 said:

Το Α υπάρχει πιθανότητα να είναι και 10 λεπτά. Σίγουρα δεν μπορούν να συμπεριλάβουν όλες τις περιπτώσεις. Εγώ ξέρω ότι δίνεις αίμα και μέσα στην εταιρεία που δουλεύεις γιατί διοργανώνονται αιμοδοσίες. Το β όντως σώζεται μια ζωή. Ακόμη και ο δολοφόνος μπορεί να αλλάξει και να σώσει και μετα αυτός άλλη ζωή πριν πεθάνει. Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία.  

Τέλος πάντων συμφωνώ ότι η δωρεά οργάνων είναι μια θαυμάσια διαδικασία. Γιατί από τον θάνατο μπορεί να βγει κάτι καλό και να σωθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι κρίμα όργανα που κάποιος πεθαίνει επειδή δεν τα έχει να τα τρώνε τα σκουλήκια. 

Δεν μπορώ να ψυχολογήσω τον εαυτό μου να σου πω γιατί με ενόχλησε τόσο πολύ η υπερβολή στο email του ΕΟΜ. Φαίνεται είναι ιδιαίτερη περίπτωση η αντίδραση μου στην υπερβολή τους από όσο με κάνουν να Καταλάβω οι αντιδράσεις και τα σχόλια εδώ. Δεν ενοχλεί άλλους η υπερβολή στο email.  Μπορεί να έχω και άδικο λοιπόν. Αλλά ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται διαφορετικά και έχω το δικαίωμα. 

απλα ανεφερα το παραδειγμα με την αιμοδοσια για το πως μπορει να το μεταφρασει ο καθενας.και 5 ωρες να ηταν παλι θα πηγαινα.και εκει που παω για αιμοδοσια ηταν και σαββατο ενω πλεον δεν ειναι.με βολευε το σαββατο.παρολα αυτα συνεχιζω να πηγαινω. απλα το λεω οτι αν καποιος δεν θελει να δωσει αιμα θα βρει δικαιολογιες και παντα θα υπαρχει κατι που μας χαλαει. εδω κινητο αγοραζουμε και σου λενε οτι ψηνει και καφε :P

και καποιες φορες οι ακραιες λυσεις ειναι επειδη δεν μαζευεται κοσμος απο μονος του.οποτε προσπαθεις να τον πεισεις. σε αλλες χωρες πχ πληρωνουν για να δωσεις αιμα.

εννοειται οτι ολοι εχουν μια ζωη απλα ανεφερα το παραδειγμα του δολοφονου οτι καλως ή κακως(δεν θα το κρινω εγω) οτι δεν ξερουμε αν εκει που πηγε το οργανο/αιμα αξιζει ή οχι.

αν και ειχε ακουστει στις ειδησεις δεν ξερω αν ειναι αληθεια οτι σε εναν που δεν εκανε το εμβολιο για τον corona virus οτι δεν του εδωσαν καποιο οργανο παροτι ηταν ας το πουμε η σειρα του.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

.οταν γραφεις οτι θα πας απο τροχαιο ειναι πιο μηδενισμος.το γιατι δεν χρειαζεται να το πω.

Ειπα οτι ειναι πιο πιθανο,λογω συνηθειων και μεχρι σχετικα  προσφατα και επαγγελματος.
Δε σημαινει οτι θα γινει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, StamTheMan said:

Ειπα οτι ειναι πιο πιθανο,λογω συνηθειων και μεχρι σχετικα  προσφατα και επαγγελματος.
Δε σημαινει οτι θα γινει.

οδηγω μηχανη και εγω οπως εσυ αλλα και αμαξι περα απο τα  extreme hobbies. 2 φορες που υπηρχε πιθανοτατα να χαιρετισω τον κοσμο μην πω καλυτερα απο τι προηλθε

αλλα γενικα μην το λες αυτο για την μηχανη ειδικα σε ατομα που σε ξερουν.χτυπαει ασχημα ασχετα αν διατρεχουμε πραγματι μεγαλο κινδυνο. δεν ειναι ωραιο να υπενθυμιζεις στουε αλλους μια ασχημη εικονα για τα τροχαια.δεν ξερω αν το εξηγησα καλα

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
3 hours ago, Haldol said:

Ακόμα και αν κληθείς για δωρεά; Διότι έχω διαβάσει ότι η λήψη μυελού είναι επεμβατική και με ρίσκο. 

Όχι δεν ισχύει

https://www.xarisezoi.gr/vrethika-symvatos/

Είναι επικίνδυνο? Είναι επώδυνο? ΟΧΙ. Κάθε χρόνο περίπου 40.000 συνάνθρωποι μας (30% από την οικογένεια και 70% εθελοντές) βρίσκονται συμβατοί και ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΖΩΗ σε κάποιον συνάνθρωπο τους.

Αλλά φαντάσου να σώσεις κάποιον με λευχαιμία, πόσο μεγάλο δώρο είναι 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...