NickQuick25 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Καλησπέρα στην ομάδα ! Έχω πρόβλημα αν και λίγο ερασιτέχνης επιχείρησα να στήσω τον νέο μου υπολογιστή με νέα parts εξ αρχής, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα κατά το boot και αφότου έχω κάνει και το bios update με usb flash, δεν βλέπω εικόνα καθόλου και το λαμπακι δουλεύει συνεχόμενα , θέλω τα φώτα σας μπας και χαρώ την επένδυση μου, Ευχαριστώ , πιο κάτω το build Cpu : ryzen 5 7600 Motherboard: Gigabyte eagle ax rev 1 B650 Gpu: Powercolor 6700xt RedDevil 12 gb Ssd : Lexar nvme m2 1TB Ram : Kingston Fury 2×16 gb (6000mhz)
hawkpilot Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Άνοιξες νέο θέμα με ίδιο περιεχόμενο? Αν ανατρέξεις στη σελίδα υποστήριξης της μητρικής, θα δεις ότι δεν υποστηρίζεται επίσημα η μνήμη που έχεις χρησιμοποιήσει.
NickQuick25 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες Ναι γιατί ήταν σε λάθος κατηγορία το προηγούμενο @hawkpilot μπορείς να μου στείλεις που το λέει αυτό; Γιατί και εγώ στο επίσημο σάιτ βλέπω ότι υποστηρίζεται
hawkpilot Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 15 minutes ago, NickQuick25 said: Ναι γιατί ήταν σε λάθος κατηγορία το προηγούμενο @hawkpilot μπορείς να μου στείλεις που το λέει αυτό; Γιατί και εγώ στο επίσημο σάιτ βλέπω ότι υποστηρίζεται Το είδα στην επίσημη ιστοσελίδα της Gigabyte. Κοιτάζοντας όμως λίγο καλύτερα, το φίλτρο ταχύτητας (speed) που υπάρχει μάλλον με ξεγέλασε. Αναφέρεται σε native όχι σε XMP. Ποιο είναι το part number της RAM που έχεις τοποθετήσει?
NickQuick25 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες @hawkpilotKingston Fury Beast DDR5 32GB RAM με 2X16GB KF560C36BBEK2-32
hawkpilot Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 5 minutes ago, NickQuick25 said: @hawkpilotKingston Fury Beast DDR5 32GB RAM με 2X16GB KF560C36BBEK2-32 Αυτό το part number δεν υπάρχει στη λίστα, το XMP τους παίζει στα 6000MHz με CL36. Όλες οι συμβατές (από την ιστοσελίδα) παίζουν από τα 6800MHz και πάνω. Θεωρητικά, η μητρική θα έπρεπε να απενεργοποιεί το XMP (ως μη συμβατό/ασταθές) και να μπορεί να ξεκινήσει χρησιμοποιώντας τη native ταχύτητα (4800MHz). Θα σου πρότεινα a) να κάνεις CMOS reset (βρες το jumper από το manual), b) να βάλεις ένα DIMM μόνο και να δοκιμάσεις πάλι. Βεβαιώσου ότι η μνήμη έχει "κάτσει" καλά στην υποδοχή.
NickQuick25 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες @hawkpilot έχοντας δοκιμάσει και αυτά τι άλλο στο καλό μπορεί να φταίει ; Θα ψάξω να βρω άλλη ραμ μπας και ..
hawkpilot Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Πιθανότατα οι μνήμες που έχεις πάρει δεν είναι συμβατές. Από τα specs φαίνεται να έχουν και άλλα θέματα, πχ σε XMP mode δουλεύουν στα 1.35V ενώ η μητρική ζητά 1.4/1.45V.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα