Προς το περιεχόμενο

Ups και στο Home Cinema?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχοντας χρονια ups σε όλο τον υπολογιστικό εξοπλισμό μου, σκέφθηκα να ρωτησω αν θα ήταν χρήσιμο να βαλω Ups και στο home cinema που εχω.

Βασικα το σκεφθηκα αυτο γιατί όπως γνωριζετε υπαρχει συγκλιση των τεχνολογιων pc-video-audio.

Ας πουμε, αντι για βιντεο έχω επιτραπέζιο dvd recorder με σκληρο δίσκο.

Αρα πόση διαφορά έχει από ένα υπολογιστικό dvd recorder και από έναν σκληρο δίσκο υπολογιστη? Μάλλον μικρή ή και καμία.

Για το ραδιοενισχυτη surround πιστευω οτι διατρεχει μικροτερο κινδυνο.

Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για την αναγκαιοτητα χρησης ups στο home cinema, οποτε περιμένω τις απόψεις σας.

Διατρεχουν κινδυνο απο τις ανωμαλιες της Δεη αυτες οι συσκευες ή όχι? Ενα ups θα εσωζε την κατασταση ή οι ίδιες οι συσκευές έχουν εξαρτηματα που τις κανουν ανθεκτικές σε όλα τα σκαμπανεβασματα της Δεη?

Δημοσ.

Κανω την ερωτηση γιατι το ups μεχρι τωρα θεωρείτε περιφερειακο του υπολογιστη.

Αλλα και γιατι βλεπω αλλα commercial προιοντα οχι αμιγως υπολογιστικά, να χρησιμοποιούν parts υπολογιστών. Αραγε έχουν και την ίδια ευπάθεια στις απρόβλεπτες καταστάσεις της Δεη?

Δημοσ.

Γενικά όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πιθανότητα να πάθουν ζημία σε αυξομειώσεις-αλλοιώσεις της τάσης του ρεύματος.

Τώρα να βάλεις UPS στο επιτραπέζιο DVD-Recorder δεν νομίζω ότι πολύ-αξίζει.

Θα σκάσεις 100-150Ε για ένα αξιοπρεπές UPS για μία συσκευή που είναι σχετικά φτηνή και πιο απίθανο να χαλάσει σε σχέση με ένα Η/Υ που είναι πολυπλοκότερος και κοστίζει και πολύ περισσότερο από ένα επιτραπέζιο DVD-Recorder.

Αυτά...

Δημοσ.

Το dvd recorder ακριβως επειδη ειναι recorder και οχι player, και επειδη εχει και σκληρο δισκο, μου κοστισε 900 ευρω...

Δεν ειναι ενας dvd player των 100 ευρω.

Γι' αυτο και το ψαχνω το θέμα.

Δημοσ.

Ποιό ευπαθής σε αυτά είναι οι τελικοί ενισχυτές , οι βιντεοπροβολείς , και οι προενισχυτές.

Βασικά ένα UPS θα ήταν καλό για τους ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ( ΠΡΟ & ΤΕΛΙΚΟΥΣ ) , ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ , ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΗΓΕΣ ( SACD , Universal Players , etc )

Δημοσ.

An exeis eksoplismo home cinema arketwn xiliadwn € yparxoun eidikes asfalies pou mpainoun ston kentriko pinaka elegxou tou spitiou sou kai eidikoi statheropoihtes pou mpenoun stis mprizes panw kai prostateuoun ton eksoplismo apo ypertaseis kai overloads tou dyktiou. An rwtiseis se eidika magazia pou asxolountai me to home cinema h kanoun hlektrologikes egkatastaseis tha kseroun sigoura parapanw.

Δημοσ.

Vasika tha sou proteina UPS gia ton videoprovolea...Mallon tha exeis kapoion DLP i LCD. Tha exeis paratirisei oti otan teleioneis ti theasi kai kleineis to videoprovolea o anemistiras tou sinexizei gia merika lepta kai meta kleinei teleios, kai to manual tha exeis dei pou leei na min ton vgazeis apo tin priza an den stamatisei o anemistiras. Auto ginetai gia na psixhtei i lampa. An ginei diakopi reumatos kai i lampa einai poli zesti, stamatontas o anemistiras i lampa mporei na kaei i akoma kai na spasei. Oi ipoloipes siskeves tou home cinema kata vasei arkountai me mia prostasia gia tin ipertasi, gia to provolea to UPS einai kati pou mporei na se sosei apo disaresta

crAss

Δημοσ.

Παιδια ακομη δεν εχω αγορασει προβολεα ή Plasma.

Απλη Tv προς το παρον. Ελπιζω καποια στιγμη να την αναβαθμισω.

Τωρινες αγορες αξιας ειναι το Dvd rec με hd, και ο ραδιοενισχυτης surround.

Δημοσ.

Πάντως σε ένα αρκετά παλαιό τευχος του RAM, είχε αφιέρωμα στα UPS και μεταξύ άλλων ανέφερε -και εδειχνε- οτι τα περισσότερα έχουν τετραγωνική έξοδο (και όχι ημιτονοειδή). Αυτό εξηγούσε ότι τα καθιστα ακατάλληλα για τα τροφοδοτικά των καταναλωτικών συσκευών. Αντίθετα, τα πολύ πιο "ανεκτικά" όπως τα χαρακτήριζε στις διάφορες μεταβολές του ρεύματος, τροφοδοτικά για PC δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Δεν γνωρίζω κατα πόσο ισχύει ή εάν έχει αλλάξει κάτι σήμερα. Απλά το αναφέρω για προβληματισμό μιας και μου είχε κάνει εντύπωση τότε.

Δημοσ.

Με τις αυξομειώσεις της τάσεις... εγώ σκέφτομαι ακόμα και στο ψυγείο να βάλω ups...

Ειδικά στο home cinema οπωσδήποτε φίλε. Αυτό απο το πλαίσιο.. κρατώ τις επιφυλάξεις μου .. πολύ φτηνό μου φαίνεται..

Δημοσ.

Το AVR που σου πρότεινε ο Johnnie προστατεύει από μικρές αυξομειώσεις τάσεως (±40V) καθώς και από spikes (κεραυνούς) αλλά όχι βυθίσεις διαρκείας >50ms (εξαιρετικά συνήθεις στην ελλάδα) ούτε και από black out.. το τελευταίο black out μου έκαψε ένα SVHS Video και εν μέσω Ολυμπιακών έμεινα χωρίς.. Που να του καεί το βίντεο!! Αν ψάχνεις ολική προστασία κοίτα για κάποιο UPS με ημιτονοειδή έξοδο αφού οι μετασχηματιστές των ενισχυτών δεν δουλεύουν με τετραγωνική και εχουν προβλήματα με την ψευδο-ημιτονοειδή.. αν το σκεφτείς σοβαρα μιλάς για On-Line UPS με κόστος >300€..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...